Släpp fångarna loss det är vår

Jag tog mig ut en sväng och gjorde revolt mot min isolerade tillvaro, eller ok, jag satte mig på balkongen i solen en liten stund och plötsligt började allt kännas mycket bättre, jag vet inte om det var solens värmande strålar eller bara det enkla faktumet att det faktiskt är vår i luften. Nu ska jag nog faktiskt ta och gå ut på riktigt för att se om jag kan hitta något att äta. Dessutom ska jag köpa toapapper. Känns fint att det enda jag egentligen kommer att ha presterat denna helg är att köpa toapapper.

Och en låt på det
[länk].

Copyright Samuel

Inte en vårblomma en väl en hibiskus som vi träffade på Guadeloupe.


När min våning blev ett fängelse

Detta blev liksom helgen som försvann. Igår skulle maken komma hem strax efter två trodde jag. Satt och väntade hela dagen, trodde att vi skulle åka o köpa golv. Närmare åtta dök han upp, då var det försent för att åka och köpa golv och jag var mycket hungrig och ungefär lika uttråkad efter att ha suttit och väntat hela dagen. Idag spenderar jag på ungerfär samma sätt, fast nu väntar jag egentligen inte på något utan sitter mest av tiden i min ensamhet.

Jag har aldrig suttit i fängelse, men om man bortser från kakelugnen, den stora tvn + dvd-boxen med Kalla Fötter, datorn och vinglaset så kanske det just är som att sitta i detta lilla rum. Jag måste försöka komma ut lite, om än bara för att skaffa något att äta. Har bara ätit två kakor idag. Men jag tror jag blivit lite apatisk av denna trånga tillvaro i isolering.

Du-duu-du-du-du tu tuu

Heureka!

Jag hittade låten! Det är
Dr Hook - A Little Bit More. Njut av de första sex sekunderna, mycket bra intro, eller iaf ett som fastnar i huvudet.

Delar av veckans mat

Vi är ute och äter ganska ofta just nu eftersom vi inte har något kök. I onsdag blev det fläskkött med pomme du chess (tror jag de kallade det för - det var potatismos som fått lite färg), torsdagens mat tror jag var pizza, i fredags blev det indiskt och igår blev det någon sorts dyr restaurantburgare.
 
Gårdagens restaurantbesök kom med en besk eftersmak av dålig service. 1) Belysningen var bristfällig. 2) Vi fick bordet närmast toaletten. 3) Vinet jag ville ha var slut. 4) Valde ett annat vin, sedan kom tillbaka och meddelade att de inte sålde det per glas utan bara på flaska. Jag ville inte ha en hel flaska vin! 5) Serveringspersonalpersonen föreslog ett annat vin, som självklart var det dyraste de hade på glas och inte ens var vidare bra! 6) De ställde fram bröd på bordet innan maten kom, det är ok att göra så. Det är inte ok att ta bort brödet innan jag ätit klart! Hallå?! Jag kanske ville ha mer bröd! Ok, jag ville inte ha mer bröd men ändå sjukt störande. 7) Man tar absolut INTE bort salt och peppar från bordet innan folk ätit klart! Vi kanske ville salta och peppra mer... 8) Maten var inte ens bra utan bara dyr.
 
Vi betalade laglydigt för oss, tog med oss pennan som vi skrev under betalningen med (aningens mindre laglydigt, men kändes just då som ett bra straff) och sen gick vi hem.

 

Copyright Samuel
Det var spännande med fläskkött för det äter jag inte så ofta.


Men seriöst, jag blir galen!

Vad är detta för låt? Du-duu-du-du-du tu tuu. Det är säkert inte ens en bra låt! Den kanske är från en tv-reklam, eller nä, för vi lever utan tv-sändningar. Radioreklam? Något från någon radiolåt? Något som någon gnolat på? Kan det vara någon som cyklat förbi och sjungit denna?

HJÄLP!!!


Du-duu-du-du-du tu tuu

Du-duu-du-du-du tu tuu

Du-duu-du-du-du tu tuu


Söndag, på förmiddagen

Sedan jag vaknade har jag haft en liten liten melodisnutt i huvudet, det går typ på detta vis: du-duu-du-du-du tu tuu... Jag tror att det är någon låt som börjar på det viset, men jag kan verkligen inte komma på vilken låt det är. Om det är någon som skulle kunna bistå med information om vad det kan vara för låt skulle jag bli mycket glad.
 
För några dagar sedan skickade vi ett sms till några vänner men vi fick inget svar. Blev lite orolig att det hänt något otrevligt så vi var nödgade att kolla deras bilddagbok för att se att denna trevliga familj var vid god vigör. Det hade inte inträffat något otrevligt vad vi kunde se, bortsett från att vi senare fick vi veta att den mobiltelefon vi skickat meddelande till tydligen tillfälligt var ur funktion. Detta är ett mycket knepigt problem. Om en toalett eller tågvagn är ur funktion ser man lätt det om det sitter en lapp på dörren, detta system med en lapp på dörren går inte att applicera på mobiltelefoner. Kanske mobiltelefonioperatörerna borde ta ett ökat ansvar här, de borde veta om ett sms kommit fram eller inte och meddela mig om det inte har det. Visst ja, leveransrapport finns det ju något som kallas, men det orkar jag inte med eftersom de flesta sms faktiskt kommer fram och då stör dessa rapporter. Oj vad besvärligt allt blev.

Copyright Samuel
Ja just det, lite cayennepeppar kan piffa till även den mest sorgliga ostbågen!


Pantade människor

Men ursäkta, jag måste faktiskt fråga vilka dessa människor är? Var finns dessa människor som kommer till mataffären med säckvis med pantflaskor? Var bor de och hur lyckas de skaffa sig så väldigt många flaskor och burkar? Vi brukar ha med oss kanske fem eller sex tomflaskor och vi brukar vanligen få med oss lika många flaskor med innehåll från affären. Jag kan inte tänka mig att denna ekvation stämmer för dessa pantgalningar. De kan ju omöjligt få med sig 200 fulla flaskor och brukar hem, det måste bli väldigt tungt att bära på.

Det är otroligt frustrerande att stå och vänta bakom någon av dessa pantisar! Förslag: max 10 tomglas per person och dag! Jag varken orkar eller har tid att vänta på att någon av dessa galningar ska panta i flera minuter!




Och lite musik på det hela

En annan sak, visst saknar vi Destiny's Child lite?
 
Annars är jag mest insnöad på brittiska brudar just nu. Exempel: Cheryl Cole, Alicia Dixon, Sugababes och The Saturdays (som iofs är lite från Irland också).

Monarkiskiten - ett slarvigt skrivet inlägg i debatten

Det har den senaste tiden varit en makaber fokusering på det stundande "kungliga" bröllopet. Det hela ger mig en mycket obehaglig känsla, detta av flera olika orsaker.
 
För mig, i min värld, är en av grundpelarna alla människors lika värde. För mig är detta ett absolut okränkbart faktum! Att ha ett kungahus där de får ärva titeln statschef är på inget sätt förenligt med detta. Att ha en familj som kasserar in skattepengar från fattiga pensionärer som äter kattmat till middag är fel! Nu kanske inte de kattmatsätande människorna ger så mycket pengar till kungen, men det finns många av oss andra som kanske inte äter kattmat men som äter mat uppvärmd i en dammig mikrovågsugn som måste ge pengar till kungen och vi är inte glada!
 
Att mena att det är en fin tradition och att de gör ett sådant bra jobb för Sverige tycker jag bara är tragiskt. För det första, visst de kanske är en tradition, men inte är den det minsta fin! Vad är det som är fint med det hela? Att en kvinna som hittat en gymägare från landet måste fråga om lov innan de kan gifta sig? Är det fint? Ska man inte få välja själv? Hm, fast jag kan ju tycka att om jag ska vara med och betala för skiten ska jag få vara med och välja! För det andra, gör dessa verkligen ett bra jobb för Sverige? Hur mäter man det? Vem har mätt? Jag vill ha siffror! Vem säger att en folkvald person inte skulle göra ett lika bra jobb och kanske även ett bättre jobb?
 
En president kostar pengar, jag vet det. Det kostar säkert lika mycket för oss skattebetalare. Det är inte främst att det kostar som jag vänder mig emot, det är att jag inte får välja vem det är som ska kosta som stör mig. Att ha ett kungahus är inte förenligt med en modern demokrati. Jag skäms för att bo i en monarki, det är skamligt och pinsamt. Kungahuset är inte något vi bör vara stolta över, vi bör skämmas för att vi inte avskaffat det!
 
Jag har gått ur Svenska kyrkan, nu vill jag även gå ur monarkin! Hur gör jag? Vem kan jag anmäla detta till? Om jag får välja skulle jag faktiskt kunna tänka mig att vara med i Svenska kyrkan om jag får slippa monarkiskiten! 

Thaistol, thaiinredning och thaimat

Jaha så vad gör man med en lördag? Vi låg kvar mycket länge i sängen. Kändes som om det var lika bra på något vis, tror vi känner oss aningens isolerade här i vårt lilla rum. När klockan börjat närma sig tre beslutade vi oss för att åka och äta. Hittade en öde thairestaurang. Den var ganska stor och vi var de enda gästerna. Jag noterade till min fasa att stolen jag satt på höll på att falla sönder. Jag kan väl ärligt säga att jag faktiskt inte väger väldigt väldigt mycket. Det finns många människor i samhället som väger avsevärt mycket mer än vad jag gör ändå är det självklart att jag drabbas av en stol som inte orkar hålla ihop under min kroppsvikt. Maten var mycket god och inredningen var mycket...ja, jag antar att den var mycket thairestaurangaktig.

Känner för att äta igen just nu, inte för att jag är hungrig utan mer för att jag har långtråkigt. Ingen tv, sovande make och ingen hund. Men vi har inget att äta här hemma vilket kanske är lika tur det, jag vill inte bli superfet och vara en person som måste beställa fram specialstolar som inte går sönder av min kroppsmassa (även om det tydligen redan händer).

 




Det oljuva livet

[Gnola på La Dolce Vita med After Dark när du läser detta inlägg.]
 
Som nyinflyttade i vår våning skulle man kunna tänka sig att vi nu kunde leva det ljuva livet, det kunde inte vara mer fel. Vi har inget kök, vi har inte ens ett köksgolv. Vidare lever vi utan badrum. Vi har en liten liten toalett som är täckt av ett centimetertjockt lager byggdamm och vi har ett rum där vi bor och samtidigt förvarar det mest nödvändiga, som våra sängar, kläder och tandborstar. Det finns inget ljuvt över min tillvaro just nu...
 
...Eller vänta! En sak som är trevlig är att vi varit ute och ätit några kvällar och att vi blivit hembjudna till folk på mat! Det är ljuvligt! Att slippa laga mat och dessutom få tillfälle att umgås är trevliga grejer det.
 
Här är en bild på en trevlig efterrätt jag åt tidigare i veckan.

Copyright Samuel
Jag hade tyvärr råkat smaka lite innan bilden togs...


Vårt sovrum

Vi har idag lämnat nycklarna till vår förra lägenhet och har nu flyttat in i vår nya våning. Eller egentligen bor vi bara i ett rum eftersom alla andra rum är under omfattande renovering. Det rum vi nu har som sovrum, matrum, arbetsrum, garderob och förvaringsutrymme såg för bara några dagar sedan ut som på bilden nedan.

Copyright Samuel



Efter att en filtig vän jobbat dag och natt med att snygga till väggar och tak ser det faktiskt fint ut (om man bortser från röran alla våra saker tillför).

Varning för Taps4less

Vi gjorde misstaget att beställa saker från taps4less.com. Det var mycket osmart av oss, men sakerna var just de vi letat efter till riktigt bra priser.

Givetvis blev det besvär. Sakerna kom inte. Sedan fick vi löfte om att de skulle levereras till kompis i London som skulle skicka dessa vidare till oss. De kom fortfarande inte! Efter ett antar telefonsamtal till företaget så verkade det som om våra varor skulle komma. De kom fortfarande inte! Sedan kom de. Jag skulle tro att när man lägger till vår telefonräkning efter alla samtal till London att sakerna kanske inte blev så billiga...

Fick ett sådant underbart mail från vår vän i London som gjort en fantastisk insats när det gäller vår beställning. Jag brukar ju endast publicera eget material på min blogg, men detta mail var så underbart att jag bara måste dela med mig av det.

"Du skulle ha hört mig idag! Jag skrek till taps4less att jag minsann hade fått fel sink. Den här var ju vit! Helt fel!
När jag står där och skriker och kräver att få prata med managern så upptäcker jag att det var ju ett skydd runt sinken som var vit! Jag la snabbt på...."


Världen mot Samuel

Varför kan saker inte bara gå lätt, problemfritt och enkelt? Man skulle kunna tänka sig att en liten flytt inte skulle vålla några besvär, att bara lägga in saker i en bil, köra till en ny adress, lasta ur, köra tillbaka, lägga in saker i en bil osv. Det borde vara enkelt!
 
I tisdags (tror jag det var) när vi strax före 10 på kvällen beslutat oss för att sakerna vi just packat in i bilen skulle vara det sista vi skulle köra till vår nya våning för denna kväll noterade vi till vår fasa att bilen vägrade att starta. Vi använde oss av en lånad bil och det verkade som om batteriet inte orkade mer. Körde fram vår egna bil för att försöka få igång bilen med alla sakerna i. Lyckades inte hitta startkablarna, de låg inte i bilen (vilket i sig är ganska konstigt). Antog att de måste ligga i källaren i andra huset. Tog oss bort till det huset för att leta. Hittade inga startkablar. Fick lov att åka och köpa nya (eller maken åket, jag vaktade bilen - man ska ju inte lämna en bil full med saker obevakad). Lyckades få igång den lånade bilen. Åkte bort med sakerna och släpade upp dessa. Noterade att klockan nu passerat elva och att det nog inte skulle finnas några vettiga öppna ställen där vi skulle kunna äta. Åt lite rester vi hade i kylen. Man kan ju inte annat än bli irriterad på världen som ständigt gör sitt yttersta för att sätta käppar i våra hjul! Dock bör man tillägga att en sak som var en välsignelse mitt i denna röra var att vi faktiskt fick låna en bil som det fick plats ganska mycket saker i. Tusen tack!

Som om inte detta var nog, nu har någon vulkan på Island fått för sig att det var roligt att släppa ut en massa skit i luften vilket lamslagit all flygtrafik. Vi som väntar på saker från England som behövs till renoveringen av vår nya våning! Nu kommer vi nog få vänta ännu längre...

Julgran

Satt och tittade lite i en tidning idag på rasten. Noterade en bild som jag verkligen gillade, bilden föreställde en julgran tillsammans med Dolly Parton. Jag skulle väl (tyvärr) tro att jag är en av de få personerna i min omgivning som noterar julgranen innan Dolly. Om man säger som så, den här Dolly Parton har ju attribut som för många säkert är svåra att förbise. Personligen höll jag nästan på att missa henne eftersom hon stod bredvid en julgran.


Det kan hända att bilden är aningens redigerad.


Varför ska det vara så svårt?

Varför ska allt alltid krångla? Alltid är det något... Vi har beställt ganska många saker (för ganska många pengar) från England till vårt kök och självklart har dessa inte kommit fram. De skulle blivit levererade förra veckan men inget har hänt, har ringt massor av gånger och mailat utan vidare framgång. Nu talade jag med företaget igen denna afton och fick besked om att varorna skall levereras på fredag. Jag fick ingen förklaring till varför de inte blivit levererade och ej heller erhöll jag någon ursäkt. Vi får se hur detta kommer sluta.

Vi brukar ju alltid ha lite otur när vi ska göra saker, det är sällan saker går lätt och enkelt. Visserligen brukar det mesta sluta på ett bra sätt men vägen dit är sällan vidare angenäm. Alla problem vi brukar stöta på (när vi ska köpa flygbiljetter, köpa våning, etc etc) beror nästan alltid på att andra människor inte kan göra sitt jobb! Jag förstår inte att det kan finnas så mycket inkompetes, slapphet och nonchalans i världen! Att folk inte ens bryr sig om att försöka göra ett så bra jobb som möjligt förvånar mig. Personligen anser jag att folk borde anstränga sig lite mer!

När det gäller saker som är trevliga var vi ute och åt indisk mat igår. Oj oj vad gott det var!


Renoveringen...paniken är nära nu!

Renoveringen fortsätter och nedräkningen till när den verkligen mardrömmen börjar stressar oss ofantligt. Nästa helg går nämligen det stora flyttlasset och på bilden nedan kan ni se hur vårt kök ser ut just nu. Badrummet ser ungefär lika illa ut.

Kära värld, hur ska detta sluta?!

Copyright Samuel


Pimpat påskägg

Jag tog en liten paus i packandet och piffade till ett påskägg. Idag gjorde vi en liten turné (med endast två stopp) för att leverera påskägg, visserligen kanske lite sent, men det är faktiskt tanken som räknas. Jag hade dock bara pimpat det ena.
 
På förekommen anledning, det var egentligen inte alls så synd om mig som satt i min ensamhet och firade påskafton, jag hade det faktiskt helt ok. Dessutom ska man faktiskt vara glad för att man får fira påsk, även om det är i ensamhetens tecken. Det finns de som är sjuka, de som inte har några pengar, de som inte har rätt att fira de högtider de känner för, de som inte har en hund som är ultramysig etc. Dessa är de synd om, när det gäller mig är det faktiskt inte så synd om mig alls.
 
Här kommer en bild på det pimpade (piffade) påskägget. Den trevliga pappersdekorationen gjorde jag av en sida ur en katalog som jag hittade här hemma, tror att den kanske tillhörde någon annan som jag hoppas inte kommer sakna den, för nu är den borta. Att pynta med tandkräm kanske kan ses som något kontroversiellt, men jag tyckte det var ett trevligt inslag.

Copyright Samuel


Glad påsk!

Glad påsk kära bloggläsare!
 
Denna påsk firar jag påskafton i ensamhet. Jag tänkte att det egentligen inte skulle vara så illa, jag hade planerat att umgås med hunden, packa inför den stundande flytten, kolla på tv och äta lite. Allt var helt ok ända tills jag gick till vår lokala matbutik för att köpa mig en fryst maträtt att värma i ugnen samt en påskmust light. Kassörskan tittad på mig på ett sätt som inte kunde tolkas på annat sätt än att hon faktisk tyckte att det var lite tragiskt att jag skulle äta uppvärmd mat och dricka julmust light på självaste påskafton. Jag hade inte tänkt på min påskafton som tragisk innan detta men nja, kanske är min kväll lite tragisk och kanske lite lite ensam faktiskt (hunden sover just nu).