Nyårsmiddag

Den sista december bjöd vi traditionsenligt på nyårsmiddag. Här kommer menyn:
 
Förrätt: Filodegsknyten med chèvre och en balsamicoreduktion med rödlök toppade med hela kummin. Serverades på en bädd av ruccola och machesallad. Som veganskt alternativ bjöd vi på samma sak men vi hade bytt ut osten mot marinerad tofu.
 
Varmrätt: Hummer thermidor, polenta toppad med sparris, parmesan och tryffelolja, till detta serverades en zucchinisås och en kokad zucchiniskiva samt ett kuvertbröd med örter och soltorkad tomat. Det veganska alternativet var butternutpumpa som vi ugnsrostat med örter och serverade ungefär som hummer thermidoren (i sitt eget skal med likartad topping men med havregrädde).
 
Efterrätt: Lingonpaj med tjinuskisås severades med glass / havreglass.
 
Dryckeslista: Champagne Moët & Chandon, Jean-Marc Brocard 2008 Petit Cablis Domaine Sainte Claire, Gitton Sancerre 2008 Les Belles Dames, Bandol La Bastide Blanche 2007

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback