Midsommar

Idag firar vi midsommar. I vanlig ordning har vi inte koll på vilken dag man egentligen ska fira...förra midsommarafton bodde vi i London och firade på fel dag.

Jag återkommer med mer info kring vårt firande.

Om ni orkar...

...hålla ut denna vecka så ska jag uppdatera bloggen under nästa, det lovar jag! Då blir det åka av kan jag lova, har massor att skriva om...eller nja, det var ju att överdriva kanske, men lite har jag allt att posta på bloggen det garanterar jag!

Kram / Samuel

Att youtuba

När man inte har något bättre för sig kan man alltid hitta underhållande klipp på youtube. Detta är ett jag gillar just nu. Tryck här.

Renoveringsuppdatering

Renoveringen går framåt! Idag ser vårt kök ut som på bilden nedan. Kyl och frys är på plats, fläkten är upphängd (iofs ska den tas ner och mosaiken ska på plats under), skåpen står där de ska och golvet är färdigt (det ligger saker över det just nu som skydd, men under är det riktigt fint!).



Copyright Samuel


En hysteriskt galen morgonspaning

Seriöst, vad ni nu kommer att få läsa är så skruvat och knäppt att jag misstänker att ni kommer att tro att jag far med osanningar, men det gör jag inte. Vad som är skrivet nedan är helt och fullt på riktigt och hände mig i torsdags.
 
På morgonen när jag cyklade till jobbet var det väl inte riktigt något strålande väder, det var ganska svalt (eller typisk svensk sommar antar jag). När jag nästan var framme vid min arbetsplats såg jag en motionär. Jag tycker det är bra att människor rör på sig och motionerar men inte som denna farbror.
 
Blunda och försök föreställa er detta om ni kan. (Eller blunda inte nu för då är det svårt att läsa, blunda när ni läst klart stycket). Tänk er en farbror i 45-års åldern som joggar. Tänk er att han har på sig en riktigt tight tröja i blankt material. Föreställ er vidare att han på underkroppen har tights på sig i samma blanka material. Farbrorn joggar i en lätt vinklad position vilket säkert är helt korrekt. Han håller ett hundkoppel i ena handen. I slutet av kopplet kutar en hund, en liten liten yorkshireterrier. Men förstå vad roligt detta såg ut. Om jag inte hade bråttom till jobbet hade jag stannat och tagit en kort och skrattar diskret åt det hela. Dels är det ungefär lika komiskt som avskyvärt att folk envisas med att jogga i tights, lägg till den där slimmade tröjan och den där fåniga lilla hunden. En riktig hysterisk syn vill jag lova!


Copyright Samuel
Ingen hund men väl en karibisk höna


I matchen Världen mot Samuel står det idag 1-0 till Världen

När jag ägnat hela förmiddagen och den bra del av eftermiddagen åt att grundmåla hallen tyckte jag att jag faktiskt förtjänat lite mat (typ frukost-förmiddagsfika-lunch-mellanmålmat). Just som jag gick öppnade sig himlen och det vräkte ner vatten i mängder över mig. Var genomblöt när jag handlade vilket på inget sätt tillförde något till matshoppingupplevelsen. Blev om möjligt ännu mer genomblöt när jag gick hem. Just som jag kom in upphörde det att regna, jag hade alltså precis lyckats med att planera min shoppingtur till dagens spöregn. Skit också!
 
Vad blev det för mat kanske någon undrar? Jo, jag köpte en färdig pastasallad. Den var nedsatt i pris eftersom den snart skulle passera sitt bäst-före-datum. Underbar kontrast att sitta i sin mångmiljonvåning och äta gammal reamat...

Copyright Samuel
Guadeloupe


Veckan som gått

Det har inte varit många uppdateringar den senaste veckan, ingen alls om man ska vara noga.

Vad har jag gjort istället för att blogga? Jo, jag har jobbat (som vanligt) och dessutom ägnat stor del av min tid åt att renovera hallen. Den är fortfarande inte färdig, men det går framåt.

Idag har jag spacklat lite saker, tvättat, fikat hos svärföräldrarna och ätit middag med min mor. Modern har verkligen en förmåga att göra måltider till festligheter. Dagens middag var inget undantag. Nedan bjuds en bild av förrätten. Njut!

Copyright Samuel


Folk är ju för festliga

Idag träffade jag en farbror. Jag tyckte att han verkade så sur och vresig, sedan insåg jag att han inte alls var det, han var bara från Norrland.

Renoveringsuppdatering

Jag vet att många av er funderar på hur det går för oss med vår renovering. Till er kan jag säga att det går sakta men säkert (eller ja, jag hoppas att det går säkert och jag blir galen av att det går långsamt). Nedan följer några dagsfärska (mobil)bilder.

Copyright Samuel
Köket, här är det idag målat på golvet med någon sorts primer. Byggaren tyckte tydligen inte att det var lämpligt för hundar att beträda denna yta.

Copyright Samuel
Målarkillarna gjorde ett utmärkt jobb, här är ett hörn i vardagsrummet.

Copyright Samuel
I badrummet håller kaklet på att komma upp på väggarna, man ser också delar av vår überdyra inbyggnadsdusch.

Copyright Samuel
Detta är vårt sovrum, men just nu bor vi inte i just det rummet eftersom saker till badrummet bor där.

Copyright Samuel
Här har vi matsalen, eller lagret som man skulle kunna kalla rummet för just nu.


Samuel gör avbön

Att våga omvärdera sina beslut, att ha modet att kunna tänka om, att kunna testa igen även om man är övertygad om att det är kört - det är styrka.
 
Jag är egentligen en ganska svag person, har inte någon vidare karaktär, är ganska lat och tycker ganska illa om de flesta. Men efter gårdagens inlägg, där jag var så negativ, tänkte jag att jag faktiskt skulle försöka igen, jag beslutade mig för att omvärdera mina åsikter, tänka i nya banor etc.
 
Tänkt, sagt och gjort! Jag tog mig en banan till lunch, jag vågade frukt igen, jag gjorde det! Klockan halv tre var jag hungrig igen! Frukt fungerar verkligen inte, jag tror fortfarande inte på frukt. Frukt är bara bluff och båg! Varning för frukt!

Copyright Samuel
Lunchbanan