Mobil kamera fångad av mobilkamera

Ibland händer det att min högerfot är lite tyngre än vad de borde och på så vis skapar ett aningens för hårt tryck på gaspedalen när jag kör bil. När man kör på vägar med fartkameror blir man extra påmind om att man inte ska köra så väldigt snabbt och det är ju fint. Till min förvåning noterade jag idag att det inte är säkert att kamerorna dyker upp där man förväntar sig att de ska dyka upp. Titta, en mobil kamera. För att ge igen använde jag min mobilkamera och tog ett kort på den mobila kameran. What goes around comes around liksom!





Fotnot: jag har aldrig bilvit fotograferad av en sådan kamera vad jag vet, ville bara säga det...

 


Mat!

De gemensamma middagarna i vår familj har inte direkt duggat tätt den senaste tiden, tidigare i veckan bjöd dock maken på en riktigt god middag! Avokado med grejs till förrätt. Serranoinlindad kalkon med pesto- och ricottakräm i, svensk färskpotatis, svamp och tomat, en sås med massor av färska egenodlade örter och turkisk yoghurt. Dessutom skördade vi de första tomaterna på balkongen och åt dessa. Mums!


Hjärta

För en tid sedan målade jag ett hjärta, jag tror jag kanske skrev om det tidigare. Här kommer en bild. Fråga mig inte vad det rör sig om (inte för att jag är helt ovetande vad det handlar om men jag är nog ovetande för att inte kunna förklara).


En korg kommer lastad



Om man ger bort något i en korg ser det så mycket trevligare ut. Denna gav jag bort förra veckan.


Helguppdatering

Detta inlägg skulle egentligen publicerats igår, men eftersom jag var så trött missade jag det.


Kära värld vilken helg det varit. Idag är det måndag och jag måste säga att jag verkligen känner av sviterna av den gångna helgen. Här kommer en lista över vad denna helgen fört med sig:


1) Sömnbrist, idag är jag så trött att jag nästan inte vet vad jag heter. Om man lägger ihop min sömn de tre senaste nätterna kommer man upp i fjuttiga 14 timmar totalt. Det är väl ungefär en hel natt för lite.


2) Mindre hundfobi, såg en stor pudel som helt oprovocerat blev överfallen av en sk. kamphund, var fruktansvärt obehagligt.


3)Värk i en hand, rensade maskrosor i en timme med någon slags maskrosrensarstav och fick ont i vänster hand.


4) Ont i rygg och rumpa, hängde i en stång och skulle göra träningsövningar då stången trillade loss vilket gjorde att jag föll rakt ner på ryggen, gjorde inte ont just då men nu är jag lite mörbultad, dessutom känner jag mig lite fet då bara min kroppstyngd lösgjorde denna tämligen solida träningsutrustning.

Helgen som passerat

I lördags jobbade jag ungefär hela dagen. Men innan ordnade jag en trevlig presentkorg att ge bort. Saker ser så trevliga ut om man lägger dem i en korg med lite "lull" kring. Efter att ha jobbat var vi på en trevlig middag. Ägnade återstående del av dagen åt Eurovision Song Contest, som den tydligen kallas nu. Dessvärre somnade jag innan röstningen var avslutad.  Söndagen fick inledas med en bakläxa. Fick helt enkelt se om hela ESC, kan väl inte påstå att jag var så väldigt road över detta men samtidigt ville jag ju se hur det gick. Var noga med att inte utsätta mig för medial exponering eftersom det skulle kunna spoliera det hela. Efter detta var jag ute med hunden en sväng, sprang mina 5 km (är äntligen nere på under 24 minuter igen), lagade lunch, körde diskmaskinen, ägnade timmar åt att måla ett hjärta till ett projekt jag inte har något med att göra egentligen, tvättade, handlade mat, lagade middag, åt, korrekturläste saker, vattnade blommor, gjorde lite bankrelaterade saker, plockade undan i köket, gick och lade mig. Så var den helgen slut. 

Bigarråer

En mycket mycket vänlig människa gav mig en påse bigarråer tidigare i veckan! Åh så mumsigt! Efter att ha ätit ett par stycken insåg jag att jag nog var lite allergisk mot dessa goda bär, åt några till för att verkligen vara på den säkra sidan. Jo, jag var nog allt lite allergisk.

Resterande bär bakade jag ett litet bakverk av. Kära värld så enkelt och gott det blev! Faktiskt blev bären ännu mer goda i denna tillagade form och dessutom utlöste de absolut ingen allergisk reaktion. Lite smördeg, lite potatismjöl och lite florsocker var allt som behövdes.


Mums!


Helgen som varit

Vilken väldigt trevlig helg jag haft! Ungefär hela helgen har ägnats åt att åka hem till folk med små gåvor och bli bjuden på mat. Underbart!

I lördags var vi hemma hos min syster och hennes kille på någon sorts inflyttings- och födelsedagsfirande. Lämnade över gåvor och blev bjudna på mycket gott! På kvällen var vi på en annan födelsedagsfest där vi överlämnade en liten gåva och blev bjudna på mycket festligt mat. I söndags besökte vi gudbarnen och överlämnade en gåva, ett äppelträd som egentligen var en tidigare gåva men som av klimattekniska orsaker fått vänta, och blev bjudna på otroligt god mat. Till förrätt fick vi en soppa på jordärtskockor som var helt otroligt god, helt sjukt god faktiskt! Varmrätten gick inte heller av för hackor!

Att transportera ett träd i en liten bil är inte helt enkelt. Vi fick fälla ner taket och ställde sedan trädet i baksätet med säkerhetsbältet på. Hastigheten fick hållas ganska låg för att inte trädet skulle blåsa av, det gjorde dock att resan tog en stund. Att det sedan måste sett mycket underhållande ut för alla övriga bilister bjuder jag på - två personer och ett träd är ju sällan ute och åker tillsammans så jag kan förstå alla förvirrade men samtidigt roade blickar vi bjöds på.

 


Godaste soppan ever!


Plagiat

Det sägs att imitiation är den främsta formen av smicker. Om det stämmer eller inte låter jag vara osagt. Dock kan jag ju tycka att klockmärket Triwa gått lite väl långt. Jag kan visserligen förstå det hela eftersom klockan de plagierat är gudomligt snygg! Men hur långt får man gå? Tänk om jag skulle göra en helt egen bil som såg ut precis som en Rolls Royce Phantom men kalla den för Samuelbilen och sälja den för en bråkdel av vad en Rolls Royce kostar, jag tror att några personer skulle bli ganska upprörda då.


I trafiken

För oss och vår bil är parkeringssituationen tämligen komplicerad. Rådande norm gör gällande att man helst inte ska stå på gården framför huset men hittar man ingen annan plats är det ok om man står där en liten stund.

Imorse skulle jag flytta bilen eftersom man på gatan bara får stå 24 timmar. Tog med mig hunden och körde ett varv runt kvarteret. Det var fruktansvärt mycket barn ute och traskade. Barn är mycket obehagliga i trafiken, de är så oberäkneliga på något sätt, precis som älgar. Stannade vid ett övergångsställe för att släppa över några barn, man måste visst göra så. När de hade passerat över började jag köra, sekunden efter var jag nödgad att praktiskt taget ställa mig på bromsen. Från ingenstans hade en tant i gul kappa dykt upp och stod precis framför min bil. Bilen, tanten, Samuel och hunden hoppade till. Jag vet inte vem som blev mest rädd...troligtvis jag. Fy vad läskigt det var! Tänk om jag hade kört över tanten, hon hade säkert blivit jättearg då!

Personligen tycker jag att barn, älgar och gula tanter inte ska vara ute i trafiken alls!

Jobba, jobba, jobba, jobba...

Tryck på följande länk, tryck HÄR alltså, så kommer en låt som passar detta inlägg.

Ok, jag gillar mitt jobb,det gör jag verkligen! Men självklart längtar man till helgen ganska ofta eftersom hur mycket jag än gillar mitt jobb så gillar jag min fritid mer (något annat skulle jag tycka var konstigt).

Igår på kvällen trodde en stor del av min hjärna att dagen som skulle komma efter att jag sovit en stund var fredagen. Fredagar är rätt trevliga eftersom det är en dag som är så nära helgen. Som ni säkert noterat är det inte fredag idag, det är onsdag. Att vakna och inse att det faktiskt inte är fredag som man hoppats och trott är ganska bittert. Det som dessutom gjorde det hela ännu värre var att jag hela natten (det var säkert inte hela, men det kändes så) drömde att jag jobbade. Var liksom ingen speciell dröm utan jag bara jobbade på som vanligt. När jag vaknade så kändes det i huvudet som om jag jobbat en hel dag.

 Min vecka blev liksom väldigt väldigt lång nu...

Uppdatering kommer

Jag vet att jag varit riktigt dålig på att uppdatera. Varför kan man undra. Svart på den frågan har jag inte. Men det kommer uppdateringar snart, jag lovar!