En underbar mundering

Igår kväll när vi var ute med hunden så hände det igen, såg en tant. Hon var ute och joggade i en mycket lustig mundering. Hon hade svarta tajta byxor, svart polotröja, en liten grå klänning över, vita fingervantar och en svart fanny bag. Helt underbart!!!

Ännu mera tanter...

Idag när jag skulle hem från jobbet regnade det. Jag ville inte blöta ner min Guccikeps eller min Pradaväska så jag valde att gå med paraply i ena handen och cykeln i andra (jag drog cykeln, jag bar den inte för det hade varit konstigt). I en park var det en tant av årsmodell äldre som stoppade mig. Hon bar ett lustigt grönt oljerocksliknande plagg med matchande hatt. "Hallå där! Är det du som har ett trasigt paraply? Nä det är det inte, det var Fredrik, jag lovade honom ett paraply" sade tanten. "Ja, det vet jag inte vem det är..." svarade jag och gick.

Vad var det om?!

Fiktion

Ibland är fiktion och verklighet väldigt nära varandra.

Att sjunga fel

När jag var liten gick det något program på tv som hette Lagt kort ligger. I en annan tv-serie vill jag minnas att de sjöng signaturmelodin från Lagt kort ligger, det kan ha varit i typ Ebba och Didrik. Jag vet inte vad det var för fel på mig, men jag fattade verkligen inte att de sjöng "lagt kort ligger..." i mina öron lät det som om de sjöng "Lackoleaö..." så det var följdaktligen vad jag sjöng när jag skulle sjunga den låten. Nu i efterhand förefaller det vara väldigt märkligt och kanske lite puckat!

En kompis som jag hade när jag gick i gymnasiet brukade under en period sjunga lite på den där låten som innehåller frasen "...I won't let the sun go down on me..." men hon hade dock missuppfattat texten on trodde att det sjöngs "...I fall if the sun goes down on me...". Det tyckter jag var väldigt roligt! För faktiskt så tror jag att man ramlar om solen går ner på en.

Barn som inte lärt sig engelska sjunger ju så sött när de sjuger på hittapåengelska. Även jag som inte är barn (eller lite barn är jag nog, men det anser jag är sunt!) sjunger på hittapåspråk när jag sjunger med i låtar på språk jag inte kan. Jag gissar att väldigt många människor som talar andra språk än de jag kan skulle skratta åt mig om de hörde min skönsång på för mig främmande språk...men det bjuder jag på!

Sjung och var glad!

Ny diet och franska

Ok, här kommer en ny diet. (Tidigare kakdiet finns beskriven här.) Idag har jag ätit, bortsett från frukost, en avocado, en stor bit hallon- och fläderpaj med vanlijglass samt chips. Detta har resulterat till en helt ofrivillig viktminskning av ett kilo sedan imorse. Att jag just var ute och sprang en sväng med hunden gjorde nog inte saken bättre. Tur att jag inte ätit supernyttiga saker för då hade jag nog gått ner mer i vikt. Får se till att göra en riktigt stor portion marängsviss efter middagen ikväll.

Nu ska jag ta och försöka lära mig lite franska. Trogna läsare av bloggen minns kanske hur det gick med min universitetskurs jag försökte mig på. Ni andra kan läsa om det här.

Rabarbersaft

Varför är det plötsligt så svårt att hitta rabarbersaft? Har letat i två butiker utan någon framgång alls. Jag förstår verkligen inte varför det inte finns. Jag har ett bålrecept där rabarbersaft är en mycket viktig ingrediens. Har för mig att det tidigare fanns rabarbersaft från samma tillverkare som gör denna mycket goda saft.
 

För nyfikna läsare lovar jag att återkomma med receptet vid senare tillfälle.

Midsommarhistoria

Denna fiktiva historia utspelar sig i midsommaraftonsmiljö:

Det var en gång en grupp människor som brukade fira midsommar tillsammans. Firandet brukade äga rum kring ett bord på baksidan av ett hus. Flera av personerna var överviktiga, några av dem var riktigt puckade, andra bara normalpuckade. En hade riktigt vidrigt bordsskick. Ett antal andra störningar figurerar också i gruppen. Några var trevliga och fina människor. Detta till trots så brukade samlingen med människor förr om åren ha det riktigt trevligt, man kan ju ha trevligt med många olika sorters människor oavsett vikt och begåvning. Traditionsenligt brukade de trevliga människorna utklassa de andra små liven i
TP. Förra året var några av de fina människorna inte med, de befann sig utomlands, men tidigare år har midsommarafton varit en trevlig afton för alla att se fram emot. Av någon märklig anledning fick inte några av de trevliga människorna vara med och leka detta år. De trevliga människorna tyckte att det var lite tråkigt för man ska inte frysa ut folk.

De trevliga och fina människorna har också fel och brister (även om inte övervikt, bristfälligt bordsskick och undermålig begåvning är några av dessa).

Vad kan man lära sig av denna högst fiktiva berättelse? Jo, att vissa människor borde skaffa sig lite stil!

Färskpotatis

Vi var och handlade igår, man behöver ju äta ibland. Vi hade redan tidigare ganska mycket färskpotatis hemma men det var så billigt igår att vi inte kunde motstå att köpa mer. Potatisen kostade 10 kronor för ett ton. Det var väldigt billigt! Det kan ju inte löna sig alls. Att odla färskpotatis måste vara en väldigt olönsam verksamhet. Det måste ju kosta mycket mer än 10 kronor att få fram ett ton potatis, att bara transportera ett ton potatis till butiken måste ju kosta mycket mer än 10 kronor. Den allra första färskpotatisen som säljs brukar ju vara ganska dyr, så är man först kan man nog tjäna en liten slant. Alla andra som inte är först måste ha det lite knapert. Undrar om de får EU-bidrag.

Sen kan det ju vara så att butiken köper in potatisen för mycket mer än 10 kronor per ton men säljer den med förlust, som någon form av lockvara. Oavsett så är det någon som förlorat pengar och inte är det jag. Jag har bara massor med färskpotatis hemma. Hurra!


Midsommarafton och hästfolk

Igår var det midsommarafton. Vi firade på storstilat sätt genom att städa.

Var ute och tränade agility med hunden på förmiddagen. Gick förbi en hästhage. Hästar är dyra djur. Det förundrar mig att man vågar lämna dessa olåsta i en hage. Vem som helst kan ju gå förbi och bara ta en. Vi blev av med en cykel för några veckor sedan så med denna färska upplevelse i minnet är jag säker på att man inte kan lita på folk! En cykel kostar oftast mycket mindre än en häst vilket borde göra en häst mer attraktiv för tjuvaktiga individer. Jag skulle exempelvis inte lämna vår tv utomhus. Bilarna förvarar vi utomhus men den vi är mest rädd om har vi ett rattlås på. Hästar är svåra att sätta rattlås på. Är häsägare mer benägna att lita på folk? Är de mer naiva? Har de större tilltro till mänskligheten? Umgänge med djur ska ju vara nyttigt kanske är det det som fått hästägare att erhålla en fin (och felaktig) syn på världen.

Luciatåg för gamar

En olycka kommer sällan ensam. Varför är det så? Nu när jag efter min cykelincident äntligen börjar bli bra i hand och knä har jag fått någon form av nackspärr. Alltså nackspärr...finns det något mer löjligt egentligen? Suck, det är så totalt handikappande och dessutom ser man ut som om man går i ett luciatåg för gamar. Man är stel och rak i ryggen som brukligt i ett luciatåg (gissar jag) och så kan jag inte hålla huvudet i ett bekvämt läge utan är hänvisad till en mer gamlik position.

Här kommer de utlovade bilderna

Här kommer bilden på svärdfolket som jag skrev om här.
image62

Och bilden på den tjurridande kvinnan som jag skrev om i samma inlägg kommer här.
image61

Kakdiet

Ibland (bara ibland!) uppvisar jag vissa brister i min karaktär. Fredag var en sådan dag. Maken jobbade och jag hade verkligen ingen lust att laga mat (det har jag nästan aldrig iofs).  Istället för att äta ordentlig middag som man bör åt jag istället massor med kakor (verkligen massor). Gott och trevligt var det! Till frukost hade maken köpt med sig hem mina favvokakor från ett trevligt konditori så dessa åt jag till frukost och till lunch. På eftermiddagen ställde jag mig på vågen och konstaterade att min kakdiet hade resluterat i att jag gått ner två kilo. Väldigt märkligt! Alla pratar ju om att man ska äta nyttigt för att gå ner i vikt och så går jag ner i vikt när jag ätit kakor. Förstår inte riktigt hur det går ihop. Jag har dessutom inget behov av att gå ner i vikt, men spännande är det när man hittat en diet som fungerar. Vem vet, jag kanske blir en tjockis om 30 år och då är det bra att veta vad jag bör äta för att gå ner i vikt. Undrar om jag kan sälja mitt kakdietkoncept till något företag, typ Viktväktarna eller så, får ta och klura på det där.

Svärdfolk, tjurkvinna och trasigt däck

Igår var en mycket märklig dag. Var på en lång tur med hunden på förmiddagen och på en äng såg jag en grupp vuxna människor som stod och gjorde övningar med träsvärd. Undrar om det var samma märkliga samling individer som jag skrev om tidigare (här), misstänker nästan att det måste vara det. Kan väl ändå inte finnas så många människor som pysslar med denna ytterst märkliga aktivitet...

Gjorde en blomsterkrans åt hunden. Hon blev fin i den, liksom en liten midsommarhund (iofs lite innan midsommar, men det är ju inte så noga).

Var på fest igår, väldigt trevligt! När vi skulle till tåget såg vi en kvinna som mitt i stan kom ridande på en tjur. Initialt så blev man ju tvungen att ifrågasätta om man verkligen sett rätt. Det mest rimliga var ju att det var en hägring, en synvilla eller att vi av misstag ätit något hallucinogent. Men det var verkligen en kvinna som red på en tjur. Tog ett kort med mobilen, ska se om jag kan få in det här senare.

