Pass

Mitt pass är trasigt. Ni som varit trogna läsare av min blogg en längre tid vet att jag blev informerad om att man kunde reklamera passet om det var trasigt. Så detta var vad jag tänkt att gör under gårdagen. Nu föll det sig dock så knasigt att mitt pass hade passerat sitt bäst-före-datum i slutet av januari månad. Det hade jag inte alls koll på... Så jag fick snällt hosta upp de 400 kr som poliskvinnan ville ha för att tillverka ett nytt pass åt mig. På min passbild i mitt förfallna pass ser jag ut som en idiot och tänkte att nu ska det bli ändring på det. Så i några dagar har jag funderat, testat miner och uttryck etc för att kunna prestera en sådan stilig bild som möjligt. Har testat med hakan uppåt, neråt, med öronen bakåt, med sug i blicken, med leende, med leende med tänder, olika mycket vridning av huvudet etc etc. När jag igår kom till polisen konstaterade jag att de förvandlat passansökningsprocessen till en löpandebandsfabrik. Ställ dig här, titta in där, skriv här, betala här, kom tillbaka på måndag, klart. Man skulle inte vrida huvudet, man fick inte se glad ut. Jag blev så förvånad så att resultatet av all min träning bara försvann och på mitt pass som är klart nästa vecka ser jag återigen ut som en idiot...suck! Jag kanske inte blir insläppt i länder med klass...

Ännu ett Yasminecitat

Yasmine tappar en vinkork på golvet och blir lätt chockad och utbrister i följande:

"Oj, jag trodde det var en bajskorv från munnen..."

Hahaha vad underbart galet!!!

Rix FM

Var det någon som hörde RIX MorronZOO i fredags? Jag misstänker starkt att de läst min blogg eftersom även de uppmärksammade just de kontaktannonserna jag skrev om tidigare.  

Här kommer en länk till något av de allra roligaste jag hört på radio: LÄNK

Jag, en albatross

Visst är det väl så att avståndet mellan fingertopparna när man håller ut armarna skall vara ungefär som ens egen kroppslängd? Imorse när maken hade gått upp så passade jag på att lägga mig mitt i sängen och sträckte ut armarna. Sängen är 180 cm på bredden. Mina händer hamnade långt utanför på båda sidorna. Jag måste ha typ två meter mellan mina fingertoppar. Jag är inte två meter lång. Har alltid misstänkt att jag har långa armar eftersom jag når saker väl, men nja ett vingspann på två meter var väl mer än vad jag hade förväntat mig. Jag är en albatross!

Bowlingsnusk!

Ok, bowling måste vara en av de mest äckliga och ohygieniska aktiviteter man kan ägna sig åt. Och ja, det är just vad jag har gjort denna afton. Tanken på att stoppa ner mina ganska trevliga fötter i ett par skor som hundratals, kanske rent av tusentals, människor före mig använt får mig att rysa! Nä, det var inte så att jag frivilligt spelade bowling, inte för att det förelåg ett direkt hot mot min person eller så, men nja, det var arbetsrelaterat bollspel. Och jag tror att jag kommer att ha ont i armen imorgon...eller vänta, det har jag redan nu.

Gratis hummer är ALDRIG fel!

Kära bloggläsare,  

tänk er följande scenario:  

En inbjudan kommer med posten som lovar en presentation av ett kapitalförvaltningsföretag samt skaldjur och vin. Två personer traskar dit med förväntningar om att få några räkor och kanske en litet plastglas med vin. Samma två personer kommer in i en vacker byggnad och träder in i ett rum med många människor som alla uppnått en ålder av säkert 70+. De två personerna sätter sig vid ett litet bord utan bordskamrater. Efter ett litet tag kommer ytterligare några människor(4 st)  av modell yngre och sätter sig vid samma bord som de två. Efter en presentation på ca 60 minuter där kapitalförvaltningsföretaget presenterar vad de kan göra för att få pengar att växa bjuds det på en skaldjursbuffé bestående av en halv hummer per skalle samt massor med räkor, havskräftor, musslor etc samt flertalet suspekta ostar, två glas vin och bröd. Efter det gick de två personerna hem och drack te (en av dessa två personer tog dessutom en stor tårtbit).  

Detta har varit min afton. Väldigt gott, synnerligen gratis och faktiskt ganska trevligt. Och tårtan smakade angenämt!

Sunday in bed

Vi har fått våra dörrar tillbaka! Det blev verkligen hur fint som helst! Är väldigt nöjd!

Har spenderat morgonen i sängen med ett paket kakor, ett glas läsk (light) och DN. Vår nya säng är verkligen underbar! Ok, vi kanske tog i lite väl mycket när det gäller höjden, men att spendera morgonen på ca 83 cm över golvet är underbart. Det blir liksom som att vara på en egen liten (160 x 200) ö mitt i rummet. Att ligga några centimeter över fönsterbrädan är ju lite mysko, men ganska praktiskt då man kan ställa sin kakfrukost i fönstret medan man läser tidningen. Dessuom kan jag hålla koll på vår bil från sängen, hur många kan göra det?

Här kommer två favoriter från dagens kontaktannonser i DN.

"Jag efterlyser sjömannen, som förde in smittkopporna till Sthlm i april 1963, alternativt, någon som överlevt sjukdomen."

[repris] "Jag söker en man på exakt 150 cm som resesällskap. Jag ska åka på studiebesök till Bergen-Belsen den 28 september 2008."

Citat

Den helt makalöst underbara människan Yasmine sa just "Jag har aldrig läst hela Brott och straff, det var så många personer och alla hade olika namn..."

För det jobbiga med att ta sig igenom Brott och straff är just att alla har olika namn...eller? Personligen tror jag att det hade varit svårare om alla hette samma sak....och jag har faktiskt läst HELA boken.

En liten schlagertanke...

Bota Carolas övervikt med förbön!!!

Oj, vad mycket det blev!

Det känns om det blev mycket just nu.  

Franskakursen traskar på, borde självklart plugga mer än vad jag gör - men så är det väl alltid? Håller på att försöka läsa på inför en annan kurs jag snart ska gå. Vi har inga dörrar inne i vår lägenhet just nu, de har åkt på spa (typ) och förväntas komma tillbaka i slutet på denna vecka eller under nästa och se friska och fina ut. Hunden löper. Vi ska hämta den nya sängen i slutet av veckan. Jag har ett brev jag borde skickat för flera veckor sedan som bara ligger och väntar på ett frimärke och en adress. Jag borde plocka ur diskmaskinen. Har en tröja till vårt fadderbarn som jag borde slå in. Dessutom har jag som vanligt massor att göra på jobbet.  

Oj oj oj...  

Men en rolig sak är att vi äntligen bokat resa hem till
Nice!

Middag, galen tant och pryl

Var på en mycket trevlig middag med efterföljande sällskapsspel igår. De som bjöd på middag berättade om en galen tant som i en korsning backat på dem. Hallå?! Man lägger inte i backen i en korsning och om man nu ska backa så får man ju kolla bakåt först! Som om inte det vore nog så försökte den galna tanten smita sen och när de sedan fick tag på tanten sa hon att hon inte alls hade backat. Idiot!  

I dagens DN skrev de om
denna. Är nog ingen dum idé egentligen.

Ligga runt

Igår låg vi runt. Var och provade sängar. Vi sover två vuxna människor och en hund i en säng på 120 cm. Vi är inte så stora men jösses vad en liten liten hund kan ta stor plats. Vi var först på två olika sängaffärer sen när vi tyckte att vi var rätt nöjda med eftermiddagens provliggningar och beslutat oss för att åka och köpa lite mjölk hittade vi en till sängaffär där vi spenderade en mycket lång stud. Det var en mycket bra och ambitiös försäljare där som var ordentlig och mån om att vi skulle hitta en säng som vi båda trivdes i och som gav oss trevlig ryggradskomfort. Spenderade säkert 45 minuter i butiken och höll på att lämna affären med en säng som kostade en månadslön typ. Jag har faktiskt ingen aning om vad en säng ska kosta, det kanske är helt normalt för en säng att kosta en månadslön men samtidigt så...ja det är mycket pengar, och jag är inte alls säker på att jag faktiskt kommer att sova bättre i en säng för massor av pengar än i en säng för lite mindre pengar. Sova bäst gör jag nog i säng där hunden inte kliver runt på mig. Men samtidigt, hon är ju en del av familjen och förtjänar naturligtvis samma komfort som resten av oss. Idag ska vi fortsätta testa sängar.

Blogg(bimbo)brudar

Läste i gratistidningen Metro (som jag egentligen inte gillar, men som jag läste för att någon hade lagt den på jobbet) om några unga blogg(bimbo)brudar som tjänade ganska mycket pengar på sina bloggar. Antagligen genom reklampengar från företag som vill tjäna pengar på andra småtjejer, vilket säkert är helt i sin ordning i vissa kulturer... Det har jag inget att anmärka på, är säkert lagligt.

Det jag blir lite fundersam kring är huruvida dessa bloggerskor skattar för sina pengar... Jag skulle gissa på inte! Och om de inte gör det så hoppas jag att skattemänniskorna läste samma artikel i Metro som jag gjorde. Om jag ska skatta för mina pengar som jag tjänar på att bedriva verksamhet som kräver lång akademisk utbildning (och STORA studieskulder) ska banne mig småungar som tjänar bra på strunt skatta för sina pengar! Det ska vara lika för alla!!!

Och om de betalar skatt ber jag att få framföra ett stort tack till dessa fina individer som bidrar till samhället genom att betala skatt!

Försäkring

Jag vet inte varför, men av någon anledning har jag upprepade gånger läst följande stycke i någon form av försäkringsbrev jag fick hem tidigare i veckan.  

"Försäkringen gäller inte vid förlust eller skada som har samband med atomkärnreaktion eller krig, krigsliknande händelse, inbördeskrig, revolution, uppror eller åtgärd av makthavare som obönhörligen tagit makten eller förstörelse genom myndighets ingripande. Försäkringen gäller inte heller vid skada eller förlust till följd av myndighets agerande."  

Jag valde att inte teckna denna tilläggsförsäkring, tror jag klarar mig bättre utan.

Vad händer bakom persienner?

Personen som bor i lägenheten under oss har sina persienner i köket nere. Det får man ha. Det är inte olagligt på något vis. Det som gör att jag upplever detta fenomen värt att ta upp här är att personen har haft det i flera veckor nu, iaf två. Dygnet runt är de nere. Varför? Jag har några olika hypoteser:  

1) Personen bedriver någon högst olaglig aktivitet i köket.  

2) Har en väldigt långdragen migrän och klarar således inte av ljus.  

3) Hänger sig åt någon pinsam eller obskyr aktivitet som inte bör bevittnas genom fönstret.  

4) Är död.  

5) Glömt bort att vi faktiskt går mot ljusare tider. Under de allra mörkaste dagarna gör det nog ingen skillnad, men nu är det ju faktiskt ljust några timmar om dagen.  

6) Håller på att renoverar med svart arbetskraft och vill inte att någon ska veta något.  

7) Håller på att bygga om saker som man inte bör röra så mycket, typ bärande strukturer och konstruktioner. Borde vi som bor över vara oroliga?  

8) Genomgått radikal plastikkirurgi och vill inte bli sedd med bandage kring hela huvudet.  

9) Något annat.

Jag är inte en apa och metamorfos till tant

Enligt min mor (som fyller år idag - grattis på henne!) så kan det vara så att det som bla skiljer oss från aporna är vår förmåga att betraka oss själva utifrån. Så detta var tydligen den dag jag slutade vara apa.  

Vi var ute och åt med jobbet i torsdags. Då hade jag på mig en t-shirt från Replay. Den var tydligen riktigt snygg för i fredags kommenterade två av mina (många) favvotanter på jobbet att den var snygg och en av tanterna skulle tom gå och se om det fanns någon kvar för henne att köpa. Har jag samma smak som en tant? Tycker tanterna att det som är snyggt på mig även passar på dem? Är jag så lik en tant? Håller jag på att förvandlas till en tant? (Eller har jag redan gjort det?)  

Jag målade om i sovrummet igår. Det blev en ljusgrå färg. Den ser nästan lite ljusblå ut vilket inte riktigt var vad vi hade tänkt oss. Hade väl mer hoppats på att få en elefantgrå färg men riktigt ljus. Nu är det iaf målat och det blev mycket ljusare och trevligare, dessutom passade jag på att möblera om.