Musik - vad är lagligt egentligen?

Att ladda ner musik är olagligt, så det gör man ju inte. Men hur förhåller det sig med att spela av musik (för eget bruk)? Jag gissar att man får spela av musik från radion, det har ju människan gjort sedan urminnes tider (iaf sedan typ 80-talet). Får man spela av musik från nätet? Om man exempelvis spelar av en låt från YouTube till sin kasettbandspelare, sin mp3-spelare eller vad man nu har för musikspelare - är det olagligt?

Hittade en knasig sida på nätet, den finns att läsa
här. Jag gillar ju Jell-O så jag tyckte denna sida var lite knasigt underhållande.

Har ägnat eftermiddagen åt att lyssna på Rascal Flatts, de gör faktiskt riktigt trevlig musik.

Solros

Detta år lyckades vi tydligen peta ner alla frön i jorden vid just rätt tidpunkt. Vår balkong kan i dagsläget beskrivas som en liten prunkande oas! Det är så fint och mysigt där ute med alla blommor. Om det inte vore för att vädret är riktigt tråkigt hade jag nog kunnat spendera större delen av dagen på balkongen.

Vi har bland annat planterat solrosfrön. Det skulle vara någon form av miniatyrsort. Denna plantor har vuxit och vuxit och är nu över en meter höga - inte vad jag skulle kalla miniatyr. Iofs, om man jämför med "vanliga" så blir väl de flera meter... När sedan (efter långt och tålmodigt väntande) blommorna äntligen började blomma var de små fjuttiga saker. Som tur är är de riktigt vackra med en trevlig citrongul färg.

Solros
Kamera: Olympus E-330

Bilden tog jag igår, då det faktiskt var bra väder. Det var så bra väder igår att vi satt ute och åt, var bortbjudna på grillfest. Mycket trevligt!!!

Identitetskontroll

Igår var vi på Systembolaget för att köpa en flaska vin som vi skall ha när vi bjuder på middag i afton. Jag fick som vanligt visa leg (vilket jag upplever som smicker). Jag sträcker fram mitt kökort till systembolagspersonen och jag har nog adrig upplevt en sådan lång granskning av min identitetshandling (eller jo, var nog lite mer långdragen när vi skulle hem från Venezuela och just fått hela vårt bagage genomrotat av otrevliga tölpar). Systembolagsherren granskade och synade. Jag antar att jag inte längre ser ut som jag gjorde när jag för många år sedan tog körkort. Kanske tiden är inne att skaffa nytt, hade ju blivit väldigt jobbigt om han beslutat sig för att det inte var jag på kortet. Frågan är då om han trodde att jag lånat körkortet för att kunna köpa ut - om han antagit det så hade det ju inneburit att jag idag ser yngre ut än vad jag gjorde då jag tog körkort (kring 1998 eller när det nu var...). Och jag som inte ens lyft mig...

Årsdag och champagne

Igår firade vi tvåårsdagen av vår förlovning. Egentligen vet jag inte om man vanligtvis firar sådant där man väl har gift sig, men vi gjorde det! Jag tycker att man ska ta allt man kan tänka sig som är värt att fira i sin vardag och fira det ordentligt, man blir nog gladare då!

Var en sväng hos mina föräldrar och åt middag sedan när vi kom hem tog vi fram våra vackra graverade glads från
Efva Attling och skålade i champagne, Pol Roger (för de av mina läsare som ännu inte greppat det så är det som är understruket länkar...). Bubbligt och trevligt!

Vi fortsätter att hata BR-leksaker

Kampen den går vidare! Jag uppmanar er som ännu inte sällat er till kampen att förena er med mig!

Jag har ännu inte fått något svar på mitt mail funderar jag på att författa ytterligare ett. Min tanke är följande: om man driver ett företag som är beroende av att folk med pengar köper ens varor anser jag att det minsta man kan göra om någon av ens kunder blivit illa bemött är att åtminstone svara på klagomail och ursäkta det inträffade! Jag anser vidare att man som kompensation borde skicka en blomma eller en korg med italienska delikatesser.

Tills jag erhållit min korg med italienska delikatesser tänker jag inte handla hos BR-leksaker!!! Jag uppmanar er alla att göra detsamma!

Sniken minigolfperson

I fredags (ja, förra veckan...har inte varit någon flitig bloggare ett tag nu) fick vi en inbjudan till grillning och lite minigolf. Hurra vad roligt! Den ytterst goda middagen åt vi i ett vackert hem. Det är så intressant att se hur andra inreder, de vi var hos i fredags har verkligen god smak. Önskar att det kunde se ut lite så i vårt hem, men vårt problem är att vi har för mycket saker (eller för liten yta för att sprida ut alla saker över). Men jag gillar saker...

Minigolfbanan stängde klockan tio, vi trodde godmodigt att det var sista insläppet som var vid 10 eftersom det vore det mest logiska. Vi hade fel. Banan stängde vid 10. Vi var där kanske tjugo i 10 och fick information om att vi kunde ju få spela några banor men att vi var tvugna att avbryta klockan 10 och inte kunde vi få någon rabatt. Det är märkligt att de inte kunde tänka sig att hålla öppet lite längre så vi kunde få spela, det behövdes ju bara en enda person i tjänst och det var ju inte så att de skulle få ökade utgifter för att vi var där. Vi skulle ju betalat sammantaget 200 kr. Den där minigolfpersonen skulle ju fått in 200 kr på kanske 45 minuter, det är bra timpenning!

Istället cyklade vi hem (stod och samtalde en stund och jag passade på att känna mig som Farsor och morsor på stan när jag stod där och skådade ut över horderna av små tonåringar som egentligen borde varit hemma och spelat alfapet med sina föräldrar!).

Hatkampanjen mot BR-Leksaker fortsätter!

Jag har just mailat till BR-Leksaker. Vad som följer här är en något redigerad kopia av detta mail:


"Hej!
Igår kväll var vi och handlade födelsedagspresenter åt en kille som fyllde år. När vi höll på att slå in de två varorona vi inhandlat kom en tjej, som höll på att dammsuga i butiken, fram till oss och på ett ytterst otrevligt vis ifrågasatte om vi verkligen hade handlat där. När vi upplyste henne om att vi hade gjort det och dessutom påtalat att vi hade kvar kvittot i påsen sade hon bara "Det såg inte ut så...". Vad är det för sätt att behandla betalande kunder? En ursäkt hade varit på sin plats!!!

Jag vill med detta mail uttrycka min totala bestörtning över denna tjejs beteende. Hur någon som beter sig så otrevligt mot kunder kan få anställning i en butik är ett mysterium för mig. Jag föreslår att ni skickar er personal på en kurs i hur man bemöter kunder!

Med vänlig hälsning
Samuel"

Dessutom måste man ju undra - varför skulle någon som handlat något i en annan butik gå in i denna vidriga butik och använda deras gräsliga papper? Papperet var verkligen fult, så fult att vi vände på det och slog in paketen med den vita baksidan utåt. Vidare undrar man hur någon vars arbete är att sälja barnleksaker och dammsuga i butiken fungerar? Ok, människan saknar antagligen någon högre utbilning men någon form av uppfostran borde hon ju haft!

Nu manar jag ALLA till bojkott!!!

Viktiga saker i världen!

Viktiga saker händer i världen! Billboard.com rapporterar att min stora favorit Janet Jackson bytt skivbolag och att det eventuellt kommer en ny skiva redan till årsskiftet. Mycket spännande! Då ser jag fram emot det och så får jag väl erkänna att jag faktiskt går och funderar, längtar och tänker på julgranen och alla julgranskulor...ja kalla mig gärna sjuk - det bjuder jag på!

BR-Leksaker - ett idiotiskt företag!

Nu går skam på torra land!!! Var just inne på BR-Leksakers hemsida, vad jag fann där var något som fick mig att rysa. Något som går helt emot vad jag anser vara sunda värderingar. Något så urbota puckat att man nästan blir ledsen. Muppföretaget BR-Leksaker har en "Hitta leksaker"-funktion där man börjar med att välja kön, antingen så får man söka på leksaker för pojkar eller för flickor. Att lära barn vad de ska tycka om beroende på vilket kön de har är så otroligt idiotiskt! Är strävan efter mer väldefinierade könsroller något vi verkligen behöver år 2007? Min åsikt är att man ska låta barn ha ett öppet sinne, vill man som flicka leka med leksaker som figurerar under "pojkkategorin" hos BR-Leksaker ska man få göra det utan att någon (som exempelvis tidigare nämnda leksaksaffär) säger åt en att den leksak man vill ha är för pojkar och vice versa. Om det inte vore för att vi hittat en sak som vi funderar på att köpa och ge bort i present hos töntföretaget BR-Leksaker så hade jag absolut manat till bojkott!

Sniglar vs. husvagnsmänniskor

Var på en trevlig (...)tillställning igår, för att fira en person (...)(...) till dig! Och nej, det är inte den där (...) jag syftar på, henne har jag verkligen inget intresse av att säga (...) till, sådant är ju bara töntigt!) Hade med oss (...) i form av en påse potatis och en flaska frityolja och så hade vi dessutom köpt en fritös. Det var en rolig (...) för det blev ett så stort (...). [Inlägget är redigerat efter påtryckningar]

När vi åkte hem så kom jag att tänka på att husvagnsmänniskor påminner lite om sniglar. De släpar sitt hus med sig och har svårt att egentligen utnyttja det unde resan, det är mer när de stannar som de faktiskt har någon större glädje av sin medsläpade bostad. Dessutom är de långsamma både sniglar och husvagnsmänniskor. Hamnar man bakom en husvagn på motorvägen (eller på någon anna väg) vill man inget hellre än att faktiskt köra om. Hamnar man bakom en snigel när man är ute och springer får man antingen vända och springa åt ett annat håll för att vänta tills den flyttat på sig kan nog ta en vecka eller så, eller så får man hoppa över den eller springa runt den. Sniglar är ganska äckliga. Husvagnsmänniskor är nog inte så äckliga, har de matchande kulörta träningsoveraller är de nog egentligen rätt söta...

En mardröm blir verklighet...typiskt!

Jag drömmer ofta (eller inte ofta egentligen, men då och då snarare) obehagliga drömmar om att försova mig. Igår var det fredag den trettonde och natruligtvis så försova jag mig på riktigt. Jag hade ställt klockan på kvart i sex som jag brukar. Vaknade och tänkte att jag nog faktiskt hade tid att ligga kvar i sängen i tio minuter eller så (snozade med mobilen), tolv minuter över sju vaknade jag. Tittade på klockan och tänkte att tolv minuter över sex var ju inte så farligt, lite ont om tid hade jag ju iofs. Tittade på klockan igen och insåg att den var tolv minuter över sju, trodde inte att det var sant. Behövde verifiering, jämförde tiden på mobilen mot tiden på stereon, klockan var verkligen tolv minuter över sju. PANIK!!! Jag ska ju egentligen vara på mitt arbete halv åtta... Sprang in i duschen, sprang ut med hunden, cyklade som en galning och 33 minuter över sju är jag redo att börja jobba. På typ 20 minuter hade jag gjorde det nödvändiga och tagit mig till min arbetsplats och bara förlorat tre minuter av min inarbetade flextid (som i dagsläget är över 15 timmar) . Dock får jag väl erkänna att jag inte riktigt hade vaknat, var lite yr i huvudet en stor del av förmiddagen, som om jag sov ungefär. Jag tycker att jag egentligen borde varit mer pigg med tanke på att jag sov ungefär en och en halv timme längre än vad jag brukar, men det var jag inte, var mest trött och förvirrad.

Tänk att livet alltid ska vara en tävling mot klockan.

Fyra tecken på att vädret suger just nu

4. Det känns helt ok att äta en mustig gryta

3.  Mina händer såg ut som små russin efter att ha cyklat hem från jobbet i regnet

2.  Jag har en ständig oro för att min mobil ska bli fuktskadad och är lycklig för att jag oftast har en hundbajspåse med mig att använda som mobilskydd vid kris

1. Jag är riktigt glad för att jag faktiskt INTE har semester just nu!

Avrundning och mitt tv-framträdande fortsätter att förfölja mig...

Tänk att det äntligen är torsdag, bara en halv dag kvar att jobba, skönt!

När jag var ute med hunden efter jobbet träffade jag en tjej jag inte känner, men vi brukar prata några rader med varandra en dag varje vår. Känner inte alls människan, vet inte ens vad hon heter i efternamn. Vi möttes mitt på gatan och blev ståendes en liten stund mellan körbanorna. Först visste jag inte om jag verkligen skulle stanna och prata, det hade ju liksom varit helt ok att bara säga hej och traska vidare. Men nä, så blev det inte. Vi växlade några ord och sedan typ mitt i konversationen (som iofs var rätt död redan från början) så säger hon "Du får ha det så bra då...". Jag vet inte, men det var väl kanske inte den bästa avrundningen jag varit med om, men det var skönt att få gå vidare, jag var hungrig.

När jag precis avslutat min middag ringde det på dörren. Två personer från bostadsrättsföreningen stod utanför dörren. "Vi såg dig på tv tidigare i veckan..." (och så lämnade de över en nyckel och bad mig skriva under något papper - vilket jag antar var själva syftet med deras besök egentligen).

Ytterligare en sömnlös lista

Igår var det verkligen svårt att somna. Jag låg vaken i flera timmar och bara väntade. Följande saker hjälper inte alls när man strävar efter sömn:

5. Byta ställning var femte minut - det hjälper inte och stör säkert både maken och hunden

4. Andas in lugn, andas ut stress - bullshit!

3. Räkna - ett...två...tre...fyra...fem....sex...sju...åtta - bara onödigt och tämligen tidskrävande och man blir inte ens trött av det.

2. Byt ställning igen - fungerar fortfarande inte

1. Gilla läget, acceptera tröttheten som kommer under morgondagen - varför skulle det göra något bättre, om man inte kan somna och irriterar sig på det, på vilket sätt skulle då vetskapen som snar stundande trötthet hjälpa?

Mitt liv som TV-kändis

Imorse och nu under kvällen har jag figurerat i nyhetssändningar. Inte första gången lokalt men jag tror att det är första gången jag figurerar över hela landet. Till de många unga som jag gissar tror att de saknar begåvning och tror att det enda sättet för dem att känna tillfredsställelse är att vara med i tv kan jag säga - nä, det är inte speciellt, skaffa er en utbildning eller gör något annat ni verkligen brinner för ty det är så man blir en lite lyckligare människa och kanske också en lite bättre sådan.


Fem orsaker till att det kan vara svårt att somna

Igår när vi kom hem från middagen hade jag lite svårt att somna. Trots att klockan hade passerat tre på natten/morgonen kunde jag inte riktigt somna. Författade följande lista i huvudet:

5. En idiotisk duva gör märkliga läten utanför fönstret

4. Det är för varmt

3. Hunden beslutar sig för att det bästa stället för henne att ligga på är just där mina ben borde vara

2. Avsaknad av trötthet

1.
RLS


Chicago marathon

Igår var vi bjudna på middag. För det första är det alltid lika trevligt att bli inbjuden och sedan så är det naturligtvis extra trevligt att bli bjuden på middag. Att sedan maten var utsökt och lägenheten lika vacker som vanligt gjorde ju inte saken sämre. Supertrevligt och gott var det! Efter maten spelade vi kort. En omgång Chicago. En riktig maratonomgång måste jag säga. Tog ungefär fyra timmar innan någon hade vunnit, tyvärr var det inte jag. Jag fick väldigt dåliga kort måste jag säga, iofs så får jag nog medge att jag hade taktiska brister men dessutom fick jag verkligen superdåliga kort. Det var detta till trots riktigt roligt!

Idag var vi iväg till tvätthall och handtvättade och vaxade den ena bilen (den vi hoppas att bli av med). Fy vad jobbigt det var!!! Sedan har vi dessutom kollat upp hemförsäkringsbolag i Frankrike.

Helgen har varit kort, hoppas nästa vecka upplevs som lika kort!

Veckan som varit

Vilken lång men trevlig vecka detta varit.

I tisdags fick vi en något kryptisk inbjudan av mina svärföräldrar. Så med en spännande ovisshet i sinnet vandrade vi över till dem. Väl där möttes vi av supergoda snittar och Bollinger champange (mums!). Som om inte det var nog erhöll vi presenter, verkligen helt fantastiska presenter. Tänk om alla tisdagar var så...

Under gårdagen var vi ute och åt med ett gäng trevliga personer. Satt ute. Var verkligen sommaraktigt! Dock pratade vi lite om julgranar. För mig spelar det ingen roll när på året man befinner sig, alltid längtar man ju (eller jag iaf) lite efter julen!

Imorgon (lördag) ska vi på middag, ska bli riktigt kul!

Crème Bonjour

Crème Bonjour - vad är det för namn egentligen? Kom att tänka på det för några dagar sedan. Vem är så underbart knasig att den namnger sin produkt till "Grädde Goddag"?

Ibland (ganska ofta faktiskt) när jag inte kommer på något, ett namn på något eller någon exempelvis, gissar jag friskt. Jag tycker det är lika bra att gissa, jag menar...någon gång kanske man faktiskt gissar rätt. Igår skulle jag säga något om en restaurant jag hört om, kom inte alls på vad den hette, så jag gissade på "Klapppat och kokt". Det var inte alls rätt, faktum är att det märkligt nog inte ens var i närheten... men när man tänker på det är det ju faktiskt inte alls ett vidare dåligt namn.

Detta har hänt

Det är alltid lite konstigt med människor som ställer frågor till sig själva och sedan besvarar dem.

Så, vad gjorde jag i helgen då? Jo, i under fredagskvällen pratade jag i telefon. Man skulle kunna tycka att det inte är en aktivitet som upptar hela kvällen, men det är det faktiskt, iaf ibland. Talade i flera timmar, om det hade varit med en mängd olika personer hade det kanske varit att betrakta som lite mer "normalt" (usch, hatar det ordet!), men det var det inte.

I lördags gjorde vi inte så mycket egentligen, lagade mat och hyrde film. Såg Transamerica (den där om en transexuell person som åker genom USA med sin son). Och så såg vi någon film om någon form av naziskola (inte riktigt någon feel-good-film).

I söndags byggde vi en fontän till sköldpaddan (eller eftersom han är en landsköldpadda var the water feature mest för oss). Vi betalade the deposit för lägenheten vi håller på att köpa på en varmare plats. Och så kollade vi på tv.