Ofrivilligt nerdoftad

Var ett tag sedan jag uppdaterade, har varit lite upptagen. Dels har jag haft ganska ont i ryggen, for nagon natt sedan vaknade jag upp och typ skrek av smarta, pa morgonen sedan var jag sa trott att jag somnade under frukosten. Minns faktiskt inte riktigt hur jag tog mig till jobbet, men dit kom jag och dagen var ok. Ryggen borjar bli battre och battre tror jag (eller hoppas iaf).  

For nagra dagar sedan da jag var och handlade skulle jag kopa nagon typ av hygienprodukt, minns faktiskt inte riktigt vad det var jag skulle kopa men det spelar mindre roll. Medans jag stod och valde i hyllan som var bredvid hyllan med varuhusparfym och spraydeo kommer det en liten farbror med skjortan mer uppknappt an vad som jag tycker borde vara tillatet och staller sig bredvid mig o borjar titta pa spraydeodoranterna. Jag tog inte nagon storre notice av hans forehavanden tills jag nastan kvavdes i ett moln av billig varuhusdoft. Den lilla farbrorn med uppknappta skjortan stod och sprutade illaluktande (enligt min enkla asikt) doft pa hela sin varelse och dessutom pa min person. Jag forstar att om man koper nagot som doftar vill man sjalvklart testa forst, det gor jag ocksa (aven om jag inte inhandlar produkter med avsikt att avge doft fran kroppsytan i livsmedelsaffaren). Dock, nar man testar sa brukar en liten testning vara nog, man behover inte anvanda upp halva produkten for att veta om man gillar den eller inte. Vidare sa ar det faktiskt valdigt oartigt att forbruka annat an testprodukter, om man nu beslutar sig for att man inte alls vill ha varan man just testat kommer ju den som faktiskt vill ha produkten att kopa en som faktiskt inte innehaller just sa mycket som forpackningen lovar. Dessutom, man bor inte agna sig at denna typ av ymningt testande i narheten av andra, iaf inte i narheten av folk som inte uppskattar livsmedelsparfymdoftprodukter.

Helgsammanfattning

Igår var det lördag. Vi hade väl inga vidare större planer. Jag var ute med kameran en sväng, tjuvstartade o fotade på nästa veckas tema eftersom jag var klar med denna veckas tema ganska tidigt. Sedan spenderade vi resterade del av dagen i en familjehög i soffan. Det var ju inte riktigt en vanlig familjehög eftersom inte hunden var med. Hon brukar alltid ligga överst i familjehögen i soffan hemma i Sverige. Dagen kändes underbart oproduktiv och nästan slösaktigt lugn. Men jag tror att både jag och maken behövde en riktig slappardag...  

Idag bjöd London på sommarväder, det var helt fantastiskt varmt! Passade på att inviga mina nya YSL-skor, kändes riktigt somrigt till upprullade jeans, vit Lacoste-piké med tre turkosa ränder och Diorsolbrillor. Vi åt lunch uppe på en terass vid Covent Garden, åt ostron till förrätt och passade på att drömma om att vi egentligen var i Nice. Gick förbi
Harrods på hemvägen, kilade in och tänkte prova Rolex Yacht-Master, dock var det så mycket folk där och den fanns inte i rätt modell i någon monter så vi gick vidare till Snog och köpte yoghurtglass med färska bär.  

Imorgon är det bank holiday så jag är ledig då också, ska bli skönt. Hoppas att sommarvärmen håller i sig!

Copyright Samuel
Nice, underbara Nice!

Blev ingen bön för världsfred

Nu på kvällen var jag och min kamera på en liten tur till Holland Park. Eftersom denna veckans tema i fotobloggen (som jag länkade till tidigare) är fåglar så var det väl hög tid att ta tag i uppgiften. Visade sig vara mycket svårare än vad jag hade trott...  

När jag skulle gå hem kom två personer, båda klädda i ljusblå t-tröjor, fram till mig och undrade om jag ville att de skulle be för mig eller om jag hade något annat som jag ville att de skulle be för. Jag tackade artigt för erbjudandet men informerade dessa personer om att jag inte kunde komma på något jag upplevde att de behövde be för när det gäller min person eller mina förehavanden. Efter att ha gått vidare kom jag på att jag borde naturligtvis bett dessa fina människor att be för världsfred, det hade varit bra. Men jag hade redan gått en ganska lång bit och orkade inte gå tillbaka. (Tänk om det är lata människor som jag som gör att vi inte har världsfred...tänk om alla som egentligen hade tänkt verka för världsfred beslutade sig för att de helt enkelt inte orkade. Jag är verkligen inget föredöme. Imorgon ska jag vara en bättre människa.) Jag vet inte vilken religion de tillhörde, men de spelar ju mindre roll. Att någon erbjuder sig att be för en upplevde jag som trevligt och generöst, spelade ju egentligen ingen roll till vilken gud/högre makt till ämnade tillbedja tycker jag.

Min nya teknik

Jag har utvecklat en teknik.

Om man är en person med en inte så stor massa lever man lite farligt om man reser i rusningstrafik. Jag bor i zon ett (vilket jag märkt nästan uppfattas som skryt när man säger det till någon, i synnerhet till de som bor i zon två eller tre) men jobbar i zon två. När jag åker till jobbet byter jag från tunnelbana från tåg. Att göra detta bytet var till en början inte helt enkelt. Det är väldigt mycket folk och alla har ganska bråttom. Mitt i detta befinner sig även ett antal stackars turister. Jag fattar inte att dessa ALLTID måste ställa ner sina väskor och stanna precis när de gått upp för en trappa, det är mycket smartare att bära väskan med sig några meter extra så slipper de som kommer efter i trappen nästan trilla över turiststackarn och dennes väska. Dessutom, är väskan för tung - träna mer, packa lättare, eller be någon hjälpa dig! Att ställa ner den precis framför fötterna på tusentals stressade londonbor är inte bara farligt, det är idiotiskt!

Åter till vad jag egenligen skulle skriva om, min nya teknik. Eftersom jag är till min konstitution inte är vidare reslig eller tung upplever jag det som nästan farligt att färdas bland stora massor av hänsynslöst folk. En besvärlighet som jag stöter på under min resa till jobbet är att jag måste korsa en strid ström av folk som ska åt ett håll och jag ska genom denna ström och åt helt andra hållet. För att inte riskera att bli mosad jag har nu börjat ta rygg på någon annan. Jag väljer ut en lämplig person, en person som är lite större än vad jag är och så håller jag mig så nära man kan utan att verka mysko och låter denna person lotsa mig genom strömmen av pendlare. Man skulle kunna tycka att jag snyltar och det gör jag nog egentligen också...men det gör väl inget om den man snyltar på inte märker något (och det gäller väl kanske bara i detta fall - jag ska inte gå in i någon Ipred-diskussion här...).

En tågchaufför (bisittare) är en man med trist humör

Idag när jag skulle åka hem från jobbet tänkte jag (som vanligt) att jag skulle vara så där trevligt välplanerad och ställa mig på perrongen på ett ställe som skulle göra att jag skulle kunna gå på tåget, sätta mig och sedan gå av på ett mycket fördelaktigt ställe när jag väl var framme. Tydligen var detta tåg kortare än vad de brukar vara för min uppskattning av var jag skulle stå var inte helt korrekt.

När tåget rullade in satt det en gubbe och körde tåget och en annan stod bredvid. Plötsligt börjar mannen som står bredvid att vifta. Jag tänkte att det var för att tala om för den andra typen att han skulle gasa på lite mer eftersom de inte kommit hela vägen fram till där de brukar stanna. När den viftade idioten sedan spänner ögonen i mig förstår jag att han menar att jag ska gå tillbaka några meter eftersom de inte tänker köra fram så långt som de brukar. Sedan gjorde han den där gesten, ni vet, den där när man skakar lite på huvudet samtidigt som man rycker lite på axlarna, den där gesten som betyder "vilken idiot, vilket pucko, fattar han inget alls...". Till denna idiot vill jag bara säga "Det är du som jobbar bredvid den som kör ett tåg, våga inte kalla mig för pucko!"

Effektivitetens moder heter kissnödighet

I mitt arbete ar man ofta stressad och har stora krav pa sig att jobba snabbt,
jag gillar att jobba snabbt. En sak som jag inte gillar ar att ga pa toa.
Tyvarr har jag (om man nu ska bli lite mer personlig an vad som egentligen
lampligt) en tamligen liten vesica urinaria. Jag dricker mycket mindre an vad
som ar lampligt att gora under en dag, detta till trots maste aven jag uppsoka
en wc da och da. Jag har noterat att stress och att jobba snabbt i kombination
med kissnodighet inte alls ar en tokig kombination. Man skulle kunna saga att
kissnodighet ar effektivitetens moder. Nar man upplever ett behov att uppsoka
en wc sa skyndar man sig med det man haller pa med och ser till att vara
effektiv.


Undrar om mitt morgonte innehaller nagot extra diuretiskt? Kan inte begripa
hur kissnodig man kan bli av en halv kopp te. Mycket markligt! Iofs sa ar ju
koffein vatskedrivande, men detta ar ju lojligt, jag dricker typ bara en halv
kopp eftersom jag brukar glomma bort att dricka upp resten.


Eurovision Song Contest & Grand Designs

Det var bättre förr. Att säga så gör att man lätt kan betraktas som en stofil av magnifika mått. När det gäller ESC tänker jag ändå säga så; det var bättre förr! Sveriges bidrag var visserligen i närheten av värdelöst så jag hade inga höga förväntningar på att vi skulle klara oss bra i tävlingen men att det gick åt skogen var ändå lite tråkigt. Egentligen tyckte jag hela spektaklet var tämligen ointressant. Behållningen var Graham Norton som skötte snacket på BBC. Han var helt underbar och sa saker som många tänker men som få vågar säga, sylvass kritik där det passade. Underbart!

En annan brittisk tv-person som är fantastiskt bra är ju Kevin McColud. Det regnar denna morgon och eftersom vi inte behövt gå ut ännu så har jag spenderat större delen av förmiddagen åt att titta på Grand Designs. Via vår digitalbox kan vi se på program som sänts tidigare, mycket smidigt. Detta program är så underbart inspirerande. Har länge betraktat att bo i lägenhet som ett mycket bra sätt att bo men när man ser Grand Designs börjar det verkligen klia i fingrarna. För några dagar sedan satte jag och maken oss ner och började rita hus. Drömmen är att bygga ett hus vid havet, vid medelhavet alltså. Om vi skulle bygga ett hus skulle Mr McCloud gärna få komma och hälsa på!

Döda människor som konst

Igår åkte vi ut till O2-arenan för att titta på utställningen Body Worlds. Man kan ha åsikter om att titta på en utställning där de ställer ut döda människor, personligen fann jag inte alls det frånstötande på något vis. Istället var det en fantastisk möjlighet att studera anatomi, ett ämne jag tycker är synnerligen intressant. De döda människorna hade allla innan de dog uttryckt en önskan om att deltaga i projektet. Ur vissa aspekter kanske jag är hårdhudad som inte alls fann upplevelsen makaber eller märklig - men det gällde bara människorna. Det fanns även en häst och en giraff och det upplevde jag lite annorlunda. Kanske för att jag aldrig tidigare varit i kontakt med döda djur på det sättet, jag har ätit djur, men inte studerat anatomin (annat än att fundera på vilken del av djuret jag just håller på att äta). Att dessutom giraffer och hästar är några av mina favoritarter gjorde inte saken lättare. Fö den som funderat på hur insidan egentligen ser ut kan jag absolut rekommendera ett beök på Body Worlds.

En fotoblogg

Jag är inte den som brukar puffa för andras bloggar om det inte är en blogg jag verkligen gillar. Det finns väldigt många riktigt riktigt dåliga bloggar. Märkligt nog verkar det som om dessa, enligt mitt tycke, mindre bra bloggarna har gigantiska följen. Kan det verkligen vara möjligt att en hel generation av små personer har sådan väldigt dålig smak? Tydligen!

En blogg som jag gillar är:

http://emmaosamuelsfotoblogg.blogspot.com/


Copyright Samuel

Martinique

Idag var paniken nära

Imorse när jag just klivit på tunnelbanan och skulle till jobbet noterade jag att mina kort (betalkort, kreditkort, körkort ect) inte alls låg i fickan där de alltid brukar ligga. Oj vad jobbigt det blev, skulle jag åka hem och leta efter dem och då bli sen till jobbet eller skulle jag fortsätta till jobbet och genomlida resten av dagen i latent panik. Jag valde det senare. Eftersom jag egentligen inte alls behövde korten under dagen så ägnade jag stor energi åt att övertyga min person om att korten låg hemma och bara väntade på mig, kanske kände de sig lite övergivna, men det är bara nyttigt för kort som främjar konsumtion att känna sig lite övergivna ibland tror jag. Min arbetsbörda idag var trivsamt stor så jag kunde hålla paniken borta, självklart gnagde tanken i mitt bakhuvud hela dagen men jag flippade inte ur. När jag åkte hem kom paniken lite närmare, började fundera på vad jag skulle göra om jag blivit av med alla kort, jag som nyss skaffat nytt körkort och allt... Kom hem, rotade igenom en hög med kläder, lyfte på några papper, satte mig i soffan och noterade till min otroliga glädje att mitt kortfodral låg i soffan just bredvid mig. Det bara låg där. En sådan gkädje och lycka! Var helt underbart fantastiskt! Firade genom att genast stoppa korten i min ficka och åt sedan en kaka.   

Livslektionerna fortsätter, ligg inte i soffan med viktiga saker i fickan - det kan sluta med panik.

Livslektioner

Det är mycket som kan gå fel i badrummet. Här kommer två exempel från min vardag. Det är inte ovanligt att jag sjunger samtidigt som jag borstar tänderna. Jag anser att tandborstning är viktigt, så viktigt att det är värt att försöka göra det så roligt det bara går för att minimera risken för slarv. Imorse sjöng jag på den där låten från Flashdance...vad är det den heter. What A Feeling med Irene Cara, den är det ju! Tyvärr gick det lite för vilt till så jag råkade spilla lite tandkräm på mina Dolce & Gabbana-jeans. Inte så mycket men lagom mycket för att jag skulle tycka att det var besvärande. Morgonens första lektion: ta det lugnt under tandborstningen, vem vet var man råkar spilla tandkräm, det kan komma på designerbyxor! Varning!  

I dessa tider är det viktigt att tvätta händerna ordentligt. Hygien är inget att slarva med! När man tvättar händerna ofta är det stor risk att händerna blir torra, för att undvika detta är det en god idé att smörja in händerna. I detta land envisas de med dörrhandtag som är som knoppar, dvs inte de vanliga handtagen som man trycker ner för att öppna utan här ska man greppa en slät knopp och vrida. Att greppa en runt föremål med slät yta och försöka vrida på detta är svårt när man just smörjt in händerna. Morgonens andra lektion: smörj inte in händerna innan dörren är öppnad, finns risk att man blir fast i badrummet och inte kommer ut.  

Det är fint att livet är fullt av små lektioner.

Här kommer en bild på bron över Öresund, den tog jag för flera år sedan, så den är inte ny men jag tycker att det är en ganska rolig bild och en bro är ju inte bara ett sätt att ta sig över vatten, det är även en konstruktion laddad med symbolik. Tyckte att den passade till ett inlägg om att lära sig saker.

Copyright Samuel

Att handla, del 2

När jag nu på kvällen var och handlade mat valde jag (min vana trogen) fel kö. Hamnade efter en tant som var så långsam att jag höll på att bli galen! Hon hade väldigt mycket i sin kundvagn och eftersom de ännu inte uppfunnit varuband av den lite längre modellen (som de vi har i Sverige) i detta land krävs det av storhandlare att de tämligen omgående plockar ner varorna från andra sidan kassaapparaten innan det blir fullt där (vilket det blir ganska snabbt). Det gjorde inte tanten. Istället så ursäktade hon sig och meddelade att hon glömt en sak och sprang iväg för att hämta något. Kvar var jag och kassörskan. Jag stod där och såg på när bandet innan kassan blev mer och mer tomt och funderade på om jag skulle hjälpa tanten med att plocka upp hennes varor på bandet i hennes fråvaro. Det gjorde jag inte eftersom man inte ska ta på andra människors egendom (även om det i detta fall faktiskt inte var hennes egendom ännu, hon hade ju inte betalat för varorna). Efter en stund blev det dock fullt på andra sidan kassaapparaten och kassörskan kunde inte göra mer, där var vi, hon och jag, och utbytte blickar av gemensam irritation. Tanten kom sedan tillbaka och plockad ner de varorna som passerat kassörskan och frigjorde på det viset utrymme vilket möjliggjorde för kassörskan att forsätta med sitt jobb. Jag hade nu stått och väntat en ganska ansenlig stund, borde givetvis ha bytt kö men det känns som att varje gång jag fattar beslut om att byta kö visar det sig att det kanske var ett mindre klokt beslut. Istället för att skynda sig att betala så öppnar tanten ett paket med dadlar och stoppar en i munnen innan hon börjar leta efter sitt betalkort. Ingen kan vara så sugen på dadlar att man prompt måste ha en när man slösat bort tid för andra människor! Dadlar kan vänta tills man kommer hem, det är min bestämda åsikt!!!

Att handla, del 1

Idag var jag bland annat och handlade en present på Selfridges på Oxford Street. Det är ett trevligt varuhus. Exempelvis har de en klockavdelning som man kan ägna en lång stund åt. Gick där och dreglade en stund och tittade på avstånd på de vackra klockorna. Jag vågade inte titta så nära eftersom att det skulle blivit jobbigt av olika anledningar. Nu var det inte en klocka jag skulle köpa utan en helt annat sak som jag spanat på tidigare och nu beslutat mig för att inhandla. Varuhustjejen var synnerligen trevlig och gick dessutom ut på lagret för att se om de hade fler av varan jag ville ha så jag kunde välja den som var finast. Det är vad jag kallar bra service!

Gick sedan till Waterstone's (eller det är inte alls sant, jag åkte faktiskt tunnelbana en bit eftersom jag inte är så bra i ryggen och försöker undvika att röra på mig så mycket det går, gissa vem som kommer bli fet som bara den om ett par månader...). Köpte en bok eftersom jag tänkte att det kunde vara trevligt och bildande att ha något att läsa på tunnelbanan och på tåget. Spanade på Tea Time For The Traditionally Built av Alexander McCall Smith men eftersom den inte hade kommit i pocket ännu valde jag att vänta. Istället blev det Sea of Poppies av Amitav Ghosh. Varför det blev just den har jag ingen aning om, den stod högt upp i en hylla i ett hörn, många av böckerna fanns det flera kopior av dock inte denna. Kanske var det just denna ensamhet som appellerade mig, den solitära tillvaron gjorde att den utmärkte sig. Inte för att jag direkt letade efter reaöcker (även om det är något jag högt uppskattar) så hade jag sådan oförskämd tur att just denna bok var nedsatt till halva priset, det var vad det stora röda klistermärket på framsidan av boken lovade. När jag sedan gick till kassan för att betala slog kassatanten in det ordinarie priset. Jag tänkte att hon kanske skulle dra av hälften sedan vilket det visade sig att hon inte alls tänkt. När hon sedan vände på boken för att lägga den i en liten påse möttes hon av det stora röda klistermärket. Istället för att då dra av halva priset sade hon mycket irriterat att detta var helt fel och undrade på ett anklagande vis var jag hade hittat denna bok. Hallå?! Var man hittar böcker i affären där hon jobbar borde väl rimligtvis hon vara mer upplyst om än vad jag var. Jag pekade vagt åt hållet där hyllan stod och sa att jag hittat boken i en hylla. Visste inte riktigt om hon ville ha exakt hyllposition eller vad hon egentligen var ute efter när hon ställde en sådan urbota dum fråga. Det kändes som om hon funderade på om jag hade haft med mig klistermärket och själv satt det på lämplig bok, hon såg liksom så anklagande och misstänksam ut. Visst det kanske man skulle kunna göra, dock misstänker jag att kostnaden för att köpa in klistermärken som såg ut just på det viset skulle kosta mer än vad min pocketbok kostade (även om jag hade betalat fullt pris för den). Det slutade med att hon drog av hälften av priset, stoppade ner boken i påsen och krävde mig på rätt summa pengar. Jag gissar att resten av hennes arbetsdag inte var så lysande, antagligen spenderade hon en lång stund åt att fundera på var den där boken hade stått, vem som satt klistermärket på den och hur hon i framtiden ska kunna undvika att sälja böcker till halva priset eftersom det uppenbarligen var något hon starkt ogillade.

Det är jättesent...

...och jag bloggar. Kunde inte somna så jag tänkte jag kunde uppdatera bloggen lite. Dock kan jag rent förebyggande ursäkta mig för alla stavfel, syftningsfel och saker som är obegripliga av andra orsaker. Som sagt, det är jättesent! Klockan är en bra bit över tre på natten.

Mat och dryck

Jag var och handlade idag, vilket jag ofta brukar göra på eftermiddagarna. Tyvärr behöver man ju äta middag. Jag gillar att äta men att behöva hitta på vad man ska äta varje dag är svårt. Att klura på vad man faktiskt är sugen på är knepigt. Att laga improviserad mat är jobbigt. Igår lagade jag en getostsallad med grillad paprika (förrätt) och efter det tonfisk (självklart inte från en burk) med het hasselbackspotatis och en kall citronsås. Tonfisk är underbart gott! Personligen gillar jag när den är ungefär rå i mitten, just som jag gillar mitt kött. Idag gjorde jag en couscoussallad (med fetaost, varma körsbärstomater (röda + gula), färsk chili, blandad sallad med persilja och koriander). Till salladen åt vi lamm och en kall spicy sås.  

Åter till min tur till affären idag. Jag köpte vissa drycker med alkohol i (öl, cider och vin) och tanten i kassan krävde att jag skulle visa legitimation. Det var snällt av henne, jag som närmar mig en tämligen ansenlig ålder tycker att det är trevligt när någon tycker att jag ser ung ut. Tyvärr tyckte hon att jag såg så ung ut att hon funderade på om mitt svenska körkort verkligen var äkta att hon försökte kalla på någon överordnad. Tydligen var personen som var tänkt att svara på anrop från förvirrad kassapersonal upptagen så efter en stund tog hon med sig mitt körkort och gick till en annan kassa och frågade personen som satt där om råd. Tydligen ansåg den personen att jag fick köpa de alkoholhaltiga produkterna och jag kunde efter att ha väntat en lång stund (en så lång stund att om jag hade haft något viktigt att göra efter hade jag blivit irriterad) slutföra mitt köp av mat och dryck.  

Imorgon skall jag besöka vår svenska ambassad här i London och hämta mitt nya körkort. Undrar om det kommer bli aningens mindre tidsödande att handla alkohol nu...

Söndag

Idag är det söndag. Eftersom vi inte befinner oss i Sverige just nu så missade vi hela Valborgsfirandet men en liten kompensation är att vi är lediga imorgon också då det är en sk bank holiday här.

Idag ska vi nog traska till Speakers Corner en sväng och sedan ska vi handla mat. Jag är redan hungrig. För några dagar sedan åt vi piroger till middag igen, dessa blev inte lika fina som de jag gjorde för några veckor sedan, men goda var de! Idag vet jag inte vad vi ska laga för mat. Igår lagade vi ingen mat alls, till lunch åt vi sushi och vid middagstid var det inte riktigt någon som kände för att laga något dessutom hade vi inget att laga något av hemma så vi gick ut och åt igen.

Copyright Samuel

Banker

Det sägs att man ska hålla sig till ett fåtal banker. Personligen har jag gjort precis tvärtom.

Tänkte för uttråkade läsare göra en lista över de banker jag har att göra med. De av er som har bättre saker för er att göra en dag som denna kan sluta läsa nu för här kommer listan.  

Axa Banque 
Lloyds TSB 
Avanza 
SBAB 
SEB 
Nordea
Skandiabanken 
Länsförsäkringar Bank 
GE Money Bank
Swedbank Robur  

Jag antar att det är som med allt annat...den som har flest banker när man dör vinner. Eller så är det just så det inte är...     

Japansk trädgård och fåglar

Copyright Samuel

För någon dag sedan var vi och traskade i Holland Park som ligger nära vår bostad. I den parken finns en japansk trädgård som är liten och vacker. Dessutom traskar det runt påfåglar i Holland Park. Det är ganska märkligt att det i centrala London finns påfåglar som traskar runt. Jag måste i ärlighetens namn erkänna att jag faktiskt är ganska rädd för stora fåglar, typ svanar, strutsar, gäss och påfåglar. Det känns som att fåglar av viss storlek kan vara ganska otrevliga mot människor (och till viss del kan jag förstå dessa fåglar, människan är tyvärr ofta ond). Om en fågel anfaller kan man ju inte göra något annat än att skydda ögon och andra viktigare delar av kroppen, man kan ju picka tillbaka eller försvara sig eftersom man måste vara snäll mot djuren!

Copyright Samuel

En dag i London och en dammsugare

Igår var det underbart väder i London. Vi spenderade större delen av dagen åt att traska runt i stan och kollade i affärer. Åt sushi till lunch vilket var mycket gott. Årets första sushi tror jag. För mig är det sommarmat. Varmt ute = kall mat. Kallt ute = varm mat. Så ser min matekvation ut, simpel med med ganska många undantag.  

Vi träffade en
dammsugare som vi blev mycket intresserade av, en självgående. Vi var ju tidigare väldigt sugna på att skaffa en städerska, nu blev det aldrig så men en sådan dammsugare skulle ju kunna vara ett ganska behändigt substitut.

Konstiga människor

I en stor stad är det inte konstigt att det också finns många konstiga människor. Igår såg jag flera stycken. Jag såg en tjej med en väska som föreställde en Gucciväska, det var inte en sådan utan en sk fejk. Jag förstår inte riktigt meningen med att skaffa en sådan. Visst många väskor från Gucci är snygga, det tycker jag verkligen. Min egen är underbart fin, men en del av det underbara med väskan är att så fort man tar i den så känner man hur fantastiskt välgjord den är. Det gör man garanterat inte med en fejkGucci. Det finns ju så många andra väskor som är fina så jag ser ingen mening med att köpa en "fejk".  

Tänk er en liten smal tjej med hantlar som är ute och ägnar sig åt power walking. Tänk er sedan en stor och fet tjej som går bredvid henne som istället för hantlar bär på en fettdrypande majskolv som hon girigt gnager på. Detta bevittnade jag igår. Intressant!  

Såg en knasig farbror som gick och såg till att alla grindar till husen på vår gata var ordentligt stängda. Om det varit så att vi haft en grind till vårt hur hade jag kanske tyckt att farbron var lite påträngande, egentligen ska man ju faktiskt inte pilla på andra människors egendom. Dessutom hade vi haft en grind till vårt hus hade den garanterat redan varit ordentilgt stängd, jag bor ju faktiskt här! Jag gissar att denna farbror starkt ogillade slarvighet och slapphet. En individ som förefallar vara så fixerad vid ordning och reda borde rimligtvis ha ett klanderfritt yttre. Denna knasiga farbror hade synnerligen inte ett sådant yttre. Jag måste tillstå att jag på något plan gillade denna galna farbror, att sträva efter ordning  och motverka slarvighet är ju faktiskt något fler borde ägna sig åt.