Jullängtan

Jobba på en lördag, man kunde väl tänka sig en roligare start på helgen, men så farligt var det faktiskt inte. Jobbade iofs bara en halv dag och den gick snabbt så NU är det helg!

Shoppade lite efter jobbet. Köpte Janet Jackson 20 Y.O. Hur bra som helst! Hade (och jag vet egentligen inte varför) inte haft fullt så höga förväntningar på skivan så jag blev riktigt glad vid första genomlyssningen.

Åh vad jag längtar efter julen nu! Köpte sex julgranskulor, Gisela Graham Limited London. Superfina! Längtar verkligen efter att få hänga dem i granen tillsammans med de övriga vackra julkranskulorna från NK.

Paket och presenter

Wallmans igår var faktiskt trevligare än vad jag förväntat mig. Ett minus var dock de små portionerna, var fortfarande hungrig när vi lämnade stället. Men det är väl ett sätt att försöka få maten att verka finare än vad den var. Man brukar ju kunna sätta likhetstecken mellan fin mat och små portioner. Kom hem vid ett på natten vilket gjorde att jag var aningens trött imorse.

Idag kom ett paket från Strawberrynet - Hanae Mori eau de toilette. Tog lite längre tid än vad jag förväntat mig, hade faktiskt nästan trott att den hade kommit bort. Det som var lite surt var att jag fick lov att betala ytterligare 161 kronor i moms eller vad det nu var för avgift, trots att det stod på paketet att det var en present (tyvärr hade de som sände paketet skrivit ut vad försändelsen kostade).

Ytterligare ett paket kom idag, skjortorna från Tailorshirts. Åh vad fina de var och passformen blir bara bättre och bättre. Det tog några beställningar (och några egna justeringar) men de som kom idag satt riktigt bra utan någon justering.

Köpte en present till sambon idag. Ett halsband från Efva Attling blev det. Trevligt med presenter!

Nu ska här ätas sushi!

Måttband

Agilityn gick väl resultatmässigt inte så väldigt strålande, vi blev diskade, men hunden skötte sig utmärkt men var lite övertänd tror jag. Finns viss risk för att tävlingsinstinkten i mig gjorde mig aningens övertänd också så jag hetsade på lite för mycket. Men jag är faktiskt nöjd ändå. Vi har ju rätt lång tid på oss innan vi får börja tävla på riktigt.

Var ute och åt igår. Det var mycket trevligt!

Under en hundrastningstur såg jag en farbror som hade parkerat ganska nära en korsning som sedan var tvungen att stiga ur sin bil och försöka stega upp avståndet fram till korsningen. Tydligen var avståndet aningens för kort så efter en stunds filosoferande valde han att leta upp en annan plats. Det jag inte kan förstå är att det inte är utmärkt med en liten färgmarkering, en gatsten i avvikande färg, en flagga eller någon annan form av markering var gränsen mellan godkänd parkering och böter går! Det tycker jag är puckat! Det vore ju en annan sak om det var så att måttband ingick i standardutrustningen för alla personbilar, men mig veterligen är det inte så. Antingen så får vi utrusta alla bilar med måttband eller märka ut avståndet fram till korsningen. Och var i korsningen mäter man, om kanten är rundad hur ska man då veta, ja det hela är ju helt förvirrande för att inte nämna att det faktiskt är riktigt taskigt, men det är väl kanske så att de där lapplisemänniskorna måste ha något att göra. Handlar det ytterst om att skapa arbetstillfällen?

Idag ska vi till Wallmans. Intressant.


Korvklippning

Idag ska resan betalas, Venezuela here we come! Ska bli otroligt underbart!!! Men det är mycket att styra upp innan, viss uppstyrning ser jag verkligen fram emot, tex sådant som handlar om en ytters angenäm begivenhet i samband med avfärd. En annan sak som skall styras upp är väldigt otrevlig...sprutor.

Handlade korv åt hunden igår, hon brukar belönas med små bitar grillkorv när hon gjort något bra på agilitybanan och idag är det träningstävling så det var bäst att bunkra upp med krov. För att få de i lagom stora bitar klippte jag först korven på längden sedan klippte jag av små skivor (halvskivor) rakt ner i en påse att lägga i frysen. Mycket praktiskt om jag får säga det själv!

Återkommer med resultat efter aftonens agilitytävling senare i veckan.

SOS-alarm

Var på fest igår, eller födelsedagsmiddag kanske man ska kalla det eftersom det bjöds på mat. Och gott var det också! Var mycket trevligt, dock känner jag mig rätt sliten idag, inte för jag drack så mycket vin utan snarare för att det inte blev så mycket sömn skulle jag tro.

En lite kuslig sak hände när vi gick hem. Vid järnvägsövergången hade någon lämnat en cykel olåst. Det i sig är väl kanske inte helt anmärkningsvärt eftersom detta är en väldigt cyklande stad. Det kusliga var att lyset var på. Normalt sett lämnar väl inte folk sin cykel med lyset på vid en järnvägsövergång? Vi började spekulera i om det var någon som hade planerat att avsluta sitt liv genom att bli överkörd av tåget. Först gick vi och ropade, det kunde ju vara så att det var någon som var kissnödig och bara krupit in under en buske för att uträtta sina behov. Då vi inte fick något svar ringde vi SOS-alarm som kopplade samtalet vidare till polisen. Polisen var mycket trevlig och skickade en bil. När farbrorpolisen kom tog de våra uppgifter och sa att det var bra att vi hade ringt och de skulle skicka efter en hundförare. Vi hade vår vovve med oss men hon är inte alls vidare bra på att söka personer, hon är faktiskt egentligen inte vidare bra på att söka alls. Dessutom vill jag inte ha lilltjejen (hunden) springandes på ett järnvägsspår mitt i natten.

Fick intyg från Opticare att lämna vidare till körkortsmänniskorna om att min syn nu är fullgod och att jag nu får köra bil utan linser eller glasögon. HURRA! Helt sjukt underbart att jag ser bra utan korrigering! (Dessutom ser jag faktiskt lite bättre än vad som betraktas som normalt.)

Avlägsning av hamster

Hur skulle livet vara utan Honeywell värmefläkt?! Mycket kallt och otrevligt skulle jag tro. Den skänker verkligen hela familjen glädje och värme. Dessutom kan man i något enstaka fall torka kläder med den om det behövs.

Igår klippte jag mig, tog väl en kvart eller så. På den korta tiden avlägsnades hår från mitt huvud motsvarande en hamster ungefär. Det är mycket praktiskt att vara sin egen frisör, man får det som man vill, man har ingen som man måste förklara hur man vill ha det och man sparar massor med pengar. Det som är lite jobbigt är att man inte kan byta frisör om man är missnöjd. Lite jobbigt är det också att man inte har ögon i nacken.

Tårtdag

Igår fick vi åter kabeltv, HURRA! Vi firade begivenheten genom att laga god mat, dricka gott vin och kolla på SVT

Denna dag började i trötthetens tecken. Var tvungen att gå upp tidigt då sambon skulle till jobbet. Sen satt jag och hunden i soffan en stund sedan gick vi en lång promenad. Var så underbart skönt väder. Hunden träffade en kompis när vi börjat gå tillbaka, oj vad hon skällde och var glad. Man blir lite varm i hjärtat när vovven är lycklig. Sedan när vi kom hem åt jag lite tårta, sen kokade jag märgben åt hunden, sen pratade jag i telefon och efter det åt jag lite tårta, vidare talade jag åter i telefon, åt lite mer tårta, pratade i telefon, tänkte på tårta sen var det hög tid att gå ut med hunden igen. Funderar på om jag ska klippa håret, tror det skulle vara nyttigt.

Såg Janet Jacksons nya video tre gånger under dagen (på nätet). Riktigt snygg! Hade tänkt skriva lite om att jag inte riktigt förstår den och så, men jag ska kolla på den lite mer så kanske jag fattar den bättre och slipper framstå som en aningens obegåvad person som inte ens kan fatta en musikvideo. Ska bli kul när nya plattan kommer. Tror det är på måndag om jag inte missminner mig, eller var det bara i USA den släpps på måndag...måste kolla upp det där.

Nu ska jag äta lite tårta sen ska jag ut med hunden igen.

Baklukt

Det löste sig med Kabelvision! Nu tycker jag om företaget, de ska återbetala ca 2700 kr. Fast de borde verkligen göra något åt sina telefonköer.

Köpte Tigerjackan. Beslutade mig för att den passade, så nu är jag väldigt glad! Tack till syrran för lånet av pengarna (hade ju ingen kod till mitt kont, men den har kommit nu).

Vi var ute med hunden en längre tur idag. Kom att tänka på att tänk vad sjukt det skulle vara om vi människor hälsade på varandra genom att lukta den man möter i baken, det vore väldigt märkligt och groteskt otrevligt! Jag inser ju att det fyller en funktion för hundar, men ändå är det faktiskt ganska otrevligt. Skulle de inte kunna lukta varandra i munnen, det borde ju vara ungefär lika spännande fast lite trevligare på något vis.

Shoppingmisslyckande och dofter

Var och skulle försöka shoppa lite under gårdagen. Det gick ju åt skogen! Jackan som jag ville ha fanns bara för megamänniskor, det tycker jag är oartigt! Så nu måste jag klura ut någon annan lösning, kan bli jobbigt...

Min doft från Hanae Mori som jag köpte i Paris för ett tag sedan håller på att ta slut. Jag trivs verkligen med den. Tyvärr verkar den inte finnas att få tag på i Sverige. Efter en stunds velande valde jag en annan från DKNY, Be Delicious. Det är svårt att välja doft, det är så personligt på något vis och man måste verkligen trivas i den. Senare under gårdagen beställde jag dock Hanae Mori från
Strawberrynet En för mig ny bekanstskap, och fraktfritt skulle det vara. Får se när det kommer fram. Väntar även på skjortor från Tailorshirts, har beställt från dem tidigare. Väldigt bra måste jag säga!

Idag ska det röstas...och jag känner mig fortfarande osäker...

Snuvad på tonfisken

Hade vid något tillfälle en begåvad idé om att jag nog inte borde förvara min kod till mitt sparkonto tillsammans med resten av informationen till mitt sparkonto. Eftersom det är ett sparkonto så är det ju inte ett konto jag använder så ofta eftersom tanken är att pengarna ska sparas, iaf ett tag...så den koden har jag inte lärt mig utantill. Har nog egentligen inget bra sifferminne. Kan koden till porten, koden till jobbet, koden till min inloggning, koden till bankomaten, koden till mina resväskor, koden till internetbanken och koden till min csn-sida. Koden till mitt sparkonto kan jag inte. Problemet är att jag inte kan begripa vad för väldigt smart ställe jag lade sparkontokoden på, en bra sak är ju att risken att koden skulle hamna i orätta händer minskar eftersom den bevisligen är svår att hitta, en dålig sak är att jag nu inte kommer åt pengarna...och vi som hade tänkt att shoppa i helgen. Ska få en ny kod lovade bankmänniskan jag telefonerade. Åh det är så mycket jag vill shoppa! Sett en så snygg vinterjacka/rockaktigt plagg från Tiger. Den bara måste jag ha!

Åt sushi igår. Sushistället hade oartigt nog bytt ut tonfisken mot jätteräkor. Jag som gillar tonfisken! Man kan inte bara byta ut saker utan att meddela det innan.

Jag och hunden fick en krocksele i kollektiv födelsedagspresent av min sambos föräldrar. Det var en väldigt bra present!

Telefonkö och kabeltv

Efter 34 minuter i telefonkö kom jag äntligen fram till Kabelvision, eller vad det där kabeltvföretaget heter, för att bli upplyst om att vi behöver en ny dekoder och att föreningen inte har anmält att vi bor här. Mycket konstigt! Att de inte anmält att vi bor här, det var över ett år sedan lägenheten köptes, är märkligt. Men att Kabelvision dessutom har skickat räkningar under hela tiden utan att de  visste om att vi bor här är för mig mycket märkligt! Får se om man orkar bemöda sig att forska vidare om detta. Nu ska det iaf komma en ny dekoder om några dagar. Att bara ha ettan tvåan och fyran känns väldigt u-land på något vis. (Och nej, inte u-land på riktigt, för där svälter människor och lever i riktig fattigdom...jag vet!)

En annan mycket irriterande sak är telefonköer! 020-nummer i all ära, men jag skulle gladeligen betala för samtalet via telefonräkningen om det skulle hjälpa företag med långa telefonköer att anställa fler folk som kan svara. Nu kostar det min tid istället och den är faktiskt värdefull. Eller varför inte införa ett sådant system som en vårdcentral jag ringde en gång för länge sedan. Där fick man knappa in sitt nummer och så talade en röst om när de skulle ringa tillbaka och så ringde de tillbaka, det är service!

Vilken dag det var på jobbet idag...hade oroat mig ganska mycket, mest för att ALLA andra sa att det skulle vara så hemskt. Men det gick utmärkt!

110774-8
Välkommen!

Nu ska vi äta sushi och kolla på Idol (eftersom det inte finns så mycket annat att titta på när man inte har kabeltv...)