En knäpp distans, myntabesvär och en gubbe från Tyskland

När jag gick i grundskolan så ägnades ett antal gymnastiktimmar åt att springa den löjliga distansen 60 meter. Vem hade hittat på att man skulle springa just 60 meter?! Jag har aldrig sett den distansen i en olympiad. Kanske var det så att de trodde att vi inte skulle orka att springa 40 meter till, 100 meter hade varit en för mig lite mer logisk distans. Iofs så låg längdhoppsgropen i slutet av den där banan och den löpte i sin tur längs med fotbollsplanen. Kanske är 60 meter plus längdhoppsgrop lika med fotbollsplanslängd, vad vet jag.

Idag var vi runt och desperat letade efter mynta. Jag begriper verkligen inte att det ska vara så svårt att hitta. Det var inte första gången i år som vi letade efter det. Det slutade med att vi fick köpa stormarknadsmynta när vi egentligen ville ha handelsträdgårdsmynta, aningens surt faktiskt! Utanför en affär, som inte hade mynta, tilltalade en ändre gubbe mig genom att säga med tysk brytning "är du kraftig?". Mycket förnärmad svarade jag "är jag kraftig?!", till saken hör att jag i min konstitution är allt annat än just kraftig. Han ville att vi skulle hjälpa honom att lyfta in fem säckar med 50 liter jord i varje i hans bil. Medans vi gjorde det (hjälpsamma som vi är) upplyste han oss om att han nästan var 90 år. Lite coolt tycker jag att det var. Dock undrar jag mycket hur han skulle göra för att få ut all den där blomjorden ur sin bil, för jag tror inte att han tänkte plantera i bilen. Det vore konstigt, till och med för en äldre gubbe som bryter på tyska....

Uppdatering, väder och svält

 
Kära bloggläsare, av olika orsaker har jag faktiskt inte haft tid att uppdatera bloggen på länge, fy på mig! Jag är ju den första som brukar kritisera mina bloggande vänner när de inte uppdaterat på länge. Nu får jag stå här med skammen.

I måndags påbörjades ett projekt, och det gick så bra. Skrev och skrev och skrev (mest bara ordbajs, men vackert sådant). Tänk att några vackra ord kan maskera att man faktiskt inte gjort så mycket egentligen. Eller vi har faktiskt gjort rätt mycket, fast det upplevdes inte som så mycket eftersom vi var så übereffektiva! I tisdags fortsatte projektet på kvällen och slutfördes ungefär. Så skönt!

Igår var det onsdag och jag jobbade som vanligt, målade en tiger i icketigerfärger. Gjorde det medans maken gick till affären. Vi behövde nämligen något att fylla ut en ram med. Har ju köpt lite ramar som vi ska sätta upp i sovrummet. Kommer bli trevligt värre!

Jag har varit så väldigt trött denna vecka, är nog en kombination av lite sömn och pollen.
En sak som jag tycker är konstig är att det ska vara så svårt att förutspå väder. Det finns ju metoder för att kunna se om jorden kommer kollidera med en asteroid men att säkert säga vad det kommer bli för väder på måndag verkar svårare. Jag förstår inte det! Det borde ju vara så enkelt. Man får lägga upp någon algoritm och ta med fjärilseffekten (som en osäker och kanske försumbar variabel) och lägga in alla värden för att sedan bara pluppa ut vad det blir för väder. Så svårt kan det väl ändå inte vara...?

Denna vecka har varit en vecka av våndan när det gäller mat. Vad äter vanliga människor egentligen om kvällarna? (Inte för att vi är vidare ovanliga i min familj, men ack vad svårt det är att besluta sig för vad man ska laga alt. var man ska gå ut och äta). Men man ska vara glad att man iaf har så stora valmöjligheter att det blir ett problem, för stora delar av jordens befolkning är problemet att de inte har någon mat alls, visserligen slipper de besväret med att välja mat, men å andra sidan riskerar de att dö av undernäring och det är verkligen hemskt!

Riktigt fula tak

Var och handlade mat tidigare under dagen. Som den tämligen observante person jag är undgick det inte mig att notera att taket var riktigt riktigt fult! Efter lite funderande kom jag fram till att detta faktiskt (tyvärr) inte var det enda fula taket jag skådat. Tror butiksinnehavarna att vi kunder inte noterar att de inte lagt någon energi alls på att skapa ett trivsamt tak? Inbillar de sig att ett bättre tak inte skulle ge en mer behaglig ljudnivå? Är de så snåla att de helt enkelt skiter i hur det ser ut om man vänder blicken uppåt? Nä, nu KRÄVER jag bättring! Det är skandal att man ska behöva inhandla sin föda i lokaler som har tak som inte ens skulle vara värdiga en reptil!

Cyklister och belsyningslösning

Idag när vi var ute med hunden såg jag fyra cyklar som hade framlyset på. Detta var mitt på dagen vilket gör fenomenet ytterst märkligt! Dessa cyklar hade dynamon mot hjulet vilket dessutom måste gjort det trögare att cykla. Det finns några olika möjliga förklaringar till detta:

1) Cyklisterna tyckte att det var för platt här och behövde således mer motstånd för att uppnå önskad mängd träning.

2) Cyklisterna hade dålig syn och ansåg att de var i behov av extra ljus (trots att det var riktigt ljust ute).

3) Cyklisterna hade missat att koppla från dynamon då de använt den kvällen innan.

4) Cyklisterna var puckade.

Efter lite klurande kom jag fram till att det skulle vara bättre om man istället för en dynamo hade en magnet i hjulet och en annan i navet skulle det bli mindre jobbigt för dessa cyklister. Dessa magneter skulle repellera varandra och således alstra någon form av induktionsenergi (typ) vilket skulle kunna ge ström åt en lampa (gärna någon form av diod- eller halogenversion). Om det inte redan finns...kom ihåg var ni läste det först - i Samuels blogg!

Trädtänk och evolution

Nu har träden börjat få små blad, små små ljust gröna (ser nästan lite aptitliga ut). Men varje höst så trillar de av, för mig verkar det lite onödigt. Det måste röra sig om flera kilo blad för varje träd som bara trillar av. Är inte det lite ondöigt på något vis? Hade det inte varit bättre med blad som klarade kylan så de kunde sitta kvar över vintern? Som barrträd ungefär (bortsett från lärkträdet) de har ju kvar sina "blad". Undrar om evolutionen kommer att påverka förloppet och ta fram lövträd som har kvar sina blad hela året.

Undrar om evolutionen fortfarande pågår... Nu har ju människan tagit över det mesta i sina händer, vi avgör vilka arter som ska överleva och vilka vi behagar utrota, vi hugger ner de träd som vi vill hugga ner, vi räddar livet på folks om absolut inte skulle finnas om det naturliga urvalet beslutade, etc. Har vi stoppat evolutionen?

Objektiv och utmattning

I torsdags hämtade jag mitt nya objektiv på vårt lokala utlämningsställe. Företaget jag köpte det av är så gulligt, de skickar med en liten chokladbit i försändelsen, det är som om de tänker att "kunden kommer nog inte hinna äta så mycket på en stund...". Väldigt trevligt tycker jag!

Oj vad jag är trött! Igår gick jag upp lite extra tidigt, gick ut med hunden, cyklade till jobbet, hämtade en nyckel, cyklade tillbaka hem, tog bilen till jobbet, jobbade till halv ett, åkte för att göra efterforskningar, ägnade två ytterst fokuserade (och utmattande) timmar åt efterforskningar, åkte hem till mina föräldrar, letade desperat efter något att äta (hade fortfarande inte ätit lunch), hittade nästan inget att äta, vilade lite framför tvn, åt middag med föräldrarna, gjorde en våldgästning och var nostalgisk, hämtade maken vid ett på natten (han har varit borta en vecka), kom i säng vid halv tre på natten, sov tre och en halv timme, gick upp, jobbade halva dagen och nu ägnar jag kvällen åt att vara helt utmattad...

Kartläsare och busspucko

Oj vad jag är trött... Igår var det styrelsemöte i hundklubben, trevlig grupp människor det där, dock upplever jag vissa brister i mitt engagemang. Det är inte det att jag inte bryr mig, men det är snarare så att jag faktiskt inte tycker så mycket i så många frågor (vilket är väldigt ovanligt för mig, jag tycker ju nästan alltid något om allt). Dessutom brukar jag vara väldigt trött och sliten på de där mötena. Igår var inget undantag. Vi har roterat möteslokal bland oss i styrelsen, så varje gång är det en ny adress man ska hitta till. Att läsa karta samtidigt som man kör bil är inte alltid en lyckad kombination, jag förstår varför det finns en yrkeskategori (?) som är kartläsare (eller vad det nu är för grupp...men jag vet iaf att det finns några som kallar sig för kartläsare). Jag kanske borde anlita en sådan nästa gång jag ska på biltur till svårhittad destination (eller så kan jag kliva in i nutiden och skaffa mig en gps, men det förefaller inte vara fullt lika festligt).

Igår blev jag dessutom nästan påkörd av en buss! Jag stod vid en korsning och väntade eftersom bussen hade företräde. Han som körde bussen var uppenbarligen en total idiot, helt puckad och borde fått en uppfriskande käftsmäll för han tog inte ut svängen ordentligt, jag förutsätter att busskolan lär sina elever att om man kör en ledad(dragspels)buss så måste man även ha koll på sin bakdel! Nu hade inte puckot det utan höll på att köra in i min bil! Jag fick slänga mig på tutan samtidigt som jag i panik fick bakcka för att rädda lacken. En rejäl smocka borde han fått (men jag vet att man inte ska slå folk, men han var bara så arrogant i sin uppsyn)! Han skulle ju antagligen inte behöva betala något om han sabbat min bil, det hade säkert hans bussföretag gjort. Jag kanske borde förespråka att de som kör buss och kvaddar någons bil får avdrag på lönen, då kanske de skulle köra lite mer försiktigt och ta sig tid att se att det faktiskt finns medtrafikanter!

Tre säkra sommartecken

Denna helg har det varit sommarväder, helt underbart skönt!

Här kommer tre säkra sommartecken:

1) Vi orkade inte laga någon middag i fredags så vi ringde några goda vänner och gick ut och åt istället och satt utomhus och åt. Får väl erkänna att det faktiskt blev lite kallt efter en stund, satt vid vatten och det kom in några svala vindar som kylde något (ok...det var en å, men vadå!?) men vi satt där utomhus och åt en hel middag utan att frysa ihjäl.

2) Idag har vi städat ur bilen och satt på sommardäcken. Den blir verkligen mycket snyggare med sommardäck! Sommardäck är ju lite av en sommartecken, men det jag tänkte lista var att jag kunde fälla ner taket och köra med vinden i håret (eller nja, jag hade keps på mig men ändå...) utan att frysa det minsta! Frös mer innan jag fällde ner taket för då körde AC'n för fullt.

3) Till lunch idag åt vi sushi. Sushi tycker jag hör sommaren till, men det var inte det jag tänkte lista som sommartecken utan att jag kunde cykla till vårt lokala sushiställe i t-shirt (eller ok, det var en pikétröja och de är ju lite tjockare, men den var ändå kortärmad) utan att frysa.

Om man ska sammafatta lite så kan man säga att det är sommar när man (jag) inte fryser.

Cherry Coke

cherrycherrycherry

Till filmen igår hade maken den enorma vänligheten att köpa Cherry Coke åt mig. Inte en utan tre! Vilken glädje! Var flera år sedan jag drack en sådan och att nu få tre var ju helt underbart! Jag tycker verkligen att den är supergod men jag är mycket väl medveten om att det är en tämligen omtvistad produkt som faktiskt få gillar (iaf i detta land). Jag drack njutningsfullt upp en under filmen igår och har således två stycken kvar i kylskåpet, blir lite glad av vetskapen om att de står där och bara väntar på att jag ska dricka upp dem.

Läsk är mycket onyttigt för ungefär alla delar av kroppen! Man ack så gott det är!!!

Film och skokartong

Igår hyrde vi Failure to Launch, den var rätt kul faktiskt. Fast det är lite knepigt när man sett en skådis i en annan roll som man nästan tycker hon vuxit ihop med och sen ser henne som en annan karaktär, så var det med Sarah Jessica Parker här. För mig är hon ju en viktig del av Sex And The City. Jag tillhör den lyckliga skaran som har the shoe box i min ägo! Fick den av maken i julklapp förra julen. Vet inte riktigt varför jag började skriva om det just, hade egentligen tänkt att skriva lite mer om filmen vi såg igår, men nja...den var väl kanske inte så mycket att skriva om egentligen.
Skol?da
Bild tagen med mobilen vilket förklarar den något bristfälliga kvaliteten.

Tv-serie på dvd - HURRA!

Har gjort det tidigare utan större framgång, men idag fick jag ett ryck igen och beslöt mig för att kolla upp om en av tidernas alla bästa tv-serier finns att tillgå på dvd. Till min stora lycka träffade jag på detta. Lyckan är total!!! Att jag har födelsedag, namnsdag och julafton kvar detta år ökar chanserna att någon faktiskt skulle ge mig dessa. Om jag inte fått dem detta år tänker jag köpa dem, men jag avvaktar året ut. (Jag är nämligen ganska svår att köpa presenter till eftersom jag har en förmåga att förse mig med det jag vill ha innan någon (maken exempelvis) hinner köpa sakerna åt mig (dessutom fyller jag inte år så ofta (bara en gång om året vilket jag tycker är för få gånger!) så givna tillfällen att giva mig gåvor är ju lite begränsade.)

Av denna kanadensiska serie har jag massor av avsnitt på videoband som ligger i en låda men nja, man kan faktiskt inte kolla på video, jag vet inte ens hur man gör. Vi har en videobandspelare som står här under dvd-spelaren, men jag har inte den blekaste aning om hur man får igång den. Jag vill ha...nä, jag SKA ha denna serie på dvd!

Dåligt förberedd yngling

Igår när vi var ute på agilityträningsbanan med hunden i det underbara eftermiddagsvårvädret kom det fram en yngling och presenterade sig som journaliststudent typ (han läste någon ettårig kurs vid universitetet). Yngligen höll på att göra ett reportage om grönområdet/strövområdet/natruområdet där agilitybanan står och hade väl tänkt sig att ställa några frågor till oss. Tyvärr var han väldigt illa förberedd och hade inget att fråga egentligen så stundvis stod han bara där med oss och blickade ut över nejderna i någon form av halvpinsam tystnad. Han hade nog önskat att vi skulle göra hans arbete åt honom och sedan faxa in det till hans lärare. (Är det någon som fortfarande har en fax?...nä, det tror jag faktiskt inte.) Jag är av åsikten att han nog kanske skulle funderat ut lite frågor innan, jag tror det skulle gett hans reportage lite mer djup och gjort det lite mer intressant.

Reklamation

 
Igår var vi på ett stort möbelvaruhus för att byta en tavelram i ek vi köpt, för den hade en liten defekt, eller skada eller vad man nu vill kalla det. Vi var ganska säkra på att vi inte åsamkat ramen skadan så vi ansåg att det var vår rätt att byta ut den. Eftersom vi monterat motivet i passepartou (hur stavas det egentligen?!) så hade vi bara med oss ramen och glaset, det andra hade vi lämnat hemma. Vi misstänkte att det kanske skulle kunna bli besvär pga detta. Tydligen är jag bra på att byta saker, maken upplyste mig om att jag bytt alt. returnerat något som egentligen inte borde gått att lämna tillbaka på samma varuhus tidigare. Jag har något vagt minne av det, men kan inte alls komma på vad det skulle vara...undrar om det var så att maken bara inte ville sköta snacket (hehe nä, det tror jag inte, han är snällast i hela världen!!!). Hur som helst, ramen gick att byta, dock påpekade varuhuskvinnan att det saknades några delar. Men egentligen - om jag exempelvis köpt ett bord och ett ben var defekt inte kan de då begära att jag kommer tillbaka med hela bordet?!

När vi satt där och väntade kom det in två överviktiga människor med en säng som de skulle reklamera. Sängen hade två (eller om det var tre) spruckna bottenspjälor (ingen aning om vad de kallas...men de där plankorna som sitter under). Inte för att vara taskig eller så, men det var faktiskt väldigt roligt! Det var inte roligt för att de två individerna var tämligen voluminöst konstruerade utan kul när man föreställer sig deras dialog med butikspersonalen när de skulle försöka byta sängen...

Suck...

Usch, hur hamnade jag här? Hur kan jag som egentligen är en ganska organiserad och inte allt för lat människa ha hamnat i denna jobbiga situation. Jag har så fruktansvärt mycket att göra...och ganska många av sakerna är riktigt tråkiga, vissa är ok och jag antar att ett fåtal är kanske lite lite roliga.

Här kommer några exempel:
Jag har typ  trist pappersarbete som säkert kommer ta en vecka att göra som jag bara ignorerat länge nu på jobbet, jag tycker verkligen inte att jag ska behöva göra en massa tråkiga pappersarbetsgrejer efter flera års slit vid universitetet. Totalt slöseri av min kompetens!!! Jag måste lära mig att delegera mer...tyvärr ingick inte det någon kurs i delegering i min examen. Dessutom är jag kanske lite väl kontrollerande, jag har väl kanske lite svårt att lita på folk, lättare att tänka att "jag gör det själv!"...sen gäller det bara att göra det också. Suck, jag är en dålig människa.

Nästa vecka är det styrelsemöte i hundklubben, jag borde nog engagerat mig lite mer och satt mig in i sakfrågor hit och dit. Bättring Samuel!

Tydligen behövs det två nya personer till styrelsen i vår brf samt en ny revisor. Det skulle ju inte vara något problem om det inte vore för att jag sitter i valberedningen. Jag är uppvisar verkligen bristfälligt engagemang.

Ett arbete måste in för att jag ska få poäng för en kurs jag går. Skärpning Samuel!

Fick min deklaration idag. Tydligen kände de sig nödgade att sända med en tjock broschyr om hur man fyller i en av de medföljande blanketterna (och dessutom den där "Dags att deklarera"). Om man sänder ut saker till folk som man tydligen behöver en fet instruktionsbok för att klara att fylla i så anser jag att man kanske borde se över sitt material. Men det här är viktigt. Jag måste verkligen inse vikten av det här.

Och sen var det säkert en massa andra saker som jag borde göra...men ikväll ska jag bara äta godis!

Vår tant

Vi har en satt tant, hon bor i huset som vi ser från vårt vardagsrum. Varje morgon öppnar tanten sitt fönster och tittar ut. Jag vet inte om hon har insett att man kan titta genom glaset, att fönster oftast är genomskinliga. Eller kan det vara för att känna efter vad det är för väder? Vår tant kanske inte alls vet att det finns något som kallas termometer. Självklart är det ok om vår tant vill öppna sitt fönster varje morgon, personligen tycker jag dock att det verkar besvärligt. Många människor, och i synnerhet tanter, tenderar ju att ha blommor i fönstret och då tantens fönster öppnas inåt så antar jag att hon är tvungen att lyfta ner sina eventuella blommor varje morgon. Det är nog inte så otroligt som man skulle vilja tro. Vår tant har två hundar (eller egentligen är det väl inte hundar, det är små håriga saker som traskar runt i band, de lever och agerar iaf inte som hundar bör - vilket jag antar är tantens fel). Hon traskar små turer med dessa då och då. Jag har aldrig sett någon av hundarna springa, jag tror inte de vet hur man gör. En av dem kan inte heller gå i trappor, för vår tant är tvungen att lyfta upp hunden varje dag när de varit ute och ska in igen. En gång var vi tvugna att flytta på vår vovve eftersom tanten hävdade att hennes håriga sak inte vågade traska förbi. Då ska man hålla i tanken att vår vovve är underbart söt och snäll (om än lite bossig mot andra mindre begåvade hundar). En annan sak som jag noterat ang. tanten är att hon inte verkar ha en vidare stor garderob, hennes mundering varieras mycket sällan. Jag är faktiskt inte så förtjust i just denna tant.

Det var ungefär allt jag har att berätta om vår tant. Återkommer med fler små porträtt över människor i min omgivning vid ett senare tillfälle.

Middag

m?ndagsmiddag

I måndags lagade vi mat, fisk med bladspenat, ett gott bröd och ett bra rosévin. Så gott! Vinet köpte vi i Frankrike förra året och är en sådan där liten och lagom flaska, passar perfekt till en enklare middag. Varför görs det inte fler mindre vinflaskor? Är man bara två kan jag tycka att en stor flaska är lite i mesta laget, det är inte roligt att behöva hälla ut goda (och för den delen ibland dyra) droppar! Visst, man skulle kunna spara det vin som blir över och ha i någon anrättning, men nä, det är inget vi brukar ägna oss åt.

The Sentinel

Igår hyrde vi film. Det är inte så ofta det händer, har inte gjort det sen vi blev med större tv. Vi såg The Sentinel, eller Hotet inifrån som den heter på svenska. Den var som ett långt 24-avsnitt, dels för att handlingen var lite twentyfourish och dels för att faktiskt Jack Bauer var med (eller Kiefer Sutherland som han heter egentligen). Var en helt ok film.

Imorse när jag vaknade snöade det ute. Vad var det om?!


Problemlösning och strumpbyxor

Idag tvättade jag fönstret i sovrummet, det är sjukt att de kan bli så smutsiga. Någon dag när jag har tid över ska jag uppfinna fönsterglas i ett non-stickmaterial, typ teflon eller något. Tänk vad praktiskt det skulle vara om all skit bara gled av fönstren. Det kan väl ändå inte vara så svårt att utveckla ett material som har så jämn yta att inget fastnar. Ett annat sätt skulle vara att uppfinna ett fönsterglas som var laddat, så att all smuts repelleras. Tänk om jag bara hade mer tid över...då skulle snart alla problem vara lösta...

Ett annat problem som jag anser kräver viss uppmärksamhet är konståkningsstrumpbyxor! Har just kollat lite på konståkning på tv och något som irriterar mig ofantligt är de där strumpbyxorna som flickorna/kvinnorna/damerna bär under sina framföranden. Det irriterande är inte att de bär dem (det förstår jag, blir nog rätt kallt annars) utan att ingen tycks hitta ett par som faktiskt är i sin egen hudfärg! Om man nu envisas med att bära strumpbyxor i en färg som ska försöka efterlikna ens egen hudfärg kan man väl anstränga sig lite mer, iaf om man ska vara med på tv! Jag förstår verkligen inte hur det kan vara så svårt att få tag i ett par som inte gör att det ser ut som man råkat somna med benen i ett solarium, eller bara helt enkelt doppat benen i färg. Dessa duktiga idrottare borde inse att deras sport gör att de inte får vidare mycket sol på sina kroppar och för att strumbyxfärgen skall passa ihop med färgen på bara armar och hals etc. så krävs det en ljus nyans på strumpbyxan om nu resten av personen är ljus! Ennan annan lösning skulle ju vara att ha en helt annan färg på dessa strumpbyxor, som grön tex.
110774-51

Personligen tycker jag "hudfärgat" är fult, vilket gör att jag med gjädje nyttjar mina Pippiplåster vid behov!



 

Dubbelmarinerad oxfilé och hackspett

I fredags på middagsfestligheten bjöds det på dubbelmarinerad oxfilé, det var väldigt gott! Så hur gör man det? Jo, receptet kan man hitta här. Hehe de som hade vänligheten att bjuda på denna delikata anrättning ville inte tala om hur man gjorde, tydligen någon form av familjerecept eller något, och det är ju inte säkert att det var just detta recept de använt sig av men jag skulle gissa att det smakar ganska snarlikt om man följer receptet från ICA...tänk vad man kan få fram när man googlar.

Var ute på agilityträningsbanan med hunden i förmiddags, hon var som vanligt väldigt duktig. Denna gång hade vi tagit med oss två övningar som jag antecknat ner på ett litet papper. Så mycket roligare det var när man faktiskt hade lite mer tanke bakom vad man skulle träna. Har man inte tänkt innan man åker ut blir det lätt lite hur som helst och tämligen ostrukturerat. Jag gillar ofta struktur. När vi var klara med dagens träning och traskade tillbaka mot bilen hörde vi -dunk, dunk, dunk, dunk... Det lät som en hård näbb som bankade mot trä, vilket var just vad det var. Högt uppe i ett träd satt en hackspett. Det var roligt, inte så ofta man ser den typ av fågel. Dessutom kom det ytterligare en och satte sig i samma träd. Mycket exotiskt på ett lantligt svenskt vis.

Igår var vi på påskmiddag hos mina svärföräldrar, mycket gott och trevligt. Jag tror jdock att jag åt lite mer än vad jag borde ha gjort, var nästan oskönt mätt när vi kom hem igen.

Objektiv

Igår fick jag för mig att jag ville ha ett vitt teleobjektiv. Kollade upp det där när jag kom hem från festmiddagen, tyvärr insåg jag att de kostade typ 30 000 kr vilket inte riktigt är rimligt för ett teleobjektiv...men tänk vad snyggt det skulle vara - dessutom extremt bra! Ska kolla vidare, det får bli ett för en något mer blygsam summa.

Här kommer en bild tagen med mobilen, kameran i den är ju inget att hurra över...
ishand
Tallriken är inte vår

Utvärdering kommer, jag lovar!

För en tid sedan lovade jag att jag skulle återkomma med en utvärdering ang min nya kudde, jag har inte gjort det ännu. Det kan bero på att 1) jag sover sämre och är mer trött eller 2) jag sover skönare och längtar därför till sängen väldigt ofta. Jag kan faktiskt inte riktigt svara på om det är alt 1 eller 2, så utvärderingen får vänta. Det enda jag hittills kan säga är att jag nog vill vara i sängen lite mer än tidigare.


Middagar, städning, isskulptur och lite annat

I onsdags var vi ute och åt på en grekisk restaurang (mycket gott) med två mycket trevliga personer. Vi har en liten, hm...vad ska man kalla det, en liten överenskommelse att vi delar upp bördan att besluta sig för födointagsinrättning och bokning av bord. Ena gången beslutar ena familjen sig för ställe och då bokar andra familjen bord där och nästa gång så byter vi, ett väldigt festligt och roligt system!

Under gårdagen arbetade jag bara fram till klockan ett vilket jag upplevde som tämligen lyxigt! Det är skönt att inte jobba så länge ibland. Sedan var vi ute på agilitybanan med hunden, var pinsamt länge sedan vi tränade senast nu, men så imponerade vi blev av den lilla varelsen. Hon var så otroligt duktig och överträffade verkligen våra förväntningar. Ibland är det nog lätt att man underskattar individer vars hjärna är uppenbart mindre än ens egen. Senare på kvällen blev vi bortbjudna på middag i en underbart vacker lägenhet, gott och mycket trevligt!

Idag har vi städat och tvättat. Har verkligen tagit på krafterna, men det är verkligen rent hemma nu (dock finns det några ställen kvar att städa, men det spar vi till en annan dag, kanske till morgondagen). Varje gång man städat riktigt ordentligt så det är så där fint som man brukar fantisera om att det kan vara så tänker jag "nu ska det verkligen förbli lika fint hela tiden, det är ju faktiskt mycket lättare om man redan har det fint att bara hålla det så" men av någon ytterst besynnerlig anledning fungerar det inte så. Varför är det så?!

Nu ska vi om en liten stund hämta ett barn som vi ska ta med oss till en middagsbjudning vi skall till. Barnet bor där bjudningen hålls och befinner sig på vägen, hoppas bara att barnets moder informerat de som barnet nu är hos att vi ska hämta det, annars kan det bli lite märkligt. Vill inte gärna bli anklagad för att ha tagit ett barn utan tillstånd. Jag är ganska säker på att det faktiskt är helt olagligt. Förutom barnet ska vi ha med oss vin (köpte 6 liter igår) och efterrätt (köpte glass, frukt och bär samt vit choklad), dessutom har vi (eller jag snarare) gjort en liten isskulptur som vi ska ha med oss. Det består av en hand med ett litet blått sidenband kring ett finger. Har aldrig haft med mig en isskulptur till någon tidigare så jag tyckte att tiden var inne för det nu. Får se om jag kan fixa en bild på den vid senare tillfälle (om den inte förgås av vårvärmen).

Ny cykel

I lördags köpte vi en ny cykel till mig. Detta trots att det inte var min födelsedag eller så - men jag har beslutat mig för att detta var min födelsedagspresent, vilket inte är mer än rätt eftersom maken fick en cykel i födelsedagspresent tidigare i år. Nu behöver maken inte köpa någon födelsedagspresent åt mig (vilket kan vara bekvämt för honom eftersom det ibland är svårt att köpa presenter åt mig) och jag har en ny bra cykel att använda hela sommaren (jag fyller ju år i slutet av sommaren och då är det kanske inte helt kul att få en cykel).

image49

Det blev en Rex. Oj vad den är snabb, den väger mindre än min förra cykel och har däck som är mer anpassade för stadskörning än för att köra i skog och mark med. Jag nästan flyger fram på min nya cykel! Borde ha en mantel så jag blir mer som en superhjälte!

Min förra cykel hade jag i min ägo (eller det har jag ju fortfarande) i mer än tio år (om jag räknat rätt) vilket jag tycker är ett bra betyg, både på cykeln och på mig som cykelägare. Tyvärr förefaller cyklar vara en ägodel som andra ofta betraktar som något man helt enkelt kan sno. Någon hade en gång oartigheten att ta mitt framdäck för några år sedan. Det var väldigt jobbigt att dra cykeln hem sedan utan det främre hjulet. Dessutom är det så totalt onödigt. Kan inte tänka mig att det skulle kunna finnas något vidare högt andrahandsvärde på sådant, enda orsaken att ta ett cykelhjul från någon annan är att man är en total idiot och egentligen skulle spärras in. Inspärrningen är inte egentligen för att bestraffa stölden utan för själva idiotin i att ta något så otroligt onödigt!


 

Söndagstriathlon

På förmiddagen gick jag och hunden en mycket lång och trevlig promenad. Sen efter det var vi båda ganska trötta, vi åt lite lunch och satt och hängde en stund. Sedan gick hunden och lade sig, hon var väl trött. Jag har en ny cykel, återkommer till den i ett senare inlägg, och tyckte att det vore trevligt att testa den lite så jag cyklade iväg en sväng, kom ganska långt. Hade tänkt att ta med mig något att äta och dricka, men det gjorde jag inte. Orkade inte riktigt packa med mig saker. Tycker alltid att det ser så trevlig ut när folk sitter ute och njuter i vårsolen med en liten fikakorg, samtidigt tycker jag att det är lite jobbigt att fixa sådant, brukar tänka "jag kan fika när jag kommer hem..." Kanske någon med lite tid över kunde starta ett företag och hyra ut färdiga korgar med fika, jag skulle absolut kunna tänka mig att betala för något sådant.

När jag kom hem från cykelturen började hunden tycka att det var tid för henne att gå ut. Tänkte att jag kunde fortsätta att vara hurtig resten av dagen så vi gick ut och sprang. Hunden blev trött före mig, så det gick väldigt långsamt mot slutet.

Så, detta var mitt söndagstriathlon. Är väldigt nöjd med min motionsinsats idag!


Körsbär

Nästan allt som innehåller, smakar eller ser ut som körsbär är gott! Jag älskar verkligen körsbärsprodukter, det kan röra sig om körsbärspaj, körsbärsgodis, körsbärstuggummi, körsbärsmaremelad etc. Vi var och handlade igår och då hittade jag denna saft.

image47

Jag dricker väldigt sällan saft och när jag gör det brukar det alltid vara sockerfri saft, men när man hittar körsbärssaft så spelar sockret ingen som helst roll! Vet inte om den är ny, misstänker att den inte är det. Alltid annars när jag sett körbär i saft har det rört sig om någon form av bladsaft, vilket inte alls är ok. Den underbara saft som nu står i vårt kylskåp (det som är kvar av den) innehåller bara körsbär, socker och citronsyra (-inga riktigt konstiga saker med andra ord, inte för att jag är den som bryr mig om sådant, men ändå).