Nu är det sommar!

Igår började sommaren! Vi blev hembjudna till goda vänner på en underbar grillmiddag på deras balkong (se bild nedan). Satt utomhus och åt utan att frysa = nu är det verkligen sommar på riktigt.
 
En av de underbara kommentarer som yttrades under middagen rörde de som bodde i lägenheten under. De var invandrare och en av våra vänner menade på att det var tur att de var invandrare och kanske inte så bra på svenska. Detta gjorde nog att de inte kom upp och klagade på oväsen (av erfarenhet vet jag att familjer med små barn kan låta ganska mycket). Det var mycket roligt sagt och tyvärr kan jag i skrift inte alls ge uttalandet rättvisa, det var mycket roligare när det sades. Man hör ibland folk (inte våra vänner naturligtvis) yttra mindre positiva kommentarer kring att ha invandrare som grannar, vidare hör man ibland folk säga saker om att invandrare borde lära sig svenska (inte våra vänner naturligtvis, vi håller oss bara med vänner av helt politiskt korrekt karaktär). Just detta gjorde kommentaren så skön,  för våra vänner var det var tur att de under var invandrare och inte kunde svenska så bra. Vi har allt fina vänner!
 
Tusen tack för en trevlig kväll, fantastisk mat och en underbar inledning av sommaren!

Copyright Samuel


Kommentarer
Postat av: mamma

Undrar just om era vänners grannar kände sig nöjda med oväsendet (för att de är vana vid mer folk i sin kultur) eller om de led men inte visste hur man säger till på ett bra sätt...

Det vet kanske ingen. För deras skull hoppas jag på det första alternativet.

2010-05-16 @ 13:19:03
Postat av: Petra

Tusen tack själva! Det är alltid lika mysigt att ha er här.

2010-05-16 @ 19:32:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback