Detta har hänt:

Igår beslutade vi oss för att hyra film. Vi hade planerat att hyra The Holiday och Casino Royal. När vi kom till vår lokala filmuthyrare visade det sig att samtliga exemplar av båda filmerna var uthyrda. Mycket irriterande. Så vi försökte se om det fanns något annat vi skulle kunna tänka oss att se. När vi stod där och försökte välja så var det någon som hade lämnat tillbaka just de filmerna som vi ville hyra. Någon måste haft just samma lust att se de där två filmerna, denna person hade bara varit ute ett dygn tidigare än vad vi var. Mycket glada över det något knasiga sammanträffandet traskade vi hem med de två filmerna. Ibland är världen snäll!

Lämnade in min deklaration igår, jag vet inte vad det är med det där men på något sätt kan jag verkligen inte (hur mycket jag än försöker) finna någon som helst glädje i att deklarera. När man börjar fundera på skatter är det faktiskt lite märkligt att man ska beskattas dubbelt. När man får sin lön har ju först skattefolket varit där och gnagt loss en stor del av ens surt ihoptjänade pengar när man sedan ska konsumera upp sina pengar så ligger det moms på väldigt mycket av det man köper. Dessutom ska man betala skatt för att man har bil och för en massa andra saker. Visst, skatt är bra! Men jag har lite svårt att tycka att det är vettigt att man först ska betala skatt på ens lön och sedan betala skatt igen på det man köper för sin lön. Vore det inte bättre om man bara behövde betala skatt en gång?!

Hela historien om när jag var sjuk för länge sedan tycks aldrig få något slut. Nu har jag traskat runt i livet och mått bra riktigt länge, alltså riktigt länge. I måndags runt tre snåret när jag stod i en mycket glad och lustig kö ringde infektionsläkaren och undrade om jag kunde komma upp och ta några blodprover till. Jag blir galen!!! Senast jag var där så ifrågasatte jag att de tog så få prover och menade att de kanske skulle ta några till...och ja, mycket riktigt, några till ska tas, de kunde bara inte koordinera det så att de kunde tappa ut blod till de proverna när de ändå punkterat min stackars ven. Så nu ska jag upp för en ny perforering av mitt stackars blodkärl.

Kommentarer
Postat av: Johan

Jag tycker du har så rätt! Hela skattesystemet är faktiskt upp och ner, det finns ingen logik i det... varför betala skatt på något med pengar som redan är skattade för? Det är ju inte direkt så att jag får min lön, betalar skatt på den och sen lägger den i en låda utan att konsumera upp den... jag omsätter juh pengarna direkt. Vilket faktiskt då kanske skulle kunna motivera att jag betalat skatt på dom en gång, men en gång till när jag sen köper en liter mjölk eller nått? nä, det finns ingen logik i det faktiskt.

Postat av: Johan

men jag insåg nu när jag skulle maila dig att jag inte hade din adress kvar... =( och att hitta den på nätet, well, det visade sig vara mycket svårt!

2007-05-03 @ 11:15:35
URL: http://jonahs.blogg.se
Postat av: Samuel

Vi får se till att du får min mailadress :)

2007-05-04 @ 08:18:18
URL: http://samuels.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback