Hundfynd och fotsmärta

Vår hund har en märklig förmåga att hitta bollar ute i naturen. Det är oftast tennisbollar hon hittar men hon har vid något tillfälle även hittat en bandyboll och en baseball (för inte heter det väl baseboll?). Givetvis förstår jag att dessa bollar inte bildas naturligt i naturen utan att de kommit dit genom att någon lagt dessa där...ville bara förtydliga det för att undvika missförstånd.

Igår hittade så hunden en boll som hon glatt kom springade med. Jag tänkte att det kunde ju vara kul att leka lite (vi brukar ofta göra det när hon hittat en boll) så jag tog sats och sparkade till bollen med foten.

AJ! Det gjorde riktigt riktigt ont. Bollen var inte alls en boll utan ett djupfryst äpple som inte alls var gjort för att sparka på utan var riktigt hårt. Med ont i foten gick jag sedan hem och skämdes.

Jag borde tänkt på att även om vår hund är superduktig på att hitta bollar så måste hon ha ett övernaturligt sinne när det gäller att hitta äpplen. Maken förslog att vi kanske kunde använda henne som äppelhund. Jag är lite osäker på att just äpplen brukar vara så svåra att hitta att man behöver ta hjälp av en hund... Men om det nu är någon som letar efter ett äpple är det bara att ni hör av er så kan vi låna ut hunden.

1:a advent

Idag inleds advent, en synnerligen trevlig tilldragelse!
 
I torsdags lämnade jag civilisationen och for på kurs. Flög till Göteborg där en taxi hämtade och körde oss till kursstället. Ett riktigt trevligt ställe där det var fri tillgång till både mjukglass och popcorn. Givetvis var vi försenade, som alltid när det blir vinter slutar detta land att fungera trots att det blir vinter varje år. Man skulle ju kunna tycka att jag skulle kunna sluta rasa över fenomenet eftersom det återkommer varje år....men nä!
 
Kom tillbaka till verkligheten igår på kvällen. Det var skönt att komma hem. Har huvudet fullproppat med kunskap och bara lite lite mjukglass. Popcornen lät jag bli eftersom jag var lite tveksam kring hur det egentligen var med livsmedelshygienen när det gällde dessa.
 
Denna dag började vi med att läsa tidningen. Noterade en annons som jag tyckte var så tråkigt heteronormativ att jag faktiskt finner en bojkott av Solresor på sin plats! (För bevis se nedan, beklagar att bilden är så dålig, det är svårt att ta bra bilder och rasa samtidigt.)
 
En mycket trevlig händelse är att vår hibiskus faktiskt fått sin första blomma sedan den flyttade in hemma hos oss. Har sett att knoppen varit på gång ett tag och var faktiskt lite orolig för att jag skulle missa denna fina tilldragelse när jag var i Göteborg men blomman höll sig och blommar idag! Är mycket glad för detta!!!



Copyright Samuel

Copyright Samuel


En helg full med bauhausbesök

Igår var det lördag. Vad gör man en lördag? Jo, man spenderar en lång stund på Bauhaus.
 
Idag är det söndag. Vad gör man en söndag? Jo, man spenderar en lång stund på Bauhaus. Jag gillar inte Bauhaus men har detta till trots spenderat galet mycket pengar där...
 
Har idag köpt en stor träbit, en toa, ett handfat med skåp, en svart blandare, toapappershållare x2 och lite andra små saker. Dessutom har vi bytt till vinterdäck på bilen och hängt upp lampan i köket. Är mycket nöjd med den! Just nu står en gryta med mat på spisen, har kokat i en timme och ska nog få koka en timme till. Långkok hör vintern till.
 
Må väl!


En kort liten uppdatering



För en tid sedan firade vi bröllopsdag. Vi brukar oftast fira den i utlandet, denna gång firade vi på svensk mark genom att gå ut och äta på en av de lite dyrare ställena i närheten. Jag skulle gärna velat skrivit att det var ett av de "finare" men det var faktiskt inte det. Maten var inte underbar, servicen var inte fantastisk, dukningen var inte klassig men jag hade trevligt ändå.

 


Jag har skapat konst...eller kladdat färg på en duk - beror på hur man ser på det hela. Jag ansåg att vi behövde något som var vitt, svart och rött på väggen i vår matsal. Ville ha något enkelt som inte tog för mycket uppmärksamhet från vår pingvin. Nu måste jag bara hitta på något sätt att hänga upp detta något stora verk...jobbigt!


Bakverk

För några dagar hade jag den stora förmånen att erhålla ett mycket gott bakverk. Jag kan inte förstå att jag är så lyckligt lottad att jag får bakverk! Underbara värld och underbara bakverksgivare, tusen tack!


Mums!


Nu är julen kommen!

Igår hade jag en ganska effektiv dag. Jag fixade lite husliga saker, bar ner saker från vinden, målade saker till kakelugnen och fixade lite andra saker. Dessutom lagade jag mat och bakade lussekatter. Nu är julen här! Mys!




De var faktiskt fina innan de började jäsa till dessa groteska oformliga kreationer.