Gigantisk lycka och bloggandet

Åh vilken lycka! Yasmine har uppdaterat sin blogg, det tycket jag känns väldigt trevligt, nästan lite högtidligt på något vis!  

Funderade lite på det här med bloggandet egentligen, vad är själva meningen? Tycker jag att jag har ett så väldigt intressant liv att jag upplever ett behov av att dela med mig av min tillvaro till alla? Har min paralyserande hybris övergått till en maniskt produktiv  hybris, en hybris som driver mig att sprida min kärlek till min egen person? Hur står det egentligen till med mig?

Eller är bloggandet ett sätt att slippa prata med folk, att slippa att folk ringer och frågar vad man har gjort i helgen, vad som hänt i mitt liv den senaste tiden etc? Är själva självutlämnandet i det semianonyma bloggandet egentligen ett sätt för mig att distansera mig?  

I don't know, but I like it! Eller nä...typ.  

Jag tror det är så att jag helt enkelt tycker att det är kul, jag gillar att jag kan titta tillbaka och läsa vad jag gjorde för ett år sedan. Det är ett sätt att samla mina tankar, ett sätt att bearbeta mina intryck, ett forum för funderingar om tanter. Ett sätt att föra dagbok med världen som åskådare. Ett sätt att dela med sig av erfarenheter och kunskap.  

Men framförallt ger bloggen mig tillfälle att ordbajsa hur mycket jag vill om precis vad jag vill och på ett sjukt vis kan jag finna det lite underhållande att tänka att folk nu (ja, ni som läste inlägget från början, ni som läste just bara denna mening har nog bara ägnat en sekund eller så åt att läsa...) ägnat flera sekunder åt att läsa mitt ordbajs.
 
Over and out
för denna onsdag

Franska och sport

Har varit på franskakursen nu. Det var tre tappra elever som fortsatt från förra säsongens kurs. Resten var nya, några bra andra mindre bra och några var faktiskt precis just lika dåliga som vi tre som gick förra terminen. Men det är ju självklart skillnad mellan kunskaper som förvärvats under 6 år och de som (mina) fastnat under 12 veckors studerande. Jag gillar att lära mig saker som jag inte kan tillsammans med människor som kan ungefär lika lite. Tur att de som kunde för mycket för min trivselnivå ska flytta till en annan kurs.  

Har kollat lite på konståkningen som visats på tv de senaste dagarna...blir faktiskt lite sugen på att börja åka igen. Tyvärr verkade inte maken ha något intresse av att börja tillsammans med mig och eftersom jag gärna ser att vi gör saker tillsammans så får vi försöka hitta någon annan sport eller hobby. Han föreslog slägga, jag tycker att det var ett dåligt förslag. Min
favvobloggare (och Yasmine, jag är ledsen, men du är inte min favvobloggare eftersom du inte uppdaterat på typ en evighet - när du väluppdaterar så är du också min favvo!) verkar ska börja ge sig in i hästsportens underbara värld tillsammans med sin kille. Jag är ju bara ungefär jättesugen på att få min make att börja med hästsport tillsammans med mig. Undrar var jag ska muta min make med för att han ska engagera sig i någon hästsport...

Helgen som varit

I fredags slutade jag tidigt. Sådant är alltid skönt! Var bortbjuden en liten sväng på en fika, det var trevligt och ganska intressant. På kvällen hade vi besök, åt sushi och drack lite vin.

I lördags besökte vi vårt förtjusande fadderbarn och hennes föräldrar och bror. Söndagen ägnades åt att läsa tidningen, handla mat, tvätta, måla en dörr, studera etc.  

Dessutom, denna helg har varit en riktigt lyckad shoppinghelg. Har köpt tre par jeans (Acne, Fifth avenue shoe repair och Nudie), en tröja från Filippa K samt en t-shirt från Replay.  

Ikväll börjar min franskakurs igen. Ska bli ungefär lika jobbigt som roligt...fast just nu känns det dock kanske lite mer jobbigt än roligt.

En utmaning...

Blev utmanad i en blogg, egentligen är jag väl av princip inte så väldigt förtjust i utmaningar (iaf om man inte kan vinna)...men nja, eftersom den var från Johan så antar jag väl den.

Reglerna är följande: Länka till
den som utmanat dig! Klart!

Berätta 7 sanningar om dig!

1. Jag myntade för ett tag sedan uttrycket "paralyserande hybris" och tycker att det var så bra att jag ibland tänker på att det var så bra. Ett tecken på att jag är drabbad kan man tänka...

2. Jag älskar min make!

3. Har världens bästa hund, verkligen världens bästa!!! Är helt övertygad om att det faktiskt inte finns någon bättre!  

4. Jag kan tänka riktigt snabbt.

5. Tycker att historia är skittrist! Så bör man egentligen inte tycka, för det är verkligen okultiverat att tycka så, men nja, jag tycker verkligen att det är mäkta ointressant!

6. Jag kan skriva denna lista utan att egentligen titta vidare mycket på tangentbordet, dessutom skulle jag kunna göra det och samtidigt prata med någon annan eller som just nu titta på tv, men nja, det kan ju bli lite fel ibland.

7. Tycker seriöst detta var något av det mest ointressant jag skrivit på min blogg...t.o.m mindre intressant än mitt inlägg den 12 maj 2007 då jag konstaterade att det finns många djur.

Och nu ska jag utmana några läsare, så jag utmanar Yasmine som är den enda som har en blogg (och som inte redan har blivit utmanad (som Johan)) som jag läser.

Sniglar...

Varför är långsamma människor så väldigt ofta besvärliga? Förstår inte de sega individerna att de blockerar vägen för de som har en tid att passa, för de som har en liten söt hund som bara måste få gå ut, för de som har ett jobb som inte är totalt oviktigt, för folk som jag, för folk som vill fram?! Sitter deras oförmåga att öka sin hastighet eller flytta sig åt sidan på hög central nivå - i hjärnan med andra ord? Är människor som förflyttar sig långsamt även människor som tänker och agerar långsamt? Jag vet inte.  

När jag skulle tillbaka till mitt arbete efter att ha varit hemma och gått ut med hunden och slängt (verkligen bokstavligt - jag väljer alltid lunchmat som inte behöver tuggas så noga!) i mig min lunch och skulle tillbaka till jobbet hamnade jag i någon form av cykeltrafikstockning. Flera (tre om man ska vara noga) tanter cyklade framför mig och det gick så långsamt så jag nästan fick panik!!! Och inte flyttade de på sig heller, de måste ju ha hört att jag kom eftersom jag har för ovana att sjunga när jag cyklar (You can't stop the beat - från Hairspray), dessutom använde jag min ringklocka! Jag har all respekt för att man väljer olika hastigheter att färdas i men då måste man också acceptera och respektera att det faktiskt finns de som vill fram, de som har en tid att passa, de vars jobb inte kan eller vill vänta!  

Tänk om jag hade en megafon...

En favvo

En av mina favoritbloggare skrev om att han funderade på att skaffa sig en bilddagbok. Bara just därför så tyckte jag att det var lite kul att lägga upp lite bilder på min blogg. Nä, så var det inte riktigt - laddade över bilder från kameran ikväll.

Tidigare i afton var vi hemma hos mina svärföräldrar och åt en mycket god middag (kött och potatis och så). Till maten serverades en otroligt spännande sås som det var choklad och blåbär i. Choklad och blåbär är ju inte alls något man direkt tänker ska passa till kött och potatis, men det gjorde det faktiskt! Väldigt roligt och gott!

Här är några muffins med jordgubbar som maken bakade tidigare. Jag smetade på klegg.

image70

På allmän begäran

image68


Här kommer bild på vår gran, den är inte kvar hemma hos oss utan har gått vidare till julgranshimlen. Frid över granens minne! Tänk att ett träd med glaskulor i kan bringa så mycket glädje och lycka...

Här är en liten detaljstudie av våra julgranskulor. (Det är väl kanske mest jag som är engagerad i julgranskulesvängen, maken är väl inte väldans begaistrad (stavas det så?) egentligen.)

image69

Ännu en kaka

kaka

Jag bakade en kaka för några dagar sedan. Det är inte det att jag egentligen tycker om att baka saker, men jag hade köpt en ny form - jag tycker ju om att köpa saker.

Kontaktannons

Vi får DN varje söndag (en julklapp från mina föräldrar). Det är mycket trevligt att ägna en stund åt att läsa om vad som händer i världen, även om allt som händer i världen inte är så trevligt.  

Dessutom brukar vi skratta gott åt kontaktannonserna. Här kommer tre favoriter ur dagens tidning:  

Kul att just du ringer på min annons. Jag är en vacker ekonom med namn efter en kvinna. Söker en man med kunskaper inom kärn- och kvantfysik. Andra intressen är cykling, paddla kajak, körsång och jazz.  

Kille, 42/185/80, som är i slutet på ett längre fängelsestraff, söker en tjej, som har bägge fötterna på jorden. Är snäll, ärlig, tycker om att hålla mig i form, promenera, resa helst till Spanien, Talar flytande spanska.  

Jag söker en man på exakt 150 cm som resesällskap. Jag ska åka på studiebesök till Bergen-Belsen den 28 september 2008.
  

Det finns många intressanta och märkliga människor där ute...

Baka baka liten kaka

Ok...är det bara i min mun det börjar vattnas när man surfar på sidor som denna? LÄNK

Jag säger bara: tååååårta!

Idag blev jag bjuden på en bit kaka som jag av olika orsaker inte åt upp...trots att jag bara tog en liten bit...men den smakade faktiskt inte som något jag gillar. Men jag uppskattade att någon faktiskt ansträngt sig och gjort en kaka och dessutom hade stort hjärta nog att faktiskt bjuda på den (eller så var det så att personen som bjöd inte heller var så förjust i den och bara försökte bli av med den).

Två vänner

Haha vad underbart att två människor som aldrig har träffats kommunicerar med varandra via min blogg. Väldigt intressant och trevligt! Jag kanske borde vara lite väluppfostrad och presentera er för varandra... Yasmine Johan, Johan Yasmine.
-Trevligt att träffas!
-Ja, absolut!
-Blablabla
-Hahaha, absolut! Blablabla...
-Ok, hur då?
-Jo, blablabla...
...osv...

(Och nu menar jag inte att ni två skulle vara folk som bara säger blablabla, men ja, det var enklare så...)

Och Johan, verkligen GRATTIS!!!
Och du Yasmine, hur gick det...eller vänta, det är nu på lördag va?

Film

Har varit mycket filmer den senaste tiden. Här kommer en lista över de vi sett denna vecka och förra:
Hairspray, The Back Stallion, Blood Diamond, The Simpson Movie, The Darjeeling Limited, Evan Almighty och Ratatouille. Film är ett väldigt bra sätt att få tiden att gå utan att göra någon nytta alls. Som en lång stund ganska trivsam ineffektivitet.

Har inte bloggat på ett tag nu...men jag har tänkt en massa smarta saker som jag egentligen borde delat med mig av här på bloggen...men ja, ni får allt klara er utan! Men det kommer säkert något väldigt spännande, intressant och givande här inom en mycket snar framtid!!!

Förkyld, trött eller fet?

Läste i en blogg om en vars morgonens första samtal inleddes med "Hej det är Berit, oj.. är du förkyld?"

Jag tycker det är mycket oförskämt av folk att säga så! Det har hänt att folk (eller egentligen bara en person) sagt "Du ser trött ut". Trots att jag inte alls varit trött har jag upplevt mig nödgad att säga att jag känner mig trött för att på något sätt ursäkta och bortförklara mitt utseende. Jag skulle tycka att det var lite jobbigt att säga att jag inte alls är trött jag ser bara ut på detta vis idag...fast jag egentligen tycker att det vore den ärligaste och rakaste responsen på ett sådant påhopp! Det är som att jag skulle säga till någon "Hej jag heter Samuel, vad du ser fet ut idag", men så får man ju inte säga...det skulle ju uppfatts som rent kränkande

En utekväll

Igår var vi en sväng på en...ja, jag antar att det var en krog. Inte ett ställe som jag brukar gå på och inte ett ställe jag tror jag kommer återvänta till många gånger. Fyra saker jag inte gillade med stället jag var på igår:

1) Det var kö och dessutom fanns det en kortare kö. Jag gillar inte köapartheid! (Iaf om inte jag står i den korta kön och detta ställe jag besökte igår är inte ett ställe där jag finner det meriterande att stå i en kortare kö, vill inte bli betraktad som en stammis på etablissemang av denna karaktär.)

2) Det fanns ingen anledning till att det skulle behöva vara kö. Enda orsaken till att det var en kö var att vakterna arbetade långsamt eller vad som kanske för dem var efter bästa förmåga...alla är vi olika snabba och det kanske i grunden handlar om begåvning, det är svårt att arbeta snabbt om man är mindre begåvad. Nu säger jag inte att vakterna var mindre begåvade, de är säkert mycket fina och flitiga medborgare och gör sitt bästa för att dra sitt strå till den totala samhällsnyttan... Att skapa kö för att stället ska verka populärt är bara idiotiskt så det tror jag inte var köns syfte.

3) Stor del av folket var väldigt buffliga. Min uppfattning av en ultimat utekväll inkluderar inte människor som bufflar utan att ens ha en tanke på att ursäkta sitt beteende!

4) Stanken! Hur kan det komma sig att folk som laddat för en utekväll helt missat att sköta sin personliga hygien?! Jag förstår inte hur det är möjligt att vidriga odörer sprider sig i luften på ett dansgolv. Lite deodorant har nog aldrig skadat någon! Ett jobb för dörrvakter vore kanske att kolla leg och doft?

En sak som jag verkligen gillade var mitt sällskap! Vi bufflades inte och vi luktade exemplariskt!

Hurra!

Fick ett positivt besked på jobbet idag. Är väldigt glad!

Lysande kuvert

Upplevde ett festligt fenomen igår. Hade fått ett brev, som innehöll ett kursintyg från franskakursen jag gick. När jag öppnade kuvertet genom att dra upp fliken (jag är nog annars vanligtvis mest en fingersprättare) uppstod ett svagt blått sken. Först trodde jag att jag sett fel, men med min dyrköpta syn brukar jag inte se fel. Var tvungen att stänga in mig i badrummet (eftersom det var mörkast där) och kontrollera att jag sett rätt. Visst hade jag gjort det. Väldigt märkligt och festligt. Jag förstår inte riktigt hur det ljuset uppstod men det borde vara något i limmet som reagerar när man tillför energi (rörelse/värme). Väldigt spännande och förhoppningsvis ofarligt! Dock ska jag nog inte öppna brev nära lättantändliga saker i fortsättningen, vill inte råka tända eld på något.

Förra årets bästa fynd!

I mellandagarna passade vi på att byta ut lite saker i badrummet (vilket vi egentligen borde gjort för år sedan...). Två nya skåp, en ny spegel, några nya krokar, ny toalettpappershållare och en stång för handdukar har flyttat in. Golvet förbättrade vi tidigare och ett nytt duschdraperi inhandlades hemma i Nice. Så trevligt det är med nya saker. 

  Förra årets bästa fynd måste vara den nya toalettpappershållaren som var nedsatt 413 kr. Det är underbart med fynd!!!

Året som passerat

Nytt år. Antar att man borde sammanfatta året som just passerat i några rader. Mycket hände under 2007...tror jag. En viktiga sak som jag tänker ta upp är att vi köpte en lägenhet i Nice, det var knepigt, klurigt, jobbigt, besvärligt, frustrerande och alldeles alldeles underbart! En annan viktig sak är att jag under 2007 lärde mig att vifta på öronen. Jag skulle nästan kunna tro att det är en av de största enskilda fysiska prestationerna under 2007, jag är mäkta stolt över att jag äntligen bemästrat förmågan att få mina öron att röra på sig.  

Åh jag blir nästan lite rörd när jag betraktar vår julgran, tänk om den kunde få stå där i all sin prakt året runt...vilken lycka det skulle vara. Dock är det två saker som gör detta till en omöjlighet, dels för att maken troligtvis inte skulle uppskatta ett träd i vårt vardagsrum året runt och dels för att trädet är dött. Jag blir så orolig för vår julgran dricker inte. Jag krälar på daglig basis runt julgransfoten för att se om granen vill ha mer vatten, men den dricker inget alls och dessutom barrar den vidrigt mycket! Undrar om den är överansträngd av de drygt 90 stycken übervackra julgranskulor som hänger i den.  

Igår hade vi en liten nyårsmiddag för två vänner och deras lilla barn. Till förrätt bjöd vi på bruscetta med serranoskinka, ljummen tomatsallad, ruccola och balsamicorippel. Varmrätten bestod av
hummer thermidor, färsk hemgjord tortellini med kronärtskocka och mozzarella, pilgrimsmusslor och courgettesås. Till efterrätt åt vi hallonsorbet med vaniljglassöverdrag, abstrakt chokladgarnityr och varm hallonsås. Till detta drack vi Capitel de'Roari Amarone (nr 12366), Sancerre Les Belles Dames (nr 2245) och Lanson Rose Label Champagne (nr 7495). Hade en väldigt trevlig kväll!