God Jul & Gott Nytt År!

Hej kära läsare!

Jag har haft en riktigt underbar jul! Återkommer säkert i den frågan senare.

Idag när det är nyårsafton så är det ju en passande dag att tänka tillbaka på året som passerat. Jag ägnade en stund i morse åt det. Kanske skriver jag några rader kring detta år vid ett senare tillfälle. Nu ska jag sätta mig framför granen och bara njuta för snart åker den ut.

Ett riktigt gott nytt år önskar jag er alla! Tack för visat intresse!

Kram! / Samuel



Gårdagens middag


Enkelt och ganska gott


Dagens lunch

En bild säger mer än tusen ord. Njut!



Bara en liten snabbuppdatering

I torsdags fick jag en sticka i fingret, det gör fortfarande ont, är osäker på om vi fått ut hela. Det var en ananas som skadade mig. Känner mig mycket upprörd av det hela!

I fredags hittade jag en enkrona på marken när jag gick hem från jobbet. Det var väldigt skoj för mig (och mindre skoj för den som tappat den).

Idag har vi shoppat lite julklappar och nu gör vi julgodis.

Testlagat

Inför jul är det mycket som måste fixas. Idag har jag testlagat en liten anrättning som vore skoj att bjuda på till jul. Har inte lagat detta tidigare och hade ej heller något recept utan hittade på lite. Inspiration hämtad från en anrättning vi avnjöt på det anrika Hôtel Negresco i Nice.
 
Började med att snabbt koka ett litet svenskt äpple i vatten med lite citron i, bara några minuter, inte så länge så skalet spricker. Sedan kokade jag ihop 0,5 dl socker, 0,25 dl vatten och lite glukos i nästan 20 minuter. När sörjan fått en svagt gyllene färg hällde jag det över äpplet. Lät allt svalna lite och gröpte sedan ur äpplet så att bara skalet och kanderingen var kvar. Sedan fyllde jag äpplet med ett annat äpple som jag kokat, mosat och blandat med kanel. Klart!




Mer problem...

Varför, ack varför kan inget gå enkelt?! Vi hämtade våra åtta nya stolar igår. Det var inte så klurigt att montera ihop dessa (de var inte från IKEA men kom i lådor ändå). När alla utom två monterats utan problem stötte jag på ett mycket stort problem. Kan ni se på bilden vad som är fel?

 

 
 
Just det, det fattas ett hål. Det är ett hål på benet till höger och det borde vara ett hål på vänster ben också men det är det inte. Detta gör att det inte alls går att sätta ihop stolen. Suck... Den senaste tiden har det varit mycket som inte blivit bra. Vi har haft anmärkningar på vårt bord som de ska fixa nästa år, vi klagade på vårt badrumsskåp så vi kommer att få ett nytt i slutet av månaden och nu detta... Tänk om alla i samhället gjorde ett lika uselt jobb som möbeltillverkare och leverantörer (badrumsskåpet var säkert bra gjort men skadades under leveransen till oss). Om alla var lika usla på sina arbeten skulle samhället inte fungera! Mitt tålamod är slut nu! Morr!!!

Fredag

Igår var jag ledig. Hade en riktigt effektiv dag. Målade lite lister (eller foder eller vad det kallas, de där grejerna som är runt en dörröppning), tvättade, åkte till sopstationen med lite saker som skulle slängas, var och handlade, städade, ringde till möbelaffären.
 
På kvällen åkte vi och hämtade våra nya stolar, lagade mat och så gjorde jag en drink (eller två, maken ville också ha en).


De hade så fin ananas i butiken så jag kunde inte låta bli att köpa två stycken åt maken i vinterpresent.


Julpynt - Samuelstyle


Viktig person med kaffe på

 
Jag tycker att man ska gå snabbt. Ju snabbare man går desto viktigare är man...och jag går jättesnabbt! Igår gick jag så raskt på min arbetsplats att jag gick rakt in i en kaffekopp full med kaffe som en tant kom gående med. Fick kaffe över hela mig, dock var det kallt så jag misstänker att det skulle hällas ut ändå.
 
Kaffetanten kom visserligen från höger men jag är av den bestämda uppfattningen att jag gick på huvudled och att hon således borde haft väjningsplikt.
 
Vi skrattade åt det hela en liten stund sedan gick jag och bytte kläder.



Copyright Samuel
Bjuder på en vinterbild från den trevliga staden Uppsala


Julgran

Träffade en julgran i torsdags. Det var en mycket trevlig upplevelse!


God Jul!


Salad Olivier

För några dagar sedan lagade jag, gjorde en sk. salad olivier. Började med att koka kyckling tillsammans med lagerblad och lite andra saker, kokade potatis och ägg. Blandade ihop allt med lite grejer och dekorerade med små gurkor. Mycket gott!




Saker går åt skogen som vanligt...

För flera månader sedan när vi var i Nice passade vi på att beställa ett skåp till badrummet, skåpet skulle skickas från Danmark. Efter en tid fick vi besked om att det var försenat. Förra veckan kom det. Givetvis var det transportskadat och nu är det reklamerat. Suck! Inget kan gå enkelt... Nu ligger skåpet utspritt på vårt nya bord som även det är reklamerat pga att iläggsskivorna har fel färg samt att det var någon sortsmärken på skivan. Vi är lovade att de ska komma hit och fixa till bordet nästa år. Hur det kommer bli med skåpet vet vi ännu inte och det gör att vi inte monterat ihop det. Ska bli spännande att se hur det kommer bli med stolarna, vi har fått information om att de borde vara redo att hämta kring lucia, men nja, det brukar ju alltid blir lite galet för oss när det gäller saker av denna karaktär.


En av alla skador