Mera mat

Igår när jag var i bankinducerad husarrest var maken till marknaden och köpte en stor bit tonfisk. Här kommer receptet till gårdagens middag, tonfisk med limesås, broccoli och tomater.

 

Dela tomater på mitten och ta bort lite av det som är i så det blir en liten grop. Blanda smör, vitlök, herbes de Provence, salt, peppar och ströbröd och toppa tomaterna med detta. Ställ i ugnen tills de fått en gyllene yta.

 

Dela broccolin i lagom stora bitar, koka tillsammans med herbes de Provence, grovt hackad vitlök och salt tills broccolin är lagom mjuk (inte för mjuk!).

 

Ta en lime och ta bort det gröna från skalet med ett rivjärn eller en kniv. Dela limen och pressa ner saften i crème fraîche, blanda i skalet, salt och peppar.

 

Stek tonfisken. Personligen tycker jag att den ska vara i det närmaste rå i mitten så för att steka den så den passar mig behöver den nästan bara landa i en varm stekpanna och vändas, men är biten av en lite tjockare storlek (som den var igår) behöver den gå lite längre i pannan.

 

Vad dricker man till? Självklart ett Côtes de Provece rosé.

 
Smaklig måltid!

Copyright Samuel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback