Dag 8

Fredag

Idag var en dag för avkoppling eftersom vi var vakna ganska länge igår. Att titta ner från vår franska balkong är alltid intressant. Där bjuds man ofta på underhållning av hög nivå.

Vid ett gathörn hade någon ställt ut ett lass med skrot (känns aningens oartigt att kalla sakerna för skrot då jag gissar att det egentligen var någons bohag, men det var skrot och avsett att kastas så skrot får det vara). På natten kom sedan sopbilen och tog faktiskt med sig allt och sanna mina ord det var verkligen inte lite. Bland annat svalde sopbilen två spisar och ett kylskåp. Var det någon som sa sopsortering och miljöstation? Hörde inte riktigt, låter så mycket från gatan här ute.

Senare samma afton var det några som inte fick igång sin bil här utanför. Det var intressant. Som de vänliga människorna vi är gick vi ner från vår lägenhet och erbjöd oss att hjälpa till med att knuffa på bilen. De önskade inte vår hjälp. De hade fått hjälp av en man i reflexväst. Han var övertygad om att det var oljan som var slut och stuvade in de strandsatta i sin bil och åkte iväg för att köpa olja. Vi ställde de tentativa diagnoserna fel på startmotorn alternativt fel på tändstiften. De fick inte igång bilen efter att ha fyllt på med olja så han stuvade återigen in de strandsatta stackarna i sin bil och körde iväg. Hur historien slutade vet jag inte, men efter vi gått och lagt oss hörde jag hur de återvänt och försökte starta bilen utan framgång. På morgonen var bilen borta.

Ett polisingripande har vi också sett här nedanför, men det var ganska ospänande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback