Bloggpaus

Bloggen kommer att ta en liten paus.

Varför paus? Ja, varför inte?!

Hoppas att året börjat bra för er alla.

Är tillbaka i februari.

Copyright Samuel


Sorgligt avsked

Jag gillar inte arrangerade gruppbilder, jag tycker inte om att vara med på några kort alls egentligen. När man avslutar en utbildning, eller någon annat långvarigt tillsammans med andra människor händer det ibland att man blir tvingad till en gruppbild. Jag kan iofs tycka att det är trevligt att ha en gruppbild där folk är med som man på ett eller annat sätt känner att det kanske vore skoj att komma ihåg.
 
Idag har jag gjort något av det mest sorgliga och tråkiga man kan utsätta sig för i januari, denna stund kommer varje år, jag är mycket välmedveten om detta men ändå är det lika tråkigt. Idag plockade jag bort julgranskulorna från granen. Det är verkligen supertrist. Tänkte att jag skulle ta en gruppbild för att påminna mig som denna trevliga tid vi haft tillsammans jag och mina julgranskulor (jag brukar försöka få maken att tycka att det är hans också men det går oftast ganska dåligt).
 
Så, adjö kära julgranskulor och tack för denna jul! Om mindre än ett år packar jag upp er igen...saknar er redan!


Nä, jag brukar inte ha en avokado i granen men det såg så trist ut så jag lade dit en sådan när jag skulle ta bilden...


Efterrätten som inte blev av

Jag är verkligen inte den som tackar nej till sötsaker. Igår hade vi tänkt att göra en variant av marängsviss så vi hade köpt bananer. Men efter en mycket mättande måltid orkade vi faktiskt inte efterrätten, nu har jag två bananer som bara ligger här hemma och skräpar. Har ingen aning om vad jag ska göra med dessa, är inte sugen på marängsviss längre. Om någon vill ha en banan är det bara att säga till...


Förlaga



Överbliven frukt


Helguppdatering

Har varit långledig vilket har varit underbart, dock kan jag väl inte riktigt stoltsera med att ha uträttat några stordåd under min ledighet men har haft det ganska bra ändå. Igår fick jag finbesök. Vi hade tänkt att laga något indiskt. Det slutade med att efter att ha bläddrat i en indisk kokbok och dreglat över allt som verkade gott gick vi och handlade matmaterial för att kunna göra vegetariska hamburgare. Jag var verkligen sugen på indisk mat men efter att ha läst recepten så kändes allt bara väldigt jobbigt (även om indisk mat egentligen inte är så svår att laga).

Man kan ju tycka att det ser ut som väldigt mycket mat för en person och det var just vad det var, jag orkade inte äta upp allt...


Grann gran

Nu är det snart tid att göra sig av med granen. Känns, som alltid, mycket tråkigt! Men ja, det är väl inte egentligen så lång tid kvar till nästa jul om man ska vara ärlig...

Copyright Samuel


Läs förra inlägget först...

Eller vänta...lyssnade på den där sista låten igen, det är nog inte you manatee utan humanity. Hm, var inte alls lika intressant då faktiskt...
 
Delar med mig av lite torktumlarpoesi istället.

Copyright Samuel


Märklig musik

Jag som sjunger väldigt mycket kan inte undvika att stundvis försätta mig i bryderier. Jag har just nu två julsånger och en annan sång som jag klurar på just nu.
 
1) Det finns en sång som innehåller följande ord “I den stilla julenatt, Josef och Maria satt, vaggande i stallets vrå, det lilla barnet, minibarnet Jesus...”. Jag har inte hört den på länge men den finns i mitt huvud ibland. Det jag inte kan förstå är varför man ska sjunga minibarnet, kan det verkligen vara rätt?! Mycket förvirrande och ganska konstigt!
 
2) I låten “Do You Hear What I Hear” sjunger vi bland annat  “A child, a child, shivers in the cold, let us bring him silver and gold...”. Varför ska man ge ett barn som fryser silver och guld?! Det verkar väldigt märkligt. Visst, det är värdefulla presenter men nja...jag tycker faktiskt att textförfattaren brustit aningens i sitt omdöme där. Lyssna här (och den som inte bara älskar SuBo är det något fel på!).
 
3) I låten All I Need Is You sjunger någon något i stil med “With the power of a melody, I call upon you manatee...”. Jag tycker att det är konstigt att någon skulle försöka få en sjöko att involvera sig i det hela, men ja, det är ju bara min ringa åsikt.

En blomma, en "dikt" och mina ambitiösa äpplen

Av makens bror fick vi en blomma för ett tag sedan, den blommar nu och är otroligt vacker! Är mycket glad för den!!! Precis rätt sort och rätt färg! Att vi dessutom inte tidigare har haft någon med tredubbla kronbladslager ger ju denna en extra lyxig känsla. Tusen tack! Dessutom, grattis till makens bror och hans fru som nyligen fått en son! Väldigt roligt!!!

Av min syster och hennes sambo fick vi kylskåpspoesi, HBT-edition. Eftersom vi har ett alldeles för stylish kök för att sätta magneter på vårt kylskåp satte jag dessa på torktumlaren istället. Ett ganska bra ställe om jag får säga det själv. :-) Tack så mycket för denna kreativa gåva!

Tidigare kunde ni läsa
här om hur jag testlagade äpplen. När det sedan var julafton gjorde jag faktiskt ett helt fat och min make gjorde en mousse att stoppa i dessa äpplen. Dock var vi sjukt mätta på kvällen så ingen orkade dessa...men det gjorde inget, de har stått i köket som en vacker dekoration.

Copyright Samuel





Jag och mitt löfte

Jag har ett nyårslöfte som jag kört på i flera år nu. Varje nyårsafton lovar jag att försöka att bli lite bättre. Om jag lyckas? Nja, jag vet inte men det är inte poängen, det viktiga är att alltid sträva efter förbättring, att anstränga sig lite mer för att bli lite bättre.

Jag som inte äter frukost normalt tänkte att jag skulle slå på stort och äta frukost för att skaffa mig lite bättre vanor. Nedan ser ni vad jag åt till frukost. Riktigt gott faktiskt!

Copyright Samuel


Glasburkgalenskap

Jag har fått dille på att stoppa saker i glasburkar. Egentligen helt onödigt, värdelöst och tämligen opraktiskt, men ack så skoj!

Måste skaffa fler burkar (och lämna tillbaka en som är lånad) samt hitta på fler saker som man kan stoppa i burkar!

Copyright Samuel