Uppdatering

Nu har jag inte skrivit något på länge.  

I lördags var vi på en trevlig födelsedagsmiddag.  

I söndags var vi ute i skogen och hunden tränade på att söka svamp, dessutom passade hon på att springa bort. Väldigt irriterande och faktiskt ganska obehagligt! Hon var borta i en ganska lång stund. Under tiden hon var borta for jag runt i skogen som en galning och ropade på henne. Beklagar om jag skrämde någon svampplockande tant eller så...en yngling (jag använder ordet med viss reservation - fyller ju faktiskt jämt om ett par år typ) med stora Diorsolglasögon i nyllet och en Guccikeps nerdragen i pannan som springer runt i skogen ser nog lite galen ut. Passade på att plocka 5 dl blåbär också (inte medans vi letade efter hunden utan innan).

Vi spenderade eftermiddagen och kvällen med att avveckla en bokhylla, jobbigt som bara den!!!  

I måndags var det franskakurs igen. Det började en ny kille i vår lilla grupp, han kom från ett land långt borta och hade kommit till Sverige förra veckan. Han hade läst lite franska för typ tio år sedan (vilket inte märktes...). Dock kunde han ingen svenska. Jag har verkligen inte generellt problem med människor som inte talar svenska, men när jag har betalat pengar för en kurs i franska så förväntar jag mig att inte behöva bli störd av allt måste översättas till engelska dessutom. Jag förstår faktiskt inte varför man beslutar sig för att läsa en franskakurs i Sverige när man inte kan svenska, hade det inte varit bättre att läsa en svenskakurs istället?! Jag funderar på att ringa och klaga, jag antar att de inte kan slänga ut honom från kursen nu när han redan börjat, men de kanske kan lära sig något för framtida kurser.  

I tisdags vet jag faktiskt inte riktigt vad jag gjorde. Eller jag jobbade ju...men bortsett från det har jag inte riktigt koll. Eller jo jag var ute och traskade med hunden en lång stund.  

I onsdags var jag ute och traskade länge med hunden efter jobbet. Maken bakade en blåbärspaj som var otroligt god!

Bio

I torsdags var jag och maken på bio, såg 2 dagar i Paris. Filmen skulle enligt information vid bokning av biljett samt tryckt information på själva biljetten börjat vid kl 20.30. Kl 20.32 blev vi, efter att ha blivit antastade av en galen tant i lobbyn som tyckte att vi skulle bjuda henne på popcorn, insläppta i salongen. Efter att ha suttit och tittat på reklam i närmare en kvart blev vi bjudna på en tom duk ett par minuter för att sedan igen bli serverade reklam i ytterligare fem minuter. Sedan började filmen. Den var inte så bra faktiskt. Att jag dessutom var riktigt irriterad över att ha betalat pengar (eller egentligen inte eftersom vi hade företagsbiljetter) för att sitta och titta på reklam i 20 minuter gjorde inte mitt intryck av filmen bättre. Jag tycker att det är helt vansinnigt att man ska bli tvingad att genomlida 20 minuter av reklam när man ska på bio. Är det så att de absolut ska visa reklam så anser jag att den ska börja innan utsatt tid för filmen. Då kan de människor som faktiskt inte har bättre saker för sig komma 20 minuter innan och titta på reklam och så slipper resten av oss slösa med vår tid.  

Idiotförare

Ibland blir man riktigt upprörd! När jag var ute med hunden på lunchen och skulle gå över en gatan (vid ett övergångsställe naturligtvis) var det en bil som inte stannade och släppte fram mig. Inte för att det var så upprörande egentligen, att folk är ouppmärksamma och inte följer de trafikregler som gäller är väl inte helt ovanligt. Men idiotgubben hade oartigheten att tuta på mig och hunden. HALLÅ?! Det är jag som borde tutat på honom (eller om jag hade varit lite mer snabbtänkt - sulat en full bajspåse på hans bil!). Hur resonerar man om man tutar på någon som gått över halva vägbanan och otvivelaktigt har lagen på sin sida? Antagligen är man helt körd i huvudet och borde bli av med sitt körkort och troligtvis också spärras in på anstalt! Vissa människor borde verkligen inte få vara ute i samhället, klarar man inte att behandla sina medmänniskor med respekt och en viss gnutta ödmjukhet har man inget på våra gator att göra! Bilen var svart och hade troligtvis reg.nummer: WYM252, med viss reservation - i min vrede kan jag råkat kasta om någon bokstav eller siffra.

Maken gissade att det säkert var någon anställd på
BR-leksaker [Obs, länk!] som var förare. Jag tror han har rätt!!!

No, French!!!

Igår när jag skulle på franskakursen blev jag mött av en äldre farbror i en synnerligen festlig mustasch. Han hälsade mig välkommen till utbildningsenheten och dialogen som följde roade mig enormt.  

Mustaschfarbror: Swedish?
Jag: No, French.
Mustaschfarbror: Swedish?
Jag: No, French!
Mustaschfarbror: Swedish? [Pekar på en lista över samtliga kurser som startar denna kväll.]
Jag: No, French!!! [Pekar på samma lista.]  

Han frågade nog först om jag skulle läsa svenska och trodde att jag trodde att han undrade var jag kom ifrån. Väldigt förvirrande men ack så lustigt!

Hur norrländsk är du?

Jag är tydligen 15% norrländsk. Maken hela 19%. Hur norrländsk är du? Testet finns här.

Pradavin

Ok, jag är en tönt, men jag kunde bara inte motstå att köpa detta Pradavin när vi var hemma i Nice nu senast. Jag återkommer med mer information kring hur det var att dricka när/om vi dricker det. Snyggt i vinstället om inte annat...

Pradavin

Vad gör man med en fredagseftermiddag?

Jo...man går ut i skogen och övar svampsök med hunden och så plockar man fina löv och några nypon och binder sig en mysig höstkrans. Hm, börjar jag bli en liten tant? Jag gissar att små mysiga tanter binder sig höstkransar av vackra löv och grenar. Jag gillar tanter!

Höstkrans

Hurra för helg och jag ska börja läsa franska...igen

Tänk att det äntligen är fredag. Helt sjukt vad denna vecka varit lång. Redan i tisdags tyckte jag att det egentligen borde varit fredag, jag fattar inte hur en enda vecka kan upplevas så hysteriskt lång, verkligen galet! För några dagar sedan var mina svärförädrar över och uppvaktade mig i efterskott. Det var väldigt snällt! Fick en fin blomma samt en värmande pläd och en snygg vattenkanna, väldigt bra presenter!  

Har upplevt att jag varit lite småsjuk ett tag nu, käkat lite antibiotika så nu ska det nog gå över. Har varit skönt med en värmande pläd!  

På måndag börjar jag läsa franska igen. Denna gång skippar jag de 
puckade studenterna som går en kurs som de redan kan för att kunna slösa lite med mina skattepengar som de stoppar i sina blilliga jeansfickor i form av studiemedel. Skandal! Men nog om det... Denna gång ska jag gå en kurs som jag betalar för och som ska vara lämplig för oss heltidsarbetande människor som har råd att betala för att tillskansa sig kunskap...och inte för småglin som snyltar på andras pengar för att bli matade med kunskap de redan besitter. Ok, lite bitter är jag - jag erkänner.  

Paddor med dödslängtan

I lördags var jag på ett mycket vackert bröllop med en god och trevlig middag efter. Då hunden varit lite överbeskyddande sedan vi kom hem, antar att hon saknat sin flock lite, hade vi inte hjärta att lämna bort henne över natten så vi åkte hem på kvällen. Det var mörkt och regnade när jag skulle ratta vår lilla bil hela vägen hem. Vägen var beströdd av diverse amfibier - paddor (eller grodor, vet faktiskt inte vad det är för skillnad mellan de två, dessutom har jag ingen aning om vad för djurgrupp de tillhör, men i samanhanget upplever jag det som mindre viktigt). En nyhet för mig var att dessa tämligen obehagliga små varelser hade en så stark dödslängtan. Helt orädda satt de mitt på körbanan och bara stirrade stint rakt in i döden (i detta fall oturligt nog vår bil). De verkade inte ha en tanke på att flytta sig eller på att det kanske var totalt olämpligt att sitta på vägen, jag gissar att paddor inte tänker så mycket. Jag kan ju inte direkt stoltsera med att jag värnar om alla djurs bästa (jag äter ju faktiskt vissa av dem) men jag tycker inte om att köra över dem...mest för att jag inte vill kladda ner bilen. Vem har egentligen lust att kliva ur sin bil mitt i natten (i regnet) för att skrapa av ett dussin mosade paddor? Inte jag iaf...

Huslighet och elstängsel

Jag blev utmålad som huslig i en av mina favvobloggar (här), jag förstår inte riktigt varför. Men igår efter skogsturen med hunden ansåg jag att det var väl bäst att försöka leva upp till ryktet så då bakade jag och maken bröd och småkakor samt gjorde en lasagne.

Nu ska jag klippa makens hår sen ska vi ner på stan och köpa en present. Solen skiner faktiskt. Hurra!!! Jag trodde att jag skulle bli tvungen att med en frimärkssamlares försiktighet pakcka ner mina födelsedagsDior i sin vita (rena!!!) låda när vi kom hem till Sverige, men jag hade de på mig hela turen igår och kanske kan jag ha dem på mig idag också. Leve solen!!! Måste dock sett litet konstigt ut när vi traskade omkring i djup (och för den delen mycket skuggig) skog med stora Dior mitt i nyllet. Inte så skogsmulleaktigt på något vis, inte för att det gör något. Jag har aldrig utgett mig för att vara vidare skogsmulleaktig. Dessutom råkade vi gå lite fel så när vi kom ut från skogen hamnade vi vid ett elstängsel. Enda alternativet var att försöka ta sig över, ganska obehagligt faktiskt. Jag är lite rädd för elstängsel. En gång i min barndom fick jag en stöt på tungan (fråga inte hur det gick till...men jag kan säga att det är inte en bra idé att prata massor samtidigt som man sticker in huvudet i en hage).

Pestogubbe

Det här var ett av de roligaste inläggen jag läst! Hur underbart som helst!

Igår var vi ute och åt, väldigt trevligt och roligt, jag skrattade så mycket att det nästan gjorde ont.

Idag var vi och storhandlade. Jag vet inte, men jag måste sett ut ungefär som jag jobbade på ICA, och det gör jag verkligen inte!
Gubbe 50+: Ursäkta vet du var peston finns?
Jag: Hm, jag tror att den borde stå här någonstans.
Gubbe 50+: Vad är pesto egentligen?
Jag: Det är med basilika och så, man har det ofta till pasta.
Gubbe 50+: Jaha...
Jag vet inte varför, man jag kände att jag var tvungen att hjälpa gubben hitta sin pesto så det var just vad jag gjorde. Nu måste man ju fråga sig - hur kan man vara 50+ och inte veta vad pesto är? Han måste levt under en mycket tung och stor sten de senaste 20 åren.

Hunden fyller två år idag. Hon fick ett paket och lång tur i skogen. Verkade väldigt nöjd! Grattis på lilltjejen!

Inlägg

Vad knäppt alla inlägg får ju inte plats på en sida...irriterande! Och eftersom jag skrev detta ganska onödiga inlägg försvann ytterligare ett inlägg, men det går att hitta resten på något vis. Hm... Tydligen ska man trycka på den där femman i kalendern. Då kommer dagens skörd fram.

Så roligt att träffa hunden igen, har verkligen saknat henne massor!!!

Slut

Onsdag 5/9

Hemresa - vemod. Komma hem och träffa hunden - total lycka!


Killen bakom mig på planet hade inte fällt upp sin stol (eller snarare hade han fällt ner den för jag förutsätter att den var uppfälld när han klev ombord). Dessutom hade han inte knäppt sitt säkerhetsbälte. Detta var tom efter den obligatoriska säkerhetsgenomgången. Kabinpersonalen var tvungen att säga åt honom. Suck! Varför är det alltid någon som tror att reglerna inte gäller just honom (eller henne, men i detta fall en kille)? Idiot!


Och med det avrundar jag mitt semesterbloggande i min Palm pilot. När planet väl har landat och jag kommit hem (eller egentligen, när jag kommit till mitt ena hem - har ju två nu) ska jag ladda upp mina noteringar till bloggen.


Ska kvinnor få rösta?

Tisdag 4/9

Låg på stranden en liten stund. Städade. Var ute och åt.


Ett fenomen som jag flertalet gånger observerat nere på gatan här i Nice är som följer : kille och tjej kommer i bil. Killen kör. Parkerar på övergångsstället. Slår på varningsblinkers (som om det skulle mildra idiotin lite). Kliver ur bilen. Traskar till kebabstället en liten bit bort. Kommer tillbaka till den knasigt parkerade bilen. Slår av sina varningsblinkers. Ger tjejen mat. Hela tiden har nu hon bara suttit där i bilen och bara väntat.  Var tog jämställdheten vägen? Varför kan inte tjejerna köra eller gå ut ur bilen för att handla mat? Jag tror inre att det beror på inkompetens, jag tror att dessa tjejer håller hårt på könrollerna. Så länge de faller ut till deras fördel. Ska alla ha samma rättighere borde det även medföra samma skyldigheter. Om man anser att man har rätt att rösta borde det vara ens skyldighet att faktiskt hoppa ur bilen och handla sin egen kebab! Visserligen är det säkert lika mycket killarnas fel - de tror säkert att de bör göra detta för sin tjej. Nä tjejer, ska ni rösta får ni allt hålla upp er egen dörr, skjuta in er egen stol och köpa er egen kebab!


Löpning och skitig Dior

Måndag 3/9

Imorse var vi ute och sprang, det var ungefär lika jobbigt som skönt. Det var ganska många andra som liksom vi ville inleda veckan med en stunds hurtbullighet nere vid havet. Det där med att springa 'tillsammans' med människor (man inte känner) har sina för- och nackdelar. Man kan ju få lite draghjälp och det kan ju vara skönt. Råkar någon framför en springa lite för långsamt är det ju ack så skönt att med fejkad lätthet segla förbi. Tyvärr har jag en ovana att 'segla' förbi folk i ett tempo jag egentligen inte bemästrar...men vad ska man göra - segerns sötma går inte att säga nej till. Dock ligger förnedringen aldrig långt bort, har man vridit upp sitt tempo för att springa om och sedan kroknar och bli omsprungen av den man just sprang om - total förnedring! Vid ett sådant tillfälle är det bäst att bara lägga av och kanske kan man även mumla något om att man ändå hade sprungit klart.


Läst ut A year in the merde av Stephen Clarke. Vill minnas att jag hissade den i ett tidigare inlägg (var det kanske rent av igår?). Jag får nog medge att boken mot slutet faktiskt kanske var en aning seg. Egentligen var den nog inte alls det, det var nog bara första halvan som var så hysteriskt rolig så att andra halvan (som var mer 'normal') i ren kontrast framstod som seg.


Vårt franska bankkonto är äntligen klart. Tänk att det skulle ta tre veckor - mycket imponerande att de alls får något gjort i detta land. (Först skrev jag ''...i detta ineffektvitetens mecka'' men sedan ändrade jag mig, det var faktiskt orättvist.)


