Blir man dum av att titta på film?

Igår var en riktig filmdag. Jag började med att titta på Cowboys and Angels på morgonen. På eftermiddagen såg jag 27 dresses och på kvällen var det What happens in Vegas. Jag är ingen filmkille egentligen men det var rätt trevligt med alla dessa filmer ändå.  

På kvällen hade jag planerat att baka tropiska muffins med citrontopping. Det gick åt skogen. På något vis råkade jag hälla i för mycket mjöl, ungefär tio gånger mer än vad man skulle ha. Hur puckad får man vara?! Sedan försökte jag lösa situationen på bästa sätt...det gick inte så bra. Slutresultatet blev trista skapelser som smakade scones med inbyggd marmelad. Toppingen struntade jag i. Tänk att jag som har en femma i hemkunskap inte ens kan lyckas med något så simpelt som muffins. Jag misstänker att filmtittandet gjort mig dum! Undrar hur denna vecka kommer arta sig...

Dart

I lördags var vi ute och åt i gott sällskap. Efter middagen kastade vi pil, dart eller vad det kallas för. Jag har aldrig gjort det tidigare, visst har jag kanske vid något tillfälle på 80-talet kastat någon pil mot en sådan tavla på skoj men då har det bara varit en pil vid ett tillfälle. Jag har aldrig spelat en hel match (om det ens kallas så). Men dra på trissor, jag vann!!! HURRA FÖR MIG! Det var väldigt roligt!

Parus caeruleus

Imorse hade vi oväntat besök i vårt vardagsrum en liten pippi parus caeruleus hade på något vis hittat in genom det öppna köksfönstret och sedan tagit sig genom lägenheten till vardagsrummet där den inte alls hittade ut. Vi öppnade dörren till balkongen och släppte ut den lilla vilsna varelsen. Tur att det inte var något stort djur typ en örn eller något sådant. En liten blåmes gör ju ingen skada.

Hatbrott

På lördag är det parad på vår huvudstads gator. Horder av HBT:are kommer traska runt och vara stolta, glada och lyckliga. Men allt som glimmar är inte guld. Tidigare i veckan överfölls två bögar och en av dessa knivskars i magen. Hatbrott är hemskt! I min värld är detta så obeskrivligt vidrigt! Vilka är dessa människor som känner sig så provocerade av att två killar kysser varandra? På vilket sätt kan en kärlekshandling uppfattas så provocerande att någon tar fram en kniv och hugger den i magen på en annan människa? Jag förstår inte! Jag förstår inte heller vad dessa människor har för föräldrar? Hur kan man misslyckas så ofantligt med sin uppfostran att man får barn som utför hatbrott? Man bör inte bara spärra in dessa infantila vidriga kryp som utför hatbrotten man bör även spärra in deras föräldrar! Om man som förälder inte är kapabel till att forma sina barn bättre än att dessa blir människor som hatar, människor som skadar, människor som inte är värda mer en bajs kan man ju aldrig vara en lämplig människa som bör vara i samhället med alla oss andra. (Ok, alla människor är väl lika mycket värda sägs det men när man pratar om hatbrottssvin börjar jag faktiskt misstänka att alla människor kanske inte alls är lika mycket värda!)  

Fientligheten mot det som är annorlunda, mot det som inte är normativt, mot det som i många fall faktiskt är bättre måste sluta. På lördag hoppas jag att så många som möjligt kommer visa sitt stöd i kampen!