Pippernippor och byggjobbare

Vad är det med denna höst? Det verkar som om hela världen, eller iaf hela vår vardag är fylld av fjortonåriga tjejer i grupp. Människor som en kamrat i Skåne skulle kalla för pippernippor. De skrattar högt och tillgjort, de talar med varandra som om de verkligen ansträngde sig att framstå som mindre bildade än vad man får hoppas att de egentligen är och de är irriterande för omgivningen. I lördags satt de nära oss på ett tåg och irriterade oss ungefär större delen av resan och nu ikväll när vi var och hämtade cykeln råkade vi ut för inte mindre än tre fjortistjejgrupper. Det måste varit otroligt gott om trettonåriga tjejer förra året.

En mycket märklig sak är att byggjobbare alltid verkar börja så tidigt (och sluta tidigt). Varför börjar dessa människor slita innan resten av världen (i samma tidszon) ens vaknat? Hade det inte varit mer praktiskt om de kunde börja ungefär samma tid som oss andra? Är det för att de ska kunna svartjobba resten av dagen? Är det för att de tjänar dåligt och måste ha två jobb (knappast troligt då jag hört att de faktiskt tjänar rätt bra)? Varför?! Det kan ställa till ganska mycket besvär för oss med "vanliga" tider...

Sambon lagade cykeln. Det var visst inte så svårt, lite vevande på pedalerna och så var den ok igen. Besynnerligt!

Skit!

Från lunch gick det utför. Vilken skitdag! Hade som vanligt ont om tid när jag skulle hem för att rasta hunden och kasta i mig något litet att äta. Cyklade ungefär 30 meter och sedan tog det stopp, troligtvis hade kedjan hoppat av. Rusade tillbaka med cykeln och sprang in på min arbetsplats för att undersöka om det fanns någon parkeringsplats (vilket det gjorde). Sedan sprang jag hem och bara för att göra hela upplevelsen ännu värre så har jag sedan i söndags haft rätt ont i fötter och ben så det blev en smärtsam springtur hem. Väl hemma gick jag ut med hunden och det var ju trevligt som vanligt, hunden är väldigt snäll och söt! När jag sedan skulle förse mig med något litet att äta uppdagades det att det lilla jag planerat att äta inte fanns, istället fanns det en tom påse i frysen där det lilla att äta hade legat. Kastade i mig tre bullar istället och körde tillbaka till jobbet, tio minuter försenad. Till parkeringsplatsen på jobbet finns det en bom, den stod öppen när jag kom. När jag sedan skulle hem så var den nere men jag hade fått en nyckel så det skulle ju inte vara något problem. Men det är klart att det blev problem. Det var så mörkt så jag såg inte var nyckelhålet var så jag stoppade in nyckeln där jag ansåg att den passade och där det gick att vrida runt. Öppnade bommen, körde ut bilen och när jag sedan skulle ut med nyckeln - problem! Jag hade inte stoppat nyckeln i nyckelhålet utan i något annat hål och nu satt den fast! Vred, drog och lirkade. Nyckeln satt fast! Rusade in på min arbetsplats, hämtade en polygrip och slet ut nyckeln med våld vilket orsakade att nyckeln erhöll en intressant kurvatur. När jag sedan skulle sätta mig i bilen trampade jag i en vattenpöl och erhöll som grädde på moset en blöt sko och strumpa. Suck!

Nu mat!

Tuttmemo, Upptåget och kläder

Igår var det lördag. Gick upp tidigt och jobbade fem timmar. Sedan åkte vi till Stockholm och shoppade skor, Tiger. Skulle på födelsedagsfest på kvällen och köpte således ett tuttmemoDesigntorget. Tyckte att det var en väldigt rolig och passande present! Festen var väldigt trevlig. Tog sista tåget hem. Denna vecka gillar jag Upptåget. Senast jag åkte blev jag lite sur för att det var dyrt. Denna gång var det gratis så nu är vi vänner igen jag och Upptåget. Tror att det var Upptågets sätt att be om ursäkt. Biljettanten upplyste oss om att kortbetalningssystemet inte fungerade och att vi pga det fick åka med utan att betala. Gratis ÄR gott!

Vaknade tidigt imorse (faktiskt tidigare än vad jag trodde eftersom det är vintertid nu, det där med att ändra tiden tycker jag faktiskt är lite konstigt). Alltid trevligt att ligga och lyssna på radio på morgonen, På minuten är väldigt roligt!

Gick en lång tur med hunden, var strålande höstväder! Många bloggar verkar kretsa mycket kring "Dagens kläder"... Här kommer min lista över dagens klädval: jeans Diesel, tröjor Tiger och Peak Performance, dunväst Canada Goose, halsduk Dolce & Gabbana, mössa Dolce & Gabbana. Vad ointressant!

Pomelo och Prada

Tidigt på morgonen vaknade jag av att hunden beslutade sig för att mitt huvud var ett bra ställe att ligga och sova på. Hon traskade helt enkelt upp till mitt huvud och lade sig på det. Det var både förvånande och underbart knasigt. Jag flyttade på huvudet (mitt) och somnade igen.

Idag var första dagen under denna höst som det verkligen var riktigt kallt. En glädjande nyhet är att jag hittade ett par vantar att ha på mig under mina cykelturer till och från min arbetsplats. Åh så skönt det var!

Man ska nog egentligen inte cykla med sin favvoväska från Prada. Den har blivit smutsig och det känns tråkigt. Ska göra rent den senare ikväll!

Nu ska vi äta pomelo. Spännande med ny frukt! Undrar bara hur man äter den...

Tistel till OKQ8 och skäggstubbstant

Idag ringde någon och uttryckte sitt intresse för den bil vi vill bli av med, det var glädjande! Dock blev konsekvensen av detta att vi tvingades spendera en stor del av kvällen i en sk. Gör-Det-Själv-hall. Vi släpade dit diverse rengöringsprodukter, dammsugare etc. för att snygga till bilen invändigt. Har man en hund som lätt blir åksjuk och kräks är detta en nödvändighet innan man försöker få bilen såld. Enlig skylten utanför hallen stod det att faciliteten höll samma öppettider som resten av bensinstationen, dvs. måndag-fredag 07.00-21.00. Halv nio, när vi som bäst höll på att skura, kom en bensinstationsperson fram till oss och informerade oss om att de hade för avsikt att stänga nu. HALLÅ?! Så kan man väl inte göra?! Tanten i kassan var ännu värre, hon menade att de faktiskt stängde hallen klockan åtta. Så en liten vass tistel till OKQ8 Svartbäcksgatan 69 i Uppsala utdelas härmed!

Hunden hade idag roat sig med att bita sönder en tvättsvamp.

Vi försökte köpa lite bättre platser i planet till Venezuela. Det gick inte alls bra. Tanten på Fritidsresor var inte det minsta hjälpsam. (Skäggstubb hade hon dessutom!)

Ljusslinga, gryta och ny bekantskap

Idag vaknade jag tidigt, sen så vaknade jag lite senare och efter det gick vi upp.

Var och tränade agility på innebanan, det var grusigt, trångt, lite sunkigt men regnfritt. Gick väl inte så väldigt lysande idag, men det var roligt ändå.

Hade tänkt köpa en ljusslinga till balkongen idag. Tänkte att det var bäst att köpa en billig eftersom de ändå tenderar att inte hålla så länge iaf. Således begav vi oss till IKEA. Oj vad det var mycket folk där, riktigt irriterande faktiskt och dessutom hade de inget bra där så vi gick vidare till Coop för att köpa mat. Maten var dyr, dålig och sortimentet skall vi inte ens tala om, de hade ungefär inget alls! Riktigt dåligt! Därefter åkte vi till Bauhaus, de verkade inte ha plockat fram sina julsaker, katastrof! Hungriga var vi också. MAX åkte vi till för att bli utfodrade, usch man blir verkligen äckligt mätt av snabbmat men när jag tänker på det innan så verkar det gott, när jag tänker på det efter är det mest äckligt och skamligt... När vi ätit åkte vi till ICA Maxi, där fanns det mat och dessutom en ljusslinga till balkongen. När vi kom hem så började jag dekorera balkongen med den just inköpta slingan endast för att märka att den yttersta falangen inte fungerade. Jag säger inte att det inte var jag som hade sönder den, men jag säger inte heller att den inte var hel när jag packade upp den. Tillbaka till affären ska den iaf! (Det man köper för att använda måste ju klara att användas!)

Åh vi (eller kanske inte så jättemycket jag) gjorde så otroligt god fisk- och skaldjursgryta med saffran och annat mumsigt i. Är skönt mätt som man blir av bra mat!

Gjorde en ny bekantskap idag, After Eight Any Time. Gott och säker värt ganska många vuxenpoäng! After Eight är vuxet, ganska tråkigt (egentligen) men ruskigt gott!

Kontrasubjektiv

Igår var det fredag och det firades med att göra ungefär inget alls, var rätt skönt att bara ta det lugn. Eller helt lugnt var det inte. Hunden har fått för sig att kissa på golvet så fort man pekar på något. Det kan nog bli lite klurigt att lära henne saker i fortsättningen...

Igår använde jag ordet kontrasubjektiv för första gången. Det är alltid spännande med nya ord!

I kväll har vi varit hemma hos mina päron på fika, middag och efterrätt. Det var gott!

Offentliga ostar och teater

Franskan håller på att ta kol på mig. Kanske är dags att inse att jag tog mig vatten över huvudet. Tror absolut att det fungerar att jobba 40 timmar i veckan och studera samtigt, men att studera något som faktiskt kräver att man pluggar lite ibland är nog lite väl jobbigt för mig. Får se hur länge jag står ut...

Förra fredagen var vi på teater. Min erfarenhet av finkulturetablissemang är tämligen begränsad och ska jag vara ärlig så har min inställning till teater varit aningens negativ. Det blir ju så lätt pinsamt när en tant står och pratar med en stol i en timme och trettio minuter. I fredags var helt annorlunda! Det var verkligen bra! Vi såg von Sydowmordens gåta på
Uppsala Stadsteater. Helt klart sevärd! Ett stort tack till min syster och Anna!

Vad är det med offentliga ostar? På min arbetsplats har vi diverse ostar till förmiddagsfikat dessa ser alltid ut som små gula skidbackar. Detta fenomen har jag skådat på fler ställen, dock aldrig i hemmiljö. Hur kommer det sig att offentliga ostar alltid blir skidbackar? Är det inte märkligt?!

Bonjour era idioter!

Idioter! Det är det enda jag kan säga om typ alla (utom två av de andra deltagarna) i introduktionskursen i franska 10p. Jag och två till var de enda i den ganska stora gruppen som aldrig hade läst franska tidigare. Övriga i gruppen hade bott i frankrike, läst franska i både högstadiet och gymnasiet etc. Varför läser man en introduktionskurs när man redan är introducerad? Jag kan tänka ut några möjliga anledningar: man vill ha 10 poäng utan att behöva anstränga sig (man vill med andra ord slösa på samhällets pengar, på MINA pengar, genom att kvittera ut studiebidrag för studier man inte har någon nytta av), man är puckad och har helt enkelt sökt fel kurs, man tycker att man är sämst i världen (och är det säkert också) och söker något som är klart under ens egen nivå och förmåga för att en gång i livet kunna känna sig aningens duktig eller så är man bara en idiot! Det är ju som om jag skulle söka en introduktionskurs i svenska. Varför skulle inte jag kunna slösa på samhällets resurser eller söka något som är under min nivå? Jo, för att jag är bättre än så! Och varför skulle inte jag kunna söka något för att känna mig lite duktig? Jo, för att jag redan gör det utan att läsa en kurs med saker jag redan kan. Får se om jag fortföljer kursen, har väl inte så väldigt stor lust egentligen. Dessutom jobbar jag ju heltid och vet inte riktigt när jag skulle ha tid att plugga.

Nu är inbjudningarna utskickade och den första responsen kom igår. Ska bli så roligt att gifta sig!!!

Imorgon ska vi på teater. En födelsedagspresent från min syster. Ska bli trevligt och intressant. Länge sedan jag var på teater.

Helgen och vantar

Helgen som just passerat var trevlig! I fredags var vi ute och firade att det var fredag. En stor del av förmiddagen efterföljande dag spenderades i sängen, låg och lyssnade på radio. Naturmorgon är egentligen ett helt onödigt program men ack så trevligt! Senare under lördagen åkte vi till Stockholm shoppade en riktigt snygg kostym till en mycket viktig begivenhet. Kostymen var inte till mig. Försökte äta middag ute, det var lättare sagt än gjort. Att få tag på ett bord visade sig inte helt enkelt. På ett ställe där vi fick bord direkt fick vi inte någon meny och ingen bra service så vi gick efter ett tag. På kvällen var vi på Oscarsteatern och kollade på Singin' in the rain. Var inte direkt dålig men liksom lite seg och händelselös. I söndags snyggades en av bilarna till, den ser riktigt fin ut nu. Nu kanske vi kan bli av med den.

Igår hade jag så ont i huvudet att jag funderade på att gå hem från jobbet, illa mådde jag också.

Tisdag idag, oj vad det är kallt! Letade efter ett par vantar innan jag cyklade men hittade inga. Vad är det med vantar? De går sönder, de tappas bort eller så råkar man ta i något äckligt så man blir tvungen att kasta dem (hände mig förra vintern).

Imorgon börjar jag läsa franska. Ska bli roligt men jobbigt...

Embossning och värktabletter

Besökte för någon dag sedan Panduro igen, denna gång en annan butik med mycket trevligare personal. Köpte saker till inbjudningkort, dyrt blev det. Dock måste jag uttrycka min bestörtning över att de har som regel att ta betalt för instruktionsböcker. Om man aldrig har embossat i hela sitt liv så är det inte helt lätt att veta hur man gör med embossning. Dock så hade den trevliga människan i butiken hjärta nog att faktiskt bjuda på 19,50:- som instruktionerna egentligen kostade. Det var verkligen vänligt! Panduro i Solna gillar jag! Dock var det kanske aningens skralt sortiment...

Har i tre dagar haft ont i kroppen. Värk i flertalet muskelgrupper och hängighet har präglat min tillvaro. Knaprat tabletter och jobbat på som vanligt, kanske inte en optimal lösning men så fick det bli ändå. Hade nog inte klarat denna vecka utan Ipren och Panodil (även om jag tycker bättre om Voltaren men vi hade slut på dessa hemma).

Mäklarbitch och butikspucko

Under gårdagen besökte vi Flytta utomlands mässan. Inte för att vi tänker flytta till ett annat land just nu, men lite sugna på att ha en liten lgh i Nice eller så är vi allt. Det var en föga givande mässa. Träffade en trevlig kvinna som informerade oss lite och som vi lämnade kontaktuppgifter till. Hon lovade att någon skulle återkomma till oss och berätta mer om hur man gör, finanisering, objekt etc. Ett företag jag absolut kommer att intressera mig mer för, adress följer här: http://www.annikasilver.com Träffade även på en mycket otrevlig tant, först så ignorerade hon oss en lång stund. Vet inte om hon trodde att vi var fattiga eller något?! Enligt henne så kanske vi inte såg ut som några som faktiskt har råd. Men hon borde ju ta sig en funderare, bara för man inte har ölmage, dubbeknäppt kostym, fettigt hår och fula skor så innebär det ju inte att man inte skulle ha råd med en liten lya i ett annat land. Sedan när hon äntligen, efter påtryckning, slutat att ignorera oss var hon bara otrevlig, oartig och rent ut sagt en stor subba! Absolut en mäklarbitch vi inte tänker anlita! Adressen till den otrevliga tantens företag kommer här: http://www.rivieran.org/index.htm Jag har mycker svårt att se varför någon som uppenbarligen inte alls känner till ordet service har ett jobb där man mot sin vilja tvingas ge service. Hon borde jobba i en gruva (eller annat ställe där man kanske inte möter så väldigt mycket människor)!

Sen var vi en sväng in på Panduro. De har ju mycket pysselsaker, eller det är väl ungefär allt de har... Vi kom ganska sent och det var ju söndag. Vi strosade runt en kort stund och försökte hitta lite fina saker att använda till ett lite hemligt projekt och sen kom ett kvinnligt butikspucko och frågade om vi ville ha hjälp för de höll ju på att stänga butiken. Hon ville med andra ord inte alls hjälpa oss utan ville bara att vi skulle gå till kassan och betala för det vi lagt i korgen. Hallå?! Vad är det för typ av service? Så istället lade vi tillbaka sakerna och gick!