Hade den stora turen att få åka bil tillbaka från festen. På motorvägen började plötsligt bilen låta lite märkligt och liksom guppade lite. Höger framdäck hade gått sönder. Vi var fem personer i bilen. Han som körde tog det hela med ro och bytte snabbt däcket medans vi andra fyra stod och tittade på. Jag höll i en ficklamapa, en stor underbar amerikanskpolisaktig sak. Maken råkade trampa i ett lerigt dike med sina skor från Prada. Sen åkte vi hem.

Arla morgonstund

Är uppe tidigt och tvättar. Varför är det mest tråkiga saker som aldrig tar slut? Tvätta kommer man alltid att få göra...om man inte anställer någon som gör det åt en eller beslutar sig för att lämna in alla sina kläder på kemtvätt, eller möjligtvis köper nya kläder istället för att tvätta. Samma sak är det med disken, den tar inte heller slut (om man inte börjar äta på engångstallrikar). Roliga saker tar ofta slut. En god kaka tar slut. En bra film tar slut. Sommaren är kort.

En polare har klurat ut ett koncept för en restaurant - potatis! Ett riktigt bra koncept faktiskt! Jag kom med några förslag. Tydligen var inget av dem bra. Har kommer mina refuserade idéer:

Shotglas av potatis
♥ Frysta små potatisar som isbitar
♥ Färgat potatismos i regnbågens alla färger (inte blå för där finns ju blå kongo att ta till)
♥ Potatisfigurer utstansade med pepparkaksformar som man steker, friterar eller äter råa

Under pågående samtal med vän...

...kom vi fram till vad mina memoarer skall heta, "En tant för mycket!"

Konstiga människor

Det finns mycket konstiga människor. I förmiddags när vi var ute och traskade med hunden såg vi en farbror med en märkligt färgglad cykel som var ute och gick med en tämligen besynnerlig utrustning. Med sig hade han en kikare, en liter apelsinjuice, en kikare, en kamera och ett tidtagarur. Jag kan inte alls begripa vad den farborn hade för sig. Initialt funderade jag på om det kunde vara så att han var någon form av ornitologisk person, men behöver man verkligen ett tidtagarur och en liter apelsinjuice då? Spännande och roligt är det att människor är konstiga! Nu under eftermiddagen såg jag en tant som satt på sin balkong och plockade bort skäggstrån från sin haka. Det är fint att människor tar hand om sig. Men jag har svårt att tänka mig att någon tant skulle ha så mycket hakbehåring att hon skulle behöva en lång stund på sin balkong för att avlägsna det. Tycker att det borde räcka med några snabba ryck framför spegeln i badrummet... Men nja, mina kunskaper om tanter är något begränsade.

Imorgon är det måndag. Jag är tjänstledig nästa vecka för att observera verksamheten på ett annat ställe. Ska bli intressant!

Söndagsskola

Söndagsmorgonen spenderades tillsammans med Söndagsskolan som sänds i Sveriges Radio P4. Jag och maken deltog och åt frukost samtidigt. Vi var faktiskt inte alls så dåliga. Tyvärr var detta det sista avsnittet av denna ganska trevliga tävling.

image60

De ringde inte upp oss.


Igår var vi hos päronen och åt. Trevligt! Innan var vi ute vid vatten med hunden. Hon badade och hade skoj!

Jag har varit lite skadad ett tag nu. Trillade av cykeln tidigare i veckan. Väldigt otrevligt. Skadad i ett knä (sin), uppskrapade handflator (ffa höger), uppskrapad på underarmen (dx) och uppskrapad i midjeområdet (dx). Är på bättringsväg nu iaf.

Vår klättersparris har skjutit upp ett sparrisliknande utskott rakt upp i luften. På en vecka har det vuxit över en halvmeter. Sjukt snabb tillväxt!

Buffa!


Att vara fästing

Att vara fästing måste vara ett hopplöst jobb. Att sitta på ett grässtrå eller på en liten gren och bara vänta på att någon ska traska i närheten så man kan hoppa på och förpesta måste vara så svårt och dessutom långtråkigt. Att någon skulle gå förbi just den platsen där man som fästing sitter och väntar måste ju egentligen vara ganska osannolikt. Världen är stor och fästingar små.

Jag avslutar dagens inlägg med ett av mina favvoord just nu. Buffa!

Uppdatering, enligt önskemål

Har varit i Nice över helgen, egentligen inte en semesterresa men samtidigt är det ju inget som förhindrar att man förenar nytta med nöje. Nice var som vanligt väldigt trevligt!

Mycket av vaken tid (när jag inte jobbar...eller jo ofta då också) har ägnats åt att klura på detaljer, stora som små, kring ett större projekt som är på g. Detta gör att bloggandet har legat lite på is.

Ikväll ska vi på grillfest (tror det är en fest iaf). Det är en ganska lång bit att cykla och vi tänkte ta med hunden. Värmen gör att vi inte tänker låta henna springa vid sidan utan hon ska få åka med i en väska. Ska bli spännande! Hon har aldrig cyklat tidigare, eller snarare åkt cykel tidigare.