TV-sånger

Jag vet inte vad det är med mig och tv-sånger. Det är sådant som ofta kan fastna i huvudet. Kanske beror det på att det är en sång som upprepas flera gånger och som man dessutom kan koppla ihop med något man ser - en audiovisuell upplevelse.  

Här kommer en lista över de 10 bästa tv-signatursångerna (alltså sånger - inte bara en melodi) som fastnat i mitt huvud genom åren. Har jag missat någon, lämna en kommentar nedan.  

[Obs, listan innehåller länkar]  

10.
Pang-i-plugget   

9. Joelbitar   

8. Grannar   

7. Fragglarna   

6. Gilmore Girls  

5. Skål   

4. California Dreams   

3. Vänner   

2. Baywatch   

1. Svarta hingsten     

Och för att ingen ska missuppfatta något - Nej! Detta är INTE en lista över de 10 bästa tv-programmen utan över 10 minnesvärda sånger som hör till tv-program.

En semester som lät skoj

Morgon på tåget tidigare i veckan. Två kvinnor sitter och pratar och dricker kaffe. Kvinnan med lockigt hår har varit på semester på en ranch och drivit kor och hästar. Hon träffade en kvinna från Danmark som hade en dotter som var tretton år, den lockiga kvinnan hade verkligen klickat med dessa som var så trevliga och hon kommer absolut hålla kontakten med dessa två.  

Alla turisterna bodde i en stor lodge på ranchen och på dagarna arbetade de från hästryggen. Det hade regnat precis hela veckan med detta till trots var det en helt underbar semester. Sista dagen hade de drivit unghästar tillbaka från bete tillbaka till ranchen. När de kom tillbaka hade de galopperat in på ranchen och folk hade stått där och tjoat och applåderat, hade varit en helt fantastisk känsla.  

Det enda som hade varit knepigt var att det inte fanns någon alkohol på ranchen men hon hade köpt med sig lite öl på vägen dit från flygplatsen. Tyvärr hade hon tröttnat på öl efter några dagar. Den andra kvinnan som snällt suttit och lyssnat inflikade här att hon får metallisk smak i munnen av öl. Den lockiga kvinnan hade egentligen varit sugen på vin. Sedan gick de av tåget. Kvar satt jag med alla mina frågor och funderingar som jag aldrig kommer få något svar på. Typiskt! Tyckte att det lät som en riktigt rolig semester! Undrar var den där ranchen låg.

Michael Jackson - R.I.P

Igår innan jag skulle gå och lägga mig nåddes jag av den tragiska nyheten att Michael Jackson dött. Istället för att gå och lägga mig spenderade jag en lång stund framför youtube och hade en egen liten minnesstund. Återkommer kanske i ämnet senare. 

Nu ska jag äta frukost.  

Musik ska byggas utav glädje

Det finns ett musikstycke av Tchaikovsky som heter 1812 Overture. Det stycket inkluderar kanonljud vilket är tämligen spektakulärt.  

Copyright Samuel


Idag var vi på någon sorts musikfestival på Exhibition Road. Det var inte så mycket att hurra över egentligen. En sak som var trevlig som vi råkade trillade in på var en symfoniorkester som spelade just 1812. Eftersom man inte bör skjuta med kanoner inne så delade de ut papperspåsar till pubilken som vi fick blåsa upp och smälla på kommando. Det var verkligen roligt. Det är sällan klassisk musik tillåter att man som åskådare får deltaga. Dessa påssmällare gjorde upplevelsen riktigt glädjefull!

Midsommar i London

Att fira midsommar i London är inte riktigt som att fira midsommar i Sverige. På midsommarafton jobbade jag hela dagen (eftersom fredagen var en vanlig vardag här). På kvällen skulle jag och maken gå ut och äta. Stället vi hade beslutat oss för att besöka för vårt matintag visade sig vara fullt. Det slutade med snabbmat hemma i soffan framför tvn.  

Det bor många svenskar i London, på lördagen samlades många av dessa i Hyde Park för midsommarfirande. Det fanns en liten midsommarstång som det dansades kring. Stången fick inte vara för hög eftersom man tydligen behöver någon form av tillstånd för att resa en hög midsommarstång i denna stad.  

Copyright Samuel

Vi som inte var så vidare sugna på att dansa satt i gräset och åt medhavd matsäck. Det var några typer från Finland som också ville vara med på det svenska midsommarfirandet. Vi kom att spendera en stor del av eftermiddagen till att språka med två av dessa. Det var två lite märkliga personer, inga typer vi direkt kommer hålla kontakten med men en trevlig eftermiddag var det iaf.

Traumauppdatering

Jag missade att återkomma med mer information ang den traumatiska händelsen som involverade mig och ett parasoll.  

Det var en gång en solig och blåsig dag för en tid sedan, denna händelse utspelade sig under den perioden då de som arbetar med tunnelbanetrafiken hade beslutat sig för att lamslå centrala London genom att inte utföra sitt arbete (tror de ville ha mer pengar...men vem vill inte det?!). Jag skulle hem från mitt arbete och eftersom det inte gick att färdas med tunnelbanan var jag nödgad att traska hela vägen från tågstationen. Hade just traskat över en gata och passerat en sådan där kille som står och delar ut en av gratistidningarna här i stan. Han hade en liten kärra med tidningarna och ett parasoll. Denna blåsiga dag var det inte helt lyckat att ha ett parasoll. Just när jag passerat honom och hans pinaler noterar jag hur hans parasoll kommer farande mot mig, träffar mig i armbågen, sidan och lite i huvudet. På något vis lyckades det flygande parasollet fånga min väska som jag bar över axeln. (Eftersom jag jobbar i kvarter som inte känns helt säkra har jag tillfälligt slutat att använda min väska från Gucci utan kör med en gratisväska som maken fick av något företag. Hade varit jobbigt om tidningstypens parasoll hade skadat min Gucci!) Personligen klarade jag mig utan fysiska skador om man bortser från att jag fick lite ont i armbågen, men skammen, ack denna skam, över att ha blivit skändad och förödmjukad av ett flygande solskydd den bar jag med mig hela vägen hem. Återigen, jag vet inte varför jag tyckte att det var pinsamt - det var ju inte mitt fel att tidningsidioten missat att man faktiskt måste se till att parasoll måste sitta fast ordentligt! Men jag är väldigt bra på att skämmas... Händer det igen lovar jag att stämma skiten ur tidningsföretaget!

Stinka, stank, stunkit? Nä...

Jag åker tunnelbana varje dag, både på morgonen och på kvällen. På morgonen brukar det hela te sig tämligen odramatiskt, det mest dramatiska som ibland händer är att jag helt enkelt inte kommer med tunnelbanan för att det är fullt men då är det bara vänta några minuter till nästa kommer. På morgonen brukar de flesta vara tämligen rena efter sin morgontoilett. Värre är det tyvärr på kvällen när jag ska hem.  

För några dagar sedan när jag skulle hem var det som vanligt mycket fullt på tunnelbanan vilket gjorde att jag fick stå upp. Att behöva stå på tunnelbanan är egentligen sällan ett problem, jag åker bara tunnelbana i ungefär tio minuter när jag ska hem. Denna dag hade jag verkligen otur. För att man inte ska tappa balansen under färden finns det stänger från taket som man kan hålla sig i. Jag höll i en sådan. I samma stång höll även en överviktig gubbe med rutig skjorta. Jag gissar att överviktiga oftast svettas lite mer än de som inte är överviktiga, det kommer väl av att de överviktiga har ett tjockt värmande fettlager som liksom omsluter människan under fettet. Denna gubbe svättades ofantligt mycket och tyvärr var min näsa liksom ivägen för odörångorna. Det luktade så väldigt väldigt illa. Först försökte jag filtrera bort stanken genom att andas genom min kavaj. Tyvärr visade det sig att min kavaj inte släpper igenom nog med luft för att man ska kunna andas genom den några längre stunder utan att drabbas av syrebrist. Detta gjorde att jag tyvärr nödgades att avsluta mitt odörfiltrerande efter några minuter. Resterande del av resan funderade jag på om jag skulle byta vagn. Men det fanns ju inget som med säkerhet indikerade att jag inte skulle komma med näsan i närheten av någon annans armhåla så jag stod kvar och plågades resten av resan.  

Varje kväll så är det samma sak, det är alltid några som tycker att det är ok att faktiskt lukta riktigt illa på tunnelbanan. Mitt förslag är att alla som vet att de stinker eller misstänker att de kanske bär med sig en viss odör sätter sig i någon av de främre vagnarna. Det skulle passa mig utmärkt eftersom jag reser i någon av de sista vagnarna.

Trauma

Igår skändades jag svårt psykiskt då ett parasoll blåste in i mig, jag berättar mer om den händelsen senare. Nu ska vi på fest.

Breathe Slow

En av mina favvolåtar just nu är Alicia Dixons Breathe Slow. Jag hade nog behövt andats lite långsamt och räknat till tio med mina ögon stängda igår under min katastrofala aktieaffär. Hade jag gjort det hade jag kanske lyckats bespara mig en massa ångest. Idag vändes nämligen katastrofen till triumf då kursen vände uppåt och jag fick tillbaka alla pengarna och dessutom fick lite mer pengar. Lycka!

Aktieångest!

[Inlägg från gårdagen]

Jag har just gjort en riktigt dalig aktieaffar och sitter saledes med en stor klump av eknomisk angest i magen. Fy! Jag trodde verkligen att det skulle ga bra, men nu gjorde det inte det. Iofs sa kan ju fortfarande utvecklingen av min affar vara positiv men just nu ser det valdigt morkt ut, sa morkt att jag inte ens vill titta till min depa eftersom det ser riktigt bedrovligt ut dar. Hoppas verkligen att det vander, kanske bara galler att ha lite is i magen. Tyvarr har jag ingen is i magen just nu utan en stor klump angest istallet. Skit ocksa!


Sladdar

En sak jag inte kan förstå är att folk har hörlurssladden till sin mp3-spelare (eller annan elektronikutrustning) innanför kläderna. Det är väl inte vidare hygieniskt? Personligen så anser jag att man ska byta de kläder man har närmast kroppen med viss regelbundenhet. Saker som är närmast kroppen tenderar att bli aningens "bekroppade" (if you know what I mean) och kräver således att man faktiskt tvättar dessa, det gäller även sladdar! Jag tror inte att de personer som envisas med att ha sladden till sina hörlurar på fel sida om sin mundering tänker på att de faktiskt borde vara på sin plats att göra rent sladden efter avslutat användande.

Med detta inlägg vill jag slå ett slag för sladdrengöring alternativt - HA SLADDEN UTANPÅ KLÄDERNA!!!

Helg

Igår var vi på nationaldagsfirande i Muswell Hill. Jag kan inte minnas att jag firat nationaldagen tidigare, har liksom aldrig upplevts som en nödvändighet eller som något som man egentligen borde fira. Nu när jag bor i London så var det faktiskt riktigt trevligt att fira nationaldagen. Vi åt middag tillsammans med mycket trevliga människor och hade en väldigt kul kväll! Åt getost-toast med honung o sallad till förrätt, lax med potatissallad, sparris och en kall limesås till varmrätt och en chokladgrej till efterrätt. Drack gott vin och hade mycket trevligt!  

Idag var vi i Hyde Park och snubblade över någon sorts happening. Det var ett band som spelade några låtar som sedan avlöstes av ett marching band med säckpipor och trummor, efter det var det en trummande grupp som efter ca 2 minuter var otroligt enformiga att lyssna till. Sedan tog några flickor över och utförde någon mindre intressant kulturell dans sedan var det nog något annat som jag inte minns och efter det började det regna och då åkte vi vidare och åt.

Mycket glädjande är att goda vänner i Sverige äntligen skaffat Skype! Fick oss en liten Skyperundtur i deras nya hem tidigare, var väldigt roligt! Saknar verkligen vännerna hemma i Sverige.

Ramadan - på mitt vis

Manga muslimer agnar ju sig at att inte ata sa mycket pa dagarna under ramadan. Jag trodde tidigare att det var valdigt jobbigt och utmattande. Jag hade ganska fel. Nu har jag sedan en tid tillbaka slutat att ata lunch. Jag ater ganska ofta en liten smorgas och dricker nagra klunkar te pa morgonen. Sedan ater eller dricker jag inget alls tills jag kommer hem pa kvallen och det ar tid for middag. Nu har mina matvanor inga religiosa fortecken utan ar mer baserade pa latet och miljon inom vilken jag vistas. Men det ar markligt att jag faktiskt klarar mig alldeles utmarkt, ar iofs ratt hungrig nar jag kommer hem men det ar ju ok for da ar det ju bara att handla och laga nagot att ata. For nagon dag sedan blev jag lite hungrig runt tre men da tog jag ett tuggummi och surfade lite pa matsidor pa natet sa var saken ur varlden sedan.  

For att inte nagon ska bli orolig sa kan jag meddela att jag vagde mig nar jag var i Sverige forra helgen och min vikt har inte paverkats av min nya kosthallning. Ett fenomen man ocksa skulle kunna tycka ar konstigt, man jag valjer att inte klura sa mycket pa den saken.

Och nej, jag är inte alls muslim!

Oops I did it again...

[Passande rubrik nu när Britney Spears är i stan.]  

Listan över pinsamma saker kan nu utökas med ytterligare en händelse. Igår kväll skulle jag vara med i ett sk. webinar - dvs ett seminarium över nätet. Det började åtta på kvällen och skulle hålla på till tio. Jag deltog bara via ljud, man kunde deltaga via webbkamera också, men det ville jag inte utan satte foile över övre kanten på min laptop där linsen sitter så jag inte skulle synas. Jag har vid otaliga tillfällen tänkt att det vore fantastiskt om man kunde deltaga i föreläsningar över nätet så man slapp åka långt och länge för att lyssna på någon som man lika gärna skulle kunna sitta i sin pyamas i sin säng och lyssna på. Första delsen av föreläsningen deltog jag i vid matbordet eftersom jag inte hade ätit färdigt när webinariet började. När jag sedan ätit färdigt lade jag mig i soffan och ställde datorn på magen. Datorn var ganska varm under och jag var mycket trött - kombinationen gjorde att jag somnade. Vaknade efter en timme eller så just när webinariet avslutades och insåg då att folien hade trillat bort. Jag antar att jag sänt ut bild och ljud av en på soffan sovande Samuel till 32 andra personer över världen. Pinsamt!!! Jag börjar nu förstå meningen med att faktiskt åka till en föreläsning, finns fördelar med att inte ligga i sin soffa eller säng utan att sitta i en trist och obekväm sal med andra människor omkring sig är kanske inte så tokigt.  

Presenter

I lördags var vi på lite olika fester. På båda festerna överlämnade vi presenter. Det är roligt med presenter. En present var ett tårtfat från Selfridges. Eftersom vi inte hade planerat att ta med oss våra stora resväskor på denna resa blev det lite problematiskt med det där tårtfatet, var nödgad att ta min kameraväska och lirka ner fatet (som var av glas) i den då den inte fick plats i kabinväskorna vi hade tänkt att ta...blev lite bökigt och vi kunde inte ha med oss så mycket packning som vi kanske hade önskat. Jag tyckte att det handblåsta tårtfatet var fint så alternativet att inte köpa det fanns inte. Jag hoppas att fatet kommer bringa glädje hos sin nya ägare. Hade inget bra sätt att slå in det på så jag knöt några vackra sidenband runt foten för att göra det hela lite mer festligt.  

På den andra festen gav vi bort en annan typ av gåva, en upplevelse kanske man kan kalla det, eller så kan man kalla det för en stunds avkoppling, eller semester eller något i den stilen. När festföremålet öppnade sin gåva var det någon i pubilken som i bestörtning utropade "Jag hatar de där killarna!" och syftade uppenbarligen på mig och maken. Jag vet faktiskt inte hur jag ska tolka det, men roligt tycker jag att det var! Att en gåva kan bringa reaktioner från folk (som gåvan inte ens var till) var skoj!

Aktier

Ibland på dagarna när jag av olika anledningar har tid över kan jag tycka att det är lite roligt att försöka få mina pengar att bli fler. Har under en tid försökt lära mig lite mer om hur man handlar med aktier vilket är spännande. Om jag får säga det själv har det faktiskt gått ganska bra. Grafen nedan visar hur det gått för min lilla aktieportfölj sedan året började (+82,1%), nu rör det sig verkligen inte om mycket pengar. Men tänk om jag hade haft massor med pengar att investera - tänk vad mycket det hade blivit då...

Copyright Samuel
Avanza

Att handla med aktier är både spännande och ganska läskigt. Jag tillhör den kategorin som inte köper lotter för att jag är övertygad om att jag inte vinner. Samtidigt som jag är en galen tävlingsmänniska ur vissa aspekter ogillar jag tävlingar där det finns risk att jag förlorar, avskyr att förlora så mycket att jag gärna låter bli att tävla om jag inte är övertygad om att jag kommer vinna. Även om jag skulle förlora i något så gör jag mitt bästa för att övertyga mig om att jag åtminstone är den moraliska vinnaren (som om det ens skulle finnas något som heter så...). Detta till trots är det faktiskt riktigt skoj med aktier!