Holabaloo vilken mat!

Igår lagade vi mat (igen). Vi börjar bli riktigt duktiga på att laga mat här nere. Det är en liten klurig sits man är i får jag tillstå. Egentligen borde vi laga mat ungefär alltid eftersom vi faktiskt har tid och för att det finns så fina råvaror här. Men samtidigt så finns det ju så många restauranger som gör så god mat och då slipper man diska.

 

Igår traskade vi på förmiddagen till den större marknaden som ligger lite längre från vårt hem. Vi köpte ett kilo musslor, en ask körsbärstomater, ett knippe persilja. Det känns på något vis fint att handla på marknader, det är liksom som man stöttar den lilla människan och inte den stora kapitalistiska rika affärsmogulen (som när man handlar i vanliga affären).

 

Till middag gjorde vi den där musselpastan som jag alltid tjatar om. Här kommer receptet igen:

Koka pasta. Rosta fyra skivade vitlöksklyftor i en stor panna med olivolja i. Häll sedan i strimlad chili efter smak (jag brukar ha i ganska mycket). Vänta någon minut och häll sedan i delade körsbärstomater (mängd efter smak). Salta och peppra. Vänta en liten stund så tomaterna hinner bli lite ”mushiga”. Häll på de tvättade musslorna, slå på lite vin (vitt eller rosé) och lägg på ett lock. Rör om lite ibland. Vänta tills musslorna öppnat sig. Se till att pastan är klar ungefär samtidigt. Lägg upp och strö över grovt hackad persilja. Ät och njut!

Copyright Samuel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback