Trismus

Seriöst, jag har fått trismus! Skit också! Min gapförmåga är kraftigt reducerad, eller nja kraftigt kanske var att ta i. I normala fall ska man ju kunna få in tre fingrar (på höjden) och jag får bara in två, dessutom gör det ont. Orsak: nattlig tandpressning. Behandling: jag avvaktar...

Kokosabzi

Ibland händer saker som är så där oväntade och trevliga att man liksom får som liten studsboll under foten. Ni vet, när man liksom har lite extra studs i sitt steg för att man är på gott humör. Igår var en sådan dag ty jag blev bjuden på lunch. Lorelai på jobbet hade med sig en mycket trevlig anrättning som hennes mor hade lagat. Den var iransk, örtig och god. Det var som en blandning av omelett och sufflé späckad med smakrika örter. Till detta bjöds det avancerat persiskt ris med små trevliga sura bär i. Bara faktumet att jag blev bjuden på mat var ju mäkta trevlig i sig, att det dessutom var spännande utrikisk mat förhöjde upplevelsen ytterligare. Tusen tack till alla inblandade! Bugar djupt.


Kokosabzi


Indiskt prat

Jag och maken satt och väntade på vår mat på en indisk restaurant för en tid sedan.

Samuel till maken: Du får en puss om du springer runt den där saken, skriker jalla jalla och flaxar med armarna.

Maken: jag tycker inte att jag ska behöva göra det för att få en puss.

Jag: nä, det är klart men tycker du inte att det verkligen skulle sätta guldkant på hela den här dagen?

Maken:


Oj vad störd jag blir!

Det finns saker som stör mig mycket och detta är ett mycket tydligt exempel. Visst, jag kanske kastar sten i glashus nu, men det bjuder jag gärna på!

Copyright Samuel
Jag antar att man inte behöver någon längre utbildning för att vara den som skriver skyltar hos City Gross.


Skojig skadegörelse?

Jag tycker generellt att klotter och annan vandalism är av ondo. Men ibland får denna typ av yttring ändå mig att le. Gick förbi nedanstående för några dagar sedan.  Vad säger man...?


Mestadels renoveringsuppdatering

 
Det har hänt så mycket den senaste tiden så jag har inte hunnit skriva. Eller egentligen har det kanske inte det och egentligen kanske jag har haft tid att skriva men bara inte orkat...jag låter det vara osagt.
 
Vi har skaffat oss en KitchenAid, en röd. Mycket fin, dock står den fortfarande i sin låda eftersom vårt kök fortfarande inte är användbart.
 
I fredags kopplades vår dusch in. Var en underbar tanke att slippa gå ner i källaren för att duscha. Den såg lite lyxig och trevlig ut. Tyvärr grusades (som vanligt) alla våra förhoppningar om att det skulle vara klart. Visst, det går att duscha men bara i varmvatten eftersom byggaren missat att slå på kallvattnet. Så under ett par dagar har vi nu varit nödgade att skålla oss varje morgon och vid andra tillfällen då en dusch varit behövlig.
 
När det gäller köket hade idiotfabriken skickat fel mått på lådbottnarna och dessutom luckor med skador. Så köksbygget står helt stilla. En farbror (som klev in utan varken strumpor eller skor - man börjar ju verkligen undra vad det är för folk som tillverkar kök...) var och tittade i förra veckan och trodde att allt skulle kunna bli levererat i måndags. Det blev det naturligtvis inte, nytt bud är att allt ska komma på fredag. Det tror jag inte alls på. Denna renovering har verkligen fått mig att misstro och tvivla på en stor bunt av mänskligheten.
 
Rörmokaren borde gjort klart sina saker för flera veckor sedan. Det har naturligtvis inte hänt. I måndags lovade han över telefon att han skulle komma under tisdagen och göra färdigt allt. Med allt antog vi att han menade allt, för oss innebar det att vi trodde att han skulle koppla in kranar, vatten, diskmaskin och avlopp i köket, koppla in toalett, handfat, vattenkran, tvättmaskin och torktumlare i badrummet, samt vår vattenburna golvvärme i köket. Han hade under gårdagen kopplat in kranarna i köket.
 
Jag är så trött på renoveringen just nu!
 
Ps. GRATTIS till Bettan på jobbet som förlovat sig under sin semester!