2006 - En kort summering

Nyårsafton brukar innebära tid att summera året som gått. Detta har hänt (utan inbördes ordning). Gick sista terminen i skolan. Förlåt miljön och mina medmänniskor för mitt dagliga bilpendlande under den perioden…men det var så skönt att köra bil. Till sista tentan råkade jag köra på en annan bil, lite jobbigt. Men den dagen log värden mot mig och det hela slutade med att föraren av den påkörda bilen önskade mig lycka till på tentan innan jag körde vidare. Sålde lägenheten i Solna, lite vemodigt för den var så supersnygg efter renoveringen. Efter min examen tog vi cabben och for på bilsemester i Europa (ffa Frankrike). Började jobba. Agilityträningen med hunden har gått bra. Gifte oss på Arlanda. Var i Venezuela. Nya vänner har tillkommit under året, andra har fallit bort. Har hänt massor med andra roliga saker också.

 

Nästa år kommer bloggen eventuellt att innehålla mer bilder. Min julklappskamera Olympus E330 kom i veckan, den är hur bra som helst! Nu gäller det bara för mig att lära mig alla funktioner.

  

Flyg, pass, körkort och namn

Såg någon form av dokumentär på tv igår om flygolyckor. Tydligen överlever 90% av alla som är inblandade i olyckor. Man gör klokast i att sitta som mest sju rader från en nödutgång, de som sitter längre bort från nödutgången dör oftare. Mycket att tänka på nästa gång man ska ut och resa, jag måste dessutom skaffa nytt pass eftersom mitt har blivit slitet. Undrar om jag måste betala det själv?! Jag tycker att den som gjort passet borde stå för kostnaden. Har man gjort en produkt som är avsedd för att ha med på resor och som uppenbarligen inte klarar av att ligga i en väska och vid enstaka tillfällen bli bläddrad i av passmännsikor så borde man faktiskt bjuda på ett nytt pass!

Jag trodde att det stod på körkortet att synskadade behöver korrigering (glasögon) för att få framföra bilar och likartade fordon. Efter att ha ägnat ett par månader åt studerande av mitt eget körkort har jag inte lyckas hitta någon sådan information. Det är ju bra iofs, eftersom jag då inte behöver skaffa ett nytt körkort nu när jag ser perfekt. Det är dåligt också eftersom jag gärna hade skaffat ett nytt körkort med en bild som är iaf något mer representabel. Helt uppriktigt ser jag faktiskt inte riktigt klok ut på mitt körkort. Ser mäkta förvånad ut, vilket iofs har en fin korrelation med hur det gick till när jag tog körkort. Att klara första uppkörningen som privatist är tydligen något som tillhör de mindre vanliga fenomenen i samhället. (Tack till ffa min far för den utmärkta utbildningen!)

Ikväll ska vi och titta på Sven-Eriks jul (eller vad snubben kan tänkas heta). Dubbelnamn är roliga, i synnerhet när det kombineras namn som man kanske inte hade väntat sig skulle kombineras ihop. Kan bli väldigt festligt! När jag ändå är inne på namn... Jag har ju efter att vid ett antal tillfällen lekt på
prv.se blivit ofantligt förtjust i namnet Vanbrandt. Tyvärr verkar det vara lite upptaget, iaf ger det träffar när man googlar det.

Nu är min julklappskamera beställd. Ska bli så roligt när den kommer, längtar massor!

Behov av radioaktiv isotop?

Har du ett skrikande behov av något radioaktivt? Kolla då in denna länk: unitednuclear.com Mycket mäkligt!!!


Julgran, kaffemaskin, tillönskan om god jul etc

Nu är julen i det stora hela avklarat. Var som vanligt riktigt trevligt. Julen är lite som en god pralin att sukta efter resten av året. Granen är vacker. Ungefär lika fin som förra året, tät och fint grön. Den pryds av ca 320 små lampor och 42 stycken utsökta julgranskulor. Det är i det närmaste besynnerligt hur otroligt mycket jag gillar julgranskulor (från NK)! Fick en vacker av min syster i julklapp från Harrods som hon köpte när hon var i London. Jag är en av de fåtal människor som jag vet som ännu inte varit i London, och nu har jag ju egentligen inte någon anledning att åka eftersom jag nu redan har en julgranskula från London.

Gav maken en kaffemaskin (på 11 kilo, 0,5 meter hög) som han verkar gilla väldigt mycket. Den är väldigt trevlig att vila ögonen på, så nu ska jag verkligen försöka att lära mig dricka kaffe bara så jag får pilla lite på kaffemaskinen.

Nu äger vi tre kristallkandelabrar (heter det så i plural?). Hade en, fick en av mina föräldrar och en av makens föräldrar. Hurra för många!

Jag "fick" en digitalsystemkamera, den kommer om ett tag. Åh den verkar så bra, ska bli kul att fota!

En stor eloge till hunden som på något märkligt vis lyckades med konststycket att klura ut vilka julklappar som hon fick leka med (de som var till henne) och vilka som hon inte skulle bita sönder.

Imorgon ska jag förbättra julgranens utseende genom att försöka få plats med ytterligare kulor (om jag lyckas köpa fler). Man skulle kunna tycka att konceptet att bära in ett träd i sitt hem och besmycka det med diverse för ändamålet utformade ting är ett mycket konstigt fenomen. Men det är verkligen trevligt, dessutom luktar det trevligt. Jag skulle inte önska att vårt hem luktade gran 365 dagar om året, men ett par veckor är trevligt!

Var kanske lite dålig med att tillönska mina vänner och bekanta en god jul genom julkort/telefonsamtal/sms. Men de var faktiskt inte nämnvärt bättre så jag förstår inte riktigt varför mitt samvete är något under trivselnivå... Men så är det väl alltid? Tänker ofta: jag borde ringa, jag borde sagt hej (om man tex sett någon man känner på stan) etc. Men varför är det så? De är väl lika mycket alla andras ansvar. Jag tror inte att jag blivit tilldelad hela "Önska God Jul"-ansvaret, om jag har det så har jag totalt missat den tilldelningen.

Fick en rolig bok av min syster, Brev till samhället av Eric Ericson. Vi högläste ut den i soffan under kvällen. Skrattade mycket!

Sov gott!

Inget att skriva, frukt, grönsaker och älgar

Har inget att skriva här just nu.

Man kan ju ägna en stund att fundera kring om det är någon skillnad mellan frukt och grönsker. Är det endast en gastronomisk/kulinarisk definition eller finns det en djupare tanke kring vad vi kallar grönsak och vad vi kallar frukt. Sedan finns det ting som klassas som frukt men är bär, det finns grönsaker som egentligen är rotfrukter. Rotfrukter är det frukter?

Och varför ligger folk och kör i mittenfilen på trefiliga motorvägar när det inte ligger någon i högerfilen? Är det endast för att irritera eller är det för att öka chansen att hålla sig kvar på vägbanan? Det skulle kunna vara så att dessa förare vill ha en något ökad chans att kunna väja för diverse älgar och andra skogslevande djur som vid vissa tillfällen dumt nog beslutat sig för att beträda vägbanan.

Blixtvisit och fest

Helguppdatering:
Under lördagen gjordes en blixtvisit i Stockholm i ett julklappsrelaterat ändamål, maken fick sitta kvar i bilen och blunda. Sedan tillbaka hit, panikshoppade ett par byxor och en kofta att ha senare under kvällen. Till dykklubbens julfest (med ett totalt spektakulärt julbord, mycket gott och trevligt!) och sen vidare i taxi till en glöggfest. Var riktigt trött när vi väl kom hem.

Under gårdagen tog vi det lugnt.

Det har blivit lite kallare nu, man får lite mer julkänsla av kylan. Fast det vore nog trevligt om det kunde vara varmt, mörkt och snöigt. Tyvärr en helt omöjlig kombination gissar jag. På onsdag ska vi kanske köpa julgran!

Lucia och konstiga personer

Lucia i vanliga fall brukar lucia vara en mysig dag. Idag är det bara en vanlig dag. Den totala avsaknaden av snö (vilket iofs ur cykelaspekt är trevligt) gör det hela höstigt och inte alls så vintermysigt som man kunde önska. Tänkte att jag kunde lussat för min make i morse, det gick dock åt skogen eftersom han jobbade hela natten. Hunden skulle nog inte uppskatta att bli lussad för. Hon brukar tycka illa om folk som ser konstiga ut (exempelvis folk som bär mc-hjälm) och luciatågspersoner ser ju egentligen ganska konstiga ut. Man skulle inte komma undan med att gå omkring med en stor strut eller en bunt stearinljus på huvudet någon annan dag än just idag.

Var och åt julmat med jobbet igår, maten var faktiskt inte så god.

Har bokat en julklapp som måste hämtas på lördag, stressigt för vi har två andra julrelaterade åtaganden samma dag. En julfest och en glöggfest.

Long time no blogg...

Detta har hänt:

Fredagen den 10/11 gifte vi oss i VIP-rummet på Arlanda i närvaro av familj och vänner. Är så otroligt nöjd med förättaren. Jag hade trott att han skulle säga något i stil med "Nu är ni gifta, slut". Men han läste dikt, sade fina tänkvärda ord och gjorde det hela riktigt fint. Livsrum och växtrum var två ord han lyfte fram.

Sedan bar det av till Isla Margarita, Venezuela. Spenderade två underbara veckor i värmen. Dök bland massor med vackra tropiska fiskar, simmade med delfiner, flög över världens högsta vattenfall, badade i havet, badade i poolen, åt hummer, drack piña colada etc.

Kom hem. Det var så härligt att träffa vovven igen, hade saknat henne riktigt mycket!

Jobbade två dagar. Var på kurs i tre dagar, blodigt och roligt var det.

Jag har blivit en engagerad person till min, och säkert alla andras, förvåning. Sitter i styrelsen till hundklubben vi är med i och är med i valberedningen i vår brf.