Renoveringen börjar nu

Igår påbörjade vi renoveringen av vår nya våning. Vi började ganska småskaligt genom att måla insidan av ett serveringsskåp och insidan av en hallgarderob. Detta var ganska lagom jobbigt och tog inte farligt lång tid, dock måste vi måla minst ett lager till (kanske två om vi har otur). Känns skönt att ha kommit igång! Nu är det bara jobba på så mycket vi bara orkar...kommer bli riktigt jobbigt!
 
Idag har vi slutligen tagit ett beslut angående vilka vitvaror vi ska ha i köket. Efter att ha fått ett par offerter hade vi i det närmaste bestämt vad vi ville ha och åkte till en butik i närheten för att titta lite närmare och höra om de kunde matcha den minst dyra offerten vi fått från ett annat företag. Det kunde de inte. Dock hittade vi en annan kyl och en annan frys som vi inte sett tidigare som var mycket trevliga så nu blir det så att vi handlar i denna butik ändå.
 
Efter vitvarubestyren åkte vi och tittade på kakel, mosaik och klinkers. Kära värld vilken djungel det är! Det är så svårt för har man väl satt något av detta på sin vägg eller på sitt golv är det så definitivt på något vis eftersom det är så pass jobbigt att byta om man ändrar sig. Det gäller att hitta något man är säker på att man kommer tycka om under en längre tid. Sedan åkte vi vidare och tittade på mer kakel och även badrumsgrejer (handfat och så). Råkade hitta ett handfat med blandare och en stång under. Hade varit ett visningsexemplar som de nu ville bli av med. Försäljaren som vi frågade hade ingen aning om vad detta kostade så han sa att han letade upp ett liknande exemplar i butiken och sa att han brukade dra av 40% av priset. Vi betalade 4500 kr, handfatet hade kostat ungefär 10 000 kr, sedan satt det en stång under som hade kostat mellan 2000 och 3000 kr, vidare satt det även fast en vattenkran (eller blandare heter det kanske) på det hela och den kostar normalt runt 3000 kr. Så egentligen fick vi varor för nästan 16 000 kr för 4500 kr. Snacka om fynd!
 
Jag känner nästan att jag lurade butiken, jag tror att försäljaren var ny att det egentligen inte alls var rätt att dra av 40%. Stod några andra produkter (en spegel och en annan sak)  i denna "fyndhörna" och de var nedsatta 20%. Vidare räknade han ju inte med vad tillbehören var värda. Jag bugar och bockar för vänligheten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback