Gardiner och en liten vit...

Nu har jag inte skrivit något på länge, på väldigt länge faktiskt. Orsak: har inte orkat. I lördags var vi och köpte tolv meter tyg som ska bli gardiner. Jag är egentligen inte vidare mycket för gardiner. Har inte levt med gardiner på säkert åtta år. Men i Nice låter det ganska mycket från vägen så vi fattade ett gardinbeslut. Dock får jag tillstå att tolv meter tyg är tämligen besvärligt att hantera, att tyget är tjockt (har bra ljudisolerande egenskaper) gör inte saken lättare. Vi har delat upp tyget i fyra delar och räknar med att det skall vara lagom för vårt ena fönsterparti.  

Min franskakurs traskar på. Väldigt rolig är den! Igår upplevde jag mig dock nödgad att försköna verkligheten (mycket!). Det skulle berättas hur mycket frukt man åt (på franska, det var en övning alltså - inte någon form av nutritionsförhör...även om jag (pga skam) upplevde det som det). Då sade jag att jag äter två frukter i veckan vilket inte alls är sant...men alla andra åt så många (typ 14 stycken per veckan) och jag ville inte framstå som en väldigt dålig människa. Dock misslyckades jag, pga att alla andra åt så mycket frukt. Jag framstod som en dålig människa, men tänk om jag hade sagt att jag under största delen av året äter ca 1 frukt i månaden - då hade jag nog framstått som ungefär lika värdelös som en...ja som en onyttig person. Under citrusmånaderna (de månaderna då citrusfrukter smakar gott) äter jag av dessa på mer regelbundern basis. Annars är jag generellt mot frukt! Och bra som 17 mår jag ändå!!!

Skit!

Denna vecka började inte bra. Igår när jag skulle till jobbet hade en fågel bajsat på min cykelsadel (igen!). Varför?! Varför ska de alltid sikta på just sadeln, om fåglar nu absolut måste uträtta sina behov på min cykel varför måste de sikta på sadeln? Kan de inte exempelvis skita på ett hjul eller så? Konsekvensen av avföring på sadeln blev att jag fick stå upp och cykla hela vägen till jobbet och hela vägen till franskakursen på kvällen. När jag skulle hem från franskan kunde jag sitta ner för då spöregnade det. Jag vet inte om jag faktiskt inte hellre hade stått och cyklat än bli helt genomblöt i regnet. Men ja regnet tvättade bort fågelbajset iaf.  

Veckan fortsatte inte heller vidare bra. Vi försov oss imorse. Vaknade 07:12. Jag börjar jobba 07:30. Kom tre minuter sent (och eftersom vi har flextid så var det ju ingen fara). När man försover sig blir verkligen hela dagen knäpp! Vi måste varit väldigt trötta som lyckades ignorera två mobiler som lät och en stereo som spelade radiobabbel och musik. Trots att jag sovit mer än en timme längre än vad jag brukar så är jag inte alls pigg.

I ett försök att kompensera mina brister (när det gäller att ta sig upp ur sängen) var jag ute och sprang en runda med hunden i släptåg. Sedan kan man givetvis tvista om vem som egentligen släpade på  vem....

Puerila bostadsrättsinnehavare

I fredags kom det ett stort lass med grus som skulle skottas ut på parkeringsplatserna. Som vanligt när det skall göras något i denna bostadsrättsförening så är det bara vissa som hjälper till, oftast de i styrelsen och kanske någon till. I lördags när denna utskottning skulle äga rum höll jag mig hemma i lägenheten och deltog således inte i någon form av skottning, men jag tittade lite på de som skottade genom fönstret, det såg jobbigt ut och verkade vara hysteriskt tråkigt. Jag misstänker att de som skottade också tyckte att det var väldigt tråkigt och med anledning av detta blev aningens bittra över att inte alla deltog i arbetet, i synnerhet som det bara är vissa (vi bla) som har parkeringsplats på gården (det är en kölista...). Deras bitterhet tog oanade puerila uttryck! De hade lämnat en liten hög med grus mitt för varje parkeringsplats så att bilägaren, som betalar för att stå där, skulle bli tvungen att skotta ut lite grus för att inte skada underredet på sin bil. Ibland blir man bara så irriterad. Om nu dessa människor kände sig utnyttjade och besvikna så kunde de ju helt enkelt skippat att deltaga i utskottningen! Konsekvensen av att ingen skulle deltaga i arbetet hade blivit att föreningen hade fått betala någon för att göra arbetet - vilket enligt min mening hade varit en väldigt bra lösning. Man blir ju faktiskt lite mörkrädd när vuxna människor är så otroligt barnsliga och känner att de måste straffa någon annan. De hade faktiskt ingen aning om varför jag inte deltog. Det kanske var så att jag hade ont i ryggen, att jag förlorat en hand, att jag hade migrän, att jag drabbats av paralyserande hybris, att jag var på semester eller något annat som gjorde att jag faktiskt inte kunde deltaga. Jag funderar på om jag ska ta upp frågan på nästa årsmöte. Om folks bitterhet skall ta sig uttryck i form av barnsliga högar är det något som är fel!!!


Nya ord

Nu har jag inte skrivit något här på en mindre evighet. Vad kan det bero på... Jo, att jag faktiskt inte haft tid.

Igår blev vi äntligen av med den gamla bilen, den hämtades av en lastbil och kördes bort. Lite vemodigt var det allt, men ack så skönt samtidigt. Den kommer att leva vidare i andra former. Delarna från bilen kommer att leva vidare i andra bilar och glädja nya förare. Känns fint och uppfriskande kretsloppigt (ja, det är ett nytt ord...nu).

Ett annat ord som också är nytt är enirat. Man kan
googla saker så varför skulle man inte kunna enira någon. Ett bra sätt om man söker ett nummer eller en person. (Ok...jag har hittat på ordet, men det är ju så man utvecklar språket, skulle ingen hitta på nya ord skulle vi säkert ha ett språk som bara bestod av små gutturala läten eller så.)

Ett sätt att söka rätt på människor är Facebook. Det finns otroligt många människor på Facebook och det finns nästan lika många människor som samlar på andra människor. Jag har inte riktigt förstått varför... Men nja, det är väl som allt annat i livet en tävling. Jag är ju lite av en tävlingsmänniska ibland (om man bortser från när det gäller att facebooka (ännu ett nytt ord). I tisdags, får jag erkänna, förlorade jag. Mycket irriterande! Någon cyklade faktiskt förbi mig. Hur det gick till begriper jag faktiskt inte. Jag cyklar ALLTID snabbast. Måste haft en riktigt dålig dag i tisdags.

Radio

Ibland kan jag tycka att det är trevligt att lyssna lite på radio innan jag somnar. Igår var en sådan kväll. Nattradiolyssning baseras på en total (helst) avsaknad av skvalmusik vilket gör att man oftast är hänvisad till SR (P1). Igår var det ingen bra radiokväll/natt måste jag säga! Vem är det som egentligen tycker att radioteatern är bra?! Jag kan faktiskt inte tänka mig vidare många människor som jag skulle misstänka för radioteaterfantaster. Det enda bra med radioteatern är [PLING] "Radioteatern ger..." sedan är det bara skit! Jag vet faktiskt inte varför jag gillar det där plinget och själva presentationen, det är något skönt informativt med en touch av barskhet, väldigt underhållande!

Imorse lyssnade jag på ett intressant inslag i Kropp & själ om en okularist. Det måste vara ett roligt jobb!

Ett väldigt bra sätt att starta sin söndagsmorgon är att lyssna på På minuten, det går inte låta bli att kliva upp ur sängen (om man nu fortfarande råkar ligga kvar där) med ett gott humör.  

Vilken lördag...

Imorse när jag vaknade var jag vid gott mod, det var lördag och vi hade planerat att åka och köpa gardiner till vår lägenhet på Rivieran. Så blev det inte. Istället ringde min syster som lånat vår gamla bil och talade om att den stod på motorvägen. Suck! Hon hade föräldrarnas bil så vi lånade den eftersom vi förutsatte att vår cab var för lätt för att dra den ganska tunga bil som stod och väntade på motorvägen. Först var vi och lämnade hunden hos föräldrarna eftersom vi inte hade en aning om hur lång tid det skulle ta att få bort bilen. Vi spenderade ett par timmar med att bogsera hem bilen, fick ta en annan väg eftersom man inte får bogsera längre än till närmaste avfart på motorvägen. Allt gick bra tills vi var ungefär 60 meter från vårt hem. Då mitt i en korsning gick bogserlinan av. En polis som råkade vara i närheten hjälpte maken att knuffa bilen genom korsningen. Väl hemma tog vi med oss vår andra bil och föräldrarnas bil, lämnade föräldrarnas bil till syskonet och åkte med vår cab och hämtade hunden sedan åkte vi hem. Sedan var lördagen ungefär slut...och jag med den.

Dessutom blev det inga gardiner och det var lite ledsamt.

Kollektiv städning - ett onödigt ont!

I fredags var det hemmakväll med god pizza, gott sällskap och gott vin. Bättre kombination för just den fredagskvällen har jag svårt att tänka mig!  

I lördags hade vi städdag i vår bostadsrättsförening. Jag passade på att jobba istället, visserligen slutade jag vid ett så de hade inte städat klat när jag kom cyklandes tillbaka. Jag förstår faktiskt inte varför man måste hålla på med sådant! Varför ska jag ta av min fritid för att städa i källare, trädgård och på diversa andra ställen? Det finns faktiskt människor som livnär sig på att att göra just sådant? Är det verkligen rättvist mot dessa individer när vi som har råd att betala för att någon ska kratta löv åt oss gör det själva? Nä, det är det faktiskt inte! Dessutom tycker jag att min fritid är för värdefull för att jag ska ägna den åt att skura ett källarplan eller något i den stilen!

Så, vad blev det för middag igår?

Igår var jag på min franskakurs. Väldigt trevligt! Den går så underbart lagom långsamt. Känner liksom ingen stress över att behöva råplugga konstant utan kan plugga med lust och glädje när jag känner att andan faller på. HURRA!  

Till middag åt vi tonfisk (inte från burk utan från fiskdisken) och potatismos med tryffelolja (verkligen gott!). Det är alltid svårt att komma på vad man ska äta till middag. Funderar ofta kring vad andra männikskor egentligen äter. Om jag hade en butik skulle jag erbjuda tjänsten "Veckokundvagnen". En kundvagn med alla råvaror, ingredienser etc som man behöver för en hel veckans matlagning (dessutom utförliga instruktioner om hur allt skall användas). Dessa färdigpackade kundvagnar (lämpligtvis packar man maten i kassar i kundvagnen så det är lätt att få hem allt) placerar man vid kassan så man bara behöver gå in, hämta en och betala. Hur smidigt som helst!

Höstförändring och tankningstant

Hösten brukar ju kanske vara mer en tid då man drar en gammal filt över huvudet, dricker varm choklad och går i ide. Förr oss har nu hösten officielt nu tagit avstamp med ledorden "ut med det gamla och in med det nya". Förändringens vindar har susat genom vårt hem. Ett bokskåp i sovrummet har flyttat ut och vår stora bokhylla i vardagsrummet har äntligen flyttat till ett nytt hem (där jag är säker på att den kommer att få det bra). Tre nya sideboards har efter viss möda tagit form i vårt vardagsrum. Ack så snyggt det blev!  

Igår kväll var vi och handlade, innan så skulle bilen tankas. Vi nyttjade en liten "tanka-själv-och-vi-ger-ingen-service-och-går-något-sönder-har-vi-bara-angivit-ett-telefonnummer-som-vi-antagligen-inte-svarar-på-men-vår-bensin-kostar-faktiskt-ett-öre-mindre-än-alla-andras-bensinmack". Vad säger man om tanter egentligen, de är ju bara för härliga. Innan oss i kön mot pumpen var det en tant som noterade att hennes tanklock måste flyttat sig till andra sidan om bilen, hon stod och tittade en stund på bilen och sedan beslutade hon sig för att det bästa var nog att vända bilen så tanklocket kom på samma sida som pumpen. Tänkt och gjort. När hon sedan skulle kliva ur bilen hade hon ställt sig så nära pumpen att bildörren slog i när hon öppnade den. Jag tror inte det var denna tants bästa tankningstillfälle. Men hon roade mig aningens.