Gårdagen - ölpremiär

På gårdagens stora (över 100 personer) festmiddag drack jag min första öl. Har druckit öl tidigare, men aldrig en hel egen. Slutsatsen jag kan dra av min ölkonsumtion är att öl fortfarande smakar illa. Drack en Bacardi Breezer Watermelon innan, de är väldigt goda. Två snaps, två glas vin, en Baileys och en kopp kaffe med mjölk slank också ner under middagen. Haha öl och sen kaffe, tänk vad vuxen jag blivit...

Det var bordsplacering, sådant tycker jag verkligen illa om! Jag förstår faktiskt inte alls vad meningen med sådant är. Varför sitta och prata med människor man inte känner, som man inte kommer att träffa igen, som man inte har något att prata med om under en hel middag? Ser liksom ingen mening med det. Visst, det är spännande med nya människor som kan tillföra saker till ens tillvaro, men nja, de behöver inte tillföra saker till min tillvaro när jag äter, minglar heller efter middagen.

Tre sunkiga:
1) Det går inte att dansa och känna sig avslappnad i kostym. Trots att jag verkligen störtdiggar min
Morriskostym så är det inte en avslappnad mundering.
2) Öl. Tror inte ens att det spelar någon roll hur många man dricker, öl smakar beskt och illa.
3) Bordsplacering - inget annat än onödigt ont!

Tre festliga:
1) Jag är rätt stilig i kostym om jag får säga det själv.
2) Maten var ok.
3) Det var faktiskt en riktigt trevlig kväll och talen var vackra.

image48

Killar kan!

Varför brukar folk säga att killar inte kan göra flera saker samtidigt? Det kan vi visst! Idag var jag ett levande exempel på det! Blekte tänderna och gick ut med hunden samtidigt! Här snackar vi stor simultankapacitet. Varför kan man då fråga...jo för att 1) hunden behövde gå ut, och 2) ikväll skall vi närvara vid en festlig, högtidlig, akademisk tilldragelse och tänderna kunde nog allt se lite lite vitare ut (och ja, jag vet att jag är störd, men det är som resten av livet, det handlar om att vinna).

Det är alltid bra att äta lite före finare middagar så man inte ser glupsk ut, det har jag lite missat ikväll, får försöka utöva någon form av kontrollerad måttlighet och stor finess när jag äter ikväll, så det inte syns att jag superhungrig.

Jag vill kunna VAH:a

Folk med barn kan VAB:a (vård av barn eller vad det nu står för), detta tycker jag är självklart. Det är inget konstigt med att man ska kunna vara hemma med sin unge vid sjukdom. Men vi som inte har barn men har hund, vad får vi? Jo, vi får ta ut semester eller komp om hunden är sjuk, om hunden behöver gå till veterinären etc. När folks barn är riktigt små får man vara hemma med ungen tills den är lagom stor att klara av att vara på dagis. När man har valp behöver man inte vara valpledig lika länge som folk är barnlediga, men visst behöver man vara hemma när hunden är riktigt liten och färsk. Det som verkligen sticker i mina ögon är att jag måste vara med och betala pengar till de som är hemma med sina ungar (vilket jag är helt ok med) men när (om) jag skulle behöva vara hemma med vår hund (som är lika mycket en del av vår familj som vilket barn som helst och med stor säkerhet är bra mycket smartare än många små barn) utgår det inga pengar alls från samhället. Det borde vara lika för alla! Ska jag ge av mina pengar till någon som måste vara hemma med sjuk familjemedlem så förväntar jag mig att få pengar om jag måste vara hemma med sjuk familjemedlem!

Det är mycket som sticker i ögonen när man börjar fundera på det!

Stora frågor att fundera kring

Två saker har jag klurat på i några dagar, två riktigt stora frågor.

1) Strax innan den där stora smällen som var början på universum typ skall ju allt ha dragit ihop sig till en liten boll. Det jag inte kan förstå är vad den där bollen var i, det måste ju varit något runt bollen. Om man lägger en boll på ett bord är det ju bord under och luft kring och över, men hur gick det till här?

2) Universum är oändligt sägs det, samtidigt sägs det att det hela tiden expanderar. Hur kan något som redan är oändligt expandera? Jag får det inte att gå ihop...

Bilflytt

Det har sopats på vår gata. Det är ett trevligt vårtecken! Ett mindre trevligt vårtecken är att man måste flytta på bilen när det ska sopas, annars görs det åt en och dessutom måste man betala för det. Det kluriga är att de placerar ut en mängd skyltar om att det råder stoppförbud över ett ganska stort område vilket gör det hela lite svårt att bara flytta bilen till en annan plats. Vi löste det hela genom att maken tog ena bilen till arbetet idag. Några som inte hade varit observanta nog var de som äger bilen på bilden. Den blev flyttad. Såg mycket roligt ut, de hade på något vis fått upp bilen på små rullsaker och knuffade helt enkelt runt den. Undrar var man köper rullsakerna, verkade som en praktiskt sak när man ska fickparkera eftersom hjulen kunde rotera 360 grader. Beklagar den dåliga bilden, tagen med mobilen.

image44

Diskmaskinsmarodörer

Vilka är dessa diskmaskinsmarodörer? På min arbetsplats måste vi själva ställa ner vår disk i diskmaskinen (jag tror att vi måste köra den själva också - men eftersom jag anser att det faktiskt faller utanför mitt ansvarsområdet brukar jag inte engagera mig i det). Varje dag, när rasten börjar lida mot sitt slut, så ställer vi alla in våra koppar i diskmaskinen. Dock är det alltid några (icketänkare) som ställer sina koppar längst ut vilket får till följd att alla vi andra (tänkare) blir nödgade att dra ut hela den där korgliknande strukturen på övervåningen i diskmaskinen och ställa våra muggar bakom de som redan står där. Otroligt frustrerande! Det är ett bra sätt att få folk att avsluta sin rast med ett underliggande vredesmod som sträcker sig fram till eftermiddagsrasten då irritationen kulminerar eftersom samma idiotiska fenomen upprepas, troligtvis av samma (icketänkande) människor.

Fästingar och falafel

Vi har köpt 1,69 kg godis. Det är verkligen underbart med godis! Det finns få bra saker med godis, det är onyttigt för de allra flesta delarna av kroppen. Det som är bra med godis är att det smakar gott, man blir glad av att titta på det och det är en fin känsla att kunna tänka på sin stora påse med godis som bara står där och nästan strålar ut onyttighet mot en.

Idag när jag kommit hem från en lång tur tillsammans med hunden såg jag till min fasa årets första fästing, den satt på hennes huvud och när jag skulle plocka bort den så kröp den över på mig, usch! Sedan försvann den, den var på min hand och sedan var den inte där. Den kan ha trillat ner i min tröjärm. Jag ryser när jag tänker på att den kanske sitter på mig och bara är snuskig! Eftersom jag inte vet var den är så kryper det just nu över ungefär hela mig. Vad har dessa små fästingkräk för funktion egentligen? Vem glädjer dessa små verdervärdiga kryp? Vem skulle sakna denna snuskplåga om vi utrotade den? Jag antar att eftersom vi ännu inte utrotat fästingarna fyller de en funktion i näringskedjan. Till de djur som kommer sakna fästingarna i sin kost (om det ens finns något sådant djur) skulle jag med glädje kunna lägga ut små bitar med annan föda som kompensation, tex falafel.

Och med idag menar jag igår, eftersom jag har haft stora problem med att posta inlägg den senaste tiden...

2000-talets Katla

Igår efter jobbet var vi först ute med hunden en lång sväng (mycket skönt!) sen åkte vi och handlade mat. Jag gissade att varorna skulle gå på totalt 530 kr, det blev 8,50 kr mer, ganska bra gissat av mig måste jag påstå! När vi åkte hem från affären såg vi något mycket ovanligt. Det var någon form av vägmaskin, liknade lite en kranbil, hade en lång arm som stack fram framför den, stora blinkande lampor baktill, ur den där armen fram på fordonet kom det eld och så sprutade det ut någon vätska. Det där monstret åkte runt och sprutade lite här och var på gatan. Var som att beskåda 2000-talets Katla. Kan inte alls förstå vad den hade för funktion och varför den var ute och for runt så sent på kvällen. Och vad var det där med elden om? Det är faktiskt farligt att åka runt i trafiken med en öppen låga tycker jag! Jag ska senare under dagen posta två dåliga bilder jag tog i farten med mobilkameran.

image45image46

Hjälp, min Prada luktar våtdräkt!

Idag var det nästan sommar. Hade trenchen från Tiger, halsduk från Dolce & Gabbana samt kepsen från Gucci på mig när jag cyklade till jobbet imorse, då var det faktiskt lite kyligt. När jag cyklade hem på lunchen var det på gränsen till pinsamt, folk gick omkring med sommarkläder och där cyklade jag och såg rätt vintrig ut... Bytte jacka innan jag cyklade tillbaka. Dock märkte jag när jag plockade fram vårjackan från Prada att den luktade våtdräkt. Den hade hängt i samma garderob som våtdräkterna. I vanliga fall brukar de hänga i källaren, men vi har inte riktigt kommit oss för att hänga ner dem sen vi kom hem från Venezuela. Nu luktade min jacka våtdräkt, inte alls så trevligt. Hoppas lukten vädras bort snabbt!!!




Kalas, blodsocker och golv

Igår var vi på kalas. Det är inte så ofta man blir bjuden på kalas, ofast är det fest man blir bjuden på. Kalas är en mycket trevlig och totalt underskattad aktivitet. Mer kalas!!! Det bjöds på smörgåstårta. Jag kan nästan inte komma på något som är godare än just smörgåstårta... Egentligen är konceptet ganska konstigt, man gör en tårta av smörgåsar och kombinerar pålägg som man inte alls skulle drömma om att ha tillsammans i vanliga fall. Men på något konstigt vis blir det underbart gott. Utom en gång, var på en fest och hade blvit lovad smörgåstårta, så jag vill minnas att min salivproduktion redan var ökad när jag kom dit, inte så att jag dreglade eller så, var bara väldigt redo att äta...men väl där visade det sig att det var en riktigt otrevlig historia. En skapelse som inte på något vis var värdig att bli kallad smörgåstårta. Kan fortfarande bli lite ledsen och besviken när jag tänker på den händelsen. Har man sett fram emot smörgåstårta och får något annat sunkigt blir man faktiskt besviken!

Gårdagen var dagen för instabil blodsockernivå. Till frukost åt jag muffins och en gigantisk underbar kaka, hur gott som helst! Maken hade tagit vägen förbi ett kondis (ett ord jag inte använder så ofta). Till lunch var det kalaskosten (smörgåstårta och bullar), eftermiddagsfikat bestod av det som var kvar av kakan jag inte riktigt orkat äta upp till frukost och middagen utgjordes av en (åt nästan upp hela) pizza. Hade egentligen tänkt att beställa sushi, men när jag ringde suschistället svarade de att de hade stängt kl 21. Men varför svarade då tanten i telefon? Vem trodde hon skulle ringa? Om jag hade en rörelse där jag svarade i telefon (där jag jobbar nu svarar jag aldrig i telefon, vill någon mig något får de lämna ett meddelande och så ringer jag upp sen...typ) skulle jag aldrig svara efter stängning. Hm, kanske arbetade hon som telefonsvarare... Det har jag faktiskt gjort en gång för länge sedan. Satt på ett kontor och hade som uppgift att svara i telefon och tala om att de som egentligen jobbade där var ute på möte resten av dagen och skulle komma tillbaka på måndag. En person ringde (och ville inte ens lämna ett meddelande). Hade en väldigt lugn eftermiddag och tog mig dessutom friheten att smaka ganska många av deras kakor som de hade i fikarummet. Jag gillar kakor!

Efter kalaset igår skrubbades hela golvet i badrummet (även under badkaret) med avkalkningsmedel och andra starka saker och sedan lade vi en snygg trätrall över det fula golvet. Och ja, man kan tänka sig att det kommer att bli riktigt snuskigt där under, men det kommer det inte, vi är en renlig familj och kommer hålla rent och trevligt under trallen. Jag har nog aldrig träffat på ett så hårt träslag, hoppas innerligt att det inte är från något utrotningshotat regnskogsträd för då får jag verkligen dåligt samvete. Men jag tror inte det eftersom total materialkostnad stannade på ca 1200 kr. Nu känns det så fint på golvet där inne, det känns som att gå på ett båtdäck ungefär.

Detta har hänt...

Uppdatering:

Var ute och sprang för första gången i vår. Grundade innan med en stor härlig bit prinsesstårta, tyckte jag var en bra idé! Det var inte så skönt att springa som jag hade tänkt att det skulle vara. Tidigare när jag sprang, vilket var innan det blev vinter, upplevde jag känslan efter en löprunda som trevlig...denna gång var det bara jobbigt!

Har fått ett större rum på jobbet, ska flytta in i det på måndag. Har fått högre lön, eller löfte om högre lön, höjs från april. Har inte fått någon stämpel! Jag har vid ett flertal tillfällen efterfrågat en stämpel, men tydligen får jag ingen. Får ta och köpa en för mina egna pengar, vilket jag tycker är skit! Men jag bara måste ha en stämpel! Det är roligt att stämpla, det går snabbare än att skriva och ffa man är viktig om man stämplar. Många viktiga människor har en stämpel, skulle jag gissa, och jag har ingen vilket således skulle kunna göra mig oviktig och det tycker jag är skit! Har fortfarande inte kunnat fatta ett bra beslut ang. bokhylla och det är väl inte direkt skit, det är bara lite segt. Har hittat en lägenhet i Paris som jag väldigt gärna vill ha, det är verkligen inte skit!

Igår var vi ute och åt. Idag körde jag bil till en ganska trevlig butik och det köptes presenter. Imorgon ska vi på kalas, det ska bli trevligt.

Har suttit och försökt göra ett visitkort till hundklubben i Photoshop efter en mall, det var lite klurigt...


Brännskada och våffeljärn

Nu har jag inte uppdaterat bloggen på ganska lång tid, har haft annat för mig. Som att sova på min nya kudde, som är väldigt skön. Har dock inte fattat något beslut kring hur jag ska ha det med antalet kuddar. Har testat att sova med endast den nya kudden och testat att ha en annan kudde under den nya. Ännu finns inget slutgiltigt beslut. Testet fortsätter.

Just kollat besöksstatistiken. Trevligt att se att bloggen fortfarande besöks av sina trogna läsare trots att det är fyra dagar sedan jag uppdaterade den.

Köpte take away-föda till middag i afton. Beställde en rätt som skulle vara stark (eller om den kanske var extrastark) och den smakade riktigt bra nästan hela tiden. En av de sista tuggorna bestod av något väldigt väldigt starkt. Misstänker att jag fick tredjegradens brännskada på tungan, det kan ju inte vara hälsosamt.

Tidigare i veckan (kan ha varit igår) köpte vi ett våffeljärn (ja, det var ett impulsköp på en stormarknad). Åt våfflor och var sedan lämnad med ett stort problem, hur gör man rent ett våffeljärn? Märkte att handtaget var lite bristfälligt konstruerat. Hm, kanske borde reklamera det, då kanske vi kan få ett som är något bättre och dessutom är rent...

Kuddkvalster och okunskap

I kudden bor det kvalster vilket egentligen inte är så farligt om man inte är allergisk mot dem. Jag är kräsen, riktigt kräsen, när det gäller min kudde. Kudden måste ha en viss höjd, en viss fasthet och kännas på ett speciellt sätt. Har haft en kudde som jag varit så nöjd med en lång tid, den tiden börjar bli lite väl lång nu och jag ansåg mig vara i behov av en ny kudde vilket gjorde att jag idag köpte en idag. Jag återkommer senare (om ett par nätter) med en utvärdering av min nya kudde.

image43

Observerade en stor flock med fåglar. Hur kommer det sig att de inte flyger in i varandra och att alla kan byta riktning samtidigt? Samma sak gäller med stora fiskstim, hur gör det för att inte simma in i varandra? En annan fråga som jag borde fördjupa mig i är hur vattentorn fungerar. Åkte förbi ett idag och då kom jag att tänka på att jag faktiskt inte alls vet hur vattentorn fungerar. Jag vet att man pumpar upp vatten i dem och där ungefär slutar mina kunskaper i ämnet. Det är verkligen mycket jag inte vet...


 

En rolig historia...

Jag hade egentligen inte tänkt publicera material i min blogg som jag inte skrivit själv, men jag gör ett undantag eftersom jag tycker denna historia är lite söt.

A guy goes into a bar with his pet octopus and says :
"I bet $500 that no one here has a musical instrument that this octopus can't play".

The people in the bar look around and someone fetches out an old guitar.

The octopus has a look, picks it up, tunes up the strings and starts playing the guitar. The octopus's owner pockets the 500 bucks.

Next guy comes up with a trumpet, octopus takes the horn, loosens up the keys, licks its lips and starts playing a jazz solo.

The guy hands over another 500 bucks to the octopus's owner.

The bar owner has been watching all this and disappears out back, coming back a few
moments later with a set of bagpipes under his arm. He puts them on the bar and say's to the guy and his octopus :
"now if your octopus can play that I'll give you a 1000 dollars".

The octopus takes a look at the bagpipes, lifts it up, turns it over, has another look from another angle. Puzzled, the octopus's owner comes up and says :
"What are you pissing around for? Hurry up and play the damn thing !"
The octopus says "Play it? If I can work out how to get it's pyjama's off i'm gonna ''sleep'' with it!!"

Det roligaste är ju att försöka se framför sig hur bläckfisken slickar sig om läpparna och spelar ett jazzsolo. En polare brukar (upprepade gånger) berätta en historia om en apa i en bar, hon tycker den är väldigt rolig (och det är den, på ett sött vis). Lobbar för att hon ska skaffa sig en blogg, det går dåligt...

Illaluktande militärer

När jag flög hem från Umeå igår hade jag den stora oturen att hamna mitt i ett militärkompani eller ett lumparförband eller vad det nu kallas för. Inte för att de var otrevliga på något vis, de tilltalade varandra med efternamn vilket jag tyckte var lite roligt. Det otrevliga var att de luktade illa. Man tycker att de åtminstone borde lära sig grundläggande hygien i det militära! Jag satt vid fönstret och var tvungen att vrida huvudet så mycket som möjligt bort från den odörfyllda gruppen vilket gjorde att jag fick ont i nacken. Kan man kräva ersättning för sveda och värk när man blir utsatt för en stankotrevlighet?

 

Det kostade 360 kr att parkera vid flyget från onsdag till torsdag. Sjukt mycket pengar för att hyra en liten asfaltsruta några timmar!


Umeå

Den 15 mars 2007, suck vilken dag! Tyckte att jag varit så välplanerad inför dagens resa till Umeå. Hade tom bytt plats på cabben och den andra bilen (för att kunna ta den andra bilen till flygplatsen och fortfarande kunna behålla platsen på gatan. Vågade inte riktigt lämna cabben på flygplatsen över natten ? trots att det kostar flera hundra kronor att stå där och ja, jag är väl lite överbeskyddande när det gäller cabben). Trots att jag planerat så väl var jag ändå lite sen, inte mycket men tillräckligt för att inse att jag inte skulle hinna ta mig till terminalen från den något billigare långtidsparkeringen då jag missat en avfart. Istället fick jag stå på den vanliga parkeringen. Det var som vanligt svinkallt på planet. Ska det vara så svårt att värma upp en flygplanskabin? Jag skulle med glädje betala lite extra för att slippa frysa ombord.

 

Framme i Umeå tog jag faktiskt bussen. Jag har nog inte åkt buss på över ett år (och jag har gjort det måste jag varit mycket bra på att förtränga det hela). 35 kr kostade bussresan, det var ju nästan gratis! Bra för både plånbok (inte för att jag använder sådan, kör med korthållare ? mycket praktiskt!) och miljö! Ungefär alla på bussen talade i sina mobiltelefoner. Han som körde gjorde det inte, han pratade med den enda passageraren som inte pratade i telefon. Passageraren hade i fyra månader jobbat som väktare i Norge. Väktarkillen hade ännu inte lyckats spara ihop 50 000 kr. Busschauffören frågade nämligen om det specifikt, enligt mig en mycket märklig fråga. Kanske hade chauffören ett skrikande behov av just 50 000 kr och således funderade på att byta bana. Kör man buss för det sympatiska priset av 35 kr per passagerare tar det kanske ett tag att få ihop 50 000 kr.

 

Åt lunch för 70 kr och då fick man inte ens ut maten utan fick hämta den själv när bespisningstanten ropat ut ens nummer. Jag och kamraten hade fått vår mat tilldelad samma nummer. När vårt nummer (35) ropades ut traskade vi dit, tyvärr gick vi kanske lite för långsamt (och då ska man komma ihåg att jag är känd för att traska raskt) för en mycket  (får vi förmoda) hungrig tjej stal min mat! Hon tog verkligen min mat! Så jag fick vänta en stund till och fick hennes istället, tur att vi beställt samma sak! När jag skulle tillbaka till bespisningspersonen för att göra ett nytt försök att hämta mat höll jag på att halka omkull i lite sås som någon varit klumpig nog att spilla på golvet. Det kan inte ha varit jag eftersom jag blev bestulen på min ursprungliga mat!

 

Hade iaf tur med hotellrummet! Det var tydligen slut på enkelrum så jag hade fått ett dubbelrum som var mycket större och finare än det jag hade förra gången jag var i Umeå.

 

Har just läst ut boken Bergdorfblondiner av Plum Sykes. Jag väljer medvetet att varken kommentera bokval eller hur den var. Kanske inte helt smart att läsa ut den redan vid 20-snåret. Fanns märkligt nog (år 2007) ingen kabeltv på rummet, vilket gjorde resten av kvällen rätt långtråkig. Undrar om avsaknaden av kabeltv är typiskt för Västerbotten (för jag tror att det är där jag var) eller var det bara på detta hotell det inte fanns? Fast det vore konstigt om det var just på det där hotellet, det var ju trots allt det dyraste på listan över föreslagna hotell jag hade fått.

 

Jag råkade under kvällen spilla ut ungefär en halv Cola light på heltäckningsmattan. Torkade upp så gott det gick. Resten (det som blev kvar i mattan ? usch så snuskigt!) får man väl betrakta lite som en hämnd för att det inte fanns någon kabeltv.


Nästan påkörd

Blev nyss nästan påkörd av en bil med släp. Föraren körde långsamt och pratade i telefon samtidigt, kom i mötande riktning. Jag skulle svänga vänster och han hade således företräde men han viftade med handen som för att säga "kör före du", så det gjorde jag. Problemet var bara att nu i efterhand tror jag inte att han menade så, han gestikulerade nog bara till den han talade i telefon med. Jag svängde in framför honom och han ställde sig på bromsen. Kunde ha gått riktigt illa för mig. Dagens lärdom för mig: lita inte på någon i trafiken, folk är idioter och cykla mer försiktigt. Dagens lärdom för honom (får man hoppas): prata inte i telefon under bilkörning, gestikulera inte under telefonerande för det ser puckat ut och är farligt!

Det är fint att lära sig saker av livet antar jag.

Ögonlaseroperationsundersökning

Igår ringde jag till ögonlaseroperationsföretaget för att ännu en gång försöka boka in tid för återkontroll. Min syn har varit perfekt sedan operatonen och jag har inte upplevt några problem vilket gjort att jag inte ansett det vara en ytterst akut angelägenhet denna tredje kontroll. Fösta gången jag ringde hade de operationsdag och kunde inte boka in mig just då, andra gången jag ringde var de och åkte gokart, tredje gången jag ringde (igår) tog det sex minuter och 24 sekunder att hitta en lämplig tid för undersökning. En undersökning som beräknas ta 15 minuter. Hade kanske varit smartare om jag bara cyklat dit och så kunde de gjort undersökningen istället för att sitta i telefon med mig i vad som får anses som en väldigt lång stund.

Min make är på kurs i Italien. Jag tror tror både jag och hunden saknar honom väldigt mycket! Jag vet iaf att jag gör det...men jag misstäker starkt att även hunden saknar honom massor. Längtar till lördagen för då kommer han hem!

Välkommen tillbaka vackra tv!

Idag kom tvn tillbaka, åh vad den är fin! Han som körde hit den ringde när han stod ute på gatan och bad mig komma ner och hjälpa honom bära in den. För det första, det är väl ändå inte mitt jobb? Inte brukar jag be människor göra mitt jobb om dagarna (eller jag är inte så dålig på att delegera, men bara till de som har i uppgift att faktiskt göra saker åt mig) men tänk om man kanske skulle börja med det, vore ju faktiskt rätt smidigt. För det andra så funderar jag lite på hur det hade gått om jag hade varit en liten liten skör tant (nu är jag ju iofs nästan en liten liten skör tant..) med minimal muskelstyrka, hade vi stått ute på gatan resten av natten om ingen hade hjälpt oss? För det tredje så undrar jag lite hur körahemtvtillfolkkillens arbetsgivare hade tänkt att han rimligen skulle kunna utföra sitt jobb eftersom de inte skickat med honom någon form av anordning som han kunde köra lite större och tyngre saker med. Det kan ju inte vara tänkt att han ska behöva ringa till folk och be om hjälp att bära saker. Kanske skulle de kunna vara två i bilen, ev. skulle någon av de där pappersinsamlningsmänniskorna kunna hjälpa till eftersom de kommer få gå ner i tid om de gör sina rutiner mer effektiva. För det tredje gjorde det mig inget att hjälpa till att bära, jag behöver lite träning.

Undrar vilket världsproblem jag ska lösa imorgon...

Vår, tv och pappersinsamlingsgubbar

Vad lycklig man blir av att det är vår i luften!!! Det är varmt, solen skiner och det går snabbt att cykla igen! Vilken enorm skillnad det är mellan att cykla i snöslask och cykla på asfalt. Dock har jag nog för lite luft i mina däck, tyckte att det var en bra idé när det var halt. Inbillade mig att jag fick mer fäste med mindre luft, nu när det inte är halt känns det bara trögcyklat. Vår! Hurra! Är nästan så man skulle kunna fälla ner taket på bilen en underbar dag som denna. Om vi ska köpa ny matta blir nog det enda sättet att få hem den genom att fälla ner taket och låta mattan sticka upp (om vi inte tar den i andra bilen, men det blir inte lika roligt).

Idag ska tvn komma tillbaka (den har varit på någon form av reparation). Ska bli skönt, är nästan så man får lätt huvudvärk av att sitta och försöka stirra på den där superlilla tvn. Vi fick tillbaka tv4 igår till min stora lättnad. Jag tror faktiskt att jag lyckades med att ställa in dvd-spelaren så den spelade in 24 åt maken.

Igår bar jag ut papper till insamling. Hos oss går det till så att man ställer sin påse vid vägen sen kommer det två farbröder med en stor lastbil och hämtar allt. Tittade lite på dem när de hämtade igår (det är alltid mycket trevligt att titta på när andra arbetar). Hade inte riktigt funderat på det tidigare, men var hysteriskt ont i axlar, rygg och armar dessa stackars människor måste få. Det måste ju gå att lösa på ett bättre sätt. Vore det exempelvis inte smidigare om de åkte ut med en stor behållare kvällen innan som folk fick lägga sitt papper i och som sedan någon mekanisk anordning på den stora bilen kunde lyfta upp och som de sedan kunde köra iväg med? Vem kan jag ringa för att meddela att jag har en lösning på deras besvär? Fast de kanske inte lider av några besvär, de kanske skulle bli arbetslösa (eller iaf behöva gå ner i tid) om man effektiviserade deras arbete och det kanske inte vore så poppis.

Stick i armen och 24-problem

Har varit och fått ett ytterligare stick i armen och blivit tappad på blod. Hon som stack denna gång var inte bäst i världen på att göra sådant, hon träffade inte kärlet utan fick rota runt med nålen i min arm, hon hade antagligen sönder en massa andra strukturer i min arm, tills blodet började flöda. De har avfärdat de flesta hypoteser men arbetar fortfarande för att helt kunna utesluta malaria. Jag mår rätt ok, känner mig lite trött och sliten (vilket egentligen inte är konstigt efter att ha varit rätt sjuk ett tag) men är helt övertygad om att jag kommer kunna jobba imorgon.

En mycket frusterande sak har inträffat. Av någon märklig anledning står det "Kan inte avkoda programmet" när jag försöker titta på tv4. Hur ska det nu gå med 24 ikväll?! Går det i repris någon annan dag? Kan man ringa någon och klaga? Vad ska jag göra? Jobbigt!

Alla inlägg på A

Detta är inlägg 130 som jag postar på denna blogg. Egentligen har jag inget att skriva just nu, har nog bloggat lite väl mycket idag, har man inget vettigt att skriva borde man nog hellre låta bli. Men det gör jag inte!

Jag firar (att jag planterat om blommor) genom att äta
brownies (och nä, jag har inte bakat). Tyckte att jag nog borde lägga på mig lite, har gått ner över 2,5 kg på en vecka, så nu ska jag gå upp igen! Till det goda dricker jag i afton vatten. Oftast så är jag inte väldigt förtjust i vatten, men ibland så är det riktigt gott!

I alla mina inlägg idag har börjat på bokstaven A. Imorgon får vi se om de börjar på B, skulle inte tro det, men nog vore det lite underbart krystat och onödigt, men på ett skönt vis.

Nu ska jag se om jag kan lyckas programmera dvd-spelaren så den spelar in 24 imorgon.

Avbön och trafikhändelser

Hm, jag kanske borde be om ursäkt för mina hårda ord idag.  Klart att folk får rösta som de vill i melodifestivalen (önskar bara att de kunde rösta rätt...). Klart att folk får blogga om vad de vill (önskar bara att jag kunde sluta att klicka mig in i olika bloggar bara för att mötas av samma skit i så många). Hm, blev väl kanske inte riktigt någon bra ursäkt det där, får stå för vad jag skrivit tidigare istället, mycket enklare så. Här är några bloggar jag gillar: Jonhas, Annes liv, Glansig yta, Yasmine80 mfl.

Imorse när jag körde maken till flyget var det riktigt nära att jag körde på en ekorre på motorvägen. Viltstängsel fungerar visst inte för att hålla små djur borta från vägen, vilket iofs inte var någon överraskning. Det var lite obehagligt. Dels hade det ju varit lite beklagligt att ha dödat det lilla djuret och dels hade det ju varit mycket besvärligt med blod och snusk på bilen. Sen var det nära att jag kanade av vägen vid en avfart, var mycket halare än vad jag hade räknat med. Man vaknar verkligen när det nästan händer jobbiga saker i trafiken. Med tanke på att klockan var drygt fem på morgonen så var det nog bra att jag vaknade lite.


Avståndet mellan fötter och mage samt bloggirritation

Har just varit på långtur med hunden, vi blev väldigt leriga båda två. Tur att mina fötter är lite längre från magen än vad hennes är, hon blir alltid väldigt smutsig om magen när det är dåligt väder, det blir inte jag. Avsåndet mellan fötter och mage vekar vara avgörande när det gäller hur smutsig man blir av att traska i gyttja.

Vad är det folk håller på med just nu? Många (ffa yngre individer i tonåren) traskar runt med mjukisbyxor. De verkar betrakta detta hemma- och träningsplagg som en del i deras vardagsmundering vilket jag anser måste betraktas som synnerligen dåligt omdöme. Ser riktigt sunkigt ut! När jag ändå håller på att spy galla över saker så måste jag ju klaga lite på alla dessa bloggar som bara handlar om vad H&M fått in, vilka fula lågbudgetskor man funderar på att beställa från nätet och töntiga cernitlerasmycket man tillverkat själv med material köpt från Panduro! Suck! Så ofantligt trist! Jag läser några bra bloggar som handlar om människors vardag, människors åsikter om saker som sträcker sig lite längre än lågbudgetmode och annat trams. Man skulle lätt kunna tycka att jag kastar sten i glashus eftersom min egen blogg inte är vidare spännande och mest handlar om saker jag är irriterad över. Och kanske kastar jag faktiskt sten i glashus, men det måste man väl få göra ibland? Lämna gärna en kommentar om du vet en blogg som du tror att jag skulle gilla!

Nu ska jag ut och leta efter en passande blomkruka till
klättersparrisen.

Arla morgonstund och melodifestivalsfjasko!

Oj vad jag är uppe tidigt! Egentligen tror jag inte riktigt att jag är vaken ännu, det känns inte riktigt så. Väntar på att Elektra ska bli varm så jag kan göra en latte åt maken. Mitt tevatten är redan varmt.

Tänk att en så dålig låt vann i melodifestivalen igår. Det är riktigt illa. Jag förstår faktiskt inte hur folk kan ha så dålig smak. Hoppas att låten kommer sist när den tävlar i Finland! Hoppas de blir utbuade och utskrattade! De borde straffas för att ha gjort en sådan dålig låt och alla som röstade på den borde straffas ännu hårdare! Till nästa år så borde det vara en mer noggrann kontroll av vilka som tillåts rösta. Får klura ut något bra system, kanske något test eller urvalsparametrar (IQ och smak exempelvis eller högskole- alt. universitetspoäng). Resten av pöbleln kan rösta i andra val (politiska etc) så kan vi andra rösta när det gäller viktiga saker, som melodifestivalen. Hm, får väl erkänna att jag inte röstade alls igår så egentligen borde jag inte få klaga, men jag gör det iaf! Ska alla FÅ rösta så borde det vara gratis, för när det gäller sådant har jag en tendens att vara aningens snål (eller sparsam som jag tycker om att kalla det).

Shoppingmysterier och After Eight Any Time

Har just varit och handlat mat. Det är märkligt, idag handlade vi för drygt 670 kronor och fick med oss hur mycket som helst hem. Andra gånger så kan prislappen stanna på kanske 1500 kronor och så känns det som man bara får någon lite påse med sig hem från ICA. Märkligt det där, lite av ett mysterium! Det borde ju jämna ut sig så det blev ungefär lika mycket varje gång.

Jag har en ny last skulle man nog kunna säga, en trevlig sådan dessutom.
After Eight Any Time, små chokladkulor fyllda med mintfyllning - hur gott som helst! Jag skulle lungt kunna äta upp en hel ask på bara en liten stund (om det inte var för att middagen som står på spisen och är klar om en timme luktade så gott så skulle nog asken redan vara slut).

Djurblommor

Eftersom jag vet att många av er där ute undrat över mitt hälsotillstånd så kommer här en snabb uppdatering. Idag mår jag mycket bättre. Har fortfarande lite huvudvärk och känner mig något matt, men jag mår mycket bättre. Ska tillbaka för ytterligare hemska stick i armen på måndag. Gissar att de inte kommer hitta något alls. Men jag har iaf fått reda på vilka sjukdomar jag inte har.

Igår var vi en sväng och handlade lite nya blommor, det behövdes. Köpte en lite större pjäs som hette något med flamingo samt en lite mindre aningens mer oansenlig vars namn hade med krokodil att göra. Dessutom köpte vi en liten lagerbladsplanta. Vi skaffade dessutom två kryddväxter till köket.

flamingokrokodillager


Idag var vi ute en sväng med hunden, vädret var fint, underlaget något blött och lerigt och hunden glad. Finns egentligen inget att klaga på eller vara upprörd över...ovanligt. Hade planerat att åka och köpa en ny matta som vi sett i en möbelkatalog, men när vi insåg att den kostade närmare 5000 kr så beslutade vi oss för att spana runt lite mer noga innan vi fattar något mattbeslut.


Bok, huvudvärk och övergångsställen

Igår läste jag ut Vackra flickors lott av Alexander McCall Smith. Riktigt mysig bok! Fastnade för ett roligt ställe på sidan 209. "Vad betydde det, förresten, att vara för tjock? Vem hade rätt att tala om för en annan människa vilken storlek han eller hon skulle ha? Det var ett slags de magras diktatur, och hon tänkte inte acceptera den. Om de här magra människorna blev påstridigare än de redan var skulle de generöst tilltagan människorna helt enkelt bli tvungna att sätta sig på dem. Det skulle minsann lära dem en läxa! Ha!" Vet inte varför jag tycker just det där var roligt, men det tycker jag. Kanske för att jag sedan i torsdags gått ner över två kilo (vilket faktiskt är en ganska betydande nedgång om man inte är en så generöst tilltagen person). Vet inte om jag är lite rädd för att någon ska sätta sig på mig.

Idag mår jag faktiskt inte så illa längre. Misstänker att jag pressade tänder riktigt ordentligt under natten för jag vaknade med en hysterisk huvudvärk och eftersom jag just nu bör undvika värktabletter har detta varit en något jobbig morgon. Som om inte det vore nog så regnar det.

Körde maken till jobbet imorse. Att köra bil är, som mycket annat i tillvaron, en ständig källa till irritation och frustration. (Haha tycker jag skriver så någon gång i veckan, och egentligen tror jag inte att jag är mer frustrerad eller irriterad än någon annan...eller jo, kanske lite.) Denna lag om att man måste lämna företräde till pedestrians är ju helt galen! Folk kliver rakt ut i körbanan utan någon som helst förvarning! Vet inte folk att bilar tar några meter på sig att stanna?! Dessutom, folk borde inte stå och vänta vid övergångsställen, det är bara puckat och gör att man saktar in i onödan. Man borde ta bort alla övergångsställen. Faktum är
att risken att skadas i en trafikolycka är dubbelt så stor när man korsar gatan vid övergångsställen än på platser utan övergångsställen.

Heroinist, pengar, hundleksaker och bokhylla

Detta var nog min längsta rubrik ever.

Jag ser ut som en heroinist. Har tre blåmärken på underarmarna. Och nej, jag brukar ingen narkotika. Blåmärkena kommer efter tidigare blodprovsundersökningar. Mår väl rätt ok, känner mig lite illamående och har fortfarande spänningshuvudvärk. Pga något levervärde så undviker jag värktabletter just nu. Jobbade idag. Runt tiosnåret funderade jag på att gå hem, vid lunch var jag fortfarande kvar men tänkte fortfarande att jag nog inte borde vara här utan ligga hemma i soffan och sova med hunden på magen. Åt en tugga av min lunch och insåg sedan att det inte skulle fungera att vara kvar så jag lunkade hem. Igår kväll skickade min mor ett sms, hon uppmanade mig att vara hemma idag, det var jag inte. Att man inte lär sig att man ska lyssna på sin mor....
En sak som jag missade att skriva igår var att jag hittade tio kronor i soffan när jag höll på att städa den. Har alltså totalt hittat 60 kronor denna vecka! Visserligen skulle jag ju gissa att det är jag eller maken som tappat den där tiokronan, men det gör inget, känns ändå som om man tjänat den, som om det vore en vinst!

Var och skulle uppdatera hundens leksakssamling under kvällen igår. Hundleksaker är hysteriskt dyra. Jag tycker inte att det är ok att lägga 200 spänn på en liten plast/gummigrej som håller i 20 minuter (max). Vi hittade en repboll som blev mycket uppskattad, den kostade 45 kronor och var hel i ungefär 10 minuter. Det blir ett ganska högt minutpris. Man behöver ju inte köpa hundleksaker, man kan köpa lustiga saker som inte är avsedda för hundar men som passar för hundar som kostar betydligt mycket mindre. Det ska vi göra nästa gång.

Googlade bokhylla igår, hittade faktiskt en som nog skulle passa bättre, faktiskt av samma tillverkare som den vi hade spanat på tidigare. Får se när vi får tid att åka och kika på den.

Bokhyllekval

Tisdag. Fortfarande inte helt frisk, men jag tror jag mår bättre. Dock är vetskapen om att jag inte är helt frisk något som liksom ligger och gnager och nästan gör mig mer sjuk än nödvändigt, hade jag inte åkt in och tagit massor med tester hade jag säkert varit helt frisk nu. Mår lite illa och har lite ont i huvudet, man nja, det blir nog bättre imorgon. Hade tänkt försöka gå till jobbet, får se hur det går.

Var och tittade på bokhyllan som vi beslutat oss för igen, har ännu inte hunnit planera hur många delar vi ska ha etc. Dock började vi bli lite osäkra, hyllan i sig är helt underbar, konceptet är lysande men nja, är inte alls säker på att uttrycket passar med övrig inredning. Mycket svårt det där. Nu måste vi klura ut något annat, se om vi kan hitta någon annan hylla som vi gillar. Har börjar spana lite på mattor också, det är kanske lättare.

Idag dammsög jag lite här hemma, soffan var en riktigt besvärlig möbel, var nog lite väl länge sedan någon dammsög den, tog säkert 45 minuter att få den tämligen hårfri. Det är ett under att det finns någon hund kvar med tanke på hur mycket hår hon lämnat i soffan.

Nu ska jag googla bokhylla och se om jag hittar något annat...

Sedeln och väntan

Efter ytterligare funderingar kring sedeln jag hittade tidigare under dagen har jag beslutat att avvakta eventuell åtgärd. Skulle jag gå med den till polisen skulle det kosta samhället mer än 50 spänn för polisen att arkivera den eller vad de nu gör, skulle jag sätta upp en lapp skulle säkert massor med människor höra av sig och kräva mig på pengarna och då skulle det kosta massor för mig.

Har spenderat största delen av dagen på sjukhus idag. Igår var jag mycket nöjd med deras snabba och effektiva omhändertagande. Det tar jag idag tillbaka! Nu är jag missnöjd med dem! Har nog inte upplevt något så respektlöst och ineffektivt! Jag hade fått en tid vid elva. Kom dit strax innan, 55 minuter senare fick jag komma in och träffa läkaren. Sedan fick jag vänta och efter det kom en kvinna och stack mig i armen och tog mer blod. Hon upplyste mig om att jag skulle komma tillbaka efter 45 minuter vilket jag gjorde. Satt och väntade i väntrummet, efter nästan en timme sade jag till att jag faktiskt skulle behöva gå hem och gå ut med hunden men kunde komma tillbaka sedan. Åtgärden blev då att sätta mig i ett rum så jag skulle tro att jag snart skulle få träffa någon, det fick jag inte. Istället fick jag vänta ytterligare. Sedan kom läkaren och pratade lite, efter det - ny väntan. Sen kom en sköterska och tog ännu mer blod och stack en pinne en decimeter in i min näsa (vilket gör att hon typ befann sig med sin pinne mitt i mitt huvud, det upplevdes så iaf). Och fortfarande ingen diagnos, suck.

Blodprov och femtiolapp

Gårdagen tog på krafterna. Gick och väntade på att jag skulle få feber, sådant tar på krafterna. Tyckte att jag nog kände mig lite febrig strax innan nio så då åkte vi in (ungefär som om jag hade värkar och skulle ploppa ut en unge). Väl framme visade deras örontermometer 37,5 grader (jag misstänker att det nog kanske var lite högre, hade ju varit ute och hade säkert kall luft i örat). Nåja, utan nämnvärd feber men med dundrande huvudvärk tog de ett blodprov (eller det var väl runt fyra rör eller så). Hon som stack var faktiskt duktig, gjorde inte så väldigt ont. Var hemma 21:18, tyckte jag var effektivt och bra. Idag är jag hemma från jobbet. Skall på återbesök idag vid elva.

När jag var ute och rastade hunden imorse hittade jag en femtiolapp vid sidan av vägen, var lite tveksam om jag skulle ta upp den. Den var ju blöt och lite smustig och hade jag lämnat den där hade den kanske blivit förstörd och värdelös. Sedan började jag misstänka att det kanske var något försök eller så jag deltog i, kanske blev jag filmad i smyg. Spanade i omgivningarna om det var någon som såg ut som de tappat pengen. Såg ingen som såg ut att sakna den. Just där såg jag faktiskt ingen alls. För tillfället ligger den på bordet här framför mig, frågan är ju om jag ska lämna in den till polisen, sätta upp en lapp på en lyktstolpe nära fyndplatsen eller köpa lunch för den. Pengar betyder olika mycket för olika människor, 50 kr kan ju vara hela någons veckopeng, det kan också ha varit någon som hade väldigt många femtiolappar och helt enkelt hade tröttnat på just den som låg vid sidan av vägen. Oj vad svårt, hur ska jag göra?

Shopping och malaria

Igår var vi och shoppade med några vänner, var mycket trevligt. Kom hem med en t-shirt från Acne Jeans och en tröja från Whyred. Dessutom köpte vi ett nytt golv till badrummet. Det nya golvet är i trä och vi ska lägga det på det nuvarande fula golvet, enkelt (hoppas vi) och bekvämt. Dock lite att betrakta som ett långtidsprovisorium.

image39
T-shirt, tröja, nytt golv, fult golv (som vi har nu).

Min sjukdomsbild är mycket märklig, trodde först att det var någon form av influensa men febern kommer om kvällarna (har gjort det varje kväll sedan i torsdags), håller i sig i sex timmar ungefär, och följs av nätter med svettningar. Under feberperioderna har jag huvudvärk och frossa. När febern väl gått över mår jag helt ok. Symtombilden pekar märkligt nog mot malaria. Helt sjukt! Har varit i kontakt med infektionskliniken (stackars den som jobbar idag, den personen hade nog sett fram emot en lugn dag ägnad åt att mota bort folk med influensa och liknande och så ringer jag och insisterar att jag fått malaria, lite svårare att ignorera gissar jag). Infektionskliniken skall återkomma till mig under dagen för tid för provtagning. Troligast är att jag får åka in när jag har feber och ta blodprov då. Usch, jag hatar vekligen blodprov. Får väl erkänna att det är lite spännande, har aldrig haft malaria tidigare, känner inte ens någon som haft det... 

Nyheter

Nyheter bör man ju ta del av så ofta som möjligt. Ibland får jag väl erkänna att jag faktiskt inte orkar bry mig om vad som händer ute i världen, men jag vet att jag borde. Det finns olika sätt att ta del av vad som sker i vår omvärld, tidningar, internet, tv, egna efterforskningar etc. Om man tittar på nyhetssändningar på tv, på sändningar där det är en person för vanliga nyheterna, någon för ekonominyheterna och så någon för vädret (ev någon för sporten också) så avslutas ofta sändningarna med att de antingen sammanstrålar där ute på studiogolvet eller iaf vänder sig mot varandra och säger något. Nu till det spännande. Vad är det de pratar om? Säger de "tack för ett bra samarbete och en bra sändning" eller kanske "såg du vad personen som skötte kamera två hade på fötterna, det där var riktigt illa" eller kanske "nu så rör vi på läpparna så det ser ut som vi pratar om något intressant" eller varför inte "blablabla rabarber blabla fafafa"? Varför måste de stänga av ljudet? Jag vill veta vad de pratar om, även om det bara skulle vara något så ointressant som vad väderpersonen hade i sin lunchlåda. Censur är sällan något lysande!

På bättringsväg och världens bästa make!

feberkurva

Jag mår bättre idag vilket är skönt. Igår hade jag feber (se kurvan), men märkligt nog gick den över rätt snabbt. Idag har jag nog inte så mycket feber, kanske lite som kommer och går. Dock är jag helt utmattad, svettades hela natten, mycket otrevligt. Dessutom hade jag passerat tillbaka till ett BMI-värde tillhörande kategorin undervikt. Är hemma från jobbet idag. Har mest varit inne och vilat. Dock har jag faktiskt haft energi nog att vara en sväng till banken, köpt en present, bokat tvättid samt flyttat lite på bilen.

Min make är verkligen världens bästa! Hade det inte varit för honom hade jag nog aldrig blivit frisk. Han hade köpt ett stort fång med underbart vackra röda rosor åt mig, dessutom hade han köpt godis. Blommor och godis är nog en perfekt kombination för ett snabbt tillfrisknande.

Oj...nu snurrar det i huvudet, bäst att lägga sig ner...

Feberfrossa, snabbmat och övervikt

Typiskt! Glömde lunchen hemma i frysen... Mina svärföräldrar är hundvakt idag också, vilket är riktigt skönt eftersom jag mår riktigt pyton och säkert skulle kollapsa om jag försökte cykla hem. Hade tänkt att ta med mig mat till jobbet för att ytterligare göra lunchen lite lugnare, men nu blev det inte så. Dessutom missade jag att ta med mig min påse med diverse piller som jag tror att det hade varit lämpligt att fylla på med. Hittade som tur var två Alvedon 500 mg i min väska som jag glupskt slukade, tyvärr var det nog lite sent eftersom jag redan hade hunnit få någon form av feberfrossa.

Feberfrossan och jag gick ut och åt snabbmat till lunch, mycket onyttigt! Tjejen som sålde mig maten var väldigt överviktig vilket fick mig att tänka till lite. Hon äter ju säkert där varje dag, det ingår nog mat i hennes avtal (inte för att vara taskig eller så, men det ingår nog ganska mycket mat i hennes avtal). Jag har ju inte direkt några problem med övervikt (mitt BMI ligger lågt inom kategorin "normal vikt") men ändå reagerar man (jag) och tänkte två gånger innan jag smällde i mig den fettdrypande kaloririka maten. Kanske inte bästa sättet att marknadsföra onyttig mat med en överviktig individ, men samtidigt ärligt och sympatiskt!

Och ja, alla människor är värdefulla och vackra på sitt vis, smala som feta!

Substanser

Oj vad det är synd om mig! Jag är verkligen sjuk...suck, hatar att vara sjuk! Har lite feber och har ont i ungefär hela kroppen. Min moder ringde igår och lobbade för att jag skulle stanna hemma från jobbet idag. Jag gick till mitt arbete ändå. Jag borde kanske ha lyssnat på min mor, ibland säger mödrar ganska kloka saker. Är fullproppad med tabletter, har tagit en Diklofenac 50 mg, en Panodil 1 g, en fluortablett 25 mg och dessutom spetsade jag min frukostsmoothie med askorbinsyra. Hurra för olika substanser!!!