Teckenspråk och kontoinformation

Idag fick jag tillfälle att öva mina ringa färdigheter i teckenspråk. Det var roligt! Skulle vara kul att lära sig mer, kanske borde gå en kurs eller så. Fast iofs, jag borde nog fokusera mer på franskan. Det finns ju fler fransktalande personer än personer som talar svenskt tsp så franskan gör nog mer nytta.

Var inne på Fritidsresors lilla resebyrå här i stan för att utreda en liten frågeställning jag hade ang. debitering. Det gick ok. En helt galen sak hände när jag väntade. Resebyråtanten (för det var visst bara en i tjänst just då) satt i ett samtal med någon som skulle beställa en resa till Tyskland. När personen som skulle resa sedan skulle betala resan så uppgav beställaren hela sitt kontonummer, koden på baksidan (de där tre sista siffrorna som står i samma ruta som man skriver sin signatur i) och hur länge kortet var giltigt. Resebyråtanten var puckad nog att upprepa varje siffra högt vilket gjorde det möjligt för oss som stod där att vänta att, om vi ville, använda beställarens kontoinfo till ohederliga aktiviteter. Nu antecknade varken jag eller de två andra som väntade så det var väl ingen fara egentligen, men ändå...hur kan man behandla någon annans viktiga kontouppgifter på ett sådant oansvarigt sätt?!

Personen som skulle provköra bilen har inte hört av sig, dålig stil!

Svensexa och Prada

Igår var det svensexa, på vårt vis. Emma reste hit, vi lagade lunch (som vi mumsade i oss runt fem) sen kollade vi på Landet runt, spelade lite PS2 och hängde. Efter det gick vi en sväng till kyrkogården och tittade på alla tända ljus. Det var vackert. Gick och handlade, lagade middag och åt, då var klockan kring elva. Sen kollade vi lite på tv och somnade. Man skulle kunna tycka att svensexan var lite tam om man jämför med var jag misstänker är standard, men jag är väldigt nöjd!

Idag har vi bytt till vinterdäck på en av bilarna, one down one to go...

Var på bio idag, såg Djävulen bär Prada. Mycket bra film. Funderade ett tag på om jag skulle ta jackan från Prada på mig bara för att passa till filmen, kom fram till att den nog var för kall. Blev väldigt sugen på att åka till Paris igen, får se om det går att få till en liten resa på vårkanten.

(Jag tycker inte att ordet bord är otrevligt, trots att mensa betyder bord på latin...)

Mensa, vilket otrevligt ord!

Gjorde ett provtest på Mensas hemsida. Usch vad det var tråkigt... Satt i drygt elva minuter (och tittade på Dr. Phil samtidigt).

Här följer mitt resultat:
"Resultat Du fick totalt 16 rätt av 18 möjliga! Du slutförde testet på 11 minuter och 20 sekunder. Har du klarat sexton kan du säkert bearbeta de två kvarvarande poängen och hämta hem full pott. Försök igen."

Jag försökte inte igen, det är ju helt våldsamt trist! Vet inte ens varför jag gjorde det där provtestet. Kanske för att se om jag blivit smartare än alla andra ännu, det hade jag uppenbarligen inte...tror jag (vet inte hur många rätt det är normalt att ha, och jag orkar inte bry mig heller, fruktansvärt trist är det iaf att klura ut var prickarna hamnar på nästföljande bild i serien...).


Extraktion av övertal

Jobbade halv dag igår, som jag vanligen gör på fredagar. Fredagar är oftast väldigt sköna dagar. Sedan gick jag och hunden en lång tur i snön. Hon är mycket road av snö. Det skulle komma en kvinna och kolla på bilen så jag var tvungen att sopa bort all snö från den. Jag är inte road av snö (just nu). 

Jag har sedan en tid tillbaka haft en övertal regio 28. Det erupterade för några år sedan, observerades på rtg redan 1996. Den senaste tiden har jag haft återkommande värk som kommit då och då varför nu beslut om ex fattades. Lånade hem lite saker från min arbetsplats och instruerade sambon. Inj Xyl-Adr. (Fy vad LA smakar illa!) Ex med hävel och tång, komplkationsfritt. Postex omhändertagande. Mycket nöjd med extraktionen, sambon skötte sig utmärkt! Och oj vad sött övertalet såg ut, har sparat det i en liten burk.

Ikväll kommer lite folk (2 st) för att umgås, ska bli trevligt. Får se vad vi lagar för mat. Nu ska jag äta paj med äpplen som lagades här hemma igår (inte av mig).

Snö på kudden och isfransar

Snö, snö, snö... Hösten, var det någon som märkte av den? Inte jag iaf, eller kanske lite, men väldigt lite. Det var sensommar med en gnutta höst och idag när jag vaknade var det av det snöade på mig. Nu är det vinter. Känns som om hösten tappades bort på något vis. Vi har någon form av ventilationsanordning just över platsen där jag vilar mitt huvud under natten och trots att vi bor mitt i huset (plan två av tre) så kom det in snö som föll över mig och mitt huvud. Ett tämligen brutalt sätt att inleda dagen på (och vintern med för den delen) men samtigt lite komiskt på något vis.

Var modig nog att ta cykeln till jobbet imorse, var lite obehagligt och nog var jag lite rädd. När jag skulle hem på lunchen för att rasta hunden så vågade jag inte cykla hem eftersom det nu hade blivit lite kallare. Så det var bara att gilla läget och springa hem. Åh vad hunden tyckte att det var roligt med snön. Sedan svidade jag om till mina joggingskor för att kunna ta mig tillbaka till jobbet. Oj vad det snöade, anlände till jobbet med snö- och isbemängda ögonfransar och mycket blöta fötter.

Det var underbart att komma hem till värmen efter en lång dag på jobbet. Sambon lagade fantastiskt god mat och nu är jag så mätt och belåten som det bara går att bli.