Första semester dagen och vad man inte vill se på morgonen

Måndag 13/8

Varför tjuvstartar folk semestern redan på Arlanda? Tidigt idag fick vi skjuts till Arlanda. Hade varit uppe och packat lite för länge, sov ca två timmar, gissa om vi var trötta! Vad man inte vill se tidigt på morgonen är blekfeta svenska charterturister som traskar runt klädda som om de vore på sitt charterhotell på Kreta. Varför tycker folk att det plötsligt är ok att klä av sig redan innan de kommit fram till semestermålet? Självklart anser jag inte att man behöver resa i kostym, men jag har svårt att förstå varför man tar på sig sina badkläder innan man går ombord på ett flygplan. Det erbjuds vanligtvis inte badmöjligheter ombord på charterplan!


Framme i Nice
Vi fick ha med oss 30 kilo bagage plus handbagage. Väskorna vi checkade in vägde 29,7 kg. Rätt snyggt att ha tre hg kvar... Vi hade några timmar att spendera innan vi skulle till notarien för att skriva på de sista papperen. För att utnyttja tiden maximalt tänkte vi att vi kunde traska förbi banken och öppna ett konto. Fransk byråkrati är vansinnig! För att kunna öppna ett vanligt konto, utan kredit, behövdes de två senaste löneutbetalningslapparna samt en elräkning från Sverige. Vem tänker på att ta med sig en kopia av sin elräkning på semestern? Inte jag iaf! Efter att de efterfrågade pappern faxats från Sverige gick det typ att öppna kontot...dock var de tvugna att skicka all kontoinfo till Sverige, suck!


Hos notrien
En köpprocess som tagit över två månader avslutades med (utan att överdriva) säkert 45 signaturer. De hade ordnat en svensk översättare åt oss. Det var riktigt skönt eftersom genomgången av kontraktet var på franska, det måste tydligen vara så för att det skall vinna laga kraft eller vad det nu heter.

Vi lyckades inte köpa någon säng, istället släpade vi hem en stooor och tung luftmadrass. Den var så tung att både jag och maken fick skavsår av att bära den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback