Snart är sommarlovet slut

Hej trogna bloggläsare!

Snart är bloggens sommaruppehåll över. Håll ut någon vecka till bara...

Nytt huvud är fixat, vi kan kalla det för ett långtidsprovisorium, ska fixa ett bättre senare. Bilden tog jag tidigare i år på Martinique.

Sommarlovet fortsätter...

Bloggen har fortfarande sommarlov.

Personligen frodas och svettas jag.

Åter i september.

Kram

Copyright Samuel

Sommarlov

Nu tar jag sommarlov från bloggandet. Beräknar att jag återkommer i början av september.

Tack alla tålmodiga läsare som bemödat sig att ta del av min vardag. Hoppas att ni återkommer igen till hösten.

Copyright Samuel

Ha en riktigt fin sommar! Kramar från Samuel

Ps. Jag skulle gissa att jag börjar blogga igen kring den 3 september

Utanför mitt fönster

Hade egentligen inte tänkt blogga mer idag men jag kunde inte hålla mig.

Såg just en farbror i en bil. Bilen var mycket dyr och ganska lyxig. Kanske inte riktigt vad jag tycker är varken fint eller coolt men han tyckte nog det. Han hade rutorna nere och spelade hög musik. Bilen parkerades precis nedanför vårt fönster och personen klev ur. På sig hade han en skjorta som var ungefär åtta storlekar större än vad som hade varit lagom. HALLÅ?! Om man anstränger sig så mycket att man lägger de summorna på en bil som han hade gjort så förstår jag inte varför man går runt i en skjorta som verkligen inte gör någon glad. Är det bara viss "yta" som räknas?

Nä, tacka vet jag "lagom"! Personligen kör jag en Peugeot och har skjortor som ofta bara är någon storlek fel (ofta kanske lite i minsta laget men det beror på att jag tycker att det är så gott med något sött efter maten). Jag är nog en ganska lagom typ jag, eller jag tycker det iaf, finns säkert de som skulle tycka jag var helt galet fel. Man säger ju att alla har rätt till sin egen åsikt (vem som nu kom på det?!) så jag antar att det bara är att gilla läget.

[Uppdatering]
Nu började det spöregna här utanför mitt fönster så då passar jag på att bjuda på en vattenbild. Vi kan kalla den för Lek med slutartider i Holland Park, London.

Copyright Samuel

You sick people!

Just nu bor jag tillsammans med sjuka människor. Jag har klarat mig undan riktigt fint, men nja, man vet ju aldrig. Vi kan kalla dessa två för snoraren och hostaren. Jag var och köpte hem snabbmat till dessa vilket är just vad man (inte?)behöver när man är sjuk...hm, man skulle kunna tänka sig att jag skulle stått och gjort en näringsrik och värmande soppa men det orkade jag inte, gick och köpte snabbmat istället.

Idag köpte jag två, ja två (!!!), körsbärspajer. Snacka om lycka, fullständigt upplyftande, tillfredsställande och magisk lycka. Två körsbärspajer...oj, nu dreglar jag!

Till hostaren och snoraren sjunger jag nu
"Get well, get well soon, we want you to get well..."

Här kommer en bild från gårdagen. 

Copyright Samuel
Solen fångad i en lykta, Notting Hill 2009

Dörr

Idag efter jobbet gick vi för att leta efter en dörr. Man skulle kunna tycka att det är en konstig sak att leta efter men det var en speciell dörr vi var jakt efter. Dörren som figurerade i filmen Notting Hill, den där blå dörren. Fast vi hade adressen och visste att den nu var målad i en annan färg så hittade vi den nog inte, vi kanske såg den men det är fortfarande mycket osäkert om det verkligen var den. Eftersom det råder stor osäkerhet i frågan väljer jag att inte posta en bild på den här utan bjuder istället på en annan bild från London. Denna tog jag i söndags.

Copyright Samuel
St Pauls Cathedral and The Millenium Bridge

Swine flu

Idag är det måndag. Måndagar är sällan en bra dag.

För det första hade jag en galet jobbig dag på jobbet. Som om inte det var nog fick jag nackspärr eller något i den stilen. Det började som lite ont på morgonen och när vi sedan närmade oss lunchrasten kunde jag inte röra huvudet alls. Gjorde sjukt ont! Uthärdade hela dagen trots smärta. Är ganska van att ha ont så jag antar att man lär sig att leva med sådant. I lördags hade jag ont i ryggen men hade en mycket trevlig dag ändå.

När jag kom hem från jobbet så blev jag bjuden på chips. Drack lite och lade mig på golvet vilket var skönt för nacken. Tyvärr blev jag efter en stund tvungen att gå upp eftersom jag är sk. flue friend - dvs en person som åker och hämtar Tamiflu när någon drabbas av svininflusensan. Det var ungefär lika svårt som smärtsamt att resa sig från golvet. Att sitta på tunnelbanan var inte heller vidare roligt. Medicinen var lätt att hämta, tog en liten stund och nog tittade man både en och två gånger på de andra som väntade och undrade vilken av typerna som kommer smitta en medans man väntade.

Middagen var nästan klar när jag kom hem vilket var trevligt. Vad som var mindre trevligt var själva utövandet av ätande. Ställde tallriken på en kastrull som var uppochner och stod ovanpå en skärbräda - för att jag inte kan böja huvudet.

Måndagar är sällan bra dagar men nästa kommer bli bra, inget kan stoppa den för att bli en bra dag. INGET!

Den som spar han har!

Jag gillar att spara. Jag är riktigt bra på att spara, vilket inte alltid är en bra idé...

En sak som vi sparat på (av mer eller mindre frivilliga orsaker) var
Tate Modern. Igår gjorde vi slag i saken och traskade dit. Besöket och mitt intryck av konsten som det bjöds på (för det var gratis att gå in där) kan väl lättast sammanfattas med ordet "nja". Det fanns mycket som var ren skit och så fanns det lite som var bra. Mycket av den samtida konsten är faktiskt skit! Det är mycket okultiverat att säga så men eftersom det är sant tar jag mig friheten att skriva vad många tycker men inte vågar säga. Mycket av modern konst är bara kludd, rep som ligger i högar, konstiga videoinstallationer, pinnar på golvet etc. Det finns säkert en djup tanke bakom det hela men eftersom det inte finns en lapp som förklarar vad konstnären faktiskt menar så passerar många av dessa puerila alster som skit och meningslöst kludd. Sedan finns det självklart (som alltid) undantag.

Kanske jag ska sluta göra så stor sak av att spara, i detta fall visade det sig vara ganska "nja".

Cambridge

Igår åkte vi tillsammans med vänner till Cambridge. Vädret var väl inte utmärkt och det kom några sma skurar, men det gjorde liksom inget. Vi kunde sitta ute och äta lunch vilket var trevligt. Att Cambridge är en universitetsstad visste jag redan, men att den skulle vara helt infekterad av turister var något som jag lärde mig igår. Det var verkligen sjukt mycket turister där, kändes som det var fler turister där än vad det är i London. Det stämmer ju naturligtvis inte (antar jag) men eftersom London är mycket större kan ju turisterna sprida ut sig över en större yta - ett fenomen som jag finner trevligt. 

Här kommer några bilder från gårdagen.

Copyright Samuel
Punting - eller båtknuffning

Copyright Samuel
The Bridge of Sighs

Copyright Samuel
Träd

Lördag morgon

Klockan är inte ens sju (lokal tid) och jag är redan uppe. Knappt va?!

Igår förlustade vi oss big time! Var på den indiska restaurangen som ligger ett stenkast från vårt hus (på riktigt skulle man nog faktiskt kunna kasta en sten dit om man lutade sig ut genom ett fönster). Maten där är groteskt god och vi åt och åt och åt. Nu på morgonen känner jag mig lite som en uppstoppad ekorre - lite mjukmullig men ändå hård och ganska död.

Copyright Samuel
Levande ekorre, London 2009