A-kassa vs. studielån

Hörde under kvällen att en typ jag var bekant med tidigare fick A-kassa och att den var på säkert runt 5000 kr/månad och dessutom jobbade svart och fick ungefär 2000 kr för det per månad (siffrorna är i runda slängar). Det är ju skandal! Att en person som inte jobbar FÅR ungefär lika mycket pengar som en student får LÅNA är ju katastrof! Varför inte ge studenter mer pengar (och skriva av lånen för oss som varit flitiga och studerat färdigt) eller låta de arbetslösa låna till sin A-kassa. Har inte funderat så mycket på A-kassan tidigare, men om man tänker på det är det faktiskt ganska konstigt att studenter måste låna medans arbetslösa får. (Folk som av åldersorsaker arbetat färdigt och folk som är sjuka ska naturligtvis få pengar!)

Usch nu får jag nästan lite dåligt samvete för att jag är otrevlig mot de arbetslösa...jag har nog mest bara ångest för att mitt eget gigantiska studielån måste börja betalas tillbaka. Förlåt!

Folkbildning

Gurkmeja är en växt, föga förvånande, den har blommor och ser, enligt de bilder jag sett, lite trevlig ut...dock åt det mer oansenliga hållet. Man skulle lätt kunna tro att det är blommorna som man använder till att göra det gula pulvret av, men så är icke fallet. Tydligen är det så att det är rötterna som kokas, torkas och sedan mals.

Troligtvis var jag väl ganska ensam om att inte veta detta, men om det nu var någon mer som inte visste så varsågod! Folkbildning är fint! Ibland ser jag det lite som min livsuppgift (vilket besynerligt nog inte alltid ses som något fint, som en gåva, ibland blir folk tom upprörda, mycket märkligt).

Skratt och gurkmeja

Ibland är det faktiskt lättare att bara skratta fast man egentligen på insidan suckar. Man tenderar att få ett mycket trevligare bemötande och en trevligare atmosfär om man skrattar tillsammans med andra (även om man egentligen bara önskade att det dök upp ett stort hål som kunde sluka en omgående). Idag har varit en dag kantad av stora önskehål, tänk om de vara kunde slukat mig. Och vad är det egentligen med det där fejkskrattet? Man får ju ont i käkarna efter ett tag, kan inte minnas att jag fått ont av genuint skratt. Och jag har skrattat mycket i mina dagar, ofta tillsammans med andra (och ska man vara ärlig så ofta åt andra också) men jag har inte fått ont i m. masster och m. temporalis av ett äkta skratt. Hm, antar att det är världens sätt att ge igen, typ "här får du för att du fejkskrattar"...

Igår lagade vi Emmas veganska indiska gryta. Mycket gott. Dock var gurkmejan slut så färgen blev lite trist. Gurkmeja, hm, hur växer den egentligen? Det måste jag ta reda på! Dessutom lagades det något som heter något i stil med ossubucco (eller något liknande...) mycket gott.

Emmas indiska grytaOssubuccu


Hundbesvär och svåra gåtor

En trött dag efter en jobbig natt, vaknade tre gånger, minst, för att hunden rumsterade om. Varför kan hon inte bara ligga stilla?! Natten mellan söndag och mådag försökte vi få henne att sova i fåtöljen, det var inte alls populärt och det slutade med att hon sov hos oss i sängen ändå. Men nja, jag tror nog att vi får göra ett mer seriöst försök att få henne att sova ensam. Inte för att försöket vi gjorde var oseriöst, hade bäddat med henns filt, förvärmt den mha en värmedyna och verkligen gjort det trevligt. Tydligen dög det inte.

Imorse diskuterades en av de stora frågorna strax efter frukosten. Skulle det vara möjligt att göra en evighetsmaskin i rymden? Det finns ju begränsad friktion där, men säkert skulle den träffas av diverse sorters strålningar, fotoner (eller vad det heter) och så, vilka skulle bromsa den, så för att den skulle alstra sin egen energi skulle den konstant behöva minska i massa. Men om man då framställde den av någon form av antimateria borde problemet vara löst? Det är skönt att lösa de svåra gåtorna i arla morgonstund, dagen blir liksom mer avslappnad då.

Verkar som vi faktiskt beslutat oss ang. bokhyllan, får se när vi kommer oss för att köpa den.


Hicka och årsmöte

Några gånger om året händer det och varje gång är det fullt lika irriterande. Idag har jag haft hicka två gånger. I hickande stund har jag faktiskt svårt att tänka mig något mer irriterande (man självklart finns det massor som är mycket mer irriterande, kan bara inte tänka på sådant när man hickar). Har man kramp i foten eller ont i ryggen så har man ont och så kan man bli lite ledsen över att man har ont. Har man hicka blir man (eller jag iaf) mer arg och irriterad! Vad är poängen med hicka?! När jag var liten läste jag om en tant i Sydamerika som haft hicka i 14 år, hon måste ha varit väldigt irriterad. Det är ofta i Sydamerika eller i Indien folk hickar i 14 år eller sitter i ett träd i ett decenium eller två etc. Varför är det så? Det är sällan det är någon i Västerås eller i München som hickat länge eller suttit i ett träd flera år etc.  Är folk i den här delen av världen för tråkiga för sådant?

Var på hundklubbens årsmöte ikväll. Det var trevligt med ett avbrott i vardagslunken, men samtidigt är det alltid lite bökigt med sådant som avviker från ens vanliga måndagsrutiner (som årsmöten och hicka tex.).

CTU-ringsignal och identifikationssnodd

Ok, jag får erkänna, jag är en 24-nörd. Skaffade under gårdagen ny ringsignal till mobilen.

Laddade ner en från denna sida, och blåtandade över den från datorn till telefonen. Kände mig mycket hi-tech i den stunden (trots att det inte alls är så nytt längre). Så varje gång min telefon ringer så kan jag låtsas att jag jobbar på CTU. Dessutom fäste jag, efter en stunds trixande, hänget jag fick med när telefonen köptes. Vet inte riktigt vad det heter. Man skulle säkert kunna kalla det "mobilsmycke" men jag tycker det låter töntigt så det vill jag inte kalla det. Och eftersom det inte fyller någon egentlig funktion i sig så är det svårt att hitta på ett passande namn. Men hm...då jag och maken har identiska telefoner så kanske den lilla snodden kan kallas för identifikationssnodd.

CSN och kårtant

Har fått ett nytt brev från CSN, där stod det hur mycket räntan var på (och den var faktiskt inte alls så tokig) dessutom stod det att de tar en administrationsavgift på 100 kr. Vad är det om?! De tar ränta OCH en administrationsavgift, helt onödigt! Om de hade varit lite mer effektiva och skickat all information i samma brev hade de säkert kunnat ta bort administrationsavgiften. Tycker verkligen inte om onödiga kostnader. Under min studietid hade vi en kårtant som var anställd för att administrera kåravgifterna. Om man hade tagit bort kårtanten så hade man kunnat ta bort kåravgiften (och i samma veva kunde man tagit bort kårobligatoriet - kåren var verkligen en totalt onödig inrättning). Kan inte säga att jag känner att jag fått valuta för de stora summor jag betalat kåren, men jag antar att kårtanten har det, hon har säkert haft trevligt för mina lånade pengar (från CSN) som jag kommer få ägna de närmaste 25-30 åren med att betala tillbaka.


Pengar

Var och tog ut pengar ikväll. Tydligen betalar jag så ofta med kortet att jag helt glömt hur man gör för att ta ut pengar. Jag hade tänkt att ta ut 200 kr. Istället råkade jag ta ut 2000 kr. Fy vad jobbigt! Det är ju inte ofta man köper något för 2000 kr som man betalar kontant. Får hitta på något bra sätt att spendera dessa besvärliga kontanter. Dessutom stod det en suspekt person vid bankomaten. Ska bevaka mitt konto noga nu, skulle denna märkliga person försöka sno något för mig så kommer jag märka det! Jag förstår inte vilka dessa männsikor är som inte har något bankomatkövett. Hur kan det vara så svårt?! Om man inte vet hur man ska uppföra sig i en viss situation (som att stå i bankomatkö i detta fall) är det lättaste att göra som alla andra skule jag gissa. Att stryka runt och se suspekt ut är inte en bra lösning.

Fick ett mycket tråkigt brev med posten idag. Man borde sluta att öppna brev för de innehåller nästan alltid tråkiga nyheter (som att någon vill ha ens pengar). Detta brev var från CSN, som menade att de nu och under en lång tid framöver kommer vilja ha massor med pengar från mig. De hade dock oartigheten att inte presentera hur mycket av dessa pengar som utgör ränta och hur mycket som är faktiska amorteringar. Fråga är ju om man inte skulle ta och lösa det där lånet så snabbt som möjligt. Tydligen får man inte ens dra av det (som man gör med vanliga lån, eller räntan, eller vad det nu är man drar av....) och jag misstänker att CSNs ränta inte alls är vidare förmånlig. Egentligen tycker jag att jag borde fått betalt av samhället under min studietid, att utbilda sig lönar ju faktiskt samhället! Jag kommer ju dessutom betala tillbaka min utbildningskostnad och mer därtill genom de skatter som dras från min lön varje månad.

Måste kolla upp hur det där med
leaseback fungerar. Verkar rätt intressant som investering faktiskt.

Namedropping och mota snö

Under gårdagen var min arbetsdag något annorlunda. Förmiddagen känner jag att jag inte riktigt behöver nämna så mycket om eftersom den var förhållandevis ointressant. Eftermiddagen var desto trevligare. Var och lyssnade på en tämligen inspirerande föreläsning. Dock hade jag några invändningar. Vid ett tillfälle visades ett kollage av "lyxvaror" som man "inte alls behöver", det var bla en snygg bil, en kaffemaskin för 11 000 kr, en tröja från Prada och en bild på en bild på en karibisk ö. Sedan ställdes det kollaget i kontrast till ett annat kollage med mer nedtonade ting (typ typ en billig tröja och ett Melittafilter). Under rasten så ansåg jag det nödvändigt att rättfärdiga diverse (enligt föreläsaren) "lyxvaror", eftersom jag hade en väska från Prada med mig och rätt nyligen varit på en ö i Karibien så gick det ju inte att komma undan med att det kanske är så att vi i min familj har en liten förkärlek för saker som man "inte alls behöver". Att vår kaffemaskin kostade mer än den på bilden tyckte jag inte var nödvändigt att berätta, inte heller att det i min väska låg en halsduk från Dolce & Gabbana och en keps från Gucci.

Pradaväska

Maken sade en så rolig sak i morse, han tyckte att vi kanske skulle ta och mota bort snön från balkongen. Det tyckte jag var så underbart roligt, att mota bort snön. Jag ska nog aldrig mer säga skotta, ska bara säga mota för det är så mycket bättre!!!

Var ute en lång tur med hunden idag, var underbart snöigt. Att ha lågskor på sig kan jag nu i efterhand meddela att det var en riktigt dum idé. Visserligen är de skönare att gå i än kängor, men nja, snö i strumporna är ungefär fullt så otrevligt som det låter.

Prada och fula ord

Idag märkte jag en viktig sak (säkert långt efter alla andra). Jag förstår inte riktigt hur jag kunde vara så efter att jag inte sett det tidigare. Hm, nu börjar jag nästan önska att min mobil faktiskt hade gått sönder, det skulle göra allt så mycket lättare (fast så får man nog inte önska). Idag fick jag reda på att LG och Prada har gjort en telefon (eller det är nog mest LG som har gjort telefonen och så har Prada pimpat den) och den är så vacker. Jag bara MÅSTE ha den! Bild finns här.

Idag på jobbet bad en tant mig att förklara ordet pimpa (för hon hade läst det i en tidning, det är inte ett ord jag svänger mig med på daglig basis eftersom jag egentligen tycker att det är ett rätt töntigt och fult ord). Det var rätt svårt faktiskt. Denna vecka har två tanter, helt oberoende av varandra, använt sig av ordet snopp. Det är inte det att jag är pryd men jag tycker inte om att tanter säger så i min närhet! Har på något vis svårt att förhålla mig till det på ett bekvämt sätt.

Hölster och skolk

Vilka är dessa farbröder som envisas med att fästa mobiltelefonhölster på sina livremmar 2007? Det måste ju vara en av de mest ickevackra företeelserna i dagens samhälle. Det är säkerligen mycket praktiskt, erbjuder mobiltelefonen skydd mot repor etc samt det är säkert mycket enkelt att få fatt på telefonen när det ringer. Men i ärlighetens namn måste väl ändå fashion få komma före function iaf i detta fall?

Imorse var det mörkt och kallt (vilket hör vintern till). Hade faktiskt inte alls lust att cykla till jobbet. Tänk om man skulle skolka från jobbet... Undrar vad som skulle hända om man bara en dag inte kom dit. Inte ringde, inte svarade i telefon när de försökte jaga fatt på en och bara låg i sängen och åt bakelser hela dagen. Dagen efter kunde man åter gå till jobbet och bara låtsas som inget alls och om någon skulle fråga var man var under gårdagen så kunde man antingen säga "jag var här hela dagen, men var var du?" eller så kunde man säga något otydligt till svar samtidigt som man sakta och diskret vandrar bort från konversationen.

Ett julmirakel

Bedrövelsen var stor över att min telefon, Dolce & Gabbana (Motorola), var trasig. Det är med stor glädje jag i afton kan meddela att den fungerar. Av någon märklig, men ytterst trevlig, anledning har menyerna i adressboken börjat fungera samt att det nu faktiskt kommer en ringsignal när någon ringer. Ett julmirakel (en ganska lång tid efter jul dock)!  Det var verkligen tur att jag var så seg med att skicka tillbaka den. Nu kanske den håller så pass länge att det motiverar en ny mobil nästa gång denna beslutar sig för att inte vara med.

D&G telefon

Enligt uppgift skall säsong sex av 24 börja sändas i februari på
tv4, även det är goda nyheter!

Vrede, hårt bröd och korvighet

Ringde till skitdåliga Umeå universitet, egentligen mest för att ondgöra mig över att jag inte fått någon information men även lite för att höra om tider och så. Kvinnan som svarade var väldigt trevlig. Det gjorde det mycket svårare att vara sur på henne, det är svårare att vara sur på trevliga personer. Jag som verkligen hade ställt in mig på att vara sur och skälla. Det är bra med trevliga personer, men samtidigt så måste man ju säga att folk (i detta fall Umeå universitet) inte ska komma undan med att vara skitdåliga genom att vara trevliga! Är fortfarande arg!

Under större delen av mitt liv har jag tyckt illa om hårt bröd. På mitt jobb har vi bara hårt bröd till förmiddagsfikat (utom på fredagar). Första månaderna åt jag det för att det var vad som bjöds. Nu har jag faktiskt börjat uppskatta det hårda, torra och smuliga brödet. Undrar om jag har blivit vuxen nu?

Under hundkursen igår mutade (aka belönade) jag hunden med korv, detta resulterade tyvärr i att mina handskar nu luktar korv. Riktigt illa! Vet inte riktigt hur jag ska få bort korvigheten ur handskarna, men bort ska den för det känns inte så trevligt. Tyvärr så fanns det ju inte något alternativ, utan något på händerna igår hade jag nog inte haft några händer kvar idag.

Nakna människor och dödsförakt

Det är så väldigt kallt nu. Hur gör alla nudister och naturister och annat naket folk? Åberopar de någon form av force majeure och stannar hemma från jobbet när de är kallt? Igår stod jag och hunden och frös på en plogad fotbollsplan under en timme, vi var på kurs. Efter 45 minuter skakade både jag och hunden. För att skydda mot kylan hade hunden ett täcke på sig, jag hade vinterskor, två par strumpor, två byxor, fem tröjor, dunjacka, halsduk och mössa.

Jag känner mig verkligen som en riktig uppsalabo, cyklar med dödsförakt till och från jobbet trots mängder med snö och is. Spännande på ett oönskat och egentligen lite otrevligt vis.

Skitdåliga Umeå universitet

Tänk att det nästan alltid finns något att vara upprörd över. Denna gång är det Umeå universitet. Jag har sökt och kommit in på en distanskurs där, vilket är trevligt! Dock har jag inte fått någon information alls om tid för upprop, lokal etc. Jag var tvungen att ringa dit för att få reda på vilka dagar det var nödvändigt att åka upp till obygden, när jag ringde så sade de att det skulle skickas ut information. Den informationen har sannerligen lyst med sin frånvaro! Jag har tur som har en kompis som fått informationen mailad till sig och skrivit ut den åt mig. De hade tydligen uppgett att de inte haft min adress och således inte kunnat skicka någon information till mig. Det konstiga är att de andra kurser jag sökt lyckats skicka information (vilket inte kan ha varit så svårt eftersom adressen står på ansökan). Så för att sammanfatta min första intryck av Umeå universitet - skitdåligt!!! Nu ska jag i vredesmod ringa dit upp!

Födelsedag (inte min)

Idag har vi firat födelsedag! Dagen började med att jag halkade iväg till ICA, utan ICA-kort, köpte frukost, slog in paket, gjorde frukost, sjöng en födelsedagssång, åt frukost, kollade klart på säsong 5 av 24, åkte och köpte en cykel (present till maken), middag hos svärföräldrarna (mycket gott och trevligt), satte blommor i vatten, tittade på maken när han monterade ihop cykeln och funderade på bokhylla. Dessutom var vi ju ute med hunden i snön. Hon gillar snö!
anemontulpancykel

Mat och Telenor

Jag är hungrig. Minnet av gårdagens middag mättar lite, igår åt vi svärdfisk och klyftpotatis med en kall limesås. Mycket gott! Efter det avrundades det hela med en sk. prinsessbit (tyckte så synd om min onda rygg att jag ansåg det nödvändigt att köpa med mig två bitar från lokala ICA-butiken). Fredagar blir det lite knasigt med lunchen, oftast blir det inte så ordentlig lunch, jag slutar jobbet vid halv ett och tänker alltid att jag kan ta mig något litet när jag kommer hem och så kan jag spara mig till middagen. Dock blir det nästan alltid ganska långt till middagen och fredagshungern är nästan alltid ett faktum. Lunchen idag utgjordes av några ekologiska riskakor.


110774-10

Hunden och jag tog en långtur i snålblåsten. Var inte alls så skönt och uppfriskande som jag hade tänkt att det skulle vara, men hunden verkade nöjd.

Fick min mobiltelefonifaktura idag, inte alls farligt. Dock blev jag mycket upprörd då det uppdagades att de inte tagit bort en tjänst som jag uttryckligen sagt att jag inte ville ha. Tjänsten SMS-fritt, eller vad den kallas, bjöd de på första tiden och sedan skulle den börja kosta 29 kronor. Eftersom jag inte är någon sms-galning så är tänsten helt onödig för mig vilket gjorde det logiskt att säga upp den när de slutade att bjuda på den. Jag smsar inte för 29 kronor i månaden (förlåt alla som jag kanske egentligen borde smsa mer...). Ringde Telenor och upplyste om det inträffade, de lovade att göra en kreditering på 29 kronor på nästa faktura vilket var vänligt. Eller egetligen var det inte alls vänligt, det var ju rätt självklart! Egentligen borde jag kräva att de krediterade mycket mer, min tid och min irritation har ett pris!

Ikväll ska vi ha
shoeboxkväll och dricka cosmo. Ska bli så trevligt!

Vinter och pepparkaksdeg

Och så kom vintern tillbaka. Idag började det snöa på mig när jag var ute med hunden. Trots att det egentligen var ganska irriterande så får jag väl tilstå att det var vackert på samma gång. "Firade" (som om det skulle vara något att fira...) vinterns återträde genom att äta en middag huvudsakligen bestående av pepparkaksdeg. Egentligen är det konstigt att folk bemödar sig att baka vissa saker när degen/smeten alltid är lite godare än det färdiga bakverket.

Gissar att det blir 24 för hela slanten ikväll.

Tjugofyra

Just nu är vi inne i en 24-period. När säsong 5 av serien 24 sändes på tv följde vi den ganska länge, vet inte riktigt hur länge, men vi såg säkert 14 avsnitt (timmar) eller så. Sedan dök det upp något som gjorde att vi tyvärr missade ett par avsnitt och har man väl missat är det inte alls kul att komma tillbaka till serien och ha missat en massa, 24 håller ju ett rätt högt tempo. För en tid sedan "klickade vi hem" den femte dvd-boxen men först nu har vi känt oss redo för att ge oss in i det hela. 24 blir nästan som en drog, man börjar se ett avsnitt och så ser man ett till och ett till och ett till och… slutligen har man varit totalt ineffektiv hela kvällen och den lämpliga tiden för att gå och lägga sig är passerad med råge.





Vår och blomma

Jaha, idag kom tydligen våren. Vet inte om det var så att våren gjorde ett kort litet besök för att sedan återvända till någon mer sydlig breddgrad där jag gissar att den vanligtvis huserar i januari, men jag hoppas verkligen att den kommit för att stanna. När jag cyklade hem under lunchen idag var det verkligen vår i luften. Solen strålade vårtrevligt, det var inte kallt, det var inte is på gatan (så jag var inte rädd att dö under cykelturen) och jag hörde en fågel som kvittrade. Längtar efter att dra på mig vårjackan från Prada, solglasögonen från samma märke och fälla ner taket på bilen och bara njuta av det första tecknen på att sommaren faktiskt är i antågande!

Syrenerna som växer nere på gården har små gröna knoppar, undrar om bladen kommer snart eller om dessa små värnlösa växtdelar kommer trilla av under nästa snöstorm...hoppas det blir blad!  Vår amaryllis verkar packa ihop och tacka för sig. Den var riktigt fin för några dagar sedan, nu börjar den se mer och mer ledsen ut. Sorgligt vackert på något vis.

Amaryllis

Konstigt svar

Jag sade just "Hej då, ses imorgon" till en person på min arbetsplats. Fick svaret "Tack själv"...hm, undrar om jag var dålig på att säga tack idag. Var som om personen hade förväntat sig ett tack. Fast i ärlighetens namn fanns där inte mycket att tacka för, men för sakens skull får jag försöka bättra mig imorgon!


Cykelflytt och surpuppa

Jag vet inte vad det är med måndagar... Kanske är det för att det aldrig är så långt till helgen som på måndagar eller så är det bara en ren tillfällighet, men mina måndagar har börjat bli så sunkiga. Dagen började med att jag under ca 5 minuter var helt övertygad om att någon hade stulit min cykel, nu hade ingen gjort det utan bara flyttat på den. (Vilket kanske var snällt, har inte riktigt beslutat mig för hur jag ska se på det. Nu stod den visserligen lite mer stabilt än där jag hade ställt den, men samtidigt tycker jag inte riktigt om när folk man inte känner pillar på ens saker, men nja, jag tror jag beslutar mig för att faktiskt vara tacksam för att en okänd välgörare hade flyttat på min cykel) Idag har en person blivit sur på mig, totalt omotiverat. Ibland önskar man bara att folk kanske kunde tänka lite mer, man kan faktiskt använda huvudet till annat än att bära en frisyr på!

Ännu har vi inte någon resa bokad. Det börjar bli lite panik nu, snart måste jag ju fixa semester vilket kanske inte är helt lätt...

Vuxenpoäng och storm

Det har bara gått ca två veckor på det nya året och jag har redan kammat hem ytterligare vuxenpoäng. Jag har skaffat ica-kort. Hade ett sådant för ett antal år sedan. Det fick jag inte ha kvar eftersom jag handlade för lite mat, tydligen tyckte ica-människorna att man skulle handla för lite mer ansenliga summor varje månad för att det skulle vara någon poäng att ha ett ica-kort. Detta var under min studietid då jag hade något mer blygsamma matvanor. Nu jag stolt meddela alla (och ffa min mor) att vi redan denna månad har handlat så mycket mat att vi bara sitter och väntar på att tidningen Buffé skall trilla ner i brevlådan. Denna mycket eftertraktade tidningen får man när man handlat för över 1000 kr under en och samma månad. Haha ungefär som tidningen Connoisseur som man tydligen får om man tjänar över 1 miljon om året. Personligen ser jag fram emot mitt första nummer av Buffé!

En storm (tror den heter Pär) drar in över landet. Denna storm har drabbat mig på ett personligt plan. Vi tycker om att ha det lite svalare i sovrummet än resten av lägenheten, således stod fönstret lite öppet. Den hårda vinden hade tydligen fått fönstret att öppna sig lite mer och det hade resulterat i att det hade snöat in. Några papper som låg på fönsterbrädan var ordentligt vattenskadade och när jag i all hast skulle stänga fönstret för att förhindra ytterligare insnöande råkade jag stänga fönstret på en av de små lamporna i slingan vi har draperat kring fönstret. Detta krossade oturligt nog den lilla värnlösa lampan och jag misstänker att slingan nu är förstörd. Sorg!

Igår var vi bortbjudna på middag hos goda vänner. God mat och trevligt umgänge. Glädje!


Dumpning av gran och generell dumpning

110774-7

Denna helg gjorde vi oss av med granen. Den kastades ut från balkongen ner på gården. Sedan fick den ligga där en liten stud. Sedan drogs den iväg en liten bit till en hög med kvistar. Vet inte om man egentligen fick lägga granen där, men jag förutsätter att det ska vara ok. Samhället kan väl inte riktigt begära att man ska lägga sin barrande gran i bilen och köra den till en återvinningscentral?!

När det gäller sopstationer och återvinningscentraler tycker jag att det är konstigt att de är så otillgängliga. Oftast ligger de en bit utanför stan så man måste ha en bil för att ta dit sitt skräp och jag har aldrig hört talas om någon som kommer och hämtar ens avfall när man är redo att göra sig av med något som inte klassas som vanliga hushållssopor, så med andra ord behöver man en bil. Jag tycker att samhället borde göra det lättare för folk att göra rätt. Göra det lättare för alla oss som faktiskt vill sortera och värna lite om miljön. Varför inte ha en dag i kvartalet (och en extradag efter jul - för julgranar) där man helt enkelt kan ställa ut de man vill bli av med på gatan och så kommer en lastbil och hämtar upp det man inte vill ha kvar och kör det till någon grovsopsortering? Det skulle ju spara alla en massa besvär med att åka iväg med skräpet.

Och på tal om skräp och sopor...det är just vad man kan kalla det gäng jag brukade umgås i ibland tidigare! Jag och en vän har helt enkelt blivit dumpade. Inte för att jag egentligen är bitter för det, tycker bara att det är lite dålig stil! Tex så bjöd vi en av personerna på min examensfest, hon kom och hon åt (ganska mycket dessutom!)... sen när hon hade någon form av firande så bjöd hon inte oss. Folk har bevisligen ingen uppfostran och ingen stil! Inte för att jag egentligen är ledsen över att förlora personer med bristande karaktär från mitt umgängesträd, men själva principen stör mig. Att dumpa vänner/kompisar/bekanta utan någon uppenbar orsak är faktiskt ofint!

Äntligen fredag

Det är så skönt att det är fredag idag.

Var och hjälpte några vänner att hämta en soffa. Hittade en bokhylla,
Boknäs, som vi blev lite intresserade av, den är rätt stor och jag är inte helt säker på att den skulle fungera i harmoni med vår andra inredning. Men åh vad trevlig den var, ffa dörrarna som öppnas underifrån, ger typ lite känsla av ett gammalt apotek eller något. 
Boknäs

Har ännu mer ont i ryggen, nu har smärtan mestadels förlagt sig till ett ställe strax under vänster axel.

Hundsaliv och massage

Efter en lång dag, en mycket lång dag, på jobbet kom jag hem och möttes av en liten rosa hundtunga. Hunden fick en av sina inte så ovanliga slickattacker och slemmade ner mitt ansikte under flera minuter vilket senare resulterade i ett lite stelt ansikte. Hundsaliv som torkar i ens ansikte tycks ha den effekten. Egentligen ganska otrevligt om man tänker på var den tungan varit...men hon är så söt och älskvärd så det bryr man sig helt naturligt inte om.

Min ryggvärk var hysterisk idag. Som tur är har jag en underbart snäll make som ägnade en lång stund åt att knåda, banka och trycka på mina stackars ömmande ryggmuskler så nu har jag en skön, lite varm och trevlig känsla i ryggen istället. Tack!

Huvudbonadstidslinje och en onödigt bitter person

Ny keps - ny tid. Den allra första kepsen jag kan minnas att jag haft i min ägo är en neongul keps som det stod Byske på. Jag gissar att jag i unga år fått den från någon som bor i Byske. Den kepsen finns nog inte längre. Kepsen som startade min kepsera var en vit från Nike (den är inte vit längre, om den ens finns kvar), efter det var det en svart historia av okänt märke. Skärmmössan som följde efter den var en vit från Polo Sport Ralph Lauren sedan bytte jag tillbaka till färgen svart och skaffade mig en Tiger . I julklapp fick jag den helt klart snyggaste jag haft i min ägo, en svart Gucci.

110774-5

Fy vad jag har ont i ryggen idag! Visserligen brukar jag ha det men idag är det värre... Längtar verkligen efter helgen!

Hörde på ganska långa omvägar att en person var mycket upprörd över att vi inte sagt något om att vi skulle gifta oss. Den här personen skall enligt uppgift ha sagt att han aldrig mer skulle prata med mig. Personligen tycker jag att hela situationen är rätt komisk, på ett tragiskt vis. Eftersom att ungefär ingen (utom familj och vittnen) var bjuden kändes det rätt naturligt att inte snacka så mycket om det innan. Att säga till någon "vi ska gifta oss men du får INTE komma" vore liksom lite knepigt. Ja ja man får skratta åt situationen, för nog är den underbart fånig och knäpp, att bli bitter över en sådan sak är ju bara onödigt! Dessutom, det var ingen hemlighet att vi var förlovade och det brukar ju som regel innebära att man ska gifta sig, så på det viset kan man ju faktiskt säga att vi länge sagt att vi ska gifta oss (vi har bara inte varit så specifika med datumet)!


Motvind och Guccikeps

I två dagar har mitt jobb varit riktigt jobbigt, har varit motvind konstant. Visst har det funnits små ljuspunkter men de har mest bara susat förbi i den starka motvinden. Som om inte det var nog så regnade det på mig när jag cyklade hem på lunchen. Men när jag cyklade hem idag hade jag medvind. Väljer att tolka det som ett litet tecken att det kommer gå bättre nu. Imorgon ska jag gå till jobbet med nya friska tag.

Att säga tack är verkligen så viktigt! Ett tack kan verkligen sätta guldkant på hela ens dag. I dagens vind fick jag ett tack för ett tack jag givit tidigare. Tyvärr fastnade återtacket i motvinden och svepte förbi så snabbt att jag inte kunde njuta av det.

Nu ska jag kolla på tv och sedan ta kort på kepsen från Gucci jag fick av maken i julklapp.

Bio och tv

Var på bio ikväll och såg Borat. Inte så bra egentligen. Visst skrattade man vid några tillfällen, men nja, inte var det en riktigt sevärd film. Sedan kan man ju inte låta bli att undra hur mycket av filmen som egentligen var regisserad. Antar att de vill att man ska tro att hela filmen är filmad helt utan regi men det köper jag inte. Vill man få sig några billiga och substanslösa skratt på andras bekostnad (ffa på de som man helst vill tro inte fått några direktiv utan är sig själva) så kan man ju se filmen. Vill man ha någon behållning av sitt biobesök, behållning som varar längre än ett snabbt avklingande småskratt så ska man nog se något annat istället.

Bio är trevligt. Går inte på bio så ofta, men nu när vi bara har en liten tv på 14" så kanske man borde gå på bio oftare. Lite festligt att se folk röra sig på en stor duk när man är van att se små personer i en liten låda. Eller så kanske vi borde investera i en större tv. Jag har blivit förtjust i en tv från
Philips med Ambilight. Naturligtvis är det säkert inte den mest prisvärda och bästa tvn men ack så snygg den är!!!

Glastavla och grankomplimang

Var på NK (Bookbinders Design) i fredags och köpte en superbra glastavla, en vit penna (att skriva på glastavlan med) och fem stycken magneter att fästa saker med på glastavlan. Satte upp den i köket, hur snygg och praktisk som helst!

Var också in en sväng i kaffemaskinsbutiken (som Elektra kommer från) och köpte lite kaffe och någon sak som man använder för att skicka vattnet bakåt på något vis. Den butiken är verkligen bra! Servicen och bemötandet är helt perfekt! En butik jag verkligen kan rekommendera!
 
Igår var vi ute på en långtur med hunden och kameran. Hon är verkligen inte den lättaste att få med på bild. Om man ska få en bra bild på henne måste hon sitta eller stå stilla och då ser det inte så naturligt ut. Om man ska ha en "naturlig" bild så gäller det att vara snabb på avtryckaren för att hon ska fastna.

På kvällen var vi ute och åt med några vänner på en indisk restaurang. En mycket trevlig kväll! Men jag undrar om jag inte blev lite matförgiftad...började akut må väldigt illa. Men nja, jag ska inte skylla det på stället, kan varit något annat också (kan iofs inte begripa vad det kan ha varit men ändå).

Granen fick en riktigt fin komplimang igår. Fick höra att den såg amerikansk ut. Lycka!

Idag har vi också varit på långtur med hunden, dock utan kamera (det var inte så roligt väder). Ikväll ska vi på bio och se Borat.


Tid och sniglar

Tänk vad tiden går långsamt när man inte har något att göra. När man har roligt går tiden ofta för fort, när man har ont om tid går tiden ALLTID för snabbt och när man har tråkigt så krälar sekunderna på i snigelfart. Jag misstänker faktiskt att en snigel rent teoretiskt skulle kunna krypa snabbare än sekundvisaren på klockan som sitter här på väggen. Hm...iofs, det beror ju på hur lång visaren är och vilket ställe på den man avser. Sekundvisaren på den klocka jag tittar på håller nog en snitthastighet på ca 0,6 m / minut och då syftar jag på den yttersta delen. Då borde en standardsnigel kunna hålla jämna steg med den väl?! Eller sniglar håller väl inte steg, men den borde kunna slemma på i en hastighet av 0,6 m / min?!

Varudelarpinne och bindor

Vem bär ansvaret för att varuavdelarpinnen hamnar på bandet som åker fram mot kassan? Jo det gör den som just lagt sina varor på bandet. Knepigt blir det när folk inte följer shoppingens gyllene regler! Vi var och handlade för några dagar sedan och tanten framför hade av någon märklig anledning valt att inte lägga sin vara (hon skulle bara köpa en vara, ett paket bindor, och oj vad dyra de var...helt otroligt! Borde helt klart subventioneras!) på bandet. Vi som då skulle köpa lite mer och inte ville skapa fördröjning och irritation lade upp våra varor på bandet (med streckkoden åt rätt håll för det är faktiskt viktigt) med följden att våra varor anlände kassan ungefär samtidigt som bindtanten. Naturligtvis så trodde kassapersonen att våra varor var menssyddskvinnans och började slå in dem. Fel och knepighet blev det allt, inte mycket men nog mycket för att jag skulle bli irriterad på dambindedamen. Hade hon bara gjort som man ska, lagt sina varor på bandet och tagit sitt medmänskliga ansvar och använt sig av varudelarpinnen så hade situationen aldrig inträffat! Och det är inte så att jag generellt tycker illa om henne eller hennes medsystrar, hon är säkert en väldigt fin person egentligen. Dock är hon är en person som inte tänkte sig för och skapade förvirring!


Dolce & Gabbana och idiotföretaget Megastore

Min underbara Dolce & Gabbana mobiltelefon (motorola) är sjuk. Jag har sorg! Det kommer inga ringsignaler när någon som står i min telefonbok ringer. Det går inte att gå in i menyn inställningar i telefonboken, trycker man välj där kommer man ett steg tillbaka. Dessutom har dett stått "ogiltigt batteri" i displayen i flera dagar. Hur kan batteriet plötsligt bli ogiltigt?! Jag har ju inte bytt batteri. Är det bäst-före-datum på mobilbatterier? Den är köpt från Megastore.se (ett ställe jag AVRÅDER alla att handla från)! Jag skickade ett mail och klagade på produkten och åberopade garantin. I det sura mailet jag fick tillbaka bad de mig att ange ordernummer. Jag skickade mitt ordernummer och en vänlig liten kommentar att det är ju bra om de uppger på sidan att de gärna vill ha ordernummer om man ska reklamera något. I det otrevliga mailet jag fick tillbaka så uppger megastorepuckot att "det står överallt" på deras sida. Jag som gick ut nian med en femma i svenska och ÄR läskunnig kan informera om att det stod det inte alls! Idiotföretaget Megastore vägrar dessutom att betala frakten när jag måste skicka produkten på reparation. De hänvisar till att de "låter oss" köpa billiga saker över nätet men att vi då får ta den risken och vidare menar de att alla företag arbetar enligt den principen. Jag är av övertygelsen att de flesta företag som man betalat flertalet tusen kronor till faktiskt inte säljer defekta varor (till skillnad från skitföretaget Megastore)!

Tillökning

Ett julmirakel har skett. På julafton fick maken tillökning och sedan dess är inget sig likt. Familjen som tidigare bestod av min make och jag samt vår hund och sköldpadda har utökats med en skönhet vid namn Elektra. Elektra håller mig vaken (och effektiv - jag städar och sorterar) på nätterna så denna vecka har jag varit väldigt trött på dagarna. Dyrgripen pryder sin plats i köket och gör kaffe som smakar...hm..ja kaffe antar jag. Jag gillar ju egentligen inte kaffe men har man en Elektra i sitt hem så får man väl lära sig antar jag. Så nu gör jag mitt bästa för att lära mig att dricka Elektrakaffe (espresso eller latte)!

 Elektra

Kan inte bara denna vecka löpa lite snabbare mot helg?!

Ett träd i vårt vardagsrum

Julgran
Detta är vår julgran. Klädd med ca 320 st små lampor av diodtyp, drygt 60 kulor (mestadels från NK, några från Mamsell K samt Harrods)