Ett meddelande till samtliga läsare

Man blir nästan lite rörd när man kollar sin bloggstatistik. Ok, jag har inte väldigt många läsare, men jag har de bästa. Som med allt i min tillvaro, jag satsar på kvalitet istället för kvantitet. När man ser hur folk tittar in igen och igen utan att jag uppdaterat blir jag faktiskt lite rörd och samtidigt får jag lite dåligt samvete för att jag inte uppdaterat bloggen med små bitar ur min ganska händelselösa vardag blandat med fragment av mina förvirrade åsikter och galna tankar.

Jag skriver på denna blogg för min egen skull, för att jag faktiskt tycker att det är roligt. Jag kommer fortsätta så länge jag roas av det även om ingen läser. Med detta sagt så måste jag ju ändå säga att det är riktigt skoj att ni tittar in här!

Tack för visat intresse och ha en fortsatt fin vecka!

Kram!


Lunch

Jag äter inte lunch så ofta, tycker inte att det behövs. Dessutom blir jag ofta ganska trött av att äta lunch.

En person på min arbetsplats hade följande lunch med sig tidigare i veckan. En lunch jag verkligen inte avundades. Kombinationen är för mig mycket märklig.



Copyright Samuel
En mycket god lunch jag åt förra året (och nej, jag skulle inte tillbaka till jobbet efter denna lunch).


Radioteatern ger...

...bara strunt!

Tvingades att lyssna på radioteatern en lång stund under kvällen igår. Det spöregnade och det fanns inget bra att se på tv. Jag förstår inte att radioteatern fortfarande får finnas. Det kan väl inte vara en endaste liten person som lyssnar och om möjligt ännu färre som om de skulle råka lyssna faktiskt uppskattar sörjan. Nu när talböckerna gjort sitt intåg i folkhemmet så kan ju även den mest blinda av oss få sitt lystmäte utan att behöva ta till radioteaterkatastrofen.

Om radioteatern måste finnas kan de väl sända sina föreställningar på P2 och sluta slösa tid i P1-etern.

Tack för uppmärksamheten!

Konversation sent på natten

Samuel till maken:
-Ser du på mig som din halloumi?
-Nä, jag ser på dig som en frukt.
-Vilken frukt då?
-Det får du säga.
-Nä, det vill jag inte säga.

Feeling hot hot hot

Tryck HÄR och gå vidare i texten sedan.

Seriöst, det är för varmt för att jobba (jag har över 27 grader varmt i mitt arbetsrum), det är för varmt för att måla (färgen torkar innan man ens har hunnit stryka ut den så det blir inte så mycket gjort här hemma), det är för varmt för att äta (annat än isglass ungefär). När det är så här varmt borde man stänga ner allt och bara få vara ledig.

Åt en sallad för några dagar sedan, den var riktigt god! Det är spännande när man beställer en skaldjurssallad och man får mer skaldjur än sallad, sådant gillar jag!


Dag 10

Söndag

Idag är det över 2700 galningar som tävlar i Ironmantävlingen. Ska strax gå och titta till dessa och se hur de har det. Jag är lite hungrig igen, undrar om jag får någon mat snart.

Nyheten om att Peter Jöback (som jag egentligen ogillar för att han av misstag brände mig på armen med en cigarett för många år sedan) har nått oss här nere. Tydligen hade de valt ringar av Efva Attling i vitt guld graverade med namnen på utsidan. Eh...hallå?! Kom med något nytt och eget! Attling, vitt guld samt gravyr på utsidan låter väldigt mycket som min vigselring som jag haft i flera år!


Dag 9

Lördag

Idag shoppade vi ett par skor och ett par jeans åt maken. Samt skor åt två nya små personer. Skor för riktiga färskingar är hysteriskt söta! De är så små och söta.

Jag mådde illa stor del av förmiddagen, trodde att det kanske var något mysko i skaldjursrisotton jag åt till middag igår. Efter att vi tretiden intagit en lättare sallad till lunch noterade jag att mitt illamående kanske bara hade varit hunger.

Lade oss på stranden en stund. Badade och läste lite. Tyvärr hade jag redan läst ut  Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann av Jonas Jonasson (som egentligen inte alls heter Jonas utan Pär-Ola, töntigt med pseudonymen tycker jag) så jag började på en annan bok som jag inte alls kände för.

Vi beslutade oss för att det var midsommarafton idag. Det kan vara så att den var igår, vi har inte riktigt koll. Det var samma sak förra året då vi firade i London – på fel dag visade det sig. Hur firar man midsommarafton på Rivieran? Vi tänkte att champagne och jordgubbar skulle passa. Jag gick och köpte jordgubbar, en liten liten låda kostade nästan 50 kr. Helt sjukt dyrt! Doppade några av dessa i choklad för att få till den rätta feststämningen. De lokalodlade jordgubbarna var så söta att de smakade mer som smultron. Men champagnen var god!

Middagen intog vi på en fisk- och skaldjursrestaurant. Började med ostron till förrätt och sedan en mycket god fisk med grönpepparsås till varmrätt, till detta drack vi ett gott rosévin. Grönpeppar är verkligen gott, det ska jag lägga på minnet, känns som en krydda jag lätt glömmer bort att den finns trots att den är så god. Efter middagen vandrade vi hem och ägnade resten av kvällen åt att titta ut över gatan och dricka mer rosévin.



Copyright Samuel

copyright Samuel


Dag 8

Fredag

Idag var en dag för avkoppling eftersom vi var vakna ganska länge igår. Att titta ner från vår franska balkong är alltid intressant. Där bjuds man ofta på underhållning av hög nivå.

Vid ett gathörn hade någon ställt ut ett lass med skrot (känns aningens oartigt att kalla sakerna för skrot då jag gissar att det egentligen var någons bohag, men det var skrot och avsett att kastas så skrot får det vara). På natten kom sedan sopbilen och tog faktiskt med sig allt och sanna mina ord det var verkligen inte lite. Bland annat svalde sopbilen två spisar och ett kylskåp. Var det någon som sa sopsortering och miljöstation? Hörde inte riktigt, låter så mycket från gatan här ute.

Senare samma afton var det några som inte fick igång sin bil här utanför. Det var intressant. Som de vänliga människorna vi är gick vi ner från vår lägenhet och erbjöd oss att hjälpa till med att knuffa på bilen. De önskade inte vår hjälp. De hade fått hjälp av en man i reflexväst. Han var övertygad om att det var oljan som var slut och stuvade in de strandsatta i sin bil och åkte iväg för att köpa olja. Vi ställde de tentativa diagnoserna fel på startmotorn alternativt fel på tändstiften. De fick inte igång bilen efter att ha fyllt på med olja så han stuvade återigen in de strandsatta stackarna i sin bil och körde iväg. Hur historien slutade vet jag inte, men efter vi gått och lagt oss hörde jag hur de återvänt och försökte starta bilen utan framgång. På morgonen var bilen borta.

Ett polisingripande har vi också sett här nedanför, men det var ganska ospänande.


Dag 7

Torsdag

Stan håller på att ladda inför en sk Ironmantävling som går av stapeln på söndag. Det är en tävling där galningar frivilligt simmar drygt 4 km, sedan cyklar flera mil och där efter springer en sträcka på dryckt 4 mil. Personligen tror jag varken det är hälsosamt eller vidare trevligt att utsätta sin lekamen för en sådan påfrestning.

En påfrestning som var något mer lagom var den jag utsatte mig för i förmiddags. Vi brukar jogga längs med havet bort mot flygplatsen, det är en tur som tar mellan 20 minuter och en kvart. En ganska lagom tur att börja dagen med, sedan traskar vi tillbaka. Idag sprang jag ensam och eftersom tanken på att vandra hela sträckan tillbaka ensam inte var så lockande beslutade jag mig för att fortsätta att springa istället. Följaktligen fick jag en springtur som var dubbelt så lång jämfört med vår vanliga tur. Kände mig nästan liten ironmanaktig, men på ett trevligt hälsosamt vis.

Sedan blev det pizza till lunch just under det svenska konsulatet. Gissar att jag fick tillbaka alla kalorier jag under morgonens löpning gjort mig av med. Typiskt...



 


Dag 6

Onsdag

Läst ut boken Shantaram av Gregory David Roberts. Det var 938 läsvärda sidor som jag verkligen kan rekommendera. Spännande och med ett språk så vackert att man verkligen sög i sig varje ord och smakade på varje stavelse noga för att inte missa någon lite nyans.

Idag lagade vi middag, något vi inte gjort på flera månader eftersom vi i vår svenska våning inte har något kök. Det blev kött och sallad. Föga imponerande men gott, köttet var väl kanske inte det möraste jag smakat men det gick an.  Lunch åt vi ute, carpaccio de boeuf blev det och det köttet var riktigt bra.


Dag 5

Tisdag

Idag kom rörmokaren och tog ner vår gamla varmvattenberedare och satte dit en ny. Den förra var på 150 liter, nu har vi en något mindre på 100 liter men jag tror att det räcker gott och väl. Jag kan inte påstå att den är vacker, det var inte den förra heller, men nu ser det faktiskt ganska anskrämligt ut, alla rör och ledningar som syns. Vår (brittiske) rörmokare pratade lite om vad det skulle kosta att göra om hela badrummet och hade några idéer. Blev ganska frestade, men nja...det får vara nog med en renovering åt gången.

Underbart med varmvatten! Vi har joggat längs med havet på förmiddagarna nästan varje morgon, hur underbart som helt. Det som tidigare har tagit udden av njutningen i hela upplevelsen har varit vetskapen om duschförhållandena där hemma.


Dag 4

Måndag

Vi har fått nya postboxar eller postfack eller vad man nu ska kalla det. Tyvärr har de missat att meddela oss detta, vidare har de även missat att ge oss en nyckel till vårt postfack. Följaktligen har vi inte kunnat kolla posten sedan vi kom ner. Inte för att det brukar komma något roligt med posten, mest bara reklam (med några sällsynta undantag).

Här i Frankrike äger man sin lägenhet till skillnad från de allra flesta lägenheter i Sverige som är i bostadsrättsform. Vi har ett företag som sköter förvaltningen av huset och till det företaget vände vi oss nu för att få vår nyckel. Vi var där redan i lördags men då sa de att vi skulle komma tillbaka idag. Idag fick vi (eller maken snarare) tala med någon tant som skulle ordna med det hela. Varför hon inte kunde ge oss nyckeln när vi ändå var där begrep jag aldrig, istället skulle hon ringa efter klockan 14. Hon ringde och meddelade att nyckeln skulle finnas att hämta under morgondagen. Jag är så nyfiken! Var kan den där nyckeln ha hållit hus som gör att det tar en hel dag för att få fram den?


Dag 3

Söndag

Detta är skrivet i efterhand så jag är inte säker på om detta inträffade just denna söndag, kan ha varit dagen innan eller dagen efter men det är egentligen fullkomligt oväsentligt.

Vi har fått ett nytt sushiställe snett mittemot vår lägenhet. Sushistället där kocken brutalt knivmördade ägaren förra sommaren finns kvar men med en ny ägare och en ny kock skulle jag gissa. Det stället känner jag viss olust inför att handla hos, kan liksom inte riktigt tvätta bort bilden av blodsplatter på dörren och väggarna. Blodet är för länge sedan borttvättat men för mina ögon går inte riktigt bilden bort. Så det var med förtjusning jag noterade vårt nya sushiställe. Sushin var god och man blev riktigt mätt, kanske nästan för mätt.

Tidigare under veckan testade jag sashimi på en restaurant, jag kan inte för min värld begripa att jag inte ätit det tidigare. Var fantastiskt gott!


Sashimi


Dag 2

Lördag

 Mina underbara solglasögon från Dior fick sig en repa när vi var i Karibien och gick inte att fixa på något bra sätt så det var bara köpa ett par nya solglasögon. Jag gillar visserligen ofta att shoppa men denna shopping var med ett visst uns av vemod i hjärtat. Jag visste att jag aldrig skulle hitta några nya solglasögon som jag skulle tycka lika mycket om. Jag gillar stora solglasögon, dels för att jag tycker att det är snyggt och dels för att jag inbillar mig att man får färre rynkor kring ögonen om man skyddar sig mot solen. Mina Dior var stora, men nu hittade jag ett par ännu större från Gucci som jag köpte. Stort ska det vara!


Dag 1

Har varit i Nice en sväng, här kommer några inlägg från den turen.

Fredag

Jag vet inte om det är sparsamhet, snålhet, iver eller dumdristighet som gör att vi alltid ska med plan som går okristligt tidigt på morgonen. Så även denna semester. Taxin var beställd till kvart i fem, det är inte ens morgon då, det är natt. Flög via Düsseldorf även det måste bero på sparsamhet, snålhet eller något annat. Det var mindre dyrt att flyga via Tyskland så det var just vad vi gjorde (trots att vi heligt lovat att aldrig mer flyga med Lufthansa och aldrig mer via Tyskland så blev det så – money over mind so to speak). Landade hemma i Nice på eftermiddagen.

Två tankar som uppkom under resan:

1)      Barn bör hållas i koppel (om de inte är välartade – som våra).

2)      Svenska människor utomlands är ofta pinsamma.




Uppdatering kommer

Jag har varit på semester ett tag, självklart skrev jag några rader och tog några bilder under tiden. Materialet håller på att anpassas till detta format och skulle det inte vara för att det tar sådan hysteriskt lång tid att måla lister, foder, karmar och annat trist skulle allt redan vara postat här. Nu kommer det tyvärr dröja ett tag till. Men det kommer...håll ut!


Ett kul paket

Igår var vi och hälsade på en person som var så ny att han inte fått något namn ännu. Vi hade med oss ett paket. Då vi inte har plats på något bord,  inte har något bra papper, inte utrymme att hantera snöre samt ingen vetskap om var vi har lagt annan tejp än maskeringstejp krävdes det lite påhittighet. Av några sidor av sportdelen i söndagens tidning och en limpistol skapade jag detta paket. Visst ser det lite skoj ut?

Copyright Samuel