Dubbad - lika illa som osynkroniserad

En av fördelarna med att bo i ett engelskttalande land är att man slipper dubbade program. Det finns få tv-saker som är så irriterande som dubbade saker. Jag klarar inte alls av det, blir på mycket dåligt humör av dubbade saker!  

Idag fick vi äntligen besök av två killar från Virgin Media som installerade och kopplade saker. Så nu har vi egen uppkoppling, eget telefonnummer (dock ingen telefon) samt ny digitalbox. Lycka med egen uppkoppling (trådlös naturligtvis)! Dock noterade jag det mycket irriterande tv-fenomenet att ljud och bild inte är synkkroniserade! Så nu ser engelsk tv dubbad ut, ack så irriterande!

Museum och gel för händerna

Igår var jag på museum igen. Jag förärande under gårdagen Science Museum med min närvaro, där trängdes jag med fingrande barn (man fick röra på många av sakerna så det var helt ok). Tyckte utställningen var riktigt trist och ointressant. Jag tror inte alls att jag var rätt målgrupp. Hade jag varit ett fingrande barn hade jag nog tyckt att det var kul.

Jag tycker inte om att fingra på saker som alla andra redan fingrat på (som dörrhandtag exempelvis). Det finns mycket otrevliga bakterier och smust som det är trevligt att inte få på sina händer. Som tur är har jag oftast min flaska med Antibacterial Hand Gel med mig i ficka eller väskan. Den ska tydligen döda 99,9% av bakterierna på händerna. Lycka!

Ljud

I vårt hus ligger det en butikslokal som inte används längre, det kommer säkert en ny butik eller likande inom sinom tid. Från den lokalen kommer det ett pipande som piper precis dygnet runt. Det är inte alls så högt och kan säkert vara bra om gatlyktorna skulle slockna - då skulle man kunna ha detta pipandet som en sorts hållpunkt för att lättare hitta hem. Oftast är det dock inte till någon nytta utan tämligen irriterande. I söndagsmorse när jag vaknade så hörde jag det där ljudet och när man väl börjat lyssna på det är det svårt att koppla bort. Lade mig med hörat över handleden och lyssnade på min puls istället och somnade om. Jag vet inte vad det där pipandet betyder, kan kanske betyda "vänligen koppla på eller ifrån larmet", det känns lite som ett sådant varselpip eller vad man ska kalla det.  

Under arbetstid (för byggarbetare - vilket inte alltid är samma tider som vi andra håller) håller några arbetare på med någon sorts byggnadsarbete i och utanför huset mittemot vårt. Under flera dagar har de nu borrat (eller vad de nu gör?) upp marken kring huset vilket har låtit något vidrigt! Det har ibland varit så illa att jag skyndat mig ut på förmiddagen för att slippa ljudet.  

Idag när jag kom hem från min fotoexkursion (stavas det så?) var jag så svettig att en dusch var det enda korrekta just då. Medans jag stod där i duschen och just sköljt ur håret så börjar det tjuta i vår lägenhet, och inte så lite heller. Tydligen var det brandlarmet... Som en riktig brandsoldat hoppade jag i kläderna, hittade bara en strumpa men det fick duga, och rusade ut i trapphuset, övervägde ett tag om jag skulle springa och knacka på hos de andra i huset (det är ett litet hus så det skulle varit fullt genomförbart) men kom fram till att de garanterat inte skulle höra mina knackningar eftersom brandlarmet ljöd i hela huset. Ljudet var så högt att det var på gränsen till outhärdligt. Sprang ner på gatan och ställde mig och tittade på huset. Tydligen var det bara jag som kom utspringande, kanske var ingen annan var hemma. Samtidigt som jag stod där och droppade och kände mig lite förvirrad, blöt och irriterad gick en person från en komersiell lokal som ligger i samma byggnad (inte från den pipande för där är ingen) in genom porten och stängde av larmet. Tydligen brann det inte så jag gick upp igen och försökte torka.  

Nu ser jag fram emot och lugn och tyst afton.

Pampig paradaktig händelse i London

Idag var det varmt, varmare än vad jag hade trott faktiskt. Visst, solen sken men jag trodde ändå att luften skulle vara kall, det var den inte. Jag började dagen med en liten fotoexkursion (kan man kanske kalla det). Traskade till slottet där det var full aktivitet, visste att det skulle vara vaktavlösning ungefär när jag kom, vad jag mötte hade jag inte alls väntat mig. Tydligen var (om jag inte missuppfattade vakten med maskingevär som faktiskt verkade trevlig) presidenten från Mexico på stadsbesök. Vid sådana besök sparar man tydligen inte på krutet (både bildligt och bokstavligt - de sköts salut från kanoner som var så stora att långa hästspann krävdes för att dra runt på dem). Det var massor med vakter, massor med hästar och massor med poliser. Var faktiskt riktigt pampigt på något vis. Dock undrar man ju lite vem det är som betalar. Är det vi skattebetalare som får stå för det där kalaset eller är det drottningen själv som betalar? Oavsett så kan jag ju tycka att det kanske hade varit nog med 4 hästar som deltog och kanske 8 vakter med roliga mössor, inte 200 hästar och vakter (eller något i den stilen, verkligen sjukt många av båda delarna). Pengarna som detta kalaset måste kostat hade ju faktiskt kunnat användas till att ge några tusen människor som svälter i Afrika mat. Visst ska man kunna göra påkostade saker och så men nja, detta var faktiskt så till den milda grad överdrivet att till och med jag började ifrågasätta det hela.  

Jag bjuder nedan på tre av mina bilder som jag tyckte var lite roliga. På den sista ser man faktiskt att drottningen kanske ser lite glad ut. Om man klickar på bilderna blir de större.

Copyright Samuel Copyright Samuel Copyright Samuel

Cambridge vs Oxford

Idag var vi och tittade på The Boat Race (mellan Cambridge och Oxford). Var en trevlig upplevelse, var lite folkfestligt och trevligt. Det roligaste var när folk hade ställt sig lite väl nära kanten och blev blöta, de hade inte tagit med i beräkningen att tidvattnet varierar med ca 5,5 meter över en dag (om jag fattat det hela rätt) samt att de inte tagit med i beräkningen att båtar orsakar vågor. Dessa optimistiska människor som även till viss del var den typen av människor som absolut tycker att de ska stå längst fram och se bättre än alla andra (ni vet den där typen som liksom knuffar sig fram och inte tänker vidare mycket på andra människor) fick vad de förtjänade skulle vissa kunna tycka...

Vem vann? Ja, jag hade ingen aning tills jag tittade på nätet för någon minut sedan. Grattis Oxford!

Copyright Samuel

Earth Hour

Just nu är det den här Earth Hour, om jag inte missuppfattat det hela. Vi har inga lampor tända (om man inte räknar den lilla i ugnen - för den gick faktiskt inte att välja bort om man ville ha ugnen på, och det ville vi eftersom vi håller på att laga mat). Om jag har förstått saken rätt så är det bara lamporna man inte skulle ha på under denna timme, övriga enerislukande produkter skulle vara ok. Jag antar att det beror på att denna timme inte handlar om att spara el i första hand utan är en manifestation för vårt klimat.

Dock vandrade mina tankar en sväng medans jag traskade runt i lägenheten och höll i ett värmeljus. Om det hade varit för att spara på enerig under 60 minuter - hade det då varit bättre med ett värmeljus än en glödlampa? Hur mycket energi går det åt för att framställa ett värmeljus? Troligtvis mindre än för att tillverka en glödlampa. Hur mycket energi går det åt för att producera lika många värmeljus som krävs för att få lika mycket ljus som en glödlampa kan ge? (Nu vet jag att livslängden för en glödlampa varierar mycket, men det gör den även för värmeljus.) Sedan måste man ju för att få en korrekt bild av det hela räkna med hur mycket energi det krävs för att frakta produkterna, för att paketera dessa, för oss att få hem värmeljusen respektive glödlamporna från affären etc. Blir mycket att räkna på...

Dator går på batteri just nu så jag antar att den är helt ok att använda även under Earth Hour.

(Ang länken ovan - tyckte det var roligare så och faktiskt relevant.)

Cherry Coke

Minns ni låten Summer Girls med LFO? I den låten förekommer Cherry Coke, kring 2:08 i låten tror jag. Jag är ju en person som verkligen uppskattar den konstgjorda körsbärssmaken (även den färska för den delen). Idag slog jag således till på en flaska Diet Cherry Coke, mums!

Lördag

Idag var det mulet, sedan lite soligt, sedan mulet igen och sedan regn och hagel. Ganska otrevligt väder faktiskt. Vi ägnade en stund på dagen åt att traska på Portobello Road och tittade på marknaden där. Det var mycket skräp som var till försäljning. Dessutom var det saker som kanske inte kan klassas som skräp men som var prissatt helt galet, ungefär som de gör på flygplatser (där allt kostar sjukt mycket (bortsett från det som är skattefritt som kan vara billigare), de verkar inte alls ha koll på vad saker kostar i den riktiga världen).

Sedan gick vi hem och köpte med oss mat från den indiska restaurangen vi inte ännu testat på vår lilla gata. Maten var mycket god. Det jag beställde var så starkt att det började pirra i kinderna, som det (gissar jag) känns just innan man drabbas av ett partiellt känselbortfall i de regionerna. Underbart med stark mat - då känner man liksom att man lever!

A Woman from Botswana

För några dagar sedan då jag köpte den nionde boken om Mma Ramotswe fick jag som en liten gåva A Woman from Botswana, Alexander McCall Smith on the origins of Precious Ramotswe: Botswana's only - and finest - female detectiv. Det var 14 sidor av väldigt trevlig läsning. Ser verkligen fram emot att börja läsa The Miracle at Speedy Motors!

Böckerna, som jag så många gånger tidigare prisat, är så väldigt mysiga. Jag vill inte att de ska ta slut. Det är så att jag kan gå förbi boken där den ligger och titta lite på den och bara mysa. Mysa av tanken att den ligger där och när jag väl lyfter upp den och börjar läsa så väntar stunder av feel good-läsning.

När det blev fel...

Vad typiskt! Jag var och tog kort till mitt nya körkort i en fotoautomat idag. Fick fyra stycken kort där jag ser ut som en fullständig idiot, men det kan jag leva med. När jag sedan skulle fylla i blanketten vår ambassad så vänligt skickat hit gick det helt åt skogen! Min namnteckning blev fel. Jag fattar inte hur det gick till. Jag har skrivit mitt namn massor av gånger eftersom jag nästan uteslutande betalar saker med kort och då mitt kort inte har ett chip kan jag i detta land inte använda mig av koden som tillhör kortet utan måste skriva under ett papper. När jag skaffade mitt förra körkort för tio år sedan (tänk vad tiden går...) arbetade jag väldigt mycket med att få min namnteckning just som jag ville ha den. Jag skrev då mitt namn väldigt många gånger på ett papper och valde den bästa av dessa (säkert 35 st) underskriftförsök, sedan skickade jag den genom en kopiator och förminskade den för att få just rätt storlek sedan kalkerade jag över den i den där rutan där man skulle skriva under och fyllde sedan i med en bra penna.  

När jag skulle skriva under denna gång gick det inte lika lätt. Testade att skriva mitt namn ett par gånger och tänkte att det fick duga. Sedan när jag skulle skriva på själva blanketten blev det helt galet. Det blev inte bara fult det blev även fel. Jag kan verkligen inte begripa hur det kunde gå fullt så illa, men det gjorde det. Så nu har jag fått be ambassaden att skicka mig en ny blankett. Hade det varit en dag då jag vaknat med något mindre bra självförtroende hade jag blivit deppig av att jag inte ens klarar av att skriva min namnteckning. Jag antar att jag inte skriver fint och rätt under press. Tur att jag lider av
paralyserande hybris annars kunde det blivit en dålig dag av denna fredag.

Artiga människor i storstaden

Läste tidigare i en blogg om storstadsmänniskor var annorlunda jämfört med människor i mindre städer. Tesen (om jag kommer ihåg rätt - rätta mig gärna om det var fel) var att människor inte brydde sig lika mycket om varandra i en storstad (Stockholm var det i detta fall) som de kanske gör i en mindre stad.  

Jag har ingen aning ska jag börja med att skriva. Mina erfarenheter av Stockholm är att människor inte alls bryr sig om varandra. Folk är i allmänhet faktiskt ganska otrevliga. Ingen tackar om man håller upp en dörr, folk håller mycket sällan upp dörrar åt varandra generellt i Stockholm. Folk säger inte ursäkta om de råkar krocka med en på gatan eller om de råkar köra sin kundvagn rakt över ens fot (ja, det har hänt). Det ska väldigt mycket till för att någon ska resa sig och erbjuda sitt säte till någon som har svårt att står på tåget eller bussen. Folk ser generellt sura ut. Men jag tror inte att det är ett storstadsfenomen. Jag tror att det är ett stockholmsfenomen. Stockholmare är väl bara lite otrevliga helt enkelt, kanske beror på att alla anstränger sig så väldigt mycket för att försöka se så coola ut som möjligt. Tolka mig inte fel, jag älskar Stockholm...  

Jag har nu bott i London (som är en mycket större stad än Stockholm) ett litet tag och redan hunnit notera att folk är så väldigt mycket trevligare här. Dels för att de säkert rent kulturellt är artigare, det är väldans mycket thank you och please men säkert också för att de faktiskt är trevligare här. Som exempel kan jag nämna att när jag skulle på en middag för ett tag sedan var jag sen (pga en jobbgrej) så jag hade inte riktigt koll på vart jag skulle. Jag hade klivit av bussen på rätt ställe, så långt var jag säker, men hur jag skulle gå sedan hade jag ingen aning om. När jag stod där och såg lite förvirrad (inte förtvivlad, rädd, olycklig eller ledsen utan just bara lite förvirrad) kom det fram en vänlig man och frågade om jag behövde hjälp. Han tyckte jag såg lite vilsen ut. Jag förklarade att jag försökte få kontakt per telefon för att kunna få instruktioner kring hur jag skulle gå. Han önskade mig lycka till och jag tackade så artigt för vänligheten. Jag har aldrig varit med om att någon stannat och visat omtanke om en vislen medmänniska i Stockholm (iofs så har jag inte varit vidare vilsen i Stockholm heller vilket kanske förklarar saken...). I tunnelbanan är det vanligt att folk reser sig upp och erbjuder medmänniskor sitt säte. Har sett det fler gånger här i London på bara några veckor än under år av pendlande i Stockholm.

Avigheter

Jag var och kopierade ett papper (det jag levererade personligen istället för att posta det) tidigare i veckan. Detta är verkligen ett avigt land. De kör på fel sida av vägen och hade det inte varit för att det vid nästan varje övergångsställe står åt vilket håll man ska titta innan man går över hade jag nog varit påkörd nu. Men galenheterna slutar inte där! När jag skulle kopiera skulle man tydligen lägga papperet till höger. Vad är det för tokerier?! Jag har kopierat tämligen mycket i mitt liv men aldrig varit med om att det dokument man önskar en kopia av skall ligga till höger. I Sverige är det ju standard att papperet skall ligga så lång åt vänster som det går (om någon motsäger sig detta är det bara att skicka en protest).

En annan knäpp sak de håller på med här är alla dessa mynt (jag tror att jag i skrivade stund har minst åtta olika valörer i en burk i köksfönstret). För det första så hatar jag mynt, för det andra hatar jag att betala med pengar (gillar kort så väldigt mycket bättre) och för det tredje så är det ju galet många olika valörer!  

Om man nu kan ha en EU-standard för hur böjd en gurka ska vara är det märkligt att man tillåter ett land att felvända kopiatorer och dessutom köra på fel sida av gatan!

Ytterligare uppdatering från London

Under onsdagen orkade jag inte leka fattig längre så vi shoppade. Två par byxor till maken, en kavaj åt mig, en kudde och fler par strumpor (eftersom vi inte fått tvättmaskinen att fungera). På eftermiddagen kom en farbror som skulle fixa tvättmaskinen. Han plockade ur en massa saker ur ett skåp, pillade loss bakstycket på skåpet och vred om en kran. Nu fungerade tvättmaskinen. Hade vi vetat att kranen var just bakom det skåpet hade vi nog kunnat fixa det själva - men det gjorde vi inte. Sedan plockade fixarfarbrorn tillbaka nästan alla saker i skåpet och gick.  

Igår var jag ute och traskade en mycket lång stund i regnet. Hade beslutat mig för att spara in lite pengar genom att personligen leverera ett brev och dessutom spara lite pengar genom att inte nyttja tunnelbanan. Jag gick (i mycket rask takt och högt sjungande) i nästan två timmar och 30 minuter. Var ganska trött och blöt när jag levererat brevet så jag tog tunnelbanan tillbaka. På eftermiddagen shoppade jag paraply (x2), ett par byxor och en bok. Sedan handlade jag mat som jag lagade åt maken.  

Idag har jag tvättat och varit och besökt en fotoautomat. Korten blev just så knäppa som jag hade misstänkt. Usch vad jag vantrivs framför kameran! Hur kommer det sig att jag nästan alltid lyckas se väldigt knasig ut på kort? Är det så att jag faktiskt ser väldigt knasig ut i verkligheten också? Ja ja, det får jag väl bjuda på antar jag. Jag trivs så väldigt mycket bättre bakom kamerna, det är väldigt roligt att fotografera, dock har jag varit lite dålig på det här i London. När man är på semester brukar jag vara ganska bra på att ta mycket kort, men jag antar att eftersom jag bor här nu så blir det inte så mycket kort. Jag tar ju inte så mycket kort hemma (om man inte räknar med kort på hunden, hon är välfotograferad).

Uppdatering från London

I måndags efter mitt besök på Saatch Gallery var jag och köpte högtalare som man kan koppla in i datorn. Nu kan vi lyssna på Karlavagnen (P4) över nätet på kvällarna. Känns verkligen precis som hemma... Helt underbart! Jag passade även på att skaffa mig ett Tescokort (tror att det fungerar ungefär som ett ICA-kort). Nu känner jag mig som en äkta Londonbo. Otroligt märkligt men rätt trevligt.  

I tisdags var jag på The Natural History Museum. Usch vad trist det var. Fullt med gastande barngrupper. Tolka mig inte fel, jag gillar barn, men när det blir väldigt många barn i grupp som låter mer än vad jag tycker är trivsamt blir det lite jobbigt anser jag. Är full av beundran inför människor som arbetar i sådan miljö hela dagarna, jag skulle aldrig orka (och skulle troligtvis bli hörselskadad dessutom). Dessutom var utställningarna föga imponerande. På kvällen var vår hyresvärd på besök. Hon kom med ett mycket efterlängtat soffbord samt två lampor. Det står mycket klart att vi absolut inte har samma inredningssmak som hon har. Tur att vi inte ska bo tillsammans med hennes möbler resten av livet. Är inte utan att man längtar lite hem till sina möbler, sin stora tv, sin sköna säng och den übersnygga kaffemaskinen (inte för att jag dricker kaffe, men jag gillar att vila ögonen på den). Dessutom försökte hyresvärdskvinnan få tvättmaskinen att fungera. Både jag och maken hade tidigare i veckan försökt med just samma sak så jag hade inga högre förväntningar att hon skulle kunna få den att fungera. Inte för att jag eller maken är några experter på just tvättmaskier men hur svårt kan det vara egentligen (dessutom hade vi tillgång till instruktionsboken). Självklart lyckades inte hyresvärdinnan (så kanske det heter?) få igång tvättmaskinen.

Att ta mer än vad man förtjänar är fult!

Hur kan någon enda människa vara värd en bonus på massor av miljoner eller en pension på vidrigt många miljoner? Jag kan verkligen inte se hur en ensam liten människa kan utföra ett arbete som gör att den personen förtjänar så mycket pengar som vissa chefer har. Dygnet består av 24 timmar, det gäller för alla och ingen enda människa kan utföra ett sådant arbete att det bör belönas med dessa hutlösa summor som nu uppdagas i media. Att sedan mycket av pengarna dessa människor utan känsla för etik och med total avsaknad av moral sliter åt sig är pengar som kommer från människor som arbetar hårt (säkert mer hårt än dessa giriga avskum) gör ju saken ännu värre. Många av dessa människor gör ju inte ens ett viktigt arbete egentligen, att vara vd för en bank kan väl inte vara vidare svårt och det krävs nog inte någon mer avancerad utbildning för det heller. Det finns väldigt många människor som gör ett så mycket viktigare arbete som förtjänar stora delar av dessa vansinniga summor mer än exempelvis AMF-cheferna. Exempel på människor som jag anser gör viktiga saker är människor som arbetar med renhållning (vi skulle vada i sopor, få massor med sjukdomar och bli invaderade av råttor och andra skadedjur om inte sophämtningen fungerade), människor som arbetar med barn (de är ju vår framtid) och människor i sjukvården etc. (listan kan göras lång).  

Jag gillar pengar. Jag skulle gärna ha massor med pengar. Jag tror att de flesta människor tycker att det är ganska trevligt med pengar (eller kanske inte direkt själva pengarna i sig, utan mer vad man kan göra om man har pengar), men jag tycker att det måste finnas någon rimlighet i det hela. Vi kan inte ha en värld där några få roffar åt sig hutlösa summor. Dessa människor måste helt sakna skam i kroppen!!! Fy!

Det ska väl tilläggas att jag inte har något problem med att människor faktiskt har olika löner, det är så samhället fungerar. Vi förtjänar inte alla samma lön, men det måste finnas någon rimlighet i det hela.

The Saatchi Gallery

Idag har jag varit på museum, eller galleri kanske det var. Var på The Saatchi Gallery och såg en utställning med samtida konst från Mellanöstern. Senast jag var på konstmuseum kan man läsa om här, jag var väldigt missnöjd den gången. Denna gång var mitt besök på museum, mitt gästspel i kulturetablissemangets något märkliga värld kan man kanske kalla det, mycket givande. Jag lämnade Saatchi Gallery med en känsla av att dagen faktiskt varit givande.

Framtidskakor

Nämen vänta nu...  

Visst är det den 23/3 idag? Man kan ju bli lite förvirrad av att vara i en annan tidszon men nu tror jag något har gått snett.   Var just och hadlade och då inhandlade jag bland annat kakor (stora, härliga chokladkakor). Dessa kakor är butiksbakade imorgon. Ja just det, du läste rätt, imorgon! Jag har alltså kakor från framtiden i påsar på min köksbänk. Dessa futuristiska godbitar skall jag äta senare ikväll och om det råkar bli någon kvar så är det inte helt otroligt att det kanske blir en framtidskaka imorgon till frukost. Det är ju imorgon som kakorna egentligen skall födas.  

Jag anar fusk med datummärkningen. Är det en "icaköttfärsgrej" på gång även i London?

Skändning av Mma Ramotswe

Har just sett ett avsnitt av Damernas detektivbyrå på BBC One. Det var inte mycket som var rätt. Jag har läst åtta av böckerna och flera av dem på orginalspråket (dvs ingen risk för brister i översättningar) och jag kände inte alls igen mig. Visst, serien är ju säkert bara en tolkning av böckerna men ska man tolka mästerverk så måste man väl göra de rättvisa?! Böckerna är ju, vilket alla som läst dem självklart inser, mycket svåra att göra tv och film av men att göra vad BBC nu visar är inte rätt. Jag orkar inte ens bemöda mig att rada upp hur mycket som var fel, så många saker finns det att anmärka på efter bara ett avsnitt. Jag hoppas innerligt att någon gör ett nytt försök och gör en riktigt bra tv-serie av böckerna alternativt om vi vi världen kan nå konsensus och enas kring att vi låter historierna finnas i böckerna och leva vidare i våra huvuden. Men att göra skräp av något som är så fint och Precious (haha nu var jag fyndig - vilket ni som läst böckerna inser) är riktigt tragiskt!

Middag

Igår hade vi tre vänner över på middag, eller en av personerna är en bebis och deltog således inte i själva ätandet av middagen. Vi bjöd på risotto (ett mycket bra recept!) och pilgrimsmusslor. Till efterrätt hade vi planerat att göra en tarte tatin med äpplen. Dock hittade vi inte någon smördeg och i ren panik tog vi någon slags formar som man egentligen skulle göra yorkshirepudding av (för de såg ut att vara av smördeg). Fyllde efter gräddningen dessa med en äppelkompott vi gjort. Blev väl inte helt lyckat, vi hade köpt en rabarberpaj som back up om det skulle gå helt åt skogen, men gästerna åt av yorkshirepuddingssakerna med äpple i så vi tog inte fram rabarberpajen. Dryck: Först drack vi någon sorts bubbel och sedan drack vi ett Sancerre Rosé 2006 till maten.

Privatlivet - finns inte längre

En av mina favoritbloggare skrev tidigare i veckan ett inlägg om hur privat man egentligen ska förhålla sig på sin blogg. Han funderade på hur personlig och privat man ska vara. I Samuels blogg får man som ni vet ta del av små bitar ur min vardag. Det är små bitar, min vardag är mer diger och omfattande än vad som speglas i bloggen. Man får som läsare av Samuels blogg ta del av mina tankar, åsikter och funderingar, men det är bara en liten del jag bjuder på här, det finns mycket mer i mitt huvud än vad som hamnar på bloggen. Anledningen till att inte allt som finns i mina tankar hamnar i bloggen beror dels på att mycket av det faktiskt inte är någons annans ensak och dels beror det på att ganska mycket skulle vara tämligen onintressant att läsa om och dels beror det även på att om jag skrev ner allt jag tänkte skulle bloggen bli väldigt lång och jag skulle antagligen inte orka skriva allt och ni läsare skulle garanterat inte orka läsa allt.
 
Anledningen till dessa rader om hur privat man ska vara kom sig av att vi nu på förmiddagen kollade på Google Earth och insåg att vårt privatliv inte kommer att vara på det vis vi tidigare har upplevt det. Vi noterade att huset vi bor i i Frankrike var mycket väldokumenterat och att våra franska balkonger var fotade med god skärpa. Nu var vi troligtvis inte i det hemmet just då vilket var tur. Tänk om det var så att vi knarkade och inte ville att någon skulle veta om det, tänk vidare om det var så att vi satt just vid vårt fönster och knarkade när bilderna togs, då hade hela världen sett att där sitter Samuel och hans make och knarkar. Nu knarkar vi självklart INTE (vilket bör noggrannt noteras), men privatlivet är inte alls som vi tidigare var vana vid. Även om de flesta ansikten av överblurrade så hade ju alla som vet var vår lägenhet ligger med stor lätthet listat ut att det var vi som satt där och knarkade (återigen, vi knarkar naturligtvis inte - det är bara ett exempel på en aktivitet som jag gissar att folk som håller på med den kanske inte vill att alla ska veta om att just de knarkar).  

Jag brukar alltid säga att jag inte har något emot övervakningskameror. Här i London finns det hur många som helst. Min åsikt är att har man inget att dölja så spelar det ingen roll om någon filmar en. Skillnaden här är ju att dels så hamnar oftast inte bilder från övervakningskameror på nätet för allmän beskådan och dels så kan man ju faktiskt välja att inte gå just där man ser att det finns en övervakningskamera. Dessutom finns ju kamerorna där till stor del för att jag ska kunna känna mig säkrare och för att skydda egendom. Skillnaden mellan Googles intrång i mitt privatliv och övervakningskameror är stor. Jag har inte valt att Google ska fota mitt hem och jag har absolut inte valt att mitt hem ska ligga ute på nätet för allmän beskådan. Dessutom såg jag att våra träjalusier som var nervevade verkligen behöver målas om.  

Undrar var jag kan lämna in min protest...

Morsdag

Hur är det egentligen med morsdag? Hörde imorse att det inte alls infaller samma dag i GB och i USA. Här där jag är firas det på söndag. När firas det i Sverige? Då jag inte äger en svensk kalender har jag faktiskt ingen koll på det. Visst, kan säkert googla fram det...men det får bli en annan dag.

Bloggens nya look

Som observanta läsare av bloggen kanske noterat har Samuels blogg fått ett nytt utseende. De små rara hästarna uppe i hörnet fotograferade jag för några dagar sedan har jag spenderat en lång stund idag åt att ta bort den något störande bakgrunden. Ett tidsfördriv som var på gränsen till att vara irriterande. Imorse var jag ute och sprang (liksom jag även gjorde igår). Det är ganska mycket hundrar out and about i Holland Park, tror att lilltjejen kommer trivas fint där!

Borta ok, hemma bättre - när det gäller te

På kvällen igår var vi och handlade livsmedel. Eftersom jag dricker te på morgonen (eller egentligen gör jag nästan inte det, jag sitter och tittar på min tekopp och luktar lite på den väldoftande drycken men eftersom den är för varm att drickas omgående avvaktar jag och när drycken sedan är för kall tvingar jag i mig så mycket jag kan, ett mycket knäppt system, men det är så jag fungerar) och det började ta slut var det tid att köpa mer. En märklig sak i detta teälskande land är det mycket begränsade utbudet. Om man traskar in i en stor livsmedelsbutik i Sverige tror jag man kan botanisera bland fler tesorter än vad man kan göra i en stor livsmedelsbutik i London. Undrar om det är så att de är så stolta över sitt Earl Gray (eller vad det heter) att de vägrar öppna sina ögon för den värld av spännande tesmaker som finns att tillgå.

Sälja fossiler?

Igår var vi på Harrods och tittade på saker, mest intressant var det att titta på fossilerna som man kunde köpa om det var så att man hade massor med pengar över. I min värld är det en konstig sak att sälja. I min värld hör föremål av denna karaktär hemma på museum. Jag tycker att det är konstigt att man kan köpa en bit av vår historia, av vårt arv. Men tänker man efter kanske det egentligen inte är så märkligt. Man kan ju köpa hus, konstruktioner, kost, mark etc som även de har ett historiskt värde och således bör vara av allmänintresse så att man kan köpa fossil är kanske inte så konstigt. Att dessa föremål sedan inte var de mest vackra ting man kan tänka sig att ha i sitt hem är ju en helt annan sak. För mig som är en Harrodsnovis blev jag föga imponerad av etablisemanget vad shopping anbelangar. Jag tycker shoppingen på Galeries Lafayett i Paris är bättre.

Länkar

Ja just det, tydligen är det inte alla som klurat ut att de ord som är understrukna kan man klicka på så poppar det upp en anna sida som jag på något vis kände för att länka till. Tror att jag tagit upp detta i bloggen för något år sedan, men för nytillkomna läsare kan det vara bra information kanske. Jag måste dock säga att de allra flesta sakerna jag länkar till är rent strunt men nja, har man inget bättre att göra kan man ju klicka lite.

Fattig i Lodon är en sport

Eftersom jag lever med uppfattningen att vi inte har några pengar (jag vet att det är flera som inte alls håller med om det) så har jag gjort det till en sport att göra av med så lite pengar som möjligt varje dag. Eftersom jag inte kommer börja jobba på ett par månader så tycker jag att det är sunt att inte göra av med några pengar alls även om det är svårt. Men jag måste säga för att vara en person som gillar att köpa saker (och att dessutom vara en sådan person i London) så tycker jag att jag varit väldigt bra på att inte göra av men pengar. Egentligen gillar jag inte att snåla men när man väl beslutat att det är en sport och en utmaning så kommer den där tävlingsmänniskan fram i mig, den där som inte förlorar och inte misslyckas. Igår får jag nog säga att den där vinnande personen (Tävlingssamuel) fick sig en liten knäpp på näsan. Jag handlade. Köpte kuvert, frimärken och ett kort (tänk att jag köpte ett kort - det har jag inte gjort på flera år tror jag, jag älskar ju att göra kort, men tyvärr har jag inga saker här som man kan göra kort av och inte tänker jag köpa några heller).  

Eftersom jag ändå var i göra-av-med-pengar-läge så tänkte jag att jag skulle göra ett nytt försök med KFC. Det var öppet, såg inget anslag om att någon kortterminal skulle vara trasig så allt verkade vara ok. Dock såg jag inte längre den stora skylten med den mat jag tänkt att testa, vad skulle jag göra nu? Jag hade ställt in mig på att jag skulle beställa just denna rätt och nu fanns den inte. Eller gjorde den det? Jag letade och letade på menyn men kunde inte se den, det kluriga var att jag inte riktigt minns vad den hette, hade jag gjort det hade ju saken varit enkel då hade jag kunnat frågat om den fanns men eftersom jag inte hade koll på namnet så var det inte så enkelt. Suck! Efter att ha stått där inne och sett förvirrad ut lämnade jag snabbmatshaket hungrig och gick till mataffären istället.  

I mataffären frågade killen i kassan "Are you alright?". Undrar om det var så att jag fortfarande såg förvirrad ut efter KFC-misslyckandet eller om det bara var hans sätt att säga "Tjena, läget?", jag svarade att det var bra med mig, tackade artigt (utan att buga) och gick hem. Jag måste ju säga att de är väldigt artiga i detta land. Man är ju van att kassapersonal i Sverige säger "Hej" (om ens det) här borta frågar de hur man mår etc. Inte för att jag tror att de bryr sig det minsta om min hälsa eller så men det kan ju upplevas lite trevligt
när någon frågar.

Post och Notting Hill

Igår fick jag brev från den svenska ambassaden. Det var spännande, eller själva brevet var inte det minsta spännande, det var bara papper jag behöver för att kunna förnya mitt körkort som jag tog för tio år sedan. Det som var spännande var att brevet faktiskt kom fram. Det står inte vem som bor var i huset (det står inte ens vem som bor i huset) och all post slängs in innanför porten i en hög men mitt brev hittade hit vilket var skoj.  

Klockan är nu strax efter nio här i London. Jag har varit ute och sprungit i Holland Park och
Notting Hill. Vädret är strålande fint. När jag påbörjade min tur var det lite kallt om händerna men det blev varmare efter en stund. Idag kändes det lite lättare att springa, senast var det lite trögt i starten men denna gång tror jag benen var mer redo för vad som förväntades av dem.  

Nu ska jag äta kakor och kolla på tv en stund.

En fyllig hälsokontrollskvinna i London

Idag var jag på någon sorts hälsokontroll (eller egentligen var det mest att fylla i papper och sedan ett blodprov). Kvinnan som jag träffade var en underbar person. Hon var otroligt...hm, hur ska man säga...fyllig (?), hennes behag nästan svämmade över hennes något urringade topp, kära värld, var nästan rädd att en av de två skulle hoppa ur och slå mig! Hennes bakdel var så stor att den liksom rörde sig i en helt egen rytm när hon rörde sig. Vidare så skrattade hon så hjärtligt att trots att jag inte alls förstod henne vid alla tillfällen så kunde jag inte göra annat än att skratta med. Som alla vet så HATAR jag blodprov men jag måste säga att jag aldrig har skrattat så mycket inför, under och efter ett blodprov. Kvinnan var helt fantastiskt skoj!


IKEA-påsar

Ni vet de där blå IKEA-påsarna som väldigt många människor med tvättstuga i källaren har för att bära tvätten i? Jo, en sådan påse köpte jag på IKEA när vi var där under förra veckan. Men denna påse är mycket mindre och mer lämplig att bära mat i. Jag hade med mig den påsen idag när jag skulle handla mat. Påsarna här är gratis men av mycket bristfällig kvalitet och det kändes bra att göra en liten insats för miljön, dessutom var min nya IKEA-påse avesvärt mycket trevligare för händerna att bära tunga saker i.

En bra dag i London

Idag traskade jag till banken som ligger bredvid Harrods ungefär. Det tog 30 minuter. Vädret var helt underbart varmt, det är nästan som svensk sommar här i London. På förmiddagen var jag ute och sprang i Holland Park och en liten tur i Notting Hill. Det var underbart att springa, gick lite trögt första biten men sedan lättade det och den där trevliga känslan infann sig, den där känslan när det känns som om man skulle kunna springa just hur långt som helst. Jag orkade inte springa hur långt som helst utan sprang hem och gjorde 30 magövningar. En bra dag i London får jag säga!

KFC i London - tydligen inget för oss

Vi hade planerat att äta på KFC efter paraden. Och ja, jag vet...det är riktig junk food! Riktigt riktigt illa faktiskt, men eftersom jag faktiskt aldrig ätit på ett KFC-ställe tyckte jag att det var idé att faktiskt testa, man har ingen rätt att dissa något om man inte testat det först. När vi traskat runt en stund och letat efter en KFC-restaurang (om man nu kan kalla det för restaurang, kanske att snabbmatshak är ett bättre ord) hittade vi en, den hade dock tillfälligt fel och kunde inte ta kort, eftersom vi är människor utan kontater men med kort gick det inte så bra för oss så vi traksade vidare. När vi ungefär var hemma tänkte vi prova lyckan hos vår lokala KFC men till vår besvikelse hade de stängt i två timmar just när vi kom, minns faktiskt inte riktigt varför de höll stängt. Det slutade med att vi köpte med oss indisk mat. Var gott dock kanske inte så varmt som man hoppats på. Man kan tydligt dra slutsatsen är det tydligen inte alls är meningen att vi ska äta på KFC...

St Patrick (hans dag är egentligen imorgon)

Igår var det St Patrickday-parad här i stan. Vi traskade dit och tittade (först gick vi en lång omväg eftersom vi kanske råkade gå lite fel). Paraden var väl inte så mycket att hurra för egentligen men det var några orkestrar som gick och spelade, det var skoj. Jag hyser stor beundran inför människor som kan spela instrument (jag tillhör tyvärr den delen av befolkningen som tyvärr inte välsignats med en stor musikalisk förmåga - dock vill jag, som vanligt, påpeka att jag faktiskt hade en femma i musik när jag gick ut nian). Att sedan folk kan spela instrument och traska i formation är ännu mer beundransvärt!

IKEA-shopping i London

Min tillvaro är räddad, det gick att "låna" lite nätverk av någon annan i huset, jag är så evigt tacksam till den eller de som är givmilda nog att faktiskt låna mig lite bandbredd (även om de kanske inte riktigt vet om det...).


Det är märkligt men det finns nog en passande
sång/låt till precis varje tillfälle i tillvaron. Dagens låt får man vända lite på för att den ska passa, men det gör inget. Idag var vi på IKEA och handlade följande: Papperskorg (kök), diskställ, värmeljus (doft 30 st) (vanliga 100 st), påslakan, lakan, örngott (4st), kudde, diskborste, toaborste, iskubsbricka, värmeljusstakar (4 st), klädroller, badhandduk ( 2 st), handduk (2 st), kökshandduk (4st), rödvinsglas (6 st) och servetter. Att vara på IKEA är som att vara hemma ungefär. Om jag skulle få grav hemlängtan vet jag just vart jag ska åka, till IKEA. De hade dessutom en sektion med svenska livsmedelsprodukter (exempel på saker som fanns där: sill, dillchips, nyposoppa, knäckebröd etc).


Idag lämnade vi vårt hotell för att flytta in i lägenheten, känns faktiskt riktigt bra.


"You can take a Swede out of Sweden but you can't take IKEA out of a Swede"


Paniken nära och bröstsmärtor

Nu har vi börjat flytta in i vår lägenhet, eller flyttat in ska man kanske inte kalla det, vi har flyttat dig två resväskor. Dessutom har vi beställt el, gas och vatten (det fanns redan men avtalen måste stå i våra namn). Vidare har vi även beställt tv, telefon och bredband. Dock kommer det dröja till slutet av månaden innan vi får vårt bredband. Hur jag ska överleva utan återstår att se. Kommer verkligen vara isolerad. Mail och Skype har varit min möjlighet till mänsklig kontakt på dagarna då jag inte arbetar ännu. Paniken är nära. Jag kommer nog känna mig mycket ensam. Tänk om jag blir en sådan där person som stannar länge i snabbköpskassan för att prata med den som tar betalt för att jag inte har någon annan att prata med... Hemska tanke! Det är ju personer av den karaktären man irriterar sig enormt mycket på när man står bakom och har ont om tid. Skaffa nya vänner är ju inget jag tycker vidare bra om, jag tycker ju faktiskt inte ens om andra okända människor, människor jag inte känner gillar jag inte. Haha nä, fullt så illa är det inte...men nästan. Men jag tycker så väldigt mycket om de människor (och djur!!!) jag redan känner att jag egentligen inte alls behöver fler i mitt liv. Underbara kvasisocila jag...suck.  

Jag har nu varit borta i ca två veckor och nu saknar jag lilltjejen (hunden) så mycket att det verkligen gör fysiskt ont i bröstet!  

Avbön

Nu fick jag lite dåligt samvete för att jag kallade vissa människors arbete som sekundärt, det var inte min avskit värdera människors arbete olika. Vad jag menar är att om man exempelvis tänker på en bilverkstad så är ju själva reparationen av bilarna huvudverksamheten och de som sitter i receptionen lagar ju inte bilarna varför deras arbetsuppgifter är att betrakta som ej primärverksamhet (dock kan ju de vara som små spindlar i nät, spindlar vars kunnande och arbetsuppgifter många företag ej skulle överleva utan). Så här är min avbön.  

Förlåt, jag menade inget illa! Det var mer en gradering av sysslor, har inget med vårt fina okränkbara människorvärde att göra

Irriterande snigelmänniskor och hurra för vår ambasad i London

Igår var jag och gjorde den sista registreringen jag behöver för att kunna börja jobba i detta land. Nu kommer det ta ca två månader innan jag kan börja på mitt nya jobb. Jag fattar inte hur det kan vara så mycket byråkrati och strunt för att låta mig börja jobba. Jag har ju utbildning från ett EU-land, och dessutom en utbildning som jag är helt säker på att väldigt mycket bättre än den utbildningen som ges här för motsvarande arbete. Detta till trots ska det vara så otroligt omständigt och ta fruktansvärt mycket tid. Ibland tror jag att människorna som arbetar med sådant som registreringar och andra uppgifter som man skulle kunna betrakta som sekundära i en verksamhet arbetar långsamt och gör saker i en takt som inte alls är lämplig. Jag undrar om inte dessa människor känner viss tillfredsställelse av detta, jag tror att det är deras vis att visa makt. Detta mönster och tendenser av detta slag har jag även noterat hos viss receptionspersonal, hos några människor som arbetar på löneavdelningar jag haft att göra med och det gäller även människor som arbetar på ett kansli jag även haft att göra med tidigare. Nu vill jag ju på inget vis säga att det som dessa snigelmänniskor gör är oviktigt men faktum är att de inte skulle ha något arbete om de som gör det huvudsakliga arbetet inte gjorde sitt jobb, självklart så skulle ju inte heller det huvudsakliga arbetet heller fungera vidare bra utan dessa snigelmänniskor men ja...you know... Sedan måste jag ju även nämna (för att inte får arga människor efter mig) att det finns många personer som utför dessa uppgifter bra, effektivt och på ett otroligt förtjänstfullt vis. Exempel på en sådan person är en kvinna på ambasade här i London. Jag mailade till ambasaden igår på förmiddagen och på eftermiddagen hade jag fått svar och dessutom erbjöd de sig att skicka hem papper till mig, papper som jag undrade om jag kunde komma och hämta utan att boka tid eller om det var så att jag skulle boka tid för att hämta papper (jag måste förnya mitt körkort som slutar gälla om ett tag).

Att sköta tvätten i London är inte så lätt som man kan tro

Idag har jag tvättat. Maskinen vi har här har en inbyggd torktumlare. Jag är ganska restriktiv när det gäller att tumla saker, jag tror att det sliter mer på kläderna än om man låter plaggen hänga och torka, har dock ingen aning om hur det egentligen är men jag har beslutat mig för att jag tror att det är på mitt vis och således tumlar jag inte så mycket kläder. Det jag kan tycka är ok att köra i torktumlaren är strumpor och handdukar.

När jag kört färdigt första maskinen lyfte jag ut det som inte var strumpor och hängde upp dessa plagg för torkning. Strumporna lät jag ligga kvar och körde igång tumlaren. Efter kanske en timme eller så började jag tänka att nu måste väl dessa strumpor vara torra så jag försökte stänga av maskinen, det gick bra, dock gick det inte att öppna luckan. Tryckte på olika knappar men inget hände. Beslutade mig för att försöka köra en liten extra torkcykel för att se om maskinen ville samarbeta bättre efter att den var klar. Det ville den inte. Nästan försök var ytterligare en kortare torkomgång men inte nu heller gick luckan att öppna. Beslutade mig för att slå igång en centrifugering för att se om maskinen kände för att släppa ut mina strumpor efter det. Det ville den! Lyckan var total i några sekunder, sedan övergick lyckan till ett mer irriterat tillstånd då jag noterade att strumporna inte alls var helt torra. Hade tänkt att köra ytterligare en maskin tvätt innan jag skulle träffa mäklaren så jag ville inte riktigt tumla mer eftersom det där med tumling visade sig kunna ta en obestämd lång tid. Plockade ut strumporna (och då ska ni kära bloggläsare veta att det rör sig om strumpförbrukning för fyra fötter under drygt en vecka) för att mötas av nästa problem. Var hänger man massor med strumpor om man inte har ett snöre och ingen tvättställning. Nöden har ingen lag, jag lade strykbrädan ner på golvet och hade på detta vis tillverkat en liten torkställning lämplig för strumpor. Måste ju säga att det ser lite märkligt ut med en liggande strykbräda behängd full med strumpor. Om städaren kommer tillbaka idag kan jag inte släppa in honom nu heller, han skulle nog tro att jag var knäpp.

Fördomar i London

För några dagar sedan gjorde jag något knasigt, jag vet inte vad det är för fel på mig, det bara blev som det blev. Tror ingen for illa av vad som inträffade men lite knasigt får man allt säga att det blev.  


Detta är vad som hände: jag var hemma och diskade (eller något annat husligt) när det knackar på dörren, eftersom jag inte känner någon som bor i närheten och eftersom man inte kommer in i byggnaden utan nyckel blev jag naturligtvis förvånad. Jag öppnade dörren, vilket är det artiga att göra om någon knackar, för att mötas av en städare. Städaren var en farbror kring 50 år som såg ut att vara av kinesiskt (eller möjligtvis japanskt) ursprung. Han frågade om jag ville ha en "quick clean" och av hans brytning att avgöra så gissar jag att han inte var född här i England. Eftersom jag upplevde vår lägenhet ganska stökig just vid detta tillfälle tyckte jag att det helt enkelt var för pinsamt att släppa in honom i oredan så jag avböjde vänligt, tackade och bugade. Ja just det, jag bugade! Jag vet inte varför men det blev så, jag antar att jag med mina fördomar tänkte att det var artigt att buga inför denna man av kinesiskt (?) ursprung. Det var inte en väldigt djup bugning, inte en sådan som man kanske förväntas göra inför en kunglig person eller så (inte för att jag skulle buga inför någon som tyckte att han/hon var kunglig, det skulle jag ALDRIG göra!!!), utan en mer lätt artighetsbugning. Jag är alltså en sådan som bugar mig inför en städare och INTE inför "kungligheter". Städaren såg inte ut att ta illa vid sig av min bugning så jag tror inte att jag förolämpat någon. Men det är märkligt vad ens fördomar kan ställa till med, bara för att jag tyckte att han såg kinesisk ut så bugade jag. Ibland undrar jag hur jag tänker egentligen...

Läsning vid Tower Bridge (London) samt turbantankar

Tänkte att jag kanske skulle gå på stan en längre sväng idag, så blev det inte. Satte mig i solen vid Tower Bridge och läste en stund i boken av Alexander McCall Smith som jag håller på med nu (The Good Husband on Zebra Drive), jag försöker läsa den så långsamt som möjligt för att den inte ska ta slut så snabbt. Var riktigt härligt att sitta där i solen, läsa, ta en liten paus då och då och titta på folk för att sedan försvinna in i bokens trivsamma värld igen.  

Under en paus från boken var den en glad man i turban som bad mig ta kort på honom med hans mobilkamera när han stod där i solen med Tower Bridge i bakgrunden. Turbanen är väl ett festligt plagg. Hur fungerar en sådan, jag skulle gissa att man lindar den kring sitt huvud varje morgon för att sedan trassla ut den på kvällen. Om jag tillhörde de som tyckte att en turban på huvudet var käckt skulle jag nog sy ihop turbanen så det blev som en mössa, inte skulle jag orka stå och linda och fixa med den varje morgon och jag skulle ju absolut inte orka trassla ut flera meter (hur lång nu en turban kan tänkas vara) turban varje kväll.  

Ont i magen och solsken över London

Gick och lade oss tidigt igår. Halv tolv eller om det var halv ett vaknade jag och hade sjukt ont i magen, en diffus men skarp smärta som bara inte ville gå över. Var vaken i säkert tre timmar innan jag kunde somna om.  

Ah...det förklarar varför jag råkade gå lite vilse tidigare. Jag var helt enkelt lite sjuk. Det är skönt när saker får sin förklaring. Men nu mår jag bra och ska ut och traska i solen.

Strumpshopping i London

Eftermiddagen igår ägnade jag åt att gå, långt långt långt... Hade så sjukt ont i fötterna när jag kom hem. Att sätta fashion före function kan verkligen utsätta fötterna för smärta. Hade planerat att köpa nya strumpor efter som jag inte riktigt hade lust att tvätta. När det gäller strumpor så anser jag att det inte finns någon mening med att lägga några större summor pengar på plagg av den karaktären. När det gäller andra plagg så är jag inte riktigt av samma uppfattning. Min plan var alltså att hitta strumpor till ett lite lägre pris än dyrt. Det var ingen lätt uppgift. Jag avbröt mitt sökande när maken ringde, då stod jag utanför Prada (som ligger ungefär mittemot Chanel). Vi möttes upp vid Piccadilly Circus och ungefär där råkade jag dessutom hitta strumporna jag sökte.

Vilse i London och mitt fantastiska lokalsinne

Igår var jag och tittade på två potentiella arbetsplatser. Eftersom jag tillhör den delen av befolkningen som inte gillar att lägga pengar på onödiga saker och dessutom inte är rädd för att traska en bit beslutade jag mig för att jag skulle gå tillbaka från stället jag åkt tåg till. Såg en byggnad på håll som jag ansåg var ett gott riktmärke och började traska. Efter en liten stund så syntes inte min riktmärkesbyggnad längre utan jag fick gå på känsla. Jag anser mig ha ett gott lokalsinne, faktiskt ett riktigt gott lokalsinne, jag vet nog ingen vars lokalsinne kan mäta sig med mitt (dock vet jag att det finns de som motsätter sig detta påstående men de har fel). Jag traskade och traskade och tänkte att nu borde jag nog vara framme snart och det hade jag absolut varit om jag inte råkat gå för långt. Jag fattar inte alls hur det kunde gå så illa, jag brukar ju hitta så bra. Måste varit något fel på mig just då, kanske någon form av sjukdom eller så.

En liten londonuppdatering

Till alla er som suttit på nålar och undrat hur det skulle gå...nu kan jag meddela att vi skrivit på ett första avtal och betalat en stor deposition för att säkra en lägenhet i Earl's Court. Sedan får vi se om vi blir godkända som hyresgäster...men jag hyser stor tilltro att våra titlar kan ta oss en bra bit.

Lyckodag i London

Oj, klockan är inte ens fyra här i London och jag känner mig redan väldigt nöjd med dagen. Denna dag som såg tämligen oplanerad ut visade sig bli en effektiv och produktiv dag.  

Började med att jag fick ett telefonsamtal från någon jag inte hade en aning om vem det var, ofta när sådant händer brukar man ju kunna komma på vem det faktiskt är man tala med under samtalets gång, så var inte fallet här. Jag hade verkligen ingen aning om vem jag talade med men jag fick en adress och en tid, antog att det var någon som ville visa mig sin lägenhet. När jag väl kom fram så var det inte alls någon person som ville visa mig sin lägenhet, istället var det en mäklare som visade mig fem lägenheter i ett mycket trevligt område. Nu är det ju inte bara jag som ska bestämma var vi ska bo, men om jag skulle få göra det så lutar det helt klart åt någon av dessa fem.  

Eftersom det gick så bra med lägenhetsvisningarna så tänkte jag att det bara måste vara så att jag är inne i en period av tur, lycka och angenäm välgång (vilket i princip är the story of my life) så jag passade på att ringa en tant vid en myndighet som jag betalat in massor med pengar till för att få ett nummer jag behöver för att kunna söka jobb. Denna tant har varit så seg som bara en myndighetstant kan vara men nu äntligen fick jag besked om att det var klart med mitt nummer. Hurra!  

Som om inte allt detta var nog, när jag kom tillbaka hit nu på eftermiddagen så ringde de från ett företag jag gärna skulle vilja arbeta inom och sa att jag ska få åka runt och titta på några olika arbetsplatser imorgon.  

Igår regnade det och var rätt trist väder. Idag på min lyckodag har det dessutom varit lite sol. Underbara London!

Monarkiskiten

Noterade att jag faktiskt (oväntat nog) inte har kommenterat förlovningen mellan kronprinsessan och hennes kille.


Jag kom att tänka på det hela när jag lästa detta
blogginlägg. Det är ingen blogg jag läst tidigare, hamnade på den via denna blogg som jag läser.

Jag tycker inte att det är konstigt att folk glädjs med de tu. Jag gör det också, jag blir glad åt all sund kärlek i denna värld. Exempelvis såg jag ett avsnitt av den där tv-serien Airlines (eller vad den heter), den om Easy Jet-personalen där en snubbe friade till sin kvinna, var mycket vackert och romantiskt på ett billigt tv-sätt. Jag blev glad. Jag blev precis lika glad som när någon annan förlovat sig. För mig är det det som är hela grejen med monarkiskiten, det fungerar inte för mig. I min värld ska alla människor vara lika mycket värda, ingen ska vara mer värd, mer märkvärdig, med speciell än någon annan. Människovärdet är lika för ALLA, och lika okränkbart för ALLA. Att man i en modern (och sammanhanget gör att jag använder ordet modern med viss avsmak!) demokrati som Sverige ärver jobbet (eller ämbetet eller vad 17 det kallas) som stadschef är totalt förkastligt! Att ärva en sådan titel innebär ju att pöbeln och patrasket tillåter att detta får ske i vårt land, att dessa människor i sin villfarelse tror att dessa människor skulle vara mer värda än någon annan. Jag håller med om att ett kungahus är en del av vår historia, men det hör till vår historia, inte till vår framtid. Länge leve republiken!

(Jag vill dock informera om att jag inte alls hyser några aversioner mot personen som skrev inlägget ang vår monarki, det är en vanlig missuppfattning och eftersom ALLA är lika mycket värda har vi alla rätt till en åsikt...även om vissa tycker fel!)

Att laga mat i London

Med min femma i hemkunskap från högstadiet i ryggen gav jag mig på kokkonstens ädla prövningar igår. Gick åt skogen! Maten blev väl ok men det osade ganska mycket. Tyvärr visade det sig att brandvaranare satt (för den gör det inte längre...) nära spisen och började enträget tjuta. Fy vad otrevligt det var! Hade köpt en påse färdigsallad - hurra vad fantastiskt den sallade var, den innehöll färsk koriander. Jag upprepar; den innehöll färsk koriander. Färsk koriander som är så underbart gott!!!

Skor, att vara londonbo samt mat

Jag tänkte ju att vi skulle börja laga mat nu när vi är "riktiga" londonbor. Igår gick jag runt i stan större delen av dagen, lämnade in ett par skor som behövde lite TLC av en skomakare. (Ett litet sidospår bara, skorna lämnade jag in vid lunch ungefär och de skulle vara färdiga vid 5 pm. De var verkligen färdiga då och kostade bara 3 £, dessutom önskade skomakarmannen mig en trevlig dag. Tänk vad fantastiskt det är i London. I Sverige hade samma sak tagit minst fyra arbetsdagar, kostat minst 175 kr och ingen hade önskat mig en trevlig dag!) Åter till vad jag tänkte skriva om. När man går runt i en stad och gör saker som att lämna in skor och handlar mat (vilket jag gjorde igår) så känner man sig ganska mycket som någon som faktiskt bor här och mindre som en turist. Dock så tror jag att folk kanske inte handlar så mycket mat som behöver lagas här. Faktorer som indikerar att ett sådant antagande stämmer är att det dels finns väldigt få riktiga matvaruaffärer samt att det finns många affärer som saluför halv- och helfabrikat. Jobbigt men på något vis ganska bekvämt också, det är ju lättare att försvara aktiviteten att gå ut och äta när alternativet skulle vara att halvlaga ett halvfabrikat hemma. 

Träningsvärk av London

Ännu en dag i London. Har traskat runt ungefär hela dagen och tittat på olika områden där vi skulle kunna tänka oss att bo. Allt detta traskande har resulterat i viss värk av en sko samt en trevlig lättare träningsvärk. Tänk att jag rör mig så lite så jag får träningsvärk av att gå, men till mitt försvar får jag väl säga att London faktiskt är en mycket stor stad!  

Dock är jag rätt säker på att jag faktiskt inte blivit magrare. Till lunch åt vi nämligen pizza. Middagen hämtade vi hem från ett indiskt ställe (var sjukt gott). Vi ska börja laga mat snart...  

Vädret har varit mulet och ganska trist, men det är iaf ingen snö här!  

Har skaffat nytt mobilnummer, ett kontantkort för samtal här. Mitt vanliga nummer finns dock kvar som vanligt, har accepterat att jag nu kommer få bära runt på två telefoner. Om du tycker att du borde ha mitt nya nummer och inte fått det ännu är det bara att höra av sig.  

Imorgon börjar allvaret...HJÄLP!

Lya

Att försöka hitta ett bra boende här är ungefär som att leta efter en liten nål i en mycket stor hög av andra nålar, svårt och stickigt! Det finns massor med andrahandsuthyrningslägenheter (oj vilket långt ord det blev) men det är svårt när jag inte vet var jag kommer jobba. Jag skulle ju helst se att jag inte behöver spendera massor med timmar i tunnelbanan... Imorgon ska vi ut och spana på lämpliga områden, vet inte riktigt hur produktivt det känns men det är väl vad man kan göra. Har skickat förfrågningar till några uthyrningsagenter som jag hoppas ska kunna hjälpa oss att sortera ut de som är riktigt bra från de mer mediokra.

Nu ska jag strax sova, klockan börjar bli mycket här...och den är ju ännu mer i Sverige! Sov sött!