Inslagning av paket - ett riktigt nöje!

Om jag i framtiden skulle råka bo i en lägenhet (eller i ett hus) med lite fler rum än vad vi har nu skulle jag inreda ett av dessa rum till presentinslagningsrum. Tänk att ha ett helt rum fyllt med olika papper, snören och band...det vore verkligen underbart!

Eftersom jag inte har något rum över så har jag istället paketinslagningsmaterialet i en låda istället. Dock får jag erkänna att det var ett tag sedan jag fyllde på denna låda. Slarvigt av mig, i juletid är det ju extra viktigt att ha en välfylld paketinslagningsåda!

Apoteket - kan ni vara lite mer diskreta kanske?!

Under förra veckan (tror jag att det var) var jag på apoteket en sväng för att skaffa lite saker till julglöggen. I kassan bredvid mig stod en tant som skulle hämta ut medicin. Jag stod och hörde hela samtalet mellan henne och apotekstjejen. Tydligen hade tanten besvär med sina blodfetter. Finns det inget som heter diskretion på apoteket?! Denna tant kanske inte alls tyckte att det var kul att dela med sig av sina kroppsliga besvär till resten av samhället. Apoteket marknadsför ofta sin verksamhet genom att belysa sin kompetenta personal och förespråkar att man ska nyttja personalens kompetens genom att ställa frågor. Men vem vill egentligen ställa frågor som rör ens hälsa om man samtidigt blir tvungen att dela med sig av sina diverse krämpor och åkommor med alla andra kunder?

Det värdelösa företaget ifolor

Gjorde misstaget att beställa framkallning av några viktiga foton från ifolor.se. Det var ett mycket stort misstag. Det visade sig att detta var ett riktigt idiotföretag, ett snuskigt skitföretag som ingen bör beställa någon produkt av!!! När jag fått mina bilder och klistrat in dessa i ett album visade det sig att på några av de vackra bilderna där det var mycket ljusa färger blev det rosa missfärgningar av limmet. Jag mailade skitföretaget ifolor och klagade. Svaret jag fick av Jan vid deras kundtjänst löd som följer:  

"Vår bilder tillverkas på högklassigt Kodak Edge Plus paper.
Om det är frågan om vanliga bilder rekommenderar vi att
du använder något passligt Henzo-lim."  

Dessutom hade han vänligheten att bifoga en länk till Kodaks sida. Om det är ifolors utskriftteknik som är värdelös eller om det är deras "högklassiga" Kodakpapper som suger har jag ingen aning om och inte bryr jag mig om det heller. Mina bilder som jag beställt av ifolor blev dåliga av ett vanligt fotolim som jag använt i hur många år som helst och som jag vet flera av mina medmänniskor använder regelbundet utan besvär. Detta besvär jag nu upplever är helt och hållet ifolors fel (oavsett om det är deras teknik eller fotopapperet de använder) och att de inte tänker ersätta mig för mina utlägg eller för de besvär jag har gör ifolor till ett riktigt värdelöst företag!

Så snälla alla, för er egen skull och för att bevara julefriden - beställ INGET från ifolor.  

(Att jag skrivit ifolor med "litet" i är helt medvetet.)