Årets sommarlåtar

Jag brukar ju varje sommar presentera mina favvosommarlåtar, här kommer nu äntligen den listan (utan inbördes ordning, eller jo, kanske lite faktiskt). Självklart länkar jag vidare till YouTube, så det är bara att klicka er vidare. Mycket nöje!

1)
M. Pokora - A nos actes manqués

2) Lady Gaga - Judas

3) Britney Spears - Till the world ends

4) Pitbull - Give Me Everything


I don't think you're ready for this jelly

I Nice köpte vi någon kroppsrengöringsprodukt att använda i duschen. Den skulle innehålla s.k. Royal Jelly. Skulle någon kunna förklara vad det är? Jag vet vad jag hoppas att det är...

Och en låt som passar till detta inlägg hittar ni
HÄR.


Kunglig rumpa?



"I don't think you're ready for this jelly
I don't think you're ready for this jelly
I don't think you're ready for this
'cause my body's too bootylicious for ya babe"


Nu är jag på banan och benen igen

Jag har av olika anledningar inte joggat på ett tag. Men idag började jag igen, blev en liten runda på ca 5 km. Värmen, pollen och en mycket oväntat uppförsbacke gjorde det hela till en ganska plågsam upplevelse. Detta till trots känner jag mig laddad inför nästa vecka och hoppas att jag iaf kan få in 3 löppass.


Underbar skulptur utanför franskt vinchateau


Vikten av att vara koordinerad

Finns det något viktigare än att vara koordinerad och då i synnerhet att vara färgkoordinerad? Nä...klart det inte gör!

Copyright Samuel
Jag gillar verkligen färgen grön, men av någon anledning blev inte färgerna så bra på bilden dock.


Nästan sista semesterdagen

Började dagen med att springa, satsade på 8 km men efter 6 km började mina vader göra mycket ont så vi bröt där.

Resten av dagen spenderades i ett "sistasemesterdagenlugn", jag gick och köpte ett par skor åt mig och ett par skor åt en liten ny person. Åt mig blev det ett par sneakers, hittade ett mycket obekvämt par som dessutom var för stora men de matchade min klocka så fint att jag köpte dessa skor ändå.

Packade ihop de saker vi ämnar få med oss till Sverige, dock hade vi nästan handlat lite väl mycket denna vända. Hoppas de låter oss ta vår mycket tunga parmaskinka som ovägt handbagage...annars vet jag inte hur detta ska sluta.

Var ute och åt mycket god mat just och nu sitter jag och försöker dricka upp sangrian vi köpte tidigare, skulle kännas surt att hälla ut den imorgon när vi åker. Visserligen kostade den inte så mycket men den är mycket god!

Två dagar

Dagen efter det (jag tror att det är torsdag)
Sov gott i det luftkonditionerade rummet.

Åkte på en rundtur bland vingårdarna, provsmakade och shoppade loss.

Åt en mycket stor köttbit till lunch. Kämpade mot bilköer och tanter som inte borde fått vara i trafiken. Käkade mat från Laos till middag. Eller alltså, jag tror inte råvarorna var från Laos utan recepten. Var mycket gott!

Ännu en dag senare (hyser misstanke om att det är fredag)
Vaknade. Sprang 8 km, inte på någon spektakulär tid men jobbigt som bara den var det, tror det var värmen som ställde till det. Sushi till lunch. Spenderade resten av dagen på stranden, det är riktigt varmt och skönt i luften. Personligen anser jag att vattnet kunde få vara varmare.

För ett tag sedan när vi var på en restaurant vi brukar frekventera tämligen ofta berättade ägaren att han skulle öppna ett nytt ställe idag och tyckte att vi skulle komma på premiäraftonen, så det är planerna för kvällen.

Nu ska jag fortsätta att sitta här på stranden och förfasas även en flock ungdomar från Amerika som beter sig riktigt odrägligt. Om det inte vore för att jag oftast är ganska prydlig person skulle jag åka till USA och supa ner mig och bete mig odrägligt bara för att ge igen!

Middagen var mycket trevlig och god. Blev dessutom bjudna på champagne och det är ju aldrig fel.

En av de vackraste kyrkorna jag sett, den avskalade enkelheten och det vackra ljuset var fantastiskt!


Jogga är väldigt skoj!

Detta är inte semesterbloggat utan mer från verkligheten.

Jag har liksom lite fastnat i det här med att jogga. I tisdags gick jag upp klockan 05:00 och sprang en mil innan jobbet, det tog ganska precis 50 minuter och 48 sekunder. 

Idag gick jag upp i ganska vanlig tid och så joggade jag 15 km vilket tog 1 timme, 18 minuter och 42 sekunder. 

Får se om jag pallar att jogga två mil innan sommaren är över...

Nästa dag (ok, jag har tappat räkningen)

Idag hyrde vi en bil och åkte på en tur upp i bergen. Var mycket spektakulärt! Kan hända att jag återkommer med bilder från detta tillfälle.

Landade i Troppan och tog in på ett mycket tjusigt hotell. Åt middag nere vid hamnen.

Dagens absoluta höjdpunkt var att Lorelai nedkom med en liten person. Är så glad för det gick bra!




Dag fem

Vi hade egentligen tänkt att hyra en bil idag men då vädret föreföll att vara aningens instabilt så lät vi bli. Gick på en liten shoppingtur. Köpte några presenter, två nya parfymer, tre par byxor, två vykort och ett par shorts.

Nu kommer jag dofta Givenchy Play en tid framöver, får se hur det kommer kännas. Handlade på Sephora som är en trevlig butikskedja. Man brukar alltid få lite prover på andra produkter när man handlar där och det är alltid skoj. Denna gång fick vi någon slags stenaktig grej som man skulle spruta väldoft över för att det ska lukta gott i rummet. Visst, det var Hermes men ändå ganska onödigt. Vad som också var onödigt var att vi fick med ett läppstift. Varken jag eller maken brukar använda läppstift så det får vi ge bort till någon.

Åt resterna av ankan till lunch. Började på en ny bok.

Åt skaldjur till förrätt och en mycket god gryta till varmrätt samt en äppelpaj till efterrätt, det var dagens middag.


Dag fem

-Läste ut Vad jag pratar om när jag pratar om löpning av Haruki Murakami
-Sprang 5 km.
-Spenderade en stor del av på dagen på stranden.
-Läste ut Dannyboy & kärleken av Daniel Åberg.
-Åt anka som vi lagade hemma till middag.
-Firade nationaldagen på uteställe med ett glas vin. Och sen på ett annat ställe med några drinkar.



Dag fyra

Mina vader var lite stela när jag vaknade men jag tyckte att det faktiskt fick vara nog nu. Idag skulle jag springa. Sagt och gjort. Med något stela ben joggade jag på morgonen en mil, det tog mig ca 52 minuter och var riktigt skönt.

Läste ut boken Ursäkta, men din själ dog nyss av Danny Wattin. En ganska konstig bok får man väl sammanfatta det hela med.

Lunch: kyckling

Det regnade ganska mycket på eftermiddagen så jag höll mig inne. Till kvällen hade det fina vädret haft vänligheten att återkomma.

Middag: ostron, fisk, tårta, dryck: rosevin

Middagen hade varit väldigt bra om den inte avslutades med en mycket otrevlig kypare. När vi skulle betala så frågade han helt fräckt om han skulle lägga på 10% i dricks eftersom det inte var inkluderat. Till saken hör den att dricks måste vara inkluderat i Frankrike och att det dessutom stod att det var så menyn. När maken upplyste kyparen om detta började han argumentera mot det hela. Jag måste säga att jag sällan lämnar dricks, dels för att jag har svårt att se varför jag skulle göra det och bortser man från att det är en konstig och märklig företeelse så är det väldigt få som jag faktiskt tycker förtjänar dricks. Bara för att man ställer fram en tallrik på ett bord och tar betalt anser inte jag att man utfört någon vidare spektakulär uppgift (om man ska vara ärlig så skulle man säkert kunna träna en apa till att göra just de uppgifterna) som förtjänar merbetalning.

Han fick inte ett öre och vi kommer inte gå tillbaka.



Dag tre

Började dagen med att göra just inget alls. Var ganska skönt faktiskt. Hade en liten tanke på att kanske springa men mina ben gjorde det mycket klart för mig att de ville vila.

Var och shoppade en sväng. Köpte bland annat en t-shirt med en val på. Åt en stor sallad till lunch, orkade inte äta upp hela. Funderade på att bada. Gick hem och läste istället.

Middag: texmexmat, dock inte på vårt favvoställe för det förefaller vara stängt just nu utan på stället nästan bredvid.




Dag två

Dag två
Gick upp drack lite Cola light till frukost och sprang sedan 8,86 km, det tog ungefär 47 minuter och kändes tämligen behagligt.

Gick ut och åt rått kött och sallad till lunch, drack rosevin. Hittade en tillfällig italiensk matmarknad och köpte en sex kilo tung parmaskinka. Köpte två par skor (inte på matmarknaden givetvis) och gick hem eftersom det började kännas tungt att släpa runt på denna skinka.

Väl hemma i lägenheten läste jag ut boken Den motvillige monarken som jag började läsa på flyget igår. Jag har för mycket länge sedan insett det sjukt odemokratiska med en monarki. Jag hoppas, tror och ser fram emot att de mindre begåvade som fortfarande anser att monarki är ok kanske efter att ha läst denna bok kommer på bättre tankar. Dessvärre är det väl kanske inte så många av dessa mindre begåvade människor som läser böcker, jag är inte ens säker på att de som tycker monarki är bra faktiskt kan läsa...

Middag: ostron och hummer


Semesterblogg - Dag ett

Jag har varit på semster. Under de kommande dagarna kommer ni få ta del av mina noteringar från denna. Allt är skrivet på mobiltelefon så jag ska i förväg ursäkta alla eventuella konstigheter i texten.

Igår började semestern kan man säga. Var ute och sprang på förmiddagen, blev 5 km på 27 minuter vilket var ett ganska trevligt tempo. Någon dag innan hade jag avverkat ungefär samma strecka på 23:01. När vi nästan var klara med joggingturen mötte vi ett par med en lite yorkshierterrier som sprang lös. Jag vet inte om det lilla livet hade planerat att äta upp oss eller något i den stilen men den sprang iaf fram mot mig. För att inte springa rakt på hunden nödgades jag att ta ett litet skutt över den öilla krabaten. Tur att jag fortfarande hade lite studs kvar i benen och orkade hoppa över den. Hade varit jobbigt om jag landat på den så hunden gick sönder. Jag hade säker fått blod på mina skor då vilket hade varit högst otrevligt. Jag tycker dessutom att folk borde ha bättre koll på sina hundar, både för hundens säkerhet och för mina skors välbefinnande.

Käkade sushi till lunch och åkte till Nice på eftermiddagen.

Balkongen

Vi har gjort det riktigt trevligt på balkongen med ny trall och ganska måga växter. Exempelvis växer det lite tomater där ute. Några har jag fått som små plantor av min mor och de är fortfarande små plantor, får se om det hinner bli några tomater på dessa innan vintern kommer, sen har jag fått en tomatplanta som redan hade tomater på sig när jag fick den, dessa går att skörda nu.

Har även en ganska stor myntaodling, eller snarare hade vi en sådan, drack upp en del av den för några dagar sedan. Men mynta brukar växa ganska snabbt så den är nog återställd snart.


Bokfrossa

Jag gillar att läsa böcker men gör det uteslutande under semestern och läser då alltid pocketböcker eftersom de är lättare att ta med sig och eftersom jag aldrig semestrar i Sverige är det viktigt att böckerna är lätta att resa tillsammans med. (Oj vilken lång mening det blev...)

För en tid sedan shoppade vi några böcker som ska läsas under semestern. Jag återkommer kanske med små tankar kring dessa senare.


5 km på 23:01

För en tid sedan sprang jag ett litet lopp tillsammans med över 10.000 andra personer. Var riktigt riktigt roligt! Nu vill jag springa mer!!! Dock, som vanligt, så blir det alltid knas för mig. Av någon anledning hamnade mitt resultat i damklassen under ett helt annat namn, men med mitt startnummer. Sprang 5 km på 23:03 vilket jag var ganska nöjd med, hade nog kunnat komma under 23 minuter om det inte varit så trångt i spåret. Blev nödgad att maila tävlingsledningen för att de skulle korrigera mitt resultat. Efter någon dag blev jag flyttad till rätt klass, dock gick jag från att ha placerat mig på 29:e plats i damklassen till en 101:a placering i herrklassen, inte så kul (fast om man ska räkna korrekt så borde det vara en 80:e plats eftersom flera kom i mål på samma tider och deras placeringar borde räknas om en plats tycker jag). Tiden blev dock korrigerad till 23:01 så det var ju lite roligt ändå och jag får väl vara nöjd med att komma topp 100 i en klass med över 1000 startande.




Fryst färsk fisk...?

Ursäkta, men är det någon som vet om all fisk man köper över disk har varit fryst? Jag trodde på något sätt att fisk man köpte över disk brukade vara ofryst. Köpte tonfisk som iofs var fiskad ganska långt bort, det kanske inte hade varit så kul om den inte varit fryst utan suttit i värmen på ett flygplan i flera timmar innan den hamnade i fiskdisken. Ja, jag vet inte hur jag ska ställa mig till detta. Jag tycker iaf att de borde skriva en liten skylt vid fisken om att den varit fryst.


Äta med ögonen?

I söndags, tror jag att det var, var vi ute och åt eftersom vi inte orkade laga mat. Åt lax som var god men som inte alls såg så god ut. Folk säger ju att man äter med ögonen också, personligen tycker jag att det är ett konstigt uttryck, jag menar - försök pula in den där laxbiten genom ögonhålan om ni kan. Visst jag förstår vad som menas med uttrycket men jag skulle väl kanske föredra att säga att det är viktigt att maten ser god/vacker/trevlig etc ut.