Slutet och en god gärning

29/6

Idag slutar semestern. Alltid lika sorgligt att städa lägenheten med vetskapen om att det kommer dröja lång tid innan man är tillbaka. Denna gång är den långa tiden begränsad till en tidsperiod som kan räknas i veckor... Av snålhet bokade vi hemresan så att det blev en dag i Zürich.

Köpte ett dygnskort till tåget för det var var biljettanten sålde oss när vi uppgav att vi skulle återvända till flygplatsen inom ett dygn. Tog tåget in till stan och spenderade ett par timmar där. Zürich är verkligen inte världens mest spännande stad å en söndag, kändes ganska död och mycket varm. Dessutom envisas de med att inte ta kort som betalningsmedel när man inte handlar för lite större summor. Det går exempelvis inte att köpa en dricka och betala med kort. Surt!

Åkte tillbaka till flygplatsen. Våra biljetter skulle ju gälla ett dygn så vi haffade några människor i kön till biljettautomaten och gav dem våra biljetter. Kvinnan som tog emot dem såg nog lika förvånad som glad ut, kanske mest förvånad. Det var en god gärning. Kanske skulle göra det till en god vana att göra gott. Det vore inte så knasigt faktiskt.

Skön semesterdag och Sankta Samuel

28/6

En riktigt skön äkta semesterdag. Gjorde inte så mycket alls, låg på stranden och läste. Var ute och åt. Började städa lite i lägenheten. När man bor på ett ställe börjar man känna igen människor som också lever och verkar inom ens närområde. I vårt område i Nice har vi några riktiga original som vi noterade redan förra sommaren när vi flyttade in. Vi har gubben med den konstiga cykeln, tanten med det röda håret, läskiga mannen som dansar på stranden etc. Och så har vi ju naturligtvis tanten som bodde i vår trappuppgång. Nu har låset blivit lagat vilket gjort att tanten flyttat ut.

Tidigare i veckan såg vi henne uppe vid stationen. Under kvällen nu noterade vi henne framför porten till ett av husen på andra sidan gatan. Vi hade ett halvt paket med kakor kvar som ingen var intresserade av att äta upp och så hade vi en tom vattenflaska. Jag som kanske snarast antas vara en ond, gniden, snål och sur människa överraskade mig själv när jag fyllde vattenflaskan med vatten och med kakpaketet under armen (för det är så man bär sina livsmedel i Frankrike) begav mig ut i den franska sommarnatten för att överlämna kakor och vatten som en gåva till den svärande tanten med bristfällig hygien.

Tyvärr visade det sig att tanten flyttat till något annat ställe för när jag väl var nere på gatan låg hon inte kvar. Hon hade dock lämnat lite skräp efter sig där hon legat. Gick och letade ett par kvarter bort men tanten gick inte att finna. Lite ledsamt var det allt. Jag hade ju tänkt att göra något osjälviskt.

Osjälviskt. Gör man saker osjälviskt eller gör människor goda saker för att minska sina dåliga samveten, för att kunna känna sig stolta över sina gärningar? Gör man egentligen inget för andra människor utan egentligen bara för sin egen vinning? Jag vill tro att jag ibland gör osjälviska saker enbart för andra men jag tror inte att det stämmer, jag gör det nog delvis för att jag ska må bra.

Utflykt

27/6

Idag blev vår utflykt av. Åkte buss en liten bit för en rimlig summa och kom fram till ett hus med trädgård som delvis fungerade som museum. Var väl ok, ingen upplevelse som kommer få någon större och mer avgörande betydelse i mitt liv, men en trevlig utflykt var det absolut. Trevligt att komma iväg en sväng. Inte för att jag alls tröttnat på Nice, älskar den här staden, men ändå lite trevligt med miljöombyte under miljöombytet.

Skitdag med fuktskada

26/6

Vilken underbar dag! Vi planerade att åka på en liten utflykt. Packade handdukar, vatten, kamera etc. Innan vi skulle gå noterade jag en större vattenskada på hallväggen. SKIT!!! Ringde försäkringsbolaget som informerade om att vi var tvungna att hämta ett papper hos dem och sedan få den som var ansvarig för vattenskadan att skriva på. Försäkringskvinnan som var väldigt trevligt (men vars telefonröst inte alls passade ihop med hur hon såg ut) trodde att det antagligen var ett centralt rör som gått sönder och att vi skulle ha vår förvaltare att skriva under. Dessutom skulle förvaltaren kunna tala om hur rören är dragna i huset.

Vi traskade till förvaltarens kontor men fick inte, trots två försök, tala med den ansvariga tanten. Ringde istället och då gick det väldigt bra att få tala med henne direkt. Jag tror receptionisten där tog sitt jobb på lite väl stort allvar, eller så hade hon bara inte förstått sina arbetsuppgifter. Hennes uppgift är ju inte att vara first line of defense utan att förmedla kontakt! Jag tror inte heller att hon riktigt begrep allvaret i vad en vattenskada kan kosta... Förvaltningstanten talade om att en man på femte våningen haft en stor sak med vatten som gått sönder imorse och att det hade flödat stora mängder vatten typ överallt. Jag tror att det var så hon menade. Mina bristfälliga franskakunskaper och hennes likvärdigt bristfälliga engelskakunskaper gjorde konversationen aningens förvirrad men tämligen gemytlig.

Var upp till den stackars vattenskadade mannen och lämnade vårt papper. Tyckte väldigt synd om oss som ägnat en stor del av dagen åt detta. Fy vilken dag, men nja, han där uppe med vattnet har nog faktiskt haft en ännu värre dag. På något vis är det visst alltid mer synd om någon annan...

Ny tv och märkliga restauranguttryck

25/6

Vi har köpt en tv! En fin vit sak. Den är lite större än den vi tittade på tidigare, kostade lite mer och är mycket finare! Det var lite klurigt att få in några kanaler, först fungerade det inte alls. Sedan började maken skruva och pilla på antennuttaget i väggen och efter det fungerade det utmärkt. Man skulle kunna tycka att det är onödigt med en tv i sin semesterlägenhet, men nja, jag motiverar inköpet med att det med stor sannolikhet kommer underlätta min språkinlärning.

Det är sjukt varmt! Typ 30 grader – i skuggan! Låg på stranden och jäste, just som man bör göra på semestern!

Noterade en rolig skylt vid en restaurang. Ni trogna bloggläsare minns säkert inlägget från förra sommaren som handlade om ett ställe som serverade advokater i salladen. På skylten vi noterade nu löd ”...you sallad in the chioce has to leave.” Jag har faktiskt inte den blekaste aning om vad det kan tänkas betyda. Men lite spännande är det allt!

Shopping och fet strandtant

24/6

Idag var vi och shoppade lite kläder (två par shorts och tre t-shirtar). Sedan hade vi tänkt att köpa en liten tv. Hade sett ut en som var liten och vit (för att passa in tillsammans med resten av inredningen). Tyvärr var den slut. Köpte en golvfläkt, hur underbart skönt som helst.

När vi var på stranden såg vi en tant av yngre modell som hade någon sorts badklänning på sig. Tanten var riktigt stor, man skulle faktiskt utan att överdriva kunna kalla henne fet. Det intressanta tycker jag var att hon antagligen tänkte att hon skulle se mindre fet ut i den där kreationen – det gjorde hon inte. Istället drog hon blickar till sig genom att bära ett tämligen ovanligt badplagg. Att vara fet är inget att skämmas för, feta människor är naturligtvis välkomna på stranden, feta är lika mycket värda som alla andra (kanske mer om man räknar massan...). Men jag undrar hur man resonerar när man ser ut som man kanske inte riktigt vill att alla ska titta på ens kroppskonstitution och då tar på sig ett plagg som är ovanligt och garanterat drar blickar till sig. Det bästa för vår feta vän (eller jag känner inte alls henne) hade ju varit att försöka klä sig i en mundering som liknar den genomsnittliga strandmunderingen, men i hennes egen stora storlek. Oj vad det är spännande med tanter, de är så intressanta på så måga olika plan.

Värdelösa elbolaget och rolig dammsugning

23/6

Elbolaget har bytt elmätare i vårt hem. Säkert trevligt att ha en ny sådan om det inte vore för det mindre problemet att elen inte fungerar nu. Efter att ha spenderat nästan trettio minuter i telefon med en fransk tant (och fått veta att hon hade varit i Sverige en gång för några år sedan och tyckte att det var mycket fint där samt att hennes förra man var från Tyskland – vilket förklarade hennes något ofranska efternamn) hade vi fått en handlingsplan. Tyvärr visade det sig att den inte alls fungerade vilket gör att vi måste ta hit en elektriker. Suck! Det suger att vi måste stå för elektrikerkostnaden när det är helt tydligt at det är elbolagets fel. Elen har fungerat utmärkt fram till de var här och fixade – nu fungerar den inte som den ska.

Var och köpte en dammsugare, en Elektrolux Ergorapido. Den är mycket söt och märkligt nog rolig att använda, det är första gången jag upplever en dammsugare som rolig att använda! Beror nog på att den är så fin.

Ironman

22/6

Idag är det Ironmantävling här, staden kryllar av överdrivet sportiga personer. Den sportiga atmosfären som vilar över vår stad inspirerade till stordåd, så vi begav vi oss ut och sprang. Det var väldigt varmt men kändes skönt att börja semestern i hurtighetens tecken.

Nu ska det handlas frukost och sen en tur till stranden. Eller om vi kanske ska gå och köpa en dammsugare.

Det blev stranden.

Semesterbogg

Jag har varit på semester. Här kommer några inlägg som redogör för vad jag har haft för min.

21/6

Igår var det midsommarafton. Jag firade genom att tvätta, diska och städa lite. Dessutom ägnade en stor del av dagen åt att fundera på packning samt en mindre del spenderades åt att packa.

Idag åkte vi till Frankrike. Dock via Zürich...vilket var lite segt. Dock hittade vi ett par supersöta rosa Adidas skor som vi var tvungna att köpa till vårt ena fadderbarn (som snart fyller 6 månader). Väl framme i Nice så visade det sig att flygbussen inte alls tog samma väg som den alltid brukar. När den hade svängt av på fel ställe så gick vi av och traskade resterande bit hem. Väl hemma möttes vi av vänner som lånat lyan ett tag. Det luktade så rent och trevligt, de hade städat vilket var vänligt. Gick ut och åt.

Fotboll

I onsdags var vi ute och åt sedan tittade vi på fotboll i grupp. Mycket unik och udda händelse för mig som egentligen inte är vidare intresserad av fotboll. Att beskåda sjukt överbetalda personer springa runt och sparka på en boll är ju faktiskt ganska ospännande. Att titta i grupp var desto mer spännande! Jag kan faktiskt inte förstå att folk, normalbegåvade (antar jag), sitter och skriker mot en stor tv. Ingen tror väl att de där spelarna faktiskt hör vad de gastar? Och om man antar att de som spelar inte hör tvsoffeskriken förefaller ju de vara helt onödiga och faktiskt ganska töntiga! Sedan undrar jag om det kanske kan vara så att de skrikande skriker för att alla andra ska märka hur roligt de har, hur engagerade de är, var mycket de kan om fotboll etc. Att skrika kan vara ett sätt att bekräfta sig själv.

Jag kan väl tycka att det är ok att hojta och skrika i förtvivlan framför tvn men då ska det vara viktiga saker. Skulle inte tycka att det var konstigt om någon skrek ut sin förtvivlan när de tittade på nyheterna, människor som dör för att de inte har någon mat – det är något som borde uppröra! Sedan kan jag också förstå människor som skriker när de kollar på hästsport (dock EJ trav!) och konståkning, men de är ju viktiga sporter!

Titta på fotboll i grupp blev mer en studie av märkligt mänskligt beteende. Hade en väldigt trevlig kväll!

Bilister och SUV-dissning

Igår var jag ute och körde bil. Man blir mörkrädd för hur vidrigt och dåligt många kör. Exempelvis såg jag några ynglingar av ligistmodell som körde runt i ett fordon som var märkt med en stor varningstriangel där bak. Antar att det var någon typ av epatraktor för den kunde inte köra snabbare än drygt 30 km/h. Jag har faktiskt ingen aning om hur det fungerar, men jag gissar att man inte behöver något körkort för att få framföra ett sådant fordon. Då man uppenbarligen inte har körkort borde man heller inte vistas i trafiken (om man inte är passagerare för då är det ok), folk utan körkort bör inte få framföra fordon (bilar, epatraktorer samt cyklar etc) i trafiken! Dessa ungdomsligister körde i högerfilen in i en rondell, blinkade inte och skulle tydligen till vänster - där uppstod en mycket farlig situation!

Sedan måste jag ju få hälla lite dynga över dessa SUV-puckon! Det finns ingen anledning att ha en sådan stor och töntig bil när man bor i stan, finns ingen anledning alls faktiskt, inte ens om man bor på landet! Enda anledningen till att någon skulle behöva en sådan stor och ful bil är för att kompensera för något tillkortakommande. Blev omkörd av en tant, ni vet en sådan med stora solglasögon som hon köpt från en filt på marken när familjen var på Mallis för två år sedan samt en frisyr som säkert var snygg någon gång kring 1984. Denna tant stressade och hetsade, körde om hederliga bilister på fel sida, körde alldeles för snabbt etc. Det festliga var ju att hon kom ju inte snabbare fram än någon annan, vi stannade ju alla vid samma trafikljus men hon hetsade på för att återigen stanna tillsammans med alla oss andra vid nästa trafikljus igen. Tänk vad obegåvad hon måste vara när hon kör en SUV och dessutom kör som en puckad galning! Skulle vara intressant att göra en studie av tanten och utvärdera diverse parametrar, exempelvis IQ, EQ, språklig begåvning, tålamod, stresströskel etc.

Bullbak och regnbåge

Ok, jag var väldigt stolt över att jag varit så huslig och bakat en paj åt min make. Idag har han bakat bullar åt mig. Jag kan väl lugnt säga att jag ligger i lä när det gäller huslighet i detta hus. Det doftar underbart av nybakta bullar i vårt hem just nu.

Nu på kvällen har det regnat...igen. Såg en regnbåge. Av alla naturfenomen (om man nu kan kalla det för naturfenomen) så måste jag nog tillstå att regnbågar är lite av en favvo! De är vackra och färgglada samt inger någon form av hopp. Regn är ju sällan trevligt men när man ser en regnbåge så innebär ju det att solen skiner ändå, att solen trotsar regnet och strålar på bäst den kan. För mig är det ett naturfenomen fyllt av hopp. Att dessutom HBT-rörelsen har en regnbågsflagga är ju fint som bara den! En flagga med alla färger (ok, jag vet att det inte alls är alla färger, det är dock fler än grundfärgerna iaf) liksom för att säga att i vår rörelse är alla välkomna.

Couscous - en generationsfråga?

Igår var det födelsedagskalas för min mormor som jag tycker mycket om. Det var trevligt! Under middagen satt jag bredvid en tant av äldre modell som var väldigt skeptisk inför couscousen som serverades som en del av buffématen. Hon kunde inte alls förstå hur de små grynen skulle kunna ersätta potatis. Dessutom kallade hon couscous för något helt annat, kan varit något i stil med konuss eller så, väldigt roligt var det iaf! Jag kan inte alls förstå hur någon skulle kunna vara något annat än vänligt inställd gentemot de små trevliga grynen. Kanske är couscous något av en generationsfråga.

Att vara 17 år och huslighet

Idag var det en tant på jobbet som tyckte att jag verkligen inte såg ut att vara en dag över 17 år. Det tyckte jag var trevligt tror jag... Eller nä, att vara 17 var inte alls lika roligt som det är att vara äldre. Men hm, när ”the big three o” närmar sig med stormsteg vill man verkligen se ut som en sjuttonåring då? Med ett yrke som stundvis kräver viss auktoritär förmåga kan detta eventuellt ligga mig i fatet. Den dag då de inte kommer kräva att jag visar legitimation vid inköp på Systembolaget kommer jag nog känna mig lite gammal.

Jag har varit lite huslig ett par dagar nu. Igår ägnade jag en stund åt att putsa mina smycken (dvs min förlovningring, min vigselring och mitt halsband – samtliga Efva Attling). Det var märkligt tillfredställande, de blev ju så blanka och fina! Nu har jag bakat en paj. Ja, jag har faktiskt bakat en paj. Jag handlade ingredienser och bakade en paj. Det är blåbär och några enstaka hallon i min paj, jag har faktiskt bakat en paj.

Snuskfasoner

Liksom stora delar av befolkningen i detta land kollade jag lite på den där fotbollen igår. Jag är egentligen väldigt ointresserad av sport men nja, gissar att jag föll för det nationella grupptrycket. Kul att det gick bra för Sverige.

Dock har jag väldigt svårt att förstå att (vad man får förutsätta) normalbegåvade människor frivilligt sätter på sig ”matchtröjor” och vandrar runt med dessa i samhället. Fult och irriterande. Tänk om alla idrottssupportrar gick runt med kläder som passade den sport de var intresserade av. Skulle vara skoj att se folk handla mat på ICA med ridhjälm eller åka och bada i konståkningskläder eller varför inte gå och shoppa i motorsportmundering... Men fotbollströjor är faktiskt inte fint!

En annan sak som stör mig är att de där fotollsmänniskorna envisas med att byta tröjor med varandra efter avslutat spel. Usch! Jag kan inte tänka mig något värre (eller det är klart jag kan, men det kändes rätt att skriva så). Om jag skulle springa runt och svettas i 90 minuter (vilket aldrig skulle hända) är det ju det sista jag skulle vilja göra! Nog för att ens egen tröja blir äcklig av svett men någon annans svettäckliga tröja är ju ännu värre! Om de är så att spelarna vill ge varandra någon form av souvenir från matchen varför inte ta ett kort och rama in eller ta med sig en flaska vin eller kanske ett vykort eller en glasskulptur etc. Nä, nu får ni skärpa er med snuskfasonerna!

It's Britney bitch!

Så börjar en av mina favvolåtar just nu. Den ultraskruvade popkvinnan har faktisk presterat två riktigt bra låtar på sitt senaste album. Gimme more och Piece of me.

Vilken kväll det blev! Hade sett fram emot en skön hemmakväll framför tvn. Istället blev det två telefonsamtal till Frankrike, ett till Italien samt upprättande av någon sorts dokument samt en liten promenad till svärföräldrarna. Sedan när min sköna hemmakväll äntligen kunde börja var klockan så mycket att jag nästan inte orkade njuta.

Övervakad

En mycket märlig sak hände min make i lördags. Han skulle på en kurs i Italien och innan vi åkte iväg med honom till flygplatsen stannade vi vid en större elektronikkedja för att köpa ett USB-minne. När han sedan var i Itaien ringde vår bank upp honom och undrade om han verkligen var i Italien eftersom de noterat ett inköp i Sverige i en hemelektronikaffär och sedan samma dag noterat inköp i Italien. Tydligen börjar det blinka någon sorts varningslampa inne på bankkontoret då. Snacka om att vara övervakad. Jag trodde faktiskt inte, naiv som jag stundvis är, att banken verkligen på riktigt tittade på alla inköp man gör. Tänk vad kul det måste vara att jobba på bank och ha som arbete att hålla koll på var folk gör. Exempelvis "Nämen titta nu åker de på semester...jasså apelsinjuice till frukost och nämen vad gör de nu då? Ska de verkligen äta igen? De måste ju vara superfeta. Oj, jasså firar de något eftersom de köper så dyrt vin...etc etc" Tänk att allt man betalar med sitt kort registreras. Obehaglig tanke faktiskt! Men samtidigt lite skönt eftersom ens kortinformation faktiskt kan komma i orätta händer och att folk kapar kort och annat hemskt bara för att snylta på ens kapital - då finns det en liten trygghet i att banken gör vad de kan för att inte det ska hända. Men jag antar att det egentigen inte är av snällhet banken gör så, det är säkert så att banken kan bli skyldig att ge en pengar om något skulle hända med ens pengar (som skulle kunna skyllas på banken). Och som alla vet så är ju det det värsta som banker vet, banker gillar att ta pengar, de gillar inte att ge pengar. Jag antar att de behöver ta mycket pengar av oss vanliga om de ska ha råd att ha någon som sitter och bevakar alla inköp man gör.

Asus Eee och mitt nya liv

Hurra nu har jag köpt en ny dator! Den är hur fin som helst!!! Liten, vit, plastig och underbart härlig. Tangentordet är väldigt litet så det kommer nog ta några dagar innan jag kommer upp i min normala skrivhastighet. Jag är väldigt glad för denna lilla pryl! Uppkopplingen fungerar mycket bättre än på vår andra dator vilket är skönt.

Var ute och sprang en liten stund nu på eftermiddagen. Joggingturen ägnade jag åt att filosoferade kring att nu skulle jag verkligen starta mitt nya liv och föra en lite mer hälsosam livsstil. Tänkte att jag faktiskt skulle gå och köpa nyttiga saker att äta till middag typ grönsaker och bröd med frön och sådant samt att jag faktiskt skulle börja springa varje dag. Sedan kom jag hem, svettades lite, tog en dusch, satte mig i soffan åt chips och marshmallows och insåg att jag just avslutat mitt nya hälsosamma liv och återgått till mitt vanliga liv igen. Den hälsosamma livsföringen, mitt nya liv, var kul så länge det varade!

Studentsvin!

Idag är en sådan dag då folk tar studenten. Det kan ju vara lite festligt. En dag då de som just avslutat sina gymnasiestudier kan se tillbaka på sina tre gymnasieår med stolthet och känna vilken bildning och mognat man uppnått.  

Jag var ute med hunden kring lunchtid idag (som vanligt). Då åkte det förbi en traktor med släp, vilket faktiskt i mina ögon upplevs som aningens osofistikerat. Mörk kostym och traktor är en kombination som jag inte tycker passar vidare bra ihop. På släpet stod en flock ynglingar med studentmössor och kostymer. Dessa djur skrek "Visa pattarna, visa pattarna!!!" åt mig.  

1) Är detta ett sätt för dessa att visa stolthet och mognad efter avslutade gymnasiestudier? Nej!  

2) Om man skränar på det viset åt bildade akademiker med bra jobb (och lägenhet på Rivieran) vars inkomst säkert kommer att vara med och finansiera dessa individers socialbidrag har man inte tänkt så långt!  

3) När man är oartig mot människor i sin omgivning uppvisar det stor brist på empati vilket måste ses som ett direkt misslyckande både från deras föräldrars sida (vilka man förutsätter borde stått för dessa puerila monsters uppfostran) och från skolväsendet.  

4) När man uppför sig på ett sådant infantilt och otrevligt vis är man en skam för sin studentmössa, det är nersvärtning av dess vita prakt. Dessa barn borde tagit av sig sina mössor och lämnat tillbaka de samlade betygsdokumenten (jag förutsätter att de inte erhållit ett slutbetyg, det vore en skam för deras gymnasium om de haft en utbildning på så låg nivå att de minst begåvade i samhället kunde fortfölja en utbildning på gymnasial nivå).  

5) Om man kan klara av en gymnasieutbildning och inte vara mer intelligent än de kreatur som färdades på traktorsläpet kanske det är hög tid att även sätta grodor, fiskar, reptiler och amöbor samt andra individer med liten/ingen hjärna i den svenska gymnasieskolan.

Sen mat, mardröm och jag såg tomten imorse!

Igår var vi ute med lite folk, väldigt trevligt. Var och åt sällskapet var utmärkt, maten not so much. För det första fick vi vänta en mindre evighet på vårt vin, när det sedan kom visade det sig att det var ett rött vin - vi hade beställt rosé. Bara att skicka tillbaka. Sedan fick vi vänta en lång stund på maten. Sen kom mat åt mig och maken, de övriga i sällskapet fick snällt vänta. Vi åt upp vår mat och efter en stund kom resten av sällskapets mat, då hade jag och maken redan ätit färdigt. (Och alla ni som ätit en måltid tillsammans med mig vet att jag inte tillhör de som äter snabbt.) För att sympatisera med de övriga i sällskapet och för att vi faktiskt fortfarande var hungriga beställde vi lite mer mat som vi gärna ville ha in snabbt. Det hände inte. Så när resten hade ätit färdigt och vår nya mat ännu inte kommit avbeställde vi den, betalade och gick till en annan uteservering.  

Jag vaknade vid 03:15 ca av en obehaglig dröm. Drömde att jag och maken var ute och körde i vår bil, det var vinter och vi körde efter en sådan där stor bil som saltar. Dock saltade inte denna bil som vanligt utan som ett fordon som bönder använder (för att typ suga upp saker (gräs?) och spruta ut det i ett släp). Kontentan av det hela var att det kom flygande stora saltklumpar mot vår bil och hade sönder hela framrutan. Det var väldigt otrevligt. Fast i drömmen gjorde jag en snygg sladd som faktiskt var lite häftig om jag får säga det själv.  

Jag fortsätter på vintertemat. Imorse när jag var ute med hunden undrar jag om jag faktiskt inte såg tomten. Såg en man med långt skägg som var samlat i en fläta framtill. Jag skulle ju kunna gissa att tomten samlar ihop sin ansiktsbehåring på det där lite lustiga sättet på sommaren, att det är hans sommarlook. Tomten cyklade på en cykel med diverse morgontidningar på pakethållaren. Följande tidningar observerades: SvD, DN, Läkartidningen och en oidentifierad tidning. Undrar om det är så att tomten sommarjobbar som tidningsbud, jag skulle inte kunna tänka mig ett mer passande jobb för tomten, han måste ju vara morgonpigg i sitt vanliga arbete för att hinna med allt som ska göras på julafton och sedan vet han ju var alla bor och ett bra sätt att lära sig det är ju just att dela ut folks tidningar.   Eller så var det bara en gubbe som gillade att läsa och tyckte att det var lämpligt att cykla iväg och göra det i morgonsolen. Eller så var det en tjuv som hade stulit tidningar från tidningsbud, maskerat sig genom att bära skäggfläta och försökte fly på cykel. Vem vet?

What's up with the testbild?

För några dagar sedan var jag uppe så sent att det enda som visades på tv var den där testbilden. (Självklart var det säkert något på någon annan kanal, men på den kanalen vår tv visade just då kom den där testbilden). Kan någon förklara för mig varför de sänder ut en testbild? Vad är det vi testar? Är det så att de testar att säda för att se att sändningsförmågan fungerar? Eller är det en service de tillhandahåller för att jag ska kunna testa något och var är det i såndant fall det är tänkt att jag ska testa? Och hur kommer det sig att jag absolut måste testa det mitt i natten?  

För mig är testbilden ett mysterium.

Att våga göra det som är rätt

Iband ställs man inför beslut som är knepiga men samtidigt helt självklara. I vissa fall är det självklarheten i beslutet som gör det just så jobbigt. Ibland blir man själv utsatt av beslut man fattat trots att beslutet fattades just för att hjälpa någon annan. Det borde vara så självklart att fatta beslut baserade på medmänsklighet men utsattheten gör att man trots detta kan tveka, känna sig rädd och nervös. Men vissa saker bara måste man göra.  

Och nu är det gjort och jag är faktiskt mycket stolt över det! Det känns bra, även om en liten liten bit av mig faktiskt är lite orolig.  

Jag avslutar med ett citat.

"I bland måste man göra saker trots att man inte vågar, annars är man ingen människa då är man bara en liten lort."

Dopvärk och effektivitet

Om detta inlägg ser lite konstigt ut kan det bero på två saker. För det första så kan det bero på att vi verkar ha fått besvär från vår d-tangent. Den fungerar inte riktigt som den ska, ibland får man trycka väldigt många gånger på den för att den ska fungera. Mycket irriterande! För det andra skulle det kunna härröra från att jag fått träningsvärk i armen.


Jag misstänker att när man får träningsvärk i armen efter ett dop är det nog dags att skaffa ett gymkort. Tänk att jag faktiskt är så otränad att jag fått träningsvärk efter ett dop, lite underbart jobbigt på något vis. Och nu när jag tydligen blivit präst kanske det blir fler dop i framtiden...


Igår var vi underbart effektiva. Efter dop med efterföljande mottagning så var vi på en inflyttningsfest. Jag har faktiskt ingen aning om vilka de som flyttat in i lägenheten var och i ärlighetens namn var jag väl inte väldigt intresserad av det heller. Gick mest för att träffa the Female Player no 1. Sedan gick vi ut och tog en drink. När vi kom hem (när fåglarna redan börjat kvittra och det är bäst att man drar ner sina persienner innan man går och lägger sig för annars vaknar man av solen efter bara någon timme) började jag med grattiskortet vi ska överlämna idag på en examensfest vi ska på. Det finns en viss tillfredsställelse med att känna sig effektiv.