Jul!

Nu kanske ni undrar vad bilden föreställer. Då kan jag tala om att det är en bild på vår nya julskinka. Denna köpte vi faktiskt färdigkokt och bara pimpat lite själva. God helg!

Hjärtesorg och hopp samt bottenskrap

Kära bloggläsare,
 
Det är med tungt hjärta jag idag kan meddela (eller egentligen var det igår men jag orkade inte då) att vi inte kommer köpa den fantastiska mångmiljonvåningen som vi var så innerligt sugna på att bo i. Tyvärr var det några andra som tyckte att den var värd mer pengar än vad vi tyckte. Känns faktiskt riktigt surt! I denna lilla by finns inte så många våningar till salu så det kommer nog dröja innan vi hittar någon ny att tråna efter.
 
Eller nja...det finns faktiskt en annan våning som jag är riktigt sugen på, den är dessutom större än den vi just förlorat. Ska kolla på söndag så återkommer jag i frågan.
 
Ha nu en riktigt fin helg och var snälla mot varandra!
 
Ps. Tittade på det där Mammas pojkar på Kanal 5 igår. Det är så otroligt spännande! Hur har produktionsbolaget lyckats hitta dessa människor, detta bottenskrap av mänsklig begåvning? Det är så underbart nervkittlande att det finns människor som dessa, dels dessa tjejer/kvinnor som frivilligt är med på förnedrings-tv och gråter när de inte får vara kvar i programmet där de tävlar om killar/män som inte ens verkar smarta. Otroligt intressant, det är som en helt annan planet, en alternativ dimension där obegåvning är norm och pinsamhet är regel. Tänk vad spännande!

Dofter

Jag har under en tid funderat på det här med dofter. Alla människor har en doft. Kroppsdoften brukar oftast betraktas som mindre trevlig i sociala sammanhang. Detta har resulterat i att människor gör mer eller mindre omfattande försök att maskera sin kroppsdoft genom parfymer, deodoranter och övriga luktagottprodukter.
 
När det gäller produkter av doftkaraktär finns det skillnader mellan de som är avsedda för män och de som kvinnor brukar använda. Tydligen så har samhället beslutat sig för att herrar och damer icke skola dofta lika. Kvinnodofter har ofta inslag av blommor medan de dofter män föredrar innehåller annat som exempelvis trädofter. Tydligen så är trä manligt och blommor kvinnligt. Jag som inte är någon stor anhängare av denna indoktrinering i det stereotypa samhället har ändå accepterat att det är på detta vis.
 
En liten stilla undran dock, hur kommer det sig att så många killar då går omkring och luktar ananas om huvudet?! Tydligen finns det ett populärt hårvax som luktar ananas. Jag har inget emot ananas men jag personligen skulle inte tycka att det var vidare manligt (iofs så skiter jag fullständigt i det!) att lukta som en fruktsallad om huvudet. Jag förstår inte att folk som bemödar sig att fixa sitt hår med vax helt struntar i att deras huvuden luktar som en dessert från mitten av 80-talet.
 
Personligen kör jag oftast på en något otrevlig svettdoft eftersom jag jobbar så hårt och cyklar som en galning till och från jobbet, dessutom kombinerar jag ofta den odören med en frän doft av vitlök eftersom jag tycker om att äta gott och gott för mig ofta är likställt med vitlök! När jag försöker att maskera min kroppsdoft brukar jag antingen dofta underbart av Hanae Mori for men (en japansk designer) eller Paco Rabanne 1 Million.

Ny lägenhet

Vi håller på att ladda för nytt boende. Att hitta något man tycker är bra är inte lätt, att hitta något man tycker är fantastiskt underbart är riktigt svårt!

Jag har hittat en lägenhet som jag tycker verkar bra. Maken tycker kanske inte att den är fullt lika bra eftersom den ligger på första våningen (vilket i detta fall nästan är markplan). Mina argument för att det faktiskt är ok att ha det läget är som följer:

1) Någon måste ju bo längst ner i hus!

2) Eftersom det ändå inte är någon vidare utsikt alls från det huset (även om man skulle bo högst upp) kan man väl lika väl ha insikt! (Märk det finurliga ordvalet insikt (jmf utsikt), oj vad nöjd jag var med det ordvalet.)

Tyvärr tror jag inte maken imponerades varken av finurliga ordval eller vacker logik. Får se hur det blir...

Helgen som varit

Jaha, så vad har jag gjort i helgen då? Jo, i lördags så var vi på visning av en lägenhet som vi varit och tittat på tidigare, den är mycket fin och väldigt dyr, vi kommer inte kunna köpa den eftersom det är säkert massor med människor som tycker att det är ok att betala mer pengar för den än vad vi tycker. Sedan hängde vi lite hemma och efter det besökte vi vårt fadderbarn och blev bjudna på middag. Hur mysigt som helst!
 
I söndags hade vi planer på att sätta fast en tröskel i anslutning till vårt nya hallgolv. Eftersom vår borrmaskin var på besök hos vårt gudbarn (jag tror inte han personligen använde borrmaskinen eftersom den antagligen var lite för tung för honom att hantera, var väl snarare mor och far till gudbarnet som borrade) åkte vi dit för att hämta borrmaskinen. Vi hade den ofantliga lyckan att bli inbjudna på fika. Mycket trevligt! Sedan skyndade vi hem till vårt golv för att förfasas över att vi faktiskt inte hade någon borr som passade till skruvarna vi planerat att bruka.


Istället tände vi en brasa, jag satt i soffan lyssnade på opera och läste en bok och liksom bara njöt. Det är sällan jag är vidare bra på att göra myssaker av sådan karaktär, har en tendens att vara lite rastlös men i söndags gick det väldigt bra! Sedan åt vi middag. Förrätten var en skagentoast med räkor samt en toast med parmaskinka. Sedan bjöds det på potatis, morot, lök och kött samt ett glas vin.



 


Fruktlampa

I flera dagar har jag åkt förbi denna lampa med en frukt på. Varför sitter frukten där? Vem har satt den där? Varför sitter den där? Finns det ett budskap? Hur länge kan den vara där utan att den ruttnar? Så många frågor...

Smörgåstårta

Dagens middag - smörgåstårta! Underbara fredag, helt underbara fredagsmiddag! Som vanligt hoppade jag över lunchen, tog dock ett glas vatten som jag smuttade på. Men som vissa säger - den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Jag väntade till typ åtta, det var nog nästan lite väl länge...men belöningen var klart värd att vänta på.

Beklagar att bilden blev så dålig samt att garneringen var aningens bristfällig. Förklaring 1: bilden tagen med mobilen i dåligt ljus. Förklaring 2: I vanliga fall brukar vi garnera med lax och annat lite festligt, det orkade vi inte i afton. Att äggen blev överkokta skyller på det världspolitiska läget.

Sov sött!

Att inte bry sig

En liten text om att sluta bry sig.
 
Ibland kan jag uppleva små känslor av apati, liksom att jag faktiskt inte orkar bry mig. För er som känner mig väl kan detta vara förvånande, jag är ju inte riktigt känd för att vara den som bryr sig minst. Ibland kan det dock skölja över mig en hel våg av apati och likgiltighet, denna våg kommer ofta tillsammans med en strid ström av uppgivenhet och en måttlig bris av frustration. Vad är det då som utlöser detta inre väderomslag? Det kan nog vara många utlösande faktorer, just nu är det nog irritation (över saker jag inte tänker blöta och stöta i bloggen - är dock rätt säker på att Bettan vet vad jag snackar om).
 
Ok, jag kanske inte är helt apatisk just nu, jag ser mig faktiskt om efter nya möjligheter, har en liten liten lanterna i handen som jag envist försöker använda för att kasta ljus över nya möjligheter och alternativa vägar att vandra.
 
Det finns många människor som helt verkar ha slutat att bry sig, det är synd. Sedan finns det de som försöker spela att de inte bryr sig fast de i själva verket bryr sig otroligt mycket. Noterade några prepubertala - pubertala tjejer under gårdagen, de ansträngde sig så mycket för att försöka att se ut som om de inte brydde sig fast likt en hök såg jag rakt igenom deras lilla patetiska spel. Självklart brydde de sig, de brydde sig så mycket att jag nästan skulle tro att skulle gå av på mitten av just detta. Självklart brydde de sig inte om världsliga saker, utan mer om att spackla på sig massor med smink (så mycket att det liksom var uppborstat i håret och att en näspiercing i princip var översminkad och mer såg ut som smuts än ett guldhjärta) och prata jättehögt om puckade saker. I detta ögonblick önskade jag att en apativåg bara kunde komma och snabbt spola genom mitt högeröra och vidare ut genom vänster öra så jag kunde sluta bry mig. Det kom ingen våg.

Tröstäta

Någon idiiot har redan bjudit utgångspriset för lägenheten vi ville ha. Vem är så puckad? När det gäller boende i denna prisklass så anser jag att mer lämpligt hade varit att börja budgivningen under utgångspriset! De som nu lagt alla dessa miljoner måste antingen ha mer pengar över än vad jag finner lämpligt för någon enskild liten individ att ha eller så har denna typ ingen aning om hur mycket våningen faktiskt är värd. Vi tänker inte vara med på någon svindlande budgivning, lite till kan vi kanske kasta in men inte mycket mer ty det är den inte värd. Med bakgrund av detta har jag i afton tröstätit körsbär, mums för en sorgsen mage.

Och här kommer en bild på maten


Gårdagens mat

Igår var vi och handlade mat, om någon dag ska vi göra smörgåstårta. Snacka om att ha något underbart att se fram emot! Gårdagens mat blev fuskpizza med getost, svamp, parmaskinka och färsk basilika. Mums!

Orättvisor

När jag traskade hem till hunden på lunchen igår så kom jag att tänka på orättvisor. Jag har tänkt ganska mycket på det den senaste tiden. Det finns många orättvisor i världen. I vissa delar av världen är det många som inte kan äta sig mätta varje dag och dör av svält. I andra delar av världen finns det folk som traskar med en Rolex kring handleden. Det är inte rättvist.
 
Vissa människor har inte rent vatten att dricka. Andra sätter på vattnet i duschen i god tid för att vattnet ska bli lagom varmt innan de hoppar in i duschen och spolar således ner flera liter bra vatten rakt ner i avloppet. Varken rättvist eller sympatiskt.
 
När somliga människor sliter och anstränger sig på sin arbetsplats, skyndar sig för att inte vara borta för länge på lunch och kämpar för att bidra till verksamheten finns det parasiter som får betalt redan under sin resa till arbetet och dessutom inte bidrar det minsta till verksamheten. Ingen gillar en parasit och det är inte en rolig eller rättvis situation.
 
Det finns människor som inte har någonstans att bo och så finns det de som tycker att det finns för få mångmiljonvåningar till salu. Inte rättvist alls.
 
Ibland hör man folk säga "allt är inte rättvist" och liknande saker. Jag tror aldrig att jag hört någon säga det som inte haft fördel. Det är alltid de människorna som har det bra som tycker att allt inte alltid behöver vara rättvist.
 
Ska man känna skam för att man har det bra? Nä det tycker jag inte. Jag anser att om man har det bra ska man vara tacksam för det man har och inte glömma att det finns många, väldigt många, som har det mycket sämre. Ödmjukhet, generositet och respekt - fina ledord som jag ville flika in i min lilla predikan här. Dessutom (kanske ingen tröst egentligen) men de som har det sämre får ju försöka tänka på att det alltid finns någon som har det ännu värre...ja tills man kommer till den personen som verkligen har det allra sämst i världen - den personen tycker jag verkligen synd om, verkligen jättesynd om! Kram på den!

Helgen som varit

Denna helg har varit tämligen varierad. Lördagen började med några timmars arbete och avslutades med en underbar middag tillsammans med goda vänner. Det var fantastiskt roligt, vi var en sådan där grupp som folk tittar på och undrar vad i hela fridens namn som är så väldigt roligt. Tjo vad vi skrattade. Had verkligen en otroligt trevlig, mysig och galet rolig kväll!!! Söndagen (idag alltså) började med att jag läste tidningen i sängen samtidigt som jag lyssnade på radio. En mycket bra start på dagen om ni frågar mig. Sedan åkte vi och köpte nytt golv till hallen som vi nu ägnat massor med timmar åt att lägga och fortfarande är det inte klart. Vid midnatt ska vi börja foga golvet för då ska dessa klinkerplattor ha fastnat i underlaget oj vad vi kommer vara trötta imorgon.

GB-gubben

Var det bara jag som inte visste att GB-gubben hade en kompis? Jag tycker att det är riktigt fint att han inte ska behöva vara ensam. Som alla vet är han ju homo så att han skulle ha en relation av det amorösa slaget med tjejen på bden är ju naturligtvis uteslutet. Kära bloggläsare, ha nu en riktigt trevlig helg!

Trevligt värre

Några vänner (de fina som kom med sång o champagne) skulle egentligen haft en barnfri dag idag. Det blev inte riktigt så, eller dagen är fortfarande ganska barnfri men de planerade aktiviteterna är inställda pga dåligt väder och istället blir det middag med oss. Snacka om lycka (för oss)!

"Jag är en glad pensionär..."

Idag är det lördag vilket brukar vara en ganska bra dag i veckan. Morgonen började dock inte vidare bra. Jag förstår inte hur jag tänkte igår när jag ställde in radiostation att vakna till. Jag borde naturligtvis inte valt P4! Det första jag hörde när jag vaknade i morse var en mycket ålderdomlig låt som började med frasen "Jag är en glad pensionär...". Visserligen ser jag mycket fram emot att bli just det en vacker dag om väldigt många år men att vakna till denna sång var något av det mest irriterande jag varit med om på hela veckan (om man räknar bort arbetsrelaterade saker).

Kakor

Vi köpte en ny sorts kakor igår. Teståt idag och kan väl inte säga att jag är direkt imponerad. Pepparkakor är nog godast när de faktiskt smakar just pepparkakor. Pepparkakor med en konstig smak av björnbär var inte alls lika trevligt som vanliga papparkakor.


I believe in Karma, what you give is what you get returned

Livet är spännande. Det finns många saker som både kan göra en glad och som kan göra en mindre glad, vissa saker gör en helt snurrig av spänning. En sak som är av den senaste kategorin är att vi var och tittade på en lägenhet för några dagar sedan, det var en lägenhet i mångmiljonklassen, en riktig skönhet! Är bra sugen på att köpa den. Att köpa en lägenhet av en sådan kaliber (ok, jag menar till ett sådant pris) skulle verkligen kännas. Som det är nu så tänker man (ok, jag menar vi) inte riktigt på pengar. Eller det är klart vi gör, men jag menar att vi kan köpa den mat vi vill, vi kan åka på semester om vi känner för det (och får semester) samt shoppa om vi har lust med det. En lägenhet som den som vi var och tittade på skulle fungera rent ekonomiskt men samtidigt skulle man ju då behöva tänka efter vad man gjorde av de få kronorna som blev kvar efter att vi betalat lån och räkningar. Man skulle behöva vara vuxen och ta ansvar, hemska tanke...typ.
 
En sak som gjorde mig riktigt äkta, in i märgen verkligen, glad var när vi i afton kom hem från vår matshopping med en ben till hunden. Hon hade väldigt roligt med det en liten stund och såg så lycklig ut. Det gjorde mig verkligen glad. En glad hund = en glad Samuel.
 
En sak som gjorde mig förvirrad och aningens ledsen var att jag idag undergick en tio minuter lång utskällning. Att bli skälld på är inte kul men själva utskällningen gjorde mig inte det minsta ledsen eftersom jag vet att jag hade rätt i frågan. Vad som gjorde mig lite ledsen var att människan som skällde på mig inte kan må vidare bra. Inte för att jag bryr mig om denna typ egentligen men på något litet vis så känner jag visst medlidande. Om man är så totalt förblindad för en situation som denna måste man ha något fel i huvudet. Man kan inte gå genom livet och tänka att man är mycket bättre än alla andra om man inte är det. Jag skriver ju ganska mycket om min hybris men om man tänker efter är jag ju faktiskt ganska bra. Personen som skällde på mig är det inte! Jag väljer idag att tro på karma. Som Savage Garden sjunger "I believe in Karma what you give is what you get returned".

Deghuvud!

Jag bakade ett bröd som vi åt till frukost idag. Det var speciellt eftersom jag faktiskt inte bakar vidare ofta.


När jag ändå är inne på ämnet deg, det figurerar just nu ett riktigt deghuvud i utkanten av min tillvaro. Utan att gå in på närmare detaljer så måste jag ändå uttrycka min enorma vrede över detta pucko. Det är både vidrigt och sorgligt när man noterar att det finns svin som inte alls tänker på andra människor utan ser det som sin självklara rätt att både ta mer än vad de har rätt till och dessutom ta saker som man inte ens hjälpt till att skaffa. Idiot är den som tycker sig stå över alla andra när den i verkligheten i andras ögon betraktas som en sorglig, tragisk, patetisk och inkompetent person. Att istället för att bidra till verksamheten utnyttja den är bara något en människa med ynklig moral och bristande etik kan göra!

Irriterande betalningsförfarande

En sak som jag fasar är att komma till kassan i en affär och inte ha nog med pengar. En sak som jag fasar ännu mer är att ha ätit på en restaurant och sedan inte ha nog med pengar för att betala för maten. Dessa saker tror jag att jag inte råkat ut för. Det skulle vara så väldigt pinsamt om det skulle hända och jag skulle nog ta fram en liten spade och gräva ett hål i marken som jag skulle kunna försvinna i om det skulle ske.
 
I torsdags var jag ute och åt lunch och drack vin som jag gör ibland på torsdagar. Var som vanligt en väldigt trevlig händelse tills vi skulle betala för oss på stället vi gått till efter att vi ätit lunch. Vi gick nämligen vidare till ett ställe och åt efterrätt och drack lite mer vin. När vi skulle betala för oss accepterades inte våra kort. De anställda försökte ett par gånger men det gick inte. Jag visste att det skulle finnas pengar (jag har en ganska hög kreditgräns på mitt kort och var helt säker på att den inte var maxad) men ändå är det klart att man börjar undra. Efter ett par försök bad personalen oss att gå till en bankomat för att ta ut pengar där. Hallå?! Det var ju helt uppenbart att det var deras kortläsare som inte fungerade och så hade de mage att be oss anstränga oss och gå till en bankomat. Men som snälla människor så gick vi till bankomaten, dock möttes vi av en bankomat med en stor träskiva för själva bankomatmaskinen. Den var uppenbarligen inte i bruk så vi gick tillbaka. De små restaurantmänniskorna bad oss då att gå till en annan bankomat. Eftersom vi inte riktigt hade lust att ägna resten av eftermiddagen åt att jaga bankomater enades vi om att vi skulle komma tillbaka dagen efter och betala. De undrade om vi kunde lämna något i pant vilket vi givetvis inte gjorde. Varför skulle vi det? Om de inte kunde ta betalt var det ju faktiskt inte vårt problem. Dagen efter gick vi tillbaka och betalde, de bjöd då på en kopp kaffe att ta med sig. Jag som inte riktigt dricker kaffe tyckte ändå att det var trevligt att gå på stan med en varm mugg i handen, den var mycket behaglig att hålla i en kall höstdag.
 
Några funderingar uppkom. För det första, hur kan man ens tycka att det är ok att be sina gäster (eller kunder eller vad man nu skulle kalla oss för) att behöva gå ut och leta efter en bankomat? Tänk om det var så att jag faktiskt hade superont i en tå och inte kunde gå eller kanske hade nya skor som jag inte ville smutsa ner eller hade en mycket viktigt möte med banken direkt efter och inte hade tid att leta efter en bankomat. För det andra, är det inte lite lite snålt att faktiskt inte tycka att man istället för att besvära sina gäster kan bjuda på två glas vin och två efterrätter? För det tredje, jag kommer nog ändå gå dit igen för efterrätten var sjukt god!


Crème brulée med körsbär


En mycket trevlig överraskning

För någon dag sedan kom en mycket trevlig överraskning. Några av våra underbara vänner (egentligen bara en men i anden var de fler) kom med en flaska champagne och en otroligt trevlig grattissång. Jag hade verkligen inte väntat mig något sådant, jag som firade min födelsedag lite i smyg, visserligen storstilat om ni frågar mig, men samtidigt ganska mycket under radarn eller vad man ska säga. Jag firade tillsammans med min make och tyckte att det var rätt skönt att inte behöva ha en stor fest. Jag gillar fester men jag tycker mindre om att behöva vara festobjekt, jag har roligare på andras fester än på mina egna. Men att öppna dörren och mötas av skönsång och champagne - helt underbart! Det är inte så ofta någon ens ringer på vår dörr så att öppna och mötas av detta var ju rent fantastiskt! Jag tror inte jag riktigt, pga att jag blev så förvånad, lyckade uttrycka min glädje och lycka över detta tilltag - så om ni läser... TACK!!! Tusen tack ni fina människor!




Mixer

Jag vet inte om jag berättade att vi köpt en mixer till vår lägenhet i Nice. Det visade sig vara en mycket klok investering. Vem hade kunnat gissa att jag skulle vara en riktig fena på att göra Piña Colada? Jag hade då ingen aning om att jag var så bra på det som det visade sig att jag var. Tror hemligheten låg i att ha riktigt bra råvaror...eller iaf en riktigt god färsk ananas. Det trista är att jag inte riktigt vet hur mycket av varje grej jag hade i så jag kan inte dela med mig av receptet.

Om det inte vore för att jag faktiskt längtar massor efter julen (julgran, lussekatter och glögg) så skulle jag längta till sommaren med varma kvällar och goda drinkar.

Här kommer en blid på mixern, det kan jag dela med mig av. Den öppnade flaskan med Champagne som står till vänster i bild hade inget med drinkarna att göra, den bara stod där på bänken sedan tidigare.





Fredagsmiddag

Igår var vi ute och åt en trerättersmiddag. Förrätten var en laxtartar som var mycket god, till den drack vi champagne. Till varmrätt var det lamm som också var mycket gott, dock var portionen väldigt stor. Till lammet drack vi ett rött vin som var helt ok. Efterrätten var en panacotta med färska hallon och blåbär, den var god om än kanske något fast i konsistensen.

Det var trevligt att varken behöva laga maten eller diska.

Haha det bästa var att vi var tvugna att visa leg innan vi fick beställa (eftersom vår beställning innehöll alkohol). Jag har lite svårt att se att vi faktiskt skulle se ut att vara under 18 år. Kyparen, som var av det lite mindre elegantare slaget, ursäktade sig med att vi skulle vara glada för att vi kommer se unga ut även när vi är 60 år. Jag hoppas han har rätt!

Ja, men det är ju fredag

Ett glas champagne är aldrig fel...och det är ju faktiskt fredag. Vardagslyx i sin finaste form.