Studentsvin!

Idag är en sådan dag då folk tar studenten. Det kan ju vara lite festligt. En dag då de som just avslutat sina gymnasiestudier kan se tillbaka på sina tre gymnasieår med stolthet och känna vilken bildning och mognat man uppnått.  

Jag var ute med hunden kring lunchtid idag (som vanligt). Då åkte det förbi en traktor med släp, vilket faktiskt i mina ögon upplevs som aningens osofistikerat. Mörk kostym och traktor är en kombination som jag inte tycker passar vidare bra ihop. På släpet stod en flock ynglingar med studentmössor och kostymer. Dessa djur skrek "Visa pattarna, visa pattarna!!!" åt mig.  

1) Är detta ett sätt för dessa att visa stolthet och mognad efter avslutade gymnasiestudier? Nej!  

2) Om man skränar på det viset åt bildade akademiker med bra jobb (och lägenhet på Rivieran) vars inkomst säkert kommer att vara med och finansiera dessa individers socialbidrag har man inte tänkt så långt!  

3) När man är oartig mot människor i sin omgivning uppvisar det stor brist på empati vilket måste ses som ett direkt misslyckande både från deras föräldrars sida (vilka man förutsätter borde stått för dessa puerila monsters uppfostran) och från skolväsendet.  

4) När man uppför sig på ett sådant infantilt och otrevligt vis är man en skam för sin studentmössa, det är nersvärtning av dess vita prakt. Dessa barn borde tagit av sig sina mössor och lämnat tillbaka de samlade betygsdokumenten (jag förutsätter att de inte erhållit ett slutbetyg, det vore en skam för deras gymnasium om de haft en utbildning på så låg nivå att de minst begåvade i samhället kunde fortfölja en utbildning på gymnasial nivå).  

5) Om man kan klara av en gymnasieutbildning och inte vara mer intelligent än de kreatur som färdades på traktorsläpet kanske det är hög tid att även sätta grodor, fiskar, reptiler och amöbor samt andra individer med liten/ingen hjärna i den svenska gymnasieskolan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback