Sprängning, mord och en galning

Igår var det en märklig dag, en dag då fler obehagliga saker hände i vårt område än någon dag tidigare. Vi som bor inom det ”fina” området i centrala Nice som går under namnet den gyllene rektangeln (eller triangeln som en person envisas med att kalla det) hade inte räknat med en dag som gårdagen.

 

Igår när vi nästan ätit färdigt vår lunch på ett riktigt prisvärt ställe noterade vi en brandbil, ett antal poliser och en folksamling. När vi just ätit färdigt och gick mot uppståndelsen hörde vi en smäll. Senare undersökningar av platsen visade en sprängd soppåse och något som kunde vara en väska. På marken låg också en grön kofta som inte klarat smällen vidare väl. Senare fick vi reda på att människor i butiken just bredvid hade noterat en väska som bara stod där, tydligen misstänkte polisen att det kunde röra sig om en bomb och tog det säkra före det osäkra och sprängde väskan. Tydligen hade det efter en stund sedan kommit en tant som ägde väskan och tänkt att hämta den. Det gick nog inte så bra.

 

Igår var det en gratiskonsert här i Nice. Det bjöds på jazz. De som säger att gratis alltid är gott (jag får nog bekänna mig till dessa) fick erkänna nederlag. Det var inte alls gott så vi gick efter några låtar. Tog istället en drink ute på stan. När vi sedan nästan var hemma möttes vi av ett massivt pådrag av ambulanspersoner och poliser. Vad vi senare fick veta var att sushikocken på det nyöppnade sushistället (som vi testade för någon veckan sedan – ett riktigt bra ställe) inte fått betalt. På förmiddagen hade han varit på sin arbetsplats och hotat sin chef och nu på kvällen hade han återkommit och mörtat honom med en kniv. Idag när vi gick förbi stället såg vi massor med blod på golvet och en lapp från polisen att det var ett mord som ägt rum där.

 

Pådraget kring mordplatsen var mycket stort och när vi stod där i den varma sommarnatten och tittade på poliser och ambulanser som kom och åkte började en man skrika ett kvarter från oss. Några poliser sprang dit och efter en stund ser vi en man komma traskade mitt på gatan, han skriker och uppför sig märkligt. Polisen tar honom åt sidan för att han inte ska störa trafiken, de ställer en polishund en bit framför honom som säkerhet om denna galna man skulle bli aggressiv. En folksamling ansluter för att titta på spektaklet. Efter en lång stund får han (märkligt nog) gå. Hade jag fått bestämma hade jag helt klart burat in honom, han var klart suspekt.

 

En mörk dag på Rivieran får man sammanfatta gårdagen som. Mina tankar går till sushiställets chef och hans anhöriga. Självklart ska man betala lön till sina anställda, men som anställd får man faktiskt inte mörda sin chef. Det är fel!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback