Översättning

Ibland undrar man ju faktiskt hur det står till med saker och ting. För en tid sedan när vi höll på med vår omfattande kunskapsinhämtning inför ett eventuellt akvarieköp snubblade vi över följande instruktionstext. Det är verkligen inte mycket alls man förstår av denna text. Jag gissar att de använt någon sorts automatisk översättning. Ganska sorgligt men samtidigt hysteriskt roligt!


Skyl dig motionär!

Nu ÄNTLIGEN är jag igång med min löpträning (eller vem försöker jag lura, jag löptränar inte, jag joggar fram på ett tämligen rultande manér i gånghastighet och gör töntiga löprörelser samtidigt, men jag njuter, det gör jag!).

För en tid sedan besökte jag en butik för att köpa ett par nya byxor att springa i. Det fanns massor med tights och liknande byxor. Personligen har jag mycket svårt att förstå varför, VARFÖR?!, så många börjat med dessa otroligt osmakliga "funktionsplagg". Jag tycker att det är fult och faktiskt mycket larvigt och osmakligt att bära byxor av den typen när man är ute och joggar. Jag kan förstå att folk som tävlar i ett olympiskt spel och faktiskt vill vinna bär plagg som gör att man slipper lite luftmotstånd med mera (om nu dessa osmakliga plagg kanske har någon mer funktion som jag inte känner till) för att öka sina chanser att vinna. I ett OS är det ganska viktigt vem som vinner ju. Men i ett motionsspår är det inte viktigt (eller kanske lite men inte nog för att ursäkta tights), personligen förespråkar jag byxor av en lagom vid modell (det behöver inte vara en byxkjol utan lite lagom) och det lilla luftmotståndet dessa bjuder på ser jag som en bonus som gör träningen lite mer effektiv.

Akvarium

Vi har fått tillökning! I slutet av förra veckan flyttade en liten grupp små liv in hos oss. I 58 liter saltvatten plaskar nu sex fiskar omkring och verkar ha det ganska trevligt om jag får säga det själv. Jag skulle gärna simma omkring där med de små liven en liten stund (om det var så att jag fick plats, men dessvärre är jag för fet för det).

Innehåll:
3 clownfiskar
1 liten blå frökenfisk
2 cromisar (som jag faktiskt skulle kunna vara utan, någon som vill ha?)
4 turbosniglar
1 lite räka som bara gömmer sig
diverse koraller



Helgens middagar



Lördag: tacos



Söndag: tonfisk


Avokado






I onsdags gjorde vi en pastasallad som jag tyckte var mycket god. I den ingick följande:
pasta (roliga skruvar)
sallad (blandade blad)
fetaost
soltorkade tomater (i bitar)
ägg (hårdkokta)
majs
paprika (röd)
lök (röd)
kräftstjärtar
avokado
 
Över detta droppades crème fraîche (lätt) med limeskal och pressad lime i.
 
Väldigt gott och som en liten försmak av sommaren!
 
Att köpa avokado är lite av en gissningslek. Visst finns det knep för att försöka klura ut hur den ser ut under skalet. Jag brukar pilla bort den där lilla pluppen som sitter på stället där avokadon tidigare suttit fast i sin planta, är det grönt där under pluppen brukar avokadon vara fin. Man måste ju även klämma lite på den för att känna att den inte är totalt omogoen. Det kluriga tycker jag är att hitta en som inte innehåller en gigantisk kärna. Jag tycker att det är trist när man betalat mellan sju och tio kronor för en frukt och den innehåller mer kärna än fruktkött (eller vad man nu ska kalla avokadons innanmäte).
 
Jag driver en tes om att man ska satsa på avlång avokado snarare än knubbig och rund sådan för att så så lite kärna som möjligt. Om det finns någon som köper väldigt mycket avokado där ute och således sitter inne på värdefull information skulle jag uppskatta om den vill dela med sig av sitt kunnande för att kunna driva min forskning i frågan vidare.

Vidare kom jag nu på att jag faktiskt inte är helt säker på vad avokado heter i plural. En avokado, flera avokador? Flera avokader? Flera avokados? Flera avokadoar? Har även noterat att det finns de som stavar avokado med c, "avocado", men det tycker jag bara är löjligt!