Utseende

Bloggen har de senaste dagarna antagit lite olika skepnader. Varför? Jo, för att jag faktiskt inte haft något bättre för mig.


Hemmafix

Visa mig den helg som inte innehåller ett besök på Bauhaus eller det stora möbelvaruhuset eller Bauhaus OCH det stora möbelvaruhuset! Denna helg är inget undantag.
 
Under helgen har följande skett: en tavla med en bild som jag tagit i Cambridge sattes upp i köket och en blomma flyttade in i köksfönstret. Dessutom satte vi upp en sänggavel och tog bort en dörr så det har varit en ganska produktiv helg.

Copyright Samuel


Hundbajs

Ok, jag måste bara börja med att säga: I lööööv spelet Tiny Wings! Jag kan inte sluta spela...Jag som så länge sagt att jag inte är så mycket för dataspel och sådant kan inte slita mig från min iPhone och Tiny Wings. Kära värld vad har jag gett mig in på?!
 
Nästan varje dag när jag kring lunch rastat hunden och ska gå tillbaka till jobbet brukar jag traska utan hund men med en bajspåse. Ett par gånger har det hänt att folk stirrat lite vid dessa tillfällen. Först har jag tänkt att det måste bero på min slående skönhet men jag har nu kommit fram till att det nog ser ganska märkligt ut att man traskar runt med en påse bajs i handen. Visst ser det säkert lite märkligt ut när man går tillsammans med producenten (hunden alltså) men det förklarar sig ju själv. Person, hund och hundbajs - det hör liksom ihop på något vis. Person med hundbajs i påse utan hund - tänker man på den kombinationen är det något som fattas och jag blir liksom bara en märklig person som går omkring med bajs. Illa!

Dörrar

Denna lördag, liksom nästan alla andra lördagar, gjorde vi ett besök på Bauhaus. Tyvärr hamnade vi i en kassa där en nyanställd stod. Alla har vi vid någon tidpunkt varit nya på jobbet och det är inget fel i det, hon hade dessutom en “ny-på-jobbet-skylt” på sig och det var ju bra. Dock var den så liten så man såg den först när man köat i en evighet. Hade jag sett den på håll hade jag bytt kö eftersom just jag inte tycker så mycket om att stå i kö.
 
Vi köpte några dörrhandtag till två dörrar. Blev helt ok, dörrarna ser mer dörraktiga ut när de har handtag.
 
Jag satte igång med att måla en annan dörr som vi hittat som vi tänkt använda som sänggavel. Får ser hur detta slutar...


Vår, paprika och pengar

Det behövs egentligen inte så mycket för att göra mig glad. Tre saker har denna vecka gjort mig lite mer glad än vanligt.

1) Det är seriös vårkänsla ute. Solen skiner och snön börjar smälta bort. Det känns som i den där filmen om Narnia (den tecknade som kom 1979 typ), när den vita häxans våld börjar falna och Aslan kommit för att reda ordning på det hela, då smälter snön och våren kommer. Nu var ju inte jag med i filmen på något vis men den känslan är det som råder just nu vill jag påstå.

2) Igår när jag delade en röd paprika hittade jag en liten liten paprika i den delade paprikans innanmäte. Det var väldigt skoj!

3) Idag när jag sorterade papper hittade jag 500 kr i en plastficka bland en massa papper som inte alls hade med pengar att göra på något sätt. Väldigt trevligt!


Det fanns en bild på paprikan men den blev visst raderad så här kommer en annan bild som ni sett tidigare.


Systembolaget

Sprang iväg till Systembolaget i fredags. Köpte lite vin, bland annat det trevliga vita vinet Chateau Bonnet. Som vanligt fick jag visa leg. Känns trevligt att trots att jag fått handla på Systemebolaget i över ett decennium fortfarande gör personalen lite osäker kring huruvida jag egentligen har rätt ålder inne. 

Tjejen efter mig i kön visade också leg trots att hon inte blev tillfrågade. Kassören sade muntert "Grattis på 20-årsdagen! Ser fram emot ett långt samarbete!". Tjejen såg ungefär lika glad som generad ut. Jag tyckte det var mycket roligt och gjorde mitt bästa för att inte skratta väldigt högt...  



Helgens drycker


Strumpor och mat

Idag är det tisdag och denna vecka har börjat både bra och mindre bra (eller rent av dåligt som man också kan kalla det).

I lördags (samma dag som jag blev med iPhone) passade vi på att storshoppa stumpor, jag tror vi köpte ca 20 par. I söndags reviderade jag vårt gamla innehav och slängde väldigt många. Under gårdagen noterade jag, trots denna gallring, att jag traskat runt med ett hål i min vänstra strumpa och detta upprepades även idag (fast på höger sida). Seriöst, jag sitter på ett mindre lager av stumpor och ändå vandrar jag runt med trasiga. Somliga går tydligen med trasiga strumpor, säg vad beror det på?! Jag får väl tillstå att jag tillhör kategorin människor som faktiskt inte tycker att det är värt att köpa dyra strumpor. För mig är strumpor en slit-och-slängvara men det är svårt att slänga sina strumpor mitt på dagen. Kanske skulle jag börja med att ha med mig extrastrumpor till jobbet så jag kan byta om det behövs.

Det fina och bra som hänt denna vecka är att jag igår vandrade hem från jobbet med en låda spännande mat som jag fått. Det var ris, bönor örter och så. Mycket gott och spännande. Det finns många fina saker man kan göra åt/till/för sina medmänniskor. Man kan säga något snällt till någon, man kan visa sin uppskattning, man kan klia någon på ryggen och man kan hjälpa någon med något. Men något av det allra finaste man kan göra för någon annan måste väl ändå vara att ge gåvan mat. Att ge någon mat är en sådan osjälvisk och vacker handling att man blir rent rörd. Tusen tack!


Helguppdatering

Denna helg har jag målat lite, ni kanske minns ramen vi köpte på auktionen tidigare, den hänger nu i ny skepnad i hallen. En stor blomma flyttade under helgen in i matsalen, vi satte några små lampor i krukan som ger ett trevligt sken när det är mörkt. Till lunch idag åt vi smörgåstårta, mycket mycket gott! Nu håller vi på att laga en gryta som vi ska äta om några timmar och sedan är helgen slut.

Copyright Samuel


Telenor - vilka kor

Maken råkade få sin mobil stulen så igår tänkte vi köpa en ny. Traskade in i närmaste Telenorbutik och bad om att få köpa en ny iphone. Det fick han inte! Han hade tydligen för lång tid kvar av sitt abonnemang för att kunna förlänga det ytterligare och de sålde inte telefonen utan abonnemang. Vad de föreslog var att han kunde nyteckna ett abonnemang vilket skulle göra att han unde en lång tid skulle behöva betala för två stycken. Vilka puckon, varför kunde de inte bara sålt honom en telefon?! Istället gick vi till vår lokala Macbutik och köpte honom en ny mobil. Grattis Telenor, där förlorade ni drygt 6000 kr. Ps. Telenor fick dock det stora nöjet att sälja en ny mobil åt mig.

Fack it!

Idag kom det till min vetskap att det finns åskiter angående att jag inte är med i facket samt att jag skulle åka snålskjuts på de som faktiskt är med. Att jag inte är med har några mycket enkla förklaringar.

1) När jag började jobba efter många års universitetsstudier blev jag uppringd av en person från facket som försökte få mig att gå med. När jag frågade varför jag skulle vara med hade personen inget bra svar alls utan gav mest ifrån sig någon form av pausläte. Inte en bra värvningsmetod om ni frågar mig. Den enda anledningen hon efter ett tag kunde få fram var att man fick en tidning några gånger om året. Jag kan köpa mina egna tidningar om jag vill.

2) Att vara med i facket kostar väldigt mycket pengar. Kan någon förklara för mig vad alla dessa pengar används till! En klok person sade en gång att det största lönelyftet man kan skaffa sig är att gå ur facket (om man nu varit med). Om jag skulle varit med sedan jag började jobba skulle jag spenderat lika mycket pengar på fackföreningsavgiften som en Omega (eller två) kostar eller som skulle kunna ta mig och maken på en ganska bra semesterresa.

3) När jag skulle få en (enligt mig mycket välförtjänt) löneförhöjning var facket där och motarbetade det hela, de tyckte visste inte att jag skulle få så mycket som jag var tänkt att få (vilket egentligen inte var så väldigt mycket egentligen).

Så för att sammanfatta, en förening vars främsta argument för att gå med är ett pausläte, en förening som kostar mycket pengar och som inte vill att jag ska ha en ok lön utan helst vill att jag ska tjäna lite mindre än vad jag gör. Detta är en förening jag faktiskt inte vill vara med i just nu...