Pigall

För ett tag sedan när jag var och handlade hittade jag en Pigall. Jag vet inte om ni alla är bekanta med denna lilla läckerbit. Om ni inte känner till Pigall så åk till er lokala godishandlare och köp ett exemplar, inte för att det är världens godaste godis på något vis men för att det faktiskt hör till allmänbildningen att ha ätit Pigall. (Och låt inte namnet göra er oroliga det har inte så mycket med grisar att göra.) Ok, åter till min handling. Jag stod alltså där i förrummet till butiken (dvs ej innanför kassorna) och hittade denna Pigall i påsen som jag haft mina pantflaskor i. Jag gissar att Pigallen hoppat ner i denna påse först och att jag sedan lagt flaskorna i påsen och på detta vis ungått att se att den låg där. Nu till det jobbiga. Vad skulle jag göra!? Skulle jag lämna in Pigallen i kundtjänst först och sedan hämtat ut den när jag handlat färdigt? Jag kunde ju inte gärna ta med mig den in i butiken och sedan försökt få ut den, jag hade nog fått betala för min Pigall två gånger då och det låter trist. Sedan är frågan - hur pinsamt hade det varit att lämna in en Pigall hos kundtjänst för att sedan hämta ut den? Ganska mycket pinsamt skulle jag gissa. What to do? Jag såg ingen annan utväg att äta upp den, trots att jag varken var hungrig eller sugen. Måste dessutom meddela att Pigall inte är så gott om man inte är sugen på just Pigall.


Inte en Pigall men väl en liten röd fågel


Fågelskit

För en liten tid sedan hände det som inte får hända, jag fick fågelbajs på benet. Jag har under hela mitt liv på något vis lyckats att undgå detta men för en tid sedan slog olyckan till. En liten kladdig klick hamnade på mitt ben. Var väldigt otrevligt! Dock är jag glad att jag inte fick snusket i ansiktet eller i håret eller så, det hade nog varit ännu mer jobbigt. Det tråkiga är ju att det är ganska svårt att förebygga att det inte skulle hända igen, jag kan ju inte sitta inne resten av livet och att konstant bära på paraply som skydd verkar ganska jobbigt. Jag får hålla tummarna för att jag nu fått min dos och att fåglarna i fortsättningen väljer att släppa sin avföring långt bort från min person.



Fåglarna på bilden har inget med inlägget ovan att göra, dessa träffade vi på semestern tidigare i år


Pride - inlägg 3

Sedan fortsatte festligheterna i Kungsträdgården där vi under kvällens show måste haft de absolut bästa platserna. Champagnen flödade och det var väldigt skoj och blev väldigt sent (vi gick vidare till något ställe som inte var så väldigt imponerande). Vi sov hos min syster och hennes kille. Under söndagen åkte vi och hälsade på min mormor som bjöd på festlig mat och fika i ett dignande överflöd! Var mysigt, dock var både jag och maken ganska trötta.


Mycket Champagne blev det :-)


Bästa platserna och bästa Lili och Susie, underbart! Sämsta bilden dock...


Sveriges fulaste kjol?


Pride - inlägg 2

Paraden var helt ok, det som berörde mig mest var de som kom först i tåget (om man bortser från polishästarna som jag alltid har som favvo och de där damerna på motorcykel som jag inte alls tycker är vidare speciella men som alltid är först) var de som gick tysta med förtejpade munnar och tågade för alla som inte kan - dvs folk som lever i länder där de inte kan ha en egen prideparad. Länder där folk uppenbarligen är mindre begåvade. Jag har nyligen sett en mycket gripande dokumentärfilm från Uganda där man fick lära sig att en övervägande majoritet av befolkningen tyckte att HBT-personer ska straffas och gärna med dödsstraff. För människorna i Uganda och för människor i resten av världen där folk inte lever i samma frihet och med samma rättigheter som vi gör här tågade dessa under tystnad.


Favvoinslag i paraden (om man ska vara noga traskar nog inte dessa i paraden egentligen utan snarare framför)


Pride - inlägg 1

Men vilken helg det har varit! I fredags var jag ledig, pysslade hemma och var ute och sprang (vilket resulterade i ett mycket ont knä) och sedan på kvällen fick vi besök. Kvällen avrundades vid 03:30 så jag var lite trött i lördags.

Lördagen inleddes med katastrof. Vi hade planerat att titta på prideparaden som skulle tåga genom Stockholm men först passade vi på att äta lite lunch. Thaimat som var mycket god, tyvärr råkade lite av den hamna på min skjorta! Typiskt! Försökte gnugga bort thaimatstänken med lite papper och vatten men det gick inte så bra. Istället fick jag gå och köpa en tröja, först köpte jag en pikétröja som jag tog på mig, men eftersom det var lite svalt så fick jag gå tillbaka till affären och köpa en långarmad tröja att ha ovanpå. Tjejen i affären såg först lite förvånad ut när jag bara en liten stund efter att jag handlat den första tröjan kom tillbaka med den på mig för att köpa en ytterligre. Jag kände mig nödgad att förklara hela thaimatkatastrofen. Hon såg mycket förstående ut vilket kändes fint. Blev dock en ganska dyr lunch om man inkluderar klädinköpen.


Thaimat


Nödlösning 1


Nödlösning 2


Korsika och persika

En av de sista sakerna jag sade igår innan jag planerat att somna var att korsika låter lite som persika. Att säga detta så nära inpå sömnens inräde gjorde mig lite stressad. Tänk om det skulle vara så att jag helt oplanerat skulle råka dö i sömnen och detta var det sista jag sade. Att det sista som skulle komma ur denne store tänkare var påpekandet att korsika och persika låter lite snarlikt vore en stor sorg. På något vis tänker jag mig att mina sista ord borde vara något mer viktigt, något mer storslaget, fint eller tänkvärt och inte något om korsika och persika. Skulle kännas så obegåvat på något vis om man avslutade sitt jordeliv med den stråfen.

Innan jag somnade lyssnade jag dock en stund på radio om partikelfysik och då kändes allt lite bättre på något vis.

Copyright Samuel
Det blommar i vårt fönster


Jag delar med mig av min obildning

Ni som följt denna blogg ett tag vet ju att jag är en mycket begåvad och beläst person (...eh ok kanske not so much men ja ok...) så jag förstår att följande kommer att förvåna.

1) Den Nato-ledda ISAF-styrkan heter inte ishavsstyrkan som jag trodde. Tydligen står det för International Security Assistance Force och har inget med Ishavet att göra.

2) FNs generelasekreterare heter inte Banki Moon utan Ban Ki-Moon.

Jag läser bara tidningar i pappersformat på söndagar eftersom det är den enda dagen vi erhåller sådan. Om man tar in nyheter ffa via radio och television så är det tydligen inte helt lätt att hålla koll på vad saker egentligen heter.

Jag hoppas att jag genom att bjuda på mina dumhet och okunskap kan bidra till att alla ni andra kan känna er extra smarta och begåvade idag. Varsågod!