Men jag måste faktiskt klaga lite på graden av service här. Maken köpte mig gigantiska och übersnygga solglasögon från Dior i födelsedagspresent. Jag var med och provade. Säljaren putsade brillorna lite och frågade hur de passade och om han skulle justera något - inget att klaga på ännu. Sedan gick han till något litet utrymme bakom kassan för att hämta fodralet, som i detta fall var en vit låda. När han kommer tillbaka med min låda ser jag hur han gnider lite med tummen på ett ställe på lådan, stoppar i Diorbågarna och lägger hela härligheen i en påse. När vi kommer utanför butiken granskar jag lådan. SKANDAL! På min vita fina Diorlåda är det en fläck, det var den han halvhjärtat försökte gnida bort med sin tumme. Hm, ingen ska då komma här och sälja oss smutsig Dior! Vi gick tillbaka och fick lådan bytt...efter lång väntan. Det är verkligen dåligt att försöka sälja skitig Dior till någon, sådant borde faktiskt inte få förekomma! Om det inte var för att jag faktiskt har semester hade jag skrivit ett argt mail till hans chef. På tal om det...undrar hur det går med min hatkampanj mot BR Leksaker...


Igår spelade jag 330 poäng i Yatzy, det var bra.


Var köper man privatjet?

Söndag 2/9

Vandrade bort till flygplatsen. Det står alltid en hel drös privata jetplan parkerade där. Kom att tänka på vem man möjligen ska vända sig till om man vill köpa ett sådant. Jag har då aldrig sett någon flygplansbutik eller någon reklam för just ptivatjet. Inte ens Radio Riviera 106,5, som imorse stoltserade med faktumet att de hade många av världens rikaste som sina lyssnare, har reklam för flyg. Nu har jag personligen varken behov av eller råd med just ett privatjet...men tänk om man skulle - var letar man då?


Nu gick vi inte till flygplatsen för att titta på flygplan utan för att vi sett att det fanns någon form av park där. Att gå dit var en mer lagom tur än att gå till Monaco. Den där parken hade lite växter, fåglar, reptiler och fiskar. Inte supersevärd direkt.


Resten av dagen spenderades på stranden djupt försjunken i en bok, men små avbrott för ett dopp då och då. Har läst ut den där boken jag skrev om tidigare, den var hur bra som helst. Börjat på A year in the merde av samma författare (Stephen Clarke) och den är nog om möjligt ännu bättre.


Baguetter

Lördag 1/9

 Vid tvåtiden i natt såg jag en man på en skoter som höll i en baguette. Vem behöver ett stycke bröd mitt i natten? Ibland misstänker jag att dessa underbart knasiga fransmän köper dessa avlånga brödstycken bara för att man ska bära runt på dem för att se fransk ut. Jag har svårt att tro att detta land av finsmakare egentligen skulle tycka vidare mycket om dessa smaklösa, fiberfattiga baguetter. Tur att fransmän generellt är mycket dåliga på svnska (och andra språk också för den delen - bortsett från franska såklart) annars skulle det nog bli arga på mig efter att jag nu har förolämpat deras nationalklenod...

Krabba och bidé

Fredag 31/8

Igår beställde vi in det största och mest spektakulära skaldjursfatet som fanns på menyn, det var trevligt och väldigt festligt, gott dessutom! I ett av ostronen fanns en liten liten levande krabba. Den sparade vi och när vi ätit färdigt bar vi ner vår lilla 'krabbat' till havet och släppte den fri. Ibland kanske det är bättre att inte låta naturen ha sin gång...

I vår lägenhet här i Nice har vi en bidé (stavas det ens så?). Jag har nu äntligen klurat ut vad den är bra för. När man pga det varma klimatet är nödgad att i tid och otid exponera sina fossingar är det ju viktigt att hålla dessa extra vackra och då är bidén ytterst praktisk som arbetsyta.


Allt som bubblar är inte champagne och naturens gång samt sallad av jurister

Torsdag 30/8

Imorse väckte maken mig med de vackraste av liljor, nämligen de vita - min favvo! Han hade även gjort snittar till frukost. Till dessa serverade han champagne. Inte mousserande vin, vissa kallar ibland mousserande vin för champagne, visserligen är ju champagne mousserande men allt mousserande vin är inte champagne. Det är ju lite som om man skulle kalla Kalles kaviar för Beluga...


Efter frukosten tog vi bussen till Monaco och gick på Musée Océanographiqe och tittade på de spektakulära fiskarna i de nästan lika spektakulära akvariumen.


Såg en fiskmås som hade fångat en duva och en tant i festlig solskärm som försökte rädda duvan. För fler duvor är ju vad världen behöver... Ibland kanske det är bättre att låta naturen ha sin gång.


Lunch åt vi hemma i Nice. Åt en sallad som enligt menyn skulle inehålla advokat. Jag är i vanliga fall inte lagt åt ett kanibalistiskt håll... De måste haft en riktigt dålig översättare som översatte avocat till lawyer. Salladen var god. Sen gick vi till stranden. Har bokat bord på en fisk- och skaldjursrestaurant, ska äta en ''skaldjursplatå''. Hurra för mig som fyller år idag!


Hur man är fransk

Onsdag 29/8

Var ute och åt igår, har aldrig ätit fois gras tidigare så det var intressant. Under måltiden njöt vi av operasång av några medelduktiga operamänniskor. Den första sången de sjöng var Sankta Lucia, det tycke jag var trevligt!

Imorse var vi ute och sprang, det var jobbigt! Men sen tog vi ett bad i havet och traskade hem, då var det riktigt skönt att vara jag.


På eftermiddagen var jag synnerligen fransk. Gick till bageriet, hälsade på franska, beställde på franska, betalde med franska (eg europeiska) pengar och tackade på franska. Sedan bar jag hem min baguette under armen - att bära sitt bröd så är ungefär lika franskt som det är ohygieniskt! Som tur var fick jag brödstycket i en påse...


Underbara tanter och det goda livet

Tisdag 28/8

Här nere på Rivieran bara kryllar det av underbara tanter. De är så många och så fantastiska att någon, gärna jag, bara måste göra en fotobok med dem. Här ser tanterna inte ut som de gör i Sverige. Jag har visserligen inget emot svenska tanter, snarare motsatsen...men här finns det så många tanter som ser helt spektakulära ut!

Idag har vi köpt en taklampa, en liten spegel till hallen samt ett litet fat att ha på hallbyrån. Köpte boken ''Talk to the snail, ten commandments for understanding the French'' av Stephen Clarke. Läste första kapitlet nere på stranden under eftermiddagen, helt underbart rolig!


Har nämnt Riviera radio 106,5 tidigare men den stationen är värd att nämna igen. Den är liksom bara så för mycket på något vis. Saker som figurerat i etern: Hur du gör för att undvika beskattning av din förmögenhet - med telrfonväkteri. Property torsdag - allt om att köpa och sälja fastigheter på Rivieran. Det bästa av allt är en
jingel (hur nu det stavas...) de har ''When you've reached the good life - Riviera Radio''


Skön vardagslyx?

Måndag 27/8

Tvättat. Inte en otroligt rolig aktivitet. Har varken tvättmaskin eller tvättstuga här, dock finns det två tvättinrättningar nära. Vi körde två maskiner, tog 30 minuter och kostade 9,2?. Inte så dyrt men så var tvätten riktigt dåligt centrifugerad. Och naturligtvis var det orimligt dyrt att torktumla...så vi har köpt en tvättställning.


Våra fransk vänner skulle åka tillbaka till Paris idag. Vi hängde en stund på stranden tillsammans innan. På stranden finns det alltid mycket intressanta människor att studera. Såg en kille typ 35+ som hade med sig en flaska fin champagne som han drack ur och så rökte han en cigarr till. Ensamt firande eller bara skön vardagslyx? Vem vet...


Hur man känner igen andra svenskar på Rivieran

Måndag 27/8

Hur man känner igen andra svenskar på Rivieran - leta efter de som ser sura ut! Jag förstår verkligen inte varför men ofta när man ser några människor som ser sura ut på håll visar det sig senare när de traskar förbi att säkert sju gånger av tio är det svenskar. Antingen har folk inte så roligt här nere, vilket jag inte kan förstå. Det är sjukt bra här ju! Eller så anstränger de sig så hårt för att se übercoola ut. Det kan jag inte heller förstå, verkar bara jobbigt.

Råttor

Söndag 26/8

Igår kväll blev vi hembjudna till våra franska vänner på ett glas vin. Sen gick vi ut och åt. Två krogar, ett franskt gatuslagsmål (bevittnade bara) och en klubb senare avsutades kvällen hemma hos oss. När de franska vännerna gick var klockan redan sju på morgonen.


Gick upp vid halv tolv och traskade en sväng, dock inte till Monaco. Att gå dit tog över fem timmar och eftersom vi skulle möta de franska vännerna på stranden på eftermiddagen blev det en kortare tur. Såg en man som sopade en död råtta, det var väldigt otrevligt av flera orsaker. 1) Det var en råtta. 2) Den var död. 3) Den döda råttan blev sopad på.


För några dagar sedan såg jag en farbror som gick runt med en råtta på axeln. Jag hoppas innerligt att han medvetet hade satt den där. Jag sa inte till honom att han hade en råtta på axeln, borde kanske gjort det. Om jag gick runt med ett skadedjur eller diverse ohyra på mina axlar hoppas jag att någon sagt till.


Legat på stranden på eftermiddagen. Badat i havet, mycket trevligt!


Bokat hemresa till den 5/9.


Monaco

Lördag 25/8

Idag gick vi till Monaco. Det var lite längre än vad jag hade trott, men det gick att gå hela vägen. Vi åkte dock buss tillbaka, ett lite bekvämare alternativ. Monaco är egentligen inte så fint, men vi gick förbi flera trevliga ställen när vi traskade dit. Ibland är det resan som är nöjet, inte målet.

Nässköljning

Fredag 24/8

En dag för återhämtning. Åkte till en strand- och poolanläggning på andra sidan om flygplatsen. Jag har nog aldrig badat i en så kall pool, men det var uppfriskande och säkert hälsosamt och nyttigt för kroppen på något vis. Saker som är hälobefrämjande är ofta lite åt det osköna hållet, nässköljning exempelvis. Nu har jag iofs inte testat just nässköljning (om man bortser från den gången när jag pga bihåleinf fick bihålorna urspolade) men jag skulle kunna gissa att det känns ungefär som en kallsup. Och hur oskön en sådan är tror jag alla vet.

Ytterligare en byrå samt relativitetsteorin

Torsdag 23/8

Köpte en byrå till, att ha i hallen.

Ute och festade med franska vänner till klockan fem på morgonen. Det är märkligt vad tiden går snabbt när man har roligt. Tiden ska ju vara konstant... Eller hur var det med det där med rumstid, det krökta rummet, eller var det tiden? Jag borde helt klart bättra på mina kunskaper ang relativitetsteorin, att E är lika med m gånger c i kvadrat vet jag, men där slutar ungefär det jag vet.

Soffa

Onsdag 22/8

Köpte en liten soffa som vi bar hem.
Ute och åt med franska vänner.

Byrå

Tisdag 21/8

Köpte en byrå, tyvärr visade det sig att stället där man skulle hämta sin byrå inte låg i Nice. Vi fick ta en buss ut till ödemarken ock släpa den drygt 33 kg tunga pjäsen på bussen (mest maken släpade). Givetvis kunde man beställt hemkörning...men nja när det gäller byråer är hemkörning för amatörer!

Svenskar...

Måndag 20/8

Målat tavlor, behövde något att hänga på väggarna.

Två andra svenskar i den stora mataffären vid vinhyllorna ''här finns ju bara konstiga sorter...''. Då ska man ju betänka att utbudet där var ungefär motsvarande ett vanligt svensk  systembolag (exklusive beställninyssortimentet). Suck...

Söndag 19/8

Äntligen badat.

Manpursemecka

Lördag 18/8

Manpursemecka, så kan man baskriva Rivieran. Att en massa herrar, killar och pojkar traskar runt med små handväskor ser först lite förvånande ut, men när man väl tänker efter så inser man hur väldigt praktiskt det är.


Inte badat ännu.


Möbler

Fredag 17/8

Idag har vi blivt med möbler. Kylskåpet och ugnen kom idag (iofs inga möber men hurra ändå). Köpte ett bord och två stolar, var riktigt jobbiga att bära hem, men det gick iaf... Dessutom har vi beställt en säng, den ska komma på onsdag hoppas vi.


Trots att vår lgh ligger ca mitt i vad som kallas för den gyllene rektangeln får vi gå massor, gissar att allt vi behöver inte fick plats inom den ädla geometriska figuren. Mina fötter är hur trötta som helst, de behöver nog semester...


Ätit glass (vattenmelon + piña colada).

Inte badat ännu.


Trevliga vattenmänniskor

Torsdag 16/8

ldag fixade vi el. Vi har haft ström hela tiden, som tur är. Var lite orolig att vi vaken skulle ha det eller vatten när vi flyttade in - men det hade vi.


Jag fick ringa vatten bolaget tre gånger...pga att mobilen lade av. Pinsamt nog kom jag inte till samma vattenkvinna de två gångerna jag var tvungen att ringa tillbaka. Detta till trots var vattenbolagsmänniskorna väldigt trevliga.


lnte badat ännu.


Kupering

Onsdag 15/8

Idag är det någon form av helgdag här i Frankrike. Traskade ner till  stranden där det var någon form av uppträdande.


Många (nästan alla faktiskt) hundar här är kuperade. Det är totalt vidrigt! Jag förstår inte hur man ens kommer på tanken att klippa av svansen på sin hund! Det finns få saker man blir så lycklig av rakt in i hjärtat som en glatt viftande hundsvans. Jag tycker dessutom att det är fult. Smaken ska ju vara som baken - delad...men ALDRIG stympad!


Inte badat ännu.


106,5 Riviera Radio

Tisdag 14/8

Köpt ett kylskåp och en liten ugn, dessa ska levereras på fredag. Även köpt en stereo. Radiostationen som är favvo just nu är 106.5 Riviera radio.


Inte badat ännu.


Första semester dagen och vad man inte vill se på morgonen

Måndag 13/8

Varför tjuvstartar folk semestern redan på Arlanda? Tidigt idag fick vi skjuts till Arlanda. Hade varit uppe och packat lite för länge, sov ca två timmar, gissa om vi var trötta! Vad man inte vill se tidigt på morgonen är blekfeta svenska charterturister som traskar runt klädda som om de vore på sitt charterhotell på Kreta. Varför tycker folk att det plötsligt är ok att klä av sig redan innan de kommit fram till semestermålet? Självklart anser jag inte att man behöver resa i kostym, men jag har svårt att förstå varför man tar på sig sina badkläder innan man går ombord på ett flygplan. Det erbjuds vanligtvis inte badmöjligheter ombord på charterplan!


Framme i Nice
Vi fick ha med oss 30 kilo bagage plus handbagage. Väskorna vi checkade in vägde 29,7 kg. Rätt snyggt att ha tre hg kvar... Vi hade några timmar att spendera innan vi skulle till notarien för att skriva på de sista papperen. För att utnyttja tiden maximalt tänkte vi att vi kunde traska förbi banken och öppna ett konto. Fransk byråkrati är vansinnig! För att kunna öppna ett vanligt konto, utan kredit, behövdes de två senaste löneutbetalningslapparna samt en elräkning från Sverige. Vem tänker på att ta med sig en kopia av sin elräkning på semestern? Inte jag iaf! Efter att de efterfrågade pappern faxats från Sverige gick det typ att öppna kontot...dock var de tvugna att skicka all kontoinfo till Sverige, suck!


Hos notrien
En köpprocess som tagit över två månader avslutades med (utan att överdriva) säkert 45 signaturer. De hade ordnat en svensk översättare åt oss. Det var riktigt skönt eftersom genomgången av kontraktet var på franska, det måste tydligen vara så för att det skall vinna laga kraft eller vad det nu heter.

Vi lyckades inte köpa någon säng, istället släpade vi hem en stooor och tung luftmadrass. Den var så tung att både jag och maken fick skavsår av att bära den.