Välkommen nya färska barn!

Men alltså gissa vad som har hänt! När jag skulle gå till jobbet imorse noterade jag att jag fått ett sms. Jag vill inte vara negativ till alla er andra som skickar sms till mig, men imorse hade jag fått ett sms som fick mig att hoppa och studsa av glädje, slå det om ni kan! Att jag hoppar och dansar runt i hallen händer nästan aldrig av ett sms men imorse hände det!

Vår gudson har fått en syster och allt hade gått bra! Oj oj jag är så glad och lycklig att jag nästan kan gå av! Detta är ju så underbart fantastiskt att man verkligen blir rörd! Jag ser verkligen fram emot att få träffa denna person och tillönska henne GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN i efterskott!

Btw, vi har sålt vår lägenhet och på måndag vår vi nycklarna till vår nya våning, ska bli spännande!

Sov sött kära blogg läsare, nu ska jag kolla färdigt på curlingen och sen sova. Helt sjukt vad duktiga dessa tanter är!

HBT

Rfsl erbjuder vårdrelaterade arbetsplatser en sk HBT-certifiering. I grunden tycker jag att det är fint, dock kan jag väl kanske tycka att vårdrelaterade arbetsplatser inte borde anställa människor som behöver en HBT-certifiering. Jag tycker i grunden att ingen människa som måste HBT-certifieras för att kunna bemöta ALLA människor lika och med ett sinne som inte svärtats av HBT-fördomar och trångsynthet borde få arbeta på någon arbetsplats. År 2010 borde det vara självklart för varje liten människa att behandla alla lika och inte förutsätta att folk är på det ena eller andra sättet...men så är det antagligen inte och kanske behövs en HBT-certifiering, eller?
 
Personligen jobbar jag med mina fördomar kring osmarta människor. Jag har en tendens att förvånas över hur osmarta och puckade folk kan vara. Jag borde öppna mitt sinne och sluta tro att folk är smarta och begåvade när det finns så många puckon!
 
Ett företag som borde arbeta mer med sin HBT-profilering är IKEA där skylten för familjeparkeringen ser ut som följer. IKEA borde veta att en familj kan se ut på många olika sätt.

 
Jag tog mig friheten att göra en ny skylt åt IKEA. En familjeparkeringsskylt som gör att även min familj skulle känna sig välkommen. Om någon på IKEA skulle vilja använda skylten kan jag i just detta fall tänka mig att bortser från copyright-texten högst upp på denna sida.

En annan trevlig HBT-relaterad sak var detta som inte kan betraktas som annat än skadegörelse egentligen, men ack vad trevlig sådan! Gick förbi denna skylt för en tid sedan och kunde inte låta bli att le.


Semester?


Man skulle kunna tro att jag är på semester eftersom bloggen inte uppdateras så flitigt. Tyvärr är jag inte på semester, inte det minsta alls faktiskt. Semester...bara smaka på ordet...mums! Tänk sol, värme, slappa dagar, bra böcker, goda drinkar och fantastisk mat. Oj, jag behöver verkligen semester! Jag är så trött på kyla!

Var ute och åt ikväll, väldigt trevligt, inte som semster men trevligt ändå. Bilden - ja det är visst en Kaffe Karlsson. Jag gillar ju egentligen varken kaffe eller grädde men det var tydligen sprit i och det var ju lite värmande på något vis.

Piña Colada

Eftersom vi ska ha visningar av vår lägenhet har vi piffat till den lite, vi köpte exempelvis en ananas. En ananas är inte direkt billig. Jag tycker inte om att behöva slänga mat men om en potatis blivit dålig är det ingen katastrof om man måste kasta den, en ananas däremot...oj oj!

Så, vad gör man om man råkar ha en ananas över? Jo, man gör sig en
Piña Colada! Eller två...eller tre...eller...

Copyright Samuel


Fotohelg

Har haft besök från storstan över helgen, mäkta trevligt! Vi har fotat lite, här kommer en bild på vatten från köket.

Cpyright Samuel


Utan handskar i kylan

När jag skulle till jobbet imorse och just kommit utanför porten noterade jag till min fasa att mina händer var nakna. När det är nästan tio grader kallt bör man inte gå bar om händerna men det var just vad jag gjorde. Illa! Efter att ha funderat en stund insåg jag att jag under mitt funderande traskat så pass långt att jag inte skulle hinna fram i tid om jag vände om för att hämta mina handskar. Höger hand stoppade jag i min mössa och sedan stoppade jag hela byltet i jackfickan. Vänster hand försökte jag linda in i min tröjärm innan den bäddades ner i andra jackfickan. Jag måste tillstå att det fungerade, inte optimalt men jag har kvar mina händer och fingrarna har inte trillat av, lycka!

Anna Lindhs syster - en bitsk tant?

År 2003 mördades Sveriges utrikesminister Anna Lindh och igår var jag och en polare på ICA och skulle handla mat. När vi stod i kön och väntade på att det var vår tur att betala så noterade vi att det på en löpsedel stod att Bo Holmberg dött. Bo Holmberg och Anna Lindh var sedan 1991 gifta och hade två söner tillsammans.
 
Vi kom att samtala om att det var synd om dessa barn som vid så ung ålder förlorat båda sina föräldrar. Med all välmening och med den yttersta respekt för dessa unga individer förde vi ett litet kort samtal kring detta faktum när tanten framför oss i kön vänder sig om och säger "De har faktiskt en jättebra moster!". Hon sade det på ett sätt som inte kan beskrivas på annat sätt än tillrättavisande. Som om vi sagt något olämpligt.
 
Ett. På vilket sätt tyckte denna tant att hon hade rätt att beblanda sig i vad som var ett samtal mellan två personer?
 
Två. Det enda jag kan tänka mig som skulle kunna göra att hon upplevde att hon kände sig nödgad att använda en tillrättavisande ton skulle kunna vara om hon faktiskt var denna moster. Men varför skulle denna moster vara ute och handla kyckling och tomatpuré och vara bitsk just denna dag? Dessutom, varför blev hon upprörd över att vi tyckte synd om dessa barn?

Märkliga mail

Jag fick ett märkligt mail idag, ett spam antar jag.


Varför skickar någon ett sådant mail till mig?! Är det en pik? Jag skulle väl inte påstå att jag faktiskt behöver gå ner så mycket i vikt, inte ännu iaf. Dessutom, om det endast är kvinnor som får delta är det ju ganska bortkastat att skicka mailet till mig.
 
Vidare fick jag ett annat mail under gårdagen som talade om att min inkorg nästan var full och att det fanns risk för att mail inte skulle komma fram om inkorgen var full. Enligt mig är det väl ganska obegåvat att skicka ett sådant meddelande via e-post, hade varit bättre att ringa istället, risken finns ju att just detta mail gjorde att min inkorg faktiskt blev full och tänk om jag då missade något viktigt mail.

Jag tänker på de stackars människorna på Haiti

Det var någon som sa att den där virrpannan Carola Häggkvist var på Haiti just nu. Är det verkligen sant? Har inte dessa arma människor som bor där haft nog med olycka för ett tag? Oj oj oj...

Kropp o knopp

Oj oj det har varit mycket med mina fysiska förehavanden den senaste tiden.
 
Ett. Förra veckan vaknade jag en morgon och såg dubbelt, maken noterade att jag hade ett streck på vänster ögas hornhinna. Att se dubbelt var inte alls vidare roligt. Jag har efter min ögonlaseroperation betraktat mig som lite av en falk, eller hög eller annan rovfågel med god syn, då jag sett bättre än vad som betraktas som normalsyn, denna plötsligt påkomna synrubbning gjorde mig aningens nedstämd. När klockan hade passerat tio på förmiddagen såg jag ganska normalt igen, dubbelseendet vad borta men en viss grumlighet kvarstod dock. Jag hade fått en tid hos ögonläkaren samma eftermiddag. Ögonläkaren konstaterade att jag hade några små prickar på hornhinnan och föreslog att jag skulle använda ögondroppar. Min syn var inte skadad, hon noterade att jag hade en synskärpa på 1,5 (normalvärdet är 1) med enstaka fel, riktigt bra med andra ord. Hm, jag som tyckte att jag såg dåligt...
 
Två. För några dagar sedan fick jag utslag på en axel som kliat ganska mycket. Har ingen aning om vad det kan vara. Jag var övertygad om att det var bältros men det var det tydligen inte. Antagligen någon form av allergisk reaktion, undrar bara vad det är jag ska undvika...hoppas att det är vinter och kyla. Kanske kunde få Försäkringskassan att bekosta flytt till något varmt land där jag kan sitta på en veranda i solen och dricka drinkar hela dagarna.
 
Tre. Jag är förkyld. Skit också!
 
Fyra. Marfans syndrom - kan det vara något jag har? Bäst att kolla upp det hela.
 
Fem. Under semestern på Guadeloupe noterade jag till min fasa att mitt hår antagit en tämligen lockig karaktär. Jag har absolut inget emot lockar, det är mycket fint. Jag har alltid haft lite sk självfall och aningens lockigt hår i nacken men nu hade huvudet liksom antagit en totalt krullig karaktär med riktiga korkskruvslockar. Inte alls den looken jag strävat efter, måste varit det tropiska vädret. Se bild nedan.

Copyright Samuel
Mitt huvud