Lördag




Dagen började med en riktigt trevlig frukost. Bröd med julskinka, te, apelsinjuice och några körsbär. Mums! Sedan åkte vi till Systembolaget och lämnade tillbaka en öppnad flaska vin. Vi hade tänkt avnjuta den till gårdagens middag men eftersom den smakade kork valde vi att istället lämna tillbaka den. Systembolagspersonalen ställde inga frågor, de provsmakade inte ens för att se om vi hade rätt. Naturligtvis hade vi det men man tycker väl ändå att de borde kollat. Det finns ju risk att mindre fina människor sätter i system att utnyttja faktumet att man kan dricka ett glas vin, påtala att det smakar kork och sedan lämna tillbaka flaskan och får pengarna tillbaka utan att någon faktiskt kollar om det är så att vinet smakar kork. Fast det är fint på något vis att det finns ett ställe där folk faktiskt väljer att lita på människan istället för att misstro henne. Dock gäller det bara vissa aspekter, jag får exempelvis fortfarande visa leg när jag handlar. De misstror mig uppenbarligen i åldersfrågan.

Efter det var vi och handlade lite småsaker, klorin, sköljmedel och 20 stycken glödlampor. Eftersom de ska ta dessa ur produktion och ersätta alla (tror jag...) med lågenergilampor var det bäst att passa på och köpa upp ett litet lager. Det skulle se helt bedrövligt ut med lågenergilampor i vår takarmatur i hall och sovrum. Men nu har vi lampor så vi klarar oss ett tag iaf. Lamporna var ganska dyra men även om vi nu spenderat en mindre förmögenhet på just lampor är vi vid gott mod.



Resten av dagen spenderades åt att göra oss redo för en köksrenovering. Vi har inte köpt något ännu, men har lagt in en beställning på lite saker samt sonderat utbudet. Ny häll, ny ugn, ny diskho, ny bänkskiva och ny sk. back splash ska det bli. Underbart jobbigt projekt, men det blir nog kanonsnyggt när det blir klart.